Celeus Elegans FEI

VH13-109-0027


nimi Celeus Elegans FEI väri punarautias
sukupuoli ruuna taso he:A, 100cm
rotu salernonhevonen kasvattaja VRL-06389
syntymäaika 21.10.2013, 20v* omistaja Aleksi (VRL-10836)
säkäkorkeus 169cm hoitaja Elina


Yhden ihmisen hevonen

Celle on Hallavan herkin ja ujoin hevonen, joka kaipaa hoitajakseen jonkun rauhallisen ja luotettavan ihmisen. Luottamuksen ansaitseminen saattaa viedä aikaa, mutta sen saavuttaminen on sitäkin palkitsevampaa. Cellellä ratsastettaessa on jätettävä raippa talliin, sillä sen näkeminen saa ruunan suunniltaan.

Karsinassa Celle ei osaa seistä paikallaan hetkeäkään vaan mielellään hyörii ja pyörii ympäriinsä. Ja auta armias jos jostain vielä kuuluu jokin kova ääni tai hoitaja tekee arvaamattoman liikkeen, silloin ruuna suurinpiirtein kiipeää seinälle. Celle kannattaa siis laittaa käytävälle molemmilta puolilta kiinni ja vaihtaa puolta aina etukautta. Rauhallinen puheleminen ja kaulan silittäminen usein rauhoittavat runaa. Varustamisen kanssa ei yleensä ole mitään ongelmia.

Ratsastettaessa Celle on erittäin herkkä ja nöyrä ratsastaa, mutta myös hieman säpsy. Maneesissa ei missään tapauksessa kannata ratsastaa lumien sulamisen aikaan, sillä niiden katolta tippumisesta seuraava ääni on useamman kerran saanut ruunan säntäämään pakokauhuisena ympäri maneesia.

Celle on tunnettu suurista ja hieman kulmikkaista askelistaan, joissa ei ole maailman mukavin istua. Niistä kuitenkin saa ihan kiitettävän arvosanan koulutuomareilta, eli vatsalihakset vain rankkaan treeniin niin hyvä tulee.Sukutaulu

i. milvus migrans fei
s. 2013
rt, 168cm
ii. hirundo rustica
s. 2012
trn, 168cm
ie. orchis morio
s. 2013
rn, 168cm
e. vicia sylvatica fei
s. 2013
rn, 164cm
ei. garralus glandarius
s. 2013
trt, 169cm
ee. alnus incana
s. 2013
rn, 166cm

Celle tulee mainiosta suvusta ja sen molemmat vanhemmat ovat Feiarthin kasvatteja. Isä Milvus on korkealle koulutettu kouluhevonen, jolta ei omanarvontuntoa puutu. Siltä Celle on perinyt lennokkaat liikkeensä. Emä Vicia sen sijaan teki mainion uran esteillä ja varmasti myös osa sen hyppykapasiteetista on siirtynyt Cellelle. Siinä missä Cellen molemmat vanhemma ovat hieman jääräpäisiä ja äksyjä, niin Celle on herkkä ja joissain tilanteissa säikkykin. Ehkä parempi näin, sillä punaisia paholaisia Hallavassa on ollut riittämiin.

Kuvagalleria


Tämä on virtuaalihevonen
© Hallava 2019