Celeus Elegans FEI

He:A, 100cm

rautias

-

Aleksi

Nimi

Celeus Elegans

ruuna

 21.10.2013, 18v

salernonhevone

169cm

Taso

Säkä

Omistaja

Rotu

Kasvattaja

Syntynyt

Hoitaja

Skp

Väri

Luonne

Celle on Hallavan herkin ja ujoin hevonen, joka kaipaa hoitajakseen jonkun rauhallisen ja luotettavan ihmisen. Luottamuksen ansaitseminen saattaa viedä aikaa, mutta sen saavuttaminen on sitäkin palkitsevampaa. Cellellä ratsastettaessa on jätettävä raippa talliin, sillä sen näkeminen saa ruunan suunniltaan.

 

Karsinassa Celle ei osaa seistä paikallaan hetkeäkään vaan mielellään hyörii ja pyörii ympäriinsä. Ja auta armias jos jostain vielä kuuluu jokin kova ääni tai hoitaja tekee arvaamattoman liikkeen, silloin ruuna suurinpiirtein kiipeää seinälle. Celle kannattaa siis laittaa käytävälle molemmilta puolilta kiinni ja vaihtaa puolta aina etukautta. Rauhallinen puheleminen ja kaulan silittäminen usein rauhoittavat runaa. Varustamisen kanssa ei yleensä ole mitään ongelmia.

 

Ratsastettaessa Celle on erittäin herkkä ja nöyrä ratsastaa, mutta myös hieman säpsy. Maneesissa ei missään tapauksessa kannata ratsastaa lumien sulamisen aikaan, sillä niiden katolta tippumisesta seuraava ääni on useamman kerran saanut ruunan säntäämään pakokauhuisena ympäri maneesia.

 

Celle on tunnettu suurista ja hieman kulmikkaista askelistaan, joissa ei ole maailman mukavin istua. Niistä kuitenkin saa ihan kiitettävän arvosanan koulutuomareilta, eli vatsalihakset vain rankkaan treeniin niin hyvä tulee.

 

 

 

 

Sukutaulu

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2017 Hallava