Yhden ihmisen hevonen

 

Celle on Hallavan herkin ja ujoin hevonen, joka kaipaa hoitajakseen jonkun rauhallisen ja luotettavan ihmisen. Luottamuksen ansaitseminen saattaa viedä aikaa, mutta sen saavuttaminen on sitäkin palkitsevampaa. Cellellä ratsastettaessa on jätettävä raippa talliin, sillä sen näkeminen saa ruunan suunniltaan.

 

Karsinassa Celle ei osaa seistä paikallaan hetkeäkään vaan mielellään hyörii ja pyörii ympäriinsä. Ja auta armias jos jostain vielä kuuluu jokin kova ääni tai hoitaja tekee arvaamattoman liikkeen, silloin ruuna suurinpiirtein kiipeää seinälle. Celle kannattaa siis laittaa käytävälle molemmilta puolilta kiinni ja vaihtaa puolta aina etukautta. Rauhallinen puheleminen ja kaulan silittäminen usein rauhoittavat runaa. Varustamisen kanssa ei yleensä ole mitään ongelmia.

 

Ratsastettaessa Celle on erittäin herkkä ja nöyrä ratsastaa, mutta myös hieman säpsy. Maneesissa ei missään tapauksessa kannata ratsastaa lumien sulamisen aikaan, sillä niiden katolta tippumisesta seuraava ääni on useamman kerran saanut ruunan säntäämään pakokauhuisena ympäri maneesia.

 

Celle on tunnettu suurista ja hieman kulmikkaista askelistaan, joissa ei ole maailman mukavin istua. Niistä kuitenkin saa ihan kiitettävän arvosanan koulutuomareilta, eli vatsalihakset vain rankkaan treeniin niin hyvä tulee.

nimi

sukupuoli

rotu

syntymäaika

säkäkorkeus

celeus Elegans fei

ruuna

salernonhevonen

21.10.2013, 18v*

169cm

punarautias

he:A, 100cm

VRL-06389

aleksi

veera

väri

taso

kasvattaja

omistaja

hoitaja

sukutaulu

i. milvus migrans fei

 

e. Vicia sylvatica fei

ii. hirundo rustica

ie. orchis morio

ei. garralus gland.

ee. alnus incana

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2018 Hallava