Flying Fonzie


nimi Flying Fonzie väri päistärikkö
sukupuoli ruuna taso he:B, 110cm
rotu welsh (50%) kasvattaja VRL-14405
syntymäaika 1.12.2007, 13v* omistaja Aleksi (VRL-10836)
säkäkorkeus 145cm hoitaja Nio


Vähän venkuli estetaituri

Reipas esteponi, jolta löytyy niin taitoa kuin luonnettakin - kuvaili Fonzien edellinen omistaja poniaan, eikä ollut ollenkaan väärässä. Fonzie on kunnon showmies, jossa on säilynyt paljon orimaisia piiretitä myöhäisen ruunauksen takia. Se tanssahtelee taluttajansa ympärillä ja keskittyy kouluradoilla ennemminkin keimailemiseen kuin koulukiemuroihin.

Fonzie ei ole mikään maailman helpoin hoidettava, ja siksi pienempien ratsastajien kannattaakin usein pyytää joku kokeneempi mukaan avuksi. Ruuna ei pidä paikallaan seisomisesta, vaan yleensä hyörii ja pyörii ja taluttaessa saattaa välillä pyrähtää raville. Siksi Fonzien kanssa on toimittava napakasti ja johdonmukaisesti. Fonzie on hyvä laittaa hoidettaessa kuntoon molemmilta puolilta esimerkiksi käytävälle tai pesariin.

Ratsuna Fonzie toimii niin aloittelijoilla kuin hieman kokeneemmillakin. Se on vauhdikas, mutta kuuntelee apuja ihan kivasti. Fonzien kanssa saa tehdä kunnolla töitä, jotta saa ruunan suoriutumaan pohkeenväistöstä kunnialla, tai taipumaan kolmikaarisella kiemurauralla. Se on kuitenkin erittäin palkitseva ratsastaa, sillä sitten kun ylimääräisen energian saa kanavoitua oikeaan paikkaan, osaa Fonziekin kulkea ihan nätisti.

Estetunnille Fonzieta ei anneta kaikkein säikyimmille ratsastajille, sillä se liihottelee usein aika kovaa vauhtia esteitä nähdessään. Se saattaa painaa kuolaimelle ja kantata kulmissa, mutta hyppykapasiteettia ja taitoa siltä kyllä löytyy. Näin ollen ratsastajan pitää vain pitää pää kylmänä ja ohjata seuraavalle esteelle.

Sukutaulu

i. Renaissance evm
s. 2011
päist, 147cm
ii. Sultan ox evm

ie. Abbatella evm

e. Karppimäen Cassidy evm
s. 2013
rt, 142cm
ei. Durning's Cavanagh evm

ee. Doherty evm

Renaissance oli äärimmäisen hyväkäytöksinen ori, joka kilpaili esteillä yllättävänkin korkeissa luokissa. Se oli oikea tekniikkataituri eikä ollut estettä jota se ei olisi uskaltanut hypätä. Se oli myös todella kiltti käsitellä, joten luonteensa Fonzie on ennemminkin saanyt emältään. Cassidy oli myös taitava esteponi, mutta tammamaisen haastava sekä ratsastaa että käsitellä. Cassidyllä oli niitä päiviä kun kaikki sujui aivan loistavasti ja sitten taas niitä päiviä kun kaikki kiukutti eikä mistään tullut oikein mitään.

Kuvagalleria


Tämä on virtuaalihevonen
© Hallava 2019