Vähän venkuli estetaituri

 

Reipas esteponi, jolta löytyy niin taitoa kuin luonnettakin - kuvaili Fonzien edellinen omistaja poniaan, eikä ollut ollenkaan väärässä. Fonzie on kunnon showmies, jossa on säilynyt paljon orimaisia piiretitä myöhäisen ruunauksen takia. Se tanssahtelee taluttajansa ympärillä ja keskittyy kouluradoilla ennemminkin keimailemiseen kuin koulukiemuroihin.

 

Fonzie ei ole mikään maailman helpoin hoidettava, ja siksi pienempien ratsastajien kannattaakin usein pyytää joku kokeneempi mukaan avuksi. Ruuna ei pidä paikallaan seisomisesta, vaan yleensä hyörii ja pyörii ja taluttaessa saattaa välillä pyrähtää raville. Siksi Fonzien kanssa on toimittava napakasti ja johdonmukaisesti. Fonzie on hyvä laittaa hoidettaessa kuntoon molemmilta puolilta esimerkiksi käytävälle tai pesariin.

 

Ratsuna Fonzie toimii niin aloittelijoilla kuin hieman kokeneemmillakin. Se on vauhdikas, mutta kuuntelee apuja ihan kivasti. Fonzien kanssa saa tehdä kunnolla töitä, jotta saa ruunan suoriutumaan pohkeenväistöstä kunnialla, tai taipumaan kolmikaarisella kiemurauralla. Se on kuitenkin erittäin palkitseva ratsastaa, sillä sitten kun ylimääräisen energian saa kanavoitua oikeaan paikkaan, osaa Fonziekin kulkea ihan nätisti.

 

Estetunnille Fonzieta ei anneta kaikkein säikyimmille ratsastajille, sillä se liihottelee usein aika kovaa vauhtia esteitä nähdessään. Se saattaa painaa kuolaimelle ja kantata kulmissa, mutta hyppykapasiteettia ja taitoa siltä kyllä löytyy. Näin ollen ratsastajan pitää vain pitää pää kylmänä ja ohjata seuraavalle esteelle.

nimi

sukupuoli

rotu

syntymäaika

säkäkorkeus

flying Fonzie

ruuna

welsh (50%)

1.12.2007, 11v*

135cm

päistärikkö

he:b, 110cm

VRL-14405

aleksi

ruska ja pujo

väri

taso

kasvattaja

omistaja

hoitaja

sukutaulu

Jälkeläiset

 s. 29.06.2011, srp-t. Sötnos Neriffe om. Team Sötnos

i. Renaissance

 

e. Karppimäen Cassidy

ii. Sultan ox

ie. Abbatella

ei. Durning's Cavanagh

ee. Doherty

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2018 Hallava