Routaruusun Hassunhaaska

VH00-000-0000


nimi Routaruusun Hassunhaaska väri rautias
sukupuoli tamma taso he:A, 100cm
rotu suomenhevonen kasvattaja Routaruusu
syntymäaika 15.03.2018, 9v* omistaja Aleksi (VRL-10836)
säkäkorkeus 153cm hoitaja etsitään


Etupainoinen suomijurri

Hauska on vähän hankala tamma. Hoidettaessa se on lähestulkoon pystyynkuollut, möllöttää vain paikoillaan ja antaa ihmisten hössöttää ympärillä. Jos pitää väistää johonkin suuntaan tai kaviota nostaa, on Hauska hitaanpuoleinen toimimaan. Onko ihan pakko? tuntuu olevan sen yleinen ajatus joka asiaan. Hauskaa kannattaa aina tulla laittamaan tunnille kuntoon hyvissä ajoin, sillä kiirehtimisestä ei yksinkertaisesti tule yhtään mitään. Suitset Hauskalle saa helposti päähän ja satulankin selkään, mutta satulavyön kiristäminen on usein hyvin haastavaa hevosen päättäessä pullistella. Kannattaa siis kiristää vyötä ensin hieman tallissa, uudestaan ennen selkään nousua ja vielä kerran selästä käsin sen jälkeen kun on jo hetken kävelty.

Ratsastettaessa Hauska saa aina uuden vaihteen silmään. Siitä tulee melkoinen pikakävelijä ja ravissakin tamma lähtee helposti painamaan kädelle ja jyräämään kunnolla eteen. Vastaan vetämisestä ei ole mitään hyötyä, vaan liian kova käsi on ylipäätään syy miksi Hauskasta on tullut etupainoinen. Tammaa pitää yrittää ratsastaa hellällä kädellä herkäksi ja saada se kantamaan itsensä kunnolla. Hauska on pitkän linjan koulusuvusta ja osaamista siltä kyllä löytyy. Vaatii vain paljon töitä että sen puolen saa tammasta kaivettua esiin. Hauska käykin pääosin ainoastaan kokeneempien tunneilla.

Laukka on lähes yhtä haastava ratsastaa kuin ravikin. Esimerkiksi ympyrälle kääntäessä tamma saattaa yhtäkkiä päättää ettei kuuntelekaan ulkoapuja tippaakaan, vaan lähtee ryöstämään kohti maneesin toista päätyä. Hauska ei myöskään pelkää pukitella vaan ilmaisee mielipiteensä hyvin hanakasti, jos siltä pyydetään likaa tai käytetään epämääräisiä apuja. Hauskaa pitää niin sanotusti suostutella lempeästi mutta päättäväisesti hoitamaan hommansa. Aleksilla on kyllä kova luotto että oikean ratsastajan alla Hauskasta tulee oikea koululuokkien ruusukehai.

Esteille Hauska annetaan vain kaikkein pelottomimmille ratsuksi sillä sitä voi olla välillä melko vaikea ohjata ja tamma lähtee usein kaahottamaan esteille. Se ei myöskään ole kovin tarkka jaloistaan vaan puomeja tulee aina kolisemalla alas, varsinkin jos ratsastaja ei ole saanut Hauskaa edestä tarpeeksi kevyeksi. Maastoon sen sijaan Hauskan voi antaa kenelle tahansa ja vauhdikkuudestaan huolimatta se on hyvin maastovarma eikä säiky mitään.Sukutaulu

i. Halavainen
s. 2017, rt, 160cm
KTK-III
ii. Kaskisaunion Gandalffi evm
rn, 168cm
ie. Jalava evm
rt, 159cm
e. Juoruhaaska
s. 2016, rt, 150cm
KTK-II
ei. Supersankari evm
rt, 155cm
ee. Juorukello evm
rt, 159cm


Kuvagalleria


Tämä on virtuaalihevonen
© Hallava 2019