Kyyhkysatu

Va:B, 110cm

t.ruunikko

-

Aleksi

Nimi

Kyyhkysatu

tamma

 25.5.2013, 14v*

suokki

155cm

Taso

Säkä

Omistaja

Rotu

Kasvattaja

Syntynyt

Hoitaja

Skp

Väri

Luonne

Kyyhky on yksi ratsastuskouluoppilaiden suosikkiratsuista, sillä siltä löytyy osaamista niin koulu- kuin estepuolellekin, ja se on suhteellisen helppo ratsastaa pienestä häsähösö-luonteestaan huolimatta. Kyykystä saisi oikein kivan kisaparin jollekin junnulle tai miksei vaikka tätiratsastajallekin.

 

Vaikka Kyyhky onkin jo ihan aikuinen tamma, käyttäytyy se jatkuvasti kuin villi varsa. Se tutkii ympäristöään päättymättömällä kiinnostuksella, ja kömpelyyttään usein kaatelee tavaroita niiden päälle peruuttaessaan, tai tiputtaa linimentit hyllystä niitä tutkiessaan. Kaikesta sähläämisestään huolimatta Kyyhky on oikein sympaattinen tapaus, joka ei koskaan tarkoita pahaa, vaikka meinaisikin liiskata hoitajansa ovenkarmiin.

 

Ratsastaessa Kyyhky tekee aina parhaansa, vaikka välillä saattaakin olla hieman ymmällään siitä mitä ratsastaja siltä haluaa. Esimerkiksi takaosakäännöksen ja avotaivutuksen kanssa sillä on pieniä ymmärtämisvaikeuksia, mutta selkeät avut ja kärsivällisyys ovat avainasemassa moneen ongelmaan. Kyyhkyllä on letkeät eteenpäinvievät askeleet, joissa on ihan mukava istua, ja se kulkee automaattisesti oikein päin monien junnuratsastajien ihastukseksi.

 

Esteillä tamma innostuu, muttei kuitenkaan lähde kiihdyttelemään tai tee muutakaan typerää. Se hyppää kivasti ja isolla ilmavaralla, mutta jotkin tekniikkaa vaativat kavaletti- ja puomiharjoitukset tarjoavat sille päänvaivaa. Tasapainottavat puolipidätteet ja tarpeeksi suuri myötäys esteen päällä ovat hyvä ensiapu.

 

 

 

Sukutaulu

ii. Valveuni

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2017 Hallava