Aleksin uljas musta

 

Viikinkijumalan mukaan nimetty Loki on Hallavan ihan ensimmäisiä kasvatteja. Se on Aleksin suuri ylpeyden aihe ja silmäterä, joka nuorempana valmentautui ja kilpaili Hallavan ratsastuksenohjaaja Maxin kanssa, jopa hyvällä menestyksellä.

 

Loki on hyvän kilpahevosen tavoin energinen ja yrittää aina parhaansa. Hoitotoimenpiteet sujuvat useimmiten ongelmitta, mutta suuren hevosen kanssa kannattaa silti olla aina varuillaan. Kova ääni tai äkkiäinen liike karsinan ulkopuolella saattaa saada ruunan säikähtämään. Joissain tilanteissa Loki on varsin kärsimätön ja suitsien saaminen päähän on joskus haastavaa. Ruunalla on myös pahana tapana työntyä porteista tai oviaukoista samaan aikaan taluttajan kanssa aiheuttaen näin vaaratilanteita. Hoitajan on siis syytä muistaa turvakärkiset kengät jalkaan ja hanskat käteen!

 

Ratsastaessa Loki on mitä mainioin. Sillä on letkeä eteenpäinvievä käynti, eivätkä ravi ja laukkakaan jää ponnettomiksi, päinvastoin, sillä aktiivisesti ratsastavan henkilön alla Loki tekee töitä erittäin hyvällä energialla ja useimminkin katsomossa istuvat pikkutytöt alkavat huokailla kateudesta nähdessään ruunan liihottelevan maanpinnan yläpuolella. Laukka-avot ja -sulut saavat Lokin innostumaan, mikä tekee laukan kokoamisesta hieman haastavaa, mutta siinä onnistuessaan saa ratsastaja koulutuomarilta helposti kahdeksikon paperiinsa.

 

Vaikka Loki on enemmän kilpaillut koulu- kuin estepuolella, on se varsin kätevä peli myös esteradoilla. Ruuna hyppää hyvällä tekniikalla ja selvästi nauttii siitä. Loki onkin yksi ratsastuskoululaisten suosikkivaihtoehdoista estetunnille.

nimi

sukupuoli

rotu

syntymäaika

säkäkorkeus

loki

ruuna

budjonny

23.12.2013, 11v*

175cm

musta

va:b, 130cm

hallava

aleksi

topias

väri

taso

kasvattaja

omistaja

hoitaja

sukutaulu

ii. Peniyem Veter

ie. Zholnerocha

ei. Odin

ee. Valdjada

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2018 Hallava