Loki

VH13-039-0065


nimi Loki väri musta
sukupuoli ruuna taso va:B, 130cm
rotu budjonny kasvattaja Hallava
syntymäaika 23.12.2013, 16v* omistaja Aleksi (VRL-10836)
säkäkorkeus 175cm hoitaja puuttuu


Aleksin uljas musta

Viikinkijumalan mukaan nimetty Loki on Hallavan ihan ensimmäisiä kasvatteja. Se on Aleksin suuri ylpeyden aihe ja silmäterä, joka nuorempana valmentautui ja kilpaili Hallavan ratsastuksenohjaaja Maxin kanssa, jopa hyvällä menestyksellä.

Loki on hyvän kilpahevosen tavoin energinen ja yrittää aina parhaansa. Hoitotoimenpiteet sujuvat useimmiten ongelmitta, mutta suuren hevosen kanssa kannattaa silti olla aina varuillaan. Kova ääni tai äkkiäinen liike karsinan ulkopuolella saattaa saada ruunan säikähtämään. Joissain tilanteissa Loki on varsin kärsimätön ja suitsien saaminen päähän on joskus haastavaa. Ruunalla on myös pahana tapana työntyä porteista tai oviaukoista samaan aikaan taluttajan kanssa aiheuttaen näin vaaratilanteita. Hoitajan on siis syytä muistaa turvakärkiset kengät jalkaan ja hanskat käteen!

Ratsastaessa Loki on mitä mainioin. Sillä on letkeä eteenpäinvievä käynti, eivätkä ravi ja laukkakaan jää ponnettomiksi, päinvastoin, sillä aktiivisesti ratsastavan henkilön alla Loki tekee töitä erittäin hyvällä energialla ja useimminkin katsomossa istuvat pikkutytöt alkavat huokailla kateudesta nähdessään ruunan liihottelevan maanpinnan yläpuolella. Laukka-avot ja -sulut saavat Lokin innostumaan, mikä tekee laukan kokoamisesta hieman haastavaa, mutta siinä onnistuessaan saa ratsastaja koulutuomarilta helposti kahdeksikon paperiinsa.

Vaikka Loki on enemmän kilpaillut koulu- kuin estepuolella, on se varsin kätevä peli myös esteradoilla. Ruuna hyppää hyvällä tekniikalla ja selvästi nauttii siitä. Loki onkin yksi ratsastuskoululaisten suosikkivaihtoehdoista estetunnille.


Sukutaulu

i. Peniyorocha
s. 2012
trn, 160cm
ii. Peniyem Veter
s. 2012
rt, 165cm
ie. Zholnerocha
s. 2011
rn, 158cm
e. Valhalla
s. 2010
vprt, 172cm
ei. Odin evm
s. 2007
vprt, 171cm
ee. Valdjada evm
s. 2007
rt, 169cm

Valhalla eli tutummin Hali, oli Aleksin ensimmäinen oma hevonen ja ehkä se kaikkein rakkain. Tamma oli kiltti ja nöyrä, mutta myös varovainen ja uusia ihmisiä karttava. Se oli Aleksilla ensin kilpailukäytössä kouluratsastuksessa, mutta pian sen jaloista löydettiin vikaa ja tamma siirtyi rennompaan harrastekäyttöön. Myöhemmin se kävi myös muutaman kerran viikossa ratsastustunneilla, mutta esteitä sillä ei enää hypätty. Vuonna 2013 Aleksi päätti hankkia rakkaasta hevosestaan varsan, ja musta oripoika syntyikin jouluaaton aattona ja sai nimensä viikinkimytologiasta emänsä tapaan.

Kuvagalleria


Tämä on virtuaalihevonen
© Hallava 2019