Loki

Va:B, 130cm

musta

-

Aleksi

Aleksi

Nimi

Loki

ruuna

23.12.2013, 11v*

budjonnyi

175cm

Taso

Säkä

Omistaja

Rotu

Kasvattaja

Syntynyt

Hoitaja

Skp

Väri

Luonne

Viikinkijumalan mukaan nimetty Loki on Hallavan ihan ensimmäisiä kasvatteja. Se on Aleksin suuri ylpeyden aihe ja silmäterä, joka nuorempana valmentautui ja kilpaili Hallavan ratsastuksenohjaaja Maxin kanssa, jopa hyvällä menestyksellä.

 

Loki on hyvän kilpahevosen tavoin energinen ja yrittää aina parhaansa. Hoitotoimenpiteet sujuvat useimmiten ongelmitta, mutta suuren hevosen kanssa kannattaa silti olla aina varuillaan. Kova ääni tai äkkiäinen liike karsinan ulkopuolella saattaa saada ruunan säikähtämään. Joissain tilanteissa Loki on varsin kärsimätön ja suitsien saaminen päähän on joskus haastavaa. Ruunalla on myös pahana tapana työntyä porteista tai oviaukoista samaan aikaan taluttajan kanssa aiheuttaen näin vaaratilanteita. Hoitajan on siis syytä muistaa turvakärkiset kengät jalkaan ja hanskat käteen!

 

Ratsastaessa Loki on mitä mainioin. Sillä on letkeä eteenpäinvievä käynti, eivätkä ravi ja laukkakaan jää ponnettomiksi, päinvastoin, sillä aktiivisesti ratsastavan henkilön alla Loki tekee töitä erittäin hyvällä energialla ja useimminkin katsomossa istuvat pikkutytöt alkavat huokailla kateudesta nähdessään ruunan liihottelevan maanpinnan yläpuolella. Laukka-avot ja -sulut saavat Lokin innostumaan, mikä tekee laukan kokoamisesta hieman haastavaa, mutta siinä onnistuessaan saa ratsastaja koulutuomarilta helposti kahdeksikon paperiinsa.

 

Vaikka Loki on enemmän kilpaillut koulu- kuin estepuolella, on se varsin kätevä peli myös esteradoilla. Ruuna hyppää hyvällä tekniikalla ja selvästi nauttii siitä. Loki onkin yksi ratsastuskoululaisten suosikkivaihtoehdoista estetunnille.

 

 

 

Sukutaulu

ee. Valdjada

ei. Odin

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2017 Hallava