A. D. Emma's Melina

VH06-029-8464


nimi Emma's Melina väri ruunikko
sukupuoli tamma taso he:A, 90cm
rotu ratsuponi kasvattaja VRL-04799
syntymäaika 1.10.2009, 12v* omistaja Aleksi (VRL-10836)
säkäkorkeus 132cm hoitaja Seela


Maailman ihanin kouluponi

Melli on Hallavan uusimpia poneja, joka hankittiin korvaamaan eläköitynyttä koulutaituri Beetä. Melli onkin taidokas rusettihai, joka sopii erityisesti koulukilpailuista kiinnostuneille poniratsastajille. Alkeisratsastajien tunneilla tammaa ei hirveästi näy, mutta kokeneempien junioreiden keskuudessa se on yksi suosikeista.

Luonteeltaan Melli on mitä seurallisin poni, joka hellästi tutkii kaikki taskusi läpi. Se ei töni, pure, potki eikä tungeksi, mutta joskus sitä saa hieman hätistellä pois ponin yrittäessä hamuta hiuksiasi tai nuollessa collegehousujesi lahjetta. Mutta toisaalta, jos nautit molemminpuoleisista rapsutteluhetkistä, on Melli se poni jonka puoleen kääntyä.

Varustaminen sujuu useimmiten ongelmitta, eikä hampaiden narskuttelua kannata säikähtää, se on vain Mellin tapa ilmaista mielipiteensä satulavyön kiristämisestä. Kentällä Melli seisoo hievahtamattakaan paikallaan tarkkaillen ympäristöään, kunnes laitat jalkasi jalustimeen ja ponnistat selkään. Silloin Melli on jo reippaassa käynnissä ja jalustimien säätäminen selästä käsin saattaa olla hieman hankalaa. Tämä on kuitenkin paha tapa, jota yritämme pikkuhiljaa karsia pois.

Ratsastaessa Melli on reippaanpuoleinen, muttei kuitenkaan mikään kaahottaja. Se jää helposti etupainoiseksi kokemattomammilla, mutta napakka ratsastaja saa sen kyllä kantamaan itsensä hienosti, jolloin Melli on kuin unelma ratsastaa. Tämä poni osaa niin etuosa- kuin takaosakäännöksetkin, avot- sulut ja laukanvaihdot.

Maastossa Melli ei ole usein käynyt, mutta varmasti tästäkin tammasta hyvä maastoponi kehkeytyy pienen harjoittelun jälkeen.

Sukutaulu

i. Leo
s. 2008
tprn, 124cm
ii. tuntematon evm

ie. tuntematon evm

e. A.D. Emma
s. 2009
vkk, 140cm
ei. Islander's Domino evm

ee. Ponytime Ellen evm
s. 2008
tprn, 125cm


Emma oli säpäkkä ratsuponitamma, jonka kanssa kisattiin niin vaativan tason koulukipailuissa kuin korkeissa esteluokissakin. Se oli mitä mainioin kisaponi, joka voitti sekä YLA3 että vir MVA ch -palkinnot. Melli on perinyt niin emänsä kauniin olemuksen kuin lennokkaat liikkeetkin. Mellin isä oli sekin voitokas hevonen, joka sai YLA3 ja Champion palkinnot. Leo oli rodultaan dartmoorinponi ja siltä Melli peri kultaisen luonteensa.

Kuvagalleria


Tämä on virtuaalihevonen
© Hallava 2019