Molly


nimi Molly väri ruunikko
sukupuoli tamma taso he:B, 80cm
rotu pohjoisruotsinhevonen kasvattaja Lindross
syntymäaika 15.5.2015, 11v* omistaja Aleksi (VRL-10836)
säkäkorkeus 152cm hoitaja Emily


Rauhallinen tätikuljetin

Molly on Hallavan rauhallisin ja varmajalkaisin hevonen. Sen selkään voi laittaa kenet tahansa, vaikka taustalla olisi hevospelkoa tai muunlaista ahdistusta – Mollyn tasaisissa askelissa kyllä huolet kaikkoavat. Helpon ratsastettavuutensa lisäksi Molly on myös mitä mainiointa halittelu- ja rapsutteluseuraa.

Täysin ilman pahoja tapoja tämäkään tamma ei sentään ole, se on nimittäin todella perso ruualle. Taluttaessa ja maastossa ratsastaessa saa olla tarkkana, ettei anna Mollyn laskea päätään ruohomättääseen, sillä siinä saattaakin sitten vierähtää muutama tovi. Molly on sen verran raskasrakenteinen hevonen, että sen turpaa ei kovin hevillä kiskota ylös. Molly ei kuitenkaan ikinä jyrää taluttajaansa, vaan kuuntelee kyllä kun napakasti sanotaan.

Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, Molly ei pullistele ja ottaa kuolaimetkin helposti suuhunsa. Kavioita putsatessa joskus hieman roikottaa jalkaansa, joten pienimmät ratsastajat saattavat tarvita siinä apua. Alkeistunneilla Mollya ei usein tarvitse edes taluttaa, sillä se seuraa nätisti kaviouraa, sekä pysähtyy ja kääntyy vähän epäselvistäkin avuista. Tamma ei ota nokkiinsa vaikka kaikki ei menisi aina ihan käsikirjoituksen mukaan.

Osaavammille ratsastajille Molly saattaa tuntua vähän turhan hitaalta avuille, ja sen suuren massan vetreäksi saamisessa menee usein aika paljon aikaa. Kuitenkin kun tammaa jaksaa työstää ahkerasti, alkaa sekin pikkuhiljaa pyöristyä ja löytyypä siitä ihan kivaa liikettäkin. Esteillä Molly on sellainen perus suorittaja, se ei turhia hötkyile ja puomit saattavat silloin tällöin tulla kolisemalla alas.

Sukutaulu

i. Snella Sven evm
s. 2012
rn, 152cm
ii. Jenssonevm
s. 2009
mrn, 154cm
ie. Mamma Myy evm
s. 2009
rn, 158cm
e. Ofelia evm
s. 2013
rn, 155cm
ei. Ollie evm
s. 2009
rn, 152cm
ee. Lilla Lotta evm
s. 2008
rt, 148cm

Sven oli ruotsalainen ori, jonka sukujuuret juontavat työhevosista. Ei se mitenkään erikoinen ollut, kiltti kuin mikä ja hyppäsi esteitä ihan kivasti. Joissain kisoissakin pärjännyt. Mollyn emä, Ofelia, sen sijaan oli ratsastuskouluhevonen itsekin. Mitä mainion lastenratsu rauhallisen luonteensa takia.

Kuvagalleria


Tämä on virtuaalihevonen
© Hallava 2019