Tallin nirppanokka

 

Nikita on kaunis siro kimo tamma, joka seisoo aina pää korkealla ja korvat hörössä. Se liikkuu arvokkain liikkein ja varsinkin koulukentillä se on mitä hienoin näky oikean ratsastajan alla. Karsinassa tamman yleisilme on kuitenkin mitä masentavin, sillä se luimii melkein jokaiselle, joka sitä yrittää lähestyä.

 

Nikita ei ole se kaikkein helpoin ratsastuskouluhevonen. Se ei tule toimeen monenkaan ihmisen kanssa ja luimistelee kaikille uusille tuttavuuksille. Vaikka tamma esittääkin oikein hurjaa, ei se ole koskaan oikeasti ketään purrut tai potkaissut. Nikita on tamma isolla T:llä, ja varsinainen känkkäränkkä. Harjatessa tamma vatkaa päätään ylös alas protestiksi ja narskuttelee hampaitaan, ja jos joku vähänkään koskee sen vatsaan nousee kavio varoitukseksi ylös.

 

Tamma on hieman erikoinen ratsastaa ja ohjastuntuman on oltava juuri oikea, jotta saa tamman liikkumaan rennosti eteenpäin. Jos ohjiin jää vähääkään roikkumaan tai jännittää selässä, jännittyy Nikitakin ja askeleet lyhenevät pieneksi tikutukseksi. Oikean ratsastajan alla tamma liikkuu kuitenkin kuin unelma ja on oikein miellyttävä ratsastaa.

 

Esteille ja maastoon Nikitalle kannattaa laittaa martingaali, sillä tammalla on tapana kaahottaa aika kovaa pää ylhäällä. Sillä ei ole mikään maailman paras hyppytekniikka, mutta puuteet se korjaa päättäväisyydellä ja vauhdilla.

nimi

sukupuoli

rotu

syntymäaika

säkäkorkeus

nikita nor

tamma

puoliverinen

30.6.2011, 21v*

162cm

kimo

he:A, 90cm

Gabi VRL-12080

aleksi

ohto

väri

taso

kasvattaja

omistaja

hoitaja

sukutaulu

i. Nordelica

 

e. Gibita Ful

ii. Never Say Never

ie. Licorice

ei.  Gentleman Jazz

ee. Fancy Mover

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2018 Hallava