Hallavan Kyyhkytähti

Nimi

Hallavan Kyyhkytähti

He:A, 90cm

tamma

mustanvoikko

3.1.2017, 4v*

-

suomenhevonen

Aleksi

152cm

Aleksi

Taso

Säkä

Omistaja

Rotu

Kasvattaja

Syntynyt

Hoitaja

Skp

Väri

Luonne

Kaksosista muutamaa hetkeä nuorempi, Nyyhkis, on nimensä mukaisesti hieman reppana. Se oli jo syntyessään siskoaan pienempikokoisempi ja osoittautui myös paljon vaisummaksi. Siinä missä Saaga oli rohkea, utelias ja aina leikkisällä tuulella, Nyyhkis oli ujompi ja tutustui maailmaan lähinnä siskonsa selän takaa katsellen.

 

Luonteeltaan Nyyhkis on jokseenkin arka, mutta myös lempeä, kiltti ja ihmisystävällinen. Se nauttii hiljaisista rapsuttelutuokioista ja tykkää karsinassa seisoa paikoillaan, katsellen käytävän tapahtumia omasta turvapaikastaan. Kiintyessään tiettyyn ihmiseen Nyyhkiksestä tulee luottavaisempi ja sen kanssa uskaltaa lähteä vaikka maastoon ilman että tarvitsee pelätä tamman pyrähtävän kotiin ensimmäisen pupujussin vilahtaessa pusikossa.

 

Emmi on pääosin huolehtinut Nyyhkiksen koulutuksesta ja naisen kanssa tamma onkin uskaltanut kokeilla kaikkea. Ensimmäinen satulointi ja selkään nousu oli tammalle melkoisen jännittävä kokemus, mutta sen jälkeen hommat ovat lähteneet luistamaan. Varsinkin koulupuolelle Nyyhkiksestä saa oikein kivan treenikaverin, vaikkei korkeatasoisiin kisoihin tammasta koskaan olisikaan.

 

Ratsastaessa Nyyhkis on herkkä ja vaatii ratsastajalta tasaista ohjastuntumaa ja päättäväistä luotsaamista. Jos maneesin nurkissa alkaa kummitella, on ratsastajan oltava se joka vakuuttaa omalla rauhallisuudellaan Nyyhkiksenskin siitä, että mitään hätää ei ole.

 

Sukutaulu

ii. Tähtiäinen

vkk, 148cm

 

ie. Hallankehrä

klm, 150cm

YLA2, KRJ-II, ERJ-I

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2017 Hallava