Suloisen herkkä tamma

 

Milk's Favorite Cookie eli Oreo - juuri niin, sen keksin mukaan - on lempeä nuori tamma, joka opettelee ratsastuskouluhevosen elämää. Tällä hetkellä se menee vain hieman kokeneempien tunneilla, mutta tulevaisuudessa se tulee varmasti sopimaan myös alkeisratsastajille.

 

Oreo on kaunis laikukas paint-tamma, joka sirolla olemuksellaan valloittaa kaikkien sydämet. Se on karsinassa varsin hyvätapainen, ellei sitten joudu olemaan tallissa ilman hevosseuraa, jolloin se saattaa hätääntyä. Tämän tamman kanssa ei myöskään kannata mennä maastoon yksin, edes jalkaisin, sillä kotitallin kadotessa mutkan taakse muuttuu tamma erittäin säikyksi ja säntää pakoon pienimmästäkin rasahduksesta. Kotona tämä arkuus ei kuitenkaan näy millään tavalla ja tallin pihassa voi pörrätä vaikkapa prätkäjengi eikä Oreo ole moksiskaan.

 

Ratsastaessa Oreo on varsin miellyttämisenhaluinen ja tekee aina parhaansa, mutta kaipaa selkäänsä määrätietoisen ratsastajan joka tietää mitä pyytää ja millä tavalla. Jos avut ovat liian epäselvät tai siltä pyydetään liian vaikeita asioita, saattaa Oreo protestoida pikkupukilla tai juoksemalla alta pois. Oreon kanssa kannattaa siis muistaa palkitseminen säännöllisin väliajoin pienellä taputuksella tai lyhyellä hengähdystauolla.

 

Esteillä Oreo on varsin yritteliäs ja hyppää jo korkeitakin esteitä. Se on varovainen kavioistaan ja ennemmin kieltää kuin tiputtaa. Eikä se kielläkään eiryisen usein, eli estekisoissa Oreolta on hyvinkin odotettavissa puhtaita ratoja.

nimi

sukupuoli

rotu

syntymäaika

säkäkorkeus

oreo

tamma

paint

24.3.2015, 8v*

158cm

mustankirjava

he:A, 110cm

hallava

aleksi

vikke

väri

taso

kasvattaja

omistaja

hoitaja

sukutaulu

ii. Blackjack

ie. Bell's Shadow

ei. Empty Chamber

ee. Strawberry Jam

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2018 Hallava