Piccolo Boy


nimi Piccolo Boy väri tiikerinkirjava
sukupuoli ruuna taso he:C, 70cm
rotu risteytysponi kasvattaja Ponny Land
syntymäaika 1.6.2015, 10v* omistaja Aleksi (VRL-10836)
säkäkorkeus 112cm hoitaja Adelaide


Pilkullinen jekkuponi

Pilkku on se stereotyyppinen jääräpääponi, jolta ei ilkikurisuutta ja outoja päähänpistoja puutu. Sen lempipuuhaa on sen tarhakaverin riimun tai loimen pureskeleminen ja kiskominen, sekä ruoka-aikaan vähän turhan napakasti komentaminen. Rokkiparka jääkin usein pukittelevalle ja potkivalle Pilkulle kakkoseksi.

Hoidettaessa Pilkun kanssa saa olla napakkana, sillä se avaa helposti vetosolmun kuin vetosolmun ja saattaa livahtaa karsinan raosta omille teilleen. Ruuna ei kuitenkaan ole pahansuopa, se ei potki eikä näyki -ainakaan kovin usein. Kuitenkin jos tallin nuorimpia kävijöitä ei muistuta olemaan antamatta ponille herkkuja, saattaa se oppia hyvin nopeasti huonoille tavoille. Varustaminen sujuu useimmiten ongelmitta.

Ratsastettaessa Pilkku on varsin eloisa tapaus. Se saattaa kesken tunnin vaikka keksiä rynnätä yhtäkkiä kiitolaukkaan, jolloin vähän arempi ratsastaja olisi pulassa. Pilkkua pitää siis ratsastaa napakasti, mutta oikeilla avuilla. Jos ratsastaja jää liikaa puristelemaan tai vetämään suusta, saattaa Pilkku sanoa että nyt riittää ja pukittaa ratsastajansa alas selästään. Onneksi matka maahan ei ole kovin pitkä ja usein selvitään pelkällä säikähdyksellä.

Esteillä Pilkulla on tapana kieltää silloin tällöin, joten ihan ensimmäiselle esteratsastuskerralle Pilkkua ei kannata toivoa. Maastossa poni menee ihan nätisti ja kärryillekin se on opetettu.

Sukutaulu

i. Boy George evm
s. 2014
krj, 109cm
ii. Handsome Johnevm
s. 2012
rt, 114cm
ie. Stella evm
s. 2011
krj, 108cm
e. Pickles evm
s. 2013
krj, 105cm
ei. Pablo evm
s. 2009
rn, 112cm
ee. Funny Fanny evm
s. 2008
m, 106cm

Pilkun isä, Boy George oli brittiläinen showponi, joka kiersi kaikissa saaren näyttelyissä kahmimassa itselleen ruusukkeita. Se myös kisasi esteillä helpoissa luokissa ja hurmasi aina katsojat veikeillä pikku pukeillaan. Pilkku onkin tullut isäänsä hyvin paljon luonteensa puolesta. Emä Pickles sen sijaan oli hyväsukuinen jalostustamma, joka aikoinaan kilpaili menestyksekkäästi erään lapsiratsastajan kanssa.

Kuvagalleria


Tämä on virtuaalihevonen
© Hallava 2019