Hallavan Sadunkehrääjä

Nimi

Hallavan Sadunkehrääjä

tamma

3.1.2017, 4v*

-

suomenhevonen

Aleksi

151cm

Aleksi

Taso

Säkä

Omistaja

Rotu

Kasvattaja

Syntynyt

Hoitaja

Skp

Väri

mustanvoikko

He:A, 110cm

Luonne

Saaga on reipas nuori suomenhevonen. Se on yritteliäs ja oppii nopeasti, minkä takia Aleksilla on kova luotto, että Saaga pääsee vielä valloittamaan kisakenttiä. Erityisesti tammalla on potentiaalia esteille ­- tai miksei jopa kenttään – rohkean luonteensa ansiosta. Tähän mennessä Saaga on ylittänyt jokaisen esteen mitä sen eteen on vain keksitty laittaa.

 

Hoidettaessa Saaga saattaa olla hieman rauhaton ja helpoimmalla pääsee kun laittaa tamman käytävälle kiinni. Siinä nuori tamma ei pääse pyörimään ja varpaille astumiseltakin on helpompi välttyä. Luonteeltaan Saaga on kuitenkin ihan kiltti ja mitä luultavimmin rauhoittuu kokemusten karttuessa. Varustaminen hoituu ongelmitta, samoin ell toimenpiteet, raspaaminen ja kengittäminen.

 

Selästä käsin Saaga on energinen ja toimii hyvin istunnalla. Se ei ole suustaan mitenkään erityisen höyhenen kevyt ja sitä saa ratsastaa aika paljon jalalla, jottei mene etupainoiseksi. Kokeneen ratsastajan alla se on kuitenkin mitä hienoin näky ja vaikeatkin koulukiemurat onnistuvat ahkeran treenaamisen tuloksena.

 

Esteet ovat Saagan päälaji. Se etenee melko vauhdikkaassa tempossa ja suurella nuoruuden innolla. Vielä tässä vaiheessa koulutusta Saagan laukan raakuudesta johtuen askelpituutta on haastava säädellä, mutta varmasti jo muutaman vuoden jälkeen esteiden välitkin sujuvat jouhevammin. Itse esteet ylittyvät kepeästi ja Saagalla onkin loistava hyppytekniikka. Ja mikä taidoista vielä puuttuu, se korvataan tietysti suomalaisella sisulla.

 

Sukutaulu

ii. Tähtiäinen

vkk, 148cm

 

ie. Hallankehrä

klm, 150cm

YLA2, KRJ-II, ERJ-I

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2017 Hallava