Reykur


nimi Reykur väri hallakko
sukupuoli ruuna taso he:A, 90cm
rotu vuonohevonen kasvattaja Hallava
syntymäaika 20.7.2017, 6v* omistaja Aleksi (VRL-10836)
säkäkorkeus 145cm hoitaja Mikaela


Kepposteleva kultapoika

Savu on nuori vuonohevonen, joka meinattiin ensin pitää orina, mutta varsan kasvaessa isommaksi alkoi sen hallittavuus kadota ja orimaiset piirteet puskea esiin. Koska Aleksi kuitenkin halusi pitää Savun ratsastuskoululla, päätettiin se ruunata. Kaikista orimaisista piirteistä ei kuitenkaan päästy eroon ja harva se päivä Savun ja Fonzien löytää tarhasta tappelemasta keskenään tai repimässä toisiltaa loimia päältä.

Vaikka Savu osaakin käyttäytyä aika railakkaasti, on se kuitenkin hyvin ihmisrakas, eikä ikinä tahallaan tekisi mitään pahaa. Välillä kuitenkin ruuna sählää sen verran paljon, että varpaat saattavat jäädä kavion alle tai pipo kadota kuolaiseen suuhun. Savu rakastaa rapsuttelua ja varsinkin ryntäiden kohdalta hinkuttaminen on parasta mitä se tietää. Silloin turpa nousee kohti kattoa ja korvat lerppuvat puolelta toiselle. Varustamisessa ei yleensä ole mitään ongelmia

Ratsastaessa Savu on hieman jäykkä ja sitä pitääkin verrytellä aina huolella sekä ennen että jälkeen ratsatuksen. Ruuna on reippaan puoleinen ja varsinkin esteillä se syttyy. Savu hyppää jo nyt hyvin rataa ja koulukiemuroitakin se oppii kovaa vauhtia. Tulevaisuudessa Savulla pystyy varmasti kilpailemaan jopa helppo A tasolla.

Sukutaulu

i. Baldur
s. 2005
hkko, 144cm
ii. Bragi af Fjellstallevm
ie. Freyja evm
e. Dunja av Rågkross
s. 2013
hkko, 146cm
ei. Formel
s. 2012
hkko, 140cm
ee. Astrid av Rågkross
s. 2011
hkko, 147cm

Dunja oli yksi Hallavan rakastetuimmista tuntiponeista. Sen selkään saattoi laittaa kenet tahansa ikään ja ratsastustaitoon katsomatta ja tamma kuljetti ne turvallisesti perille. Rauhallisesta luonteestaan huolimatta se oli erittäin hyvä estehevonen ja koulukilpailuissakin melkoinen rusettihai. Savun isä, Baldur, sen sijaan on hieman jääräpäisempi, vaikka kiltti ja leppoisa sekin toki on. Savu on varmaankin perinyt luonnetta enemmän isältään, sillä tahtoa pikkuruunalta ainakin löytyy.

Kuvagalleria


Tämä on virtuaalihevonen
© Hallava 2019