Hallavan Tuulikettu

Nimi

Hallavan Tuulikettu

He:A, 110cm

ori

5.1.2016, 4v*

-

suomenhevonen

Aleksi

153cm

Aleksi

Taso

Säkä

Omistaja

Rotu

Kasvattaja

Syntynyt

Hoitaja

Skp

Väri

vaaleanrautias

Luonne

Tuike on vilkas oripoika, joka tykkää huudella tytöille ja heilautella komeaa liinaharjaansa. Se on mitä komein suomenhevosori, ja tietään sen varmasti itsekin. Erityisen paljon Tuike nauttii kisareissuista, kun pääsee tuomareiden eteen näyttämään taitonsa, sekä tietysti katsastamaan lähikuntien tuntemattomampia tammoja.

 

Maasta käsin Tuike on hieman haastava käsitellä. Sitä kannattaa taluttaa aina ketju suussa ja vierailla paikoilla mieluiten suitsittuna ja liinalla taluttaen. Yleensä Tuike kuuntelee ihmistä ihan nätisti, tulee porteista rynnimättä ja seisoo silloin paikoillaan, kun käsketään. Tulee kuitenkin muistaa että Tuike on ori, ja sen keskittyminen saattaa herpaantua millisekunneissa. Silloin tehokkaimpana apuna toimii ääni, sillä vetokilpailussa suomenhevonen voittaa aina.

 

Ratsastaessa Tuikkeesta tulee nöyrempi ja keskittyneempi. Silloin ei edes nenän edestä viuhahtavat neidot pahemmin haittaa, sillä Tuike pitää työnteosta ja haluaa esitellä osaamistaan. Se rakastaa sitä kun ratsastajan suusta kuuluu ”hiiiieno Tuike”, ja silloin orin askelista tulee entistäkin letkeämpiä ja kuolaintuntumasta pehmeämpi.

 

Tuikkeella on todella hienot liikkeet, ja monet ratsastajat ovatkin kehuneet kuinka mukava sen harjoitusravissa on istua, vaikka liikettä olisikin isosti eteen. Laukka myös rullaa hyvin eteenpäin ja sitä on helppo säädellä. Ja vaikka potentiaalia löytyy siis koulupuolelle, on Tuikkeen intohimo selvästi esteillä.

 

Se oikein syttyy nähdessään puomeja kentällä ja ylittää minkä tahansa muurin tai vesiesteen. Tuike etenee esteradoilla tasaisessa tempossa, mutta venyttää laukkaansa heti ratsastajan pyynnöstä. Se hyppää hyvällä tekniikalla ja tämän orin kanssa on myös helppo oikoa mutkista, sillä Tuike selvittää esteen kuin esteen hieman vaikeammastakin ponnistuspaikasta.

 

 

Sukutaulu

i. Ketun Titaani

vrt, 157cm

VIP MVA Fn, FF

ii. EP Hopea

rt, 162cm

VIP MVA Fn PP-MVA PKK-V KTK-II

ie. Milkan Tikka

vk, 148cm

 

e. Tuulen Tirlittan

vrt, 159cm

ee. Suvituuli

 

ei. Pikkuprinssi

 

eii. tuntematon

eie. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalihevonen

© 2017 Hallava