Luka Lilja Tilli Symppis
Tuike Hurmos Ruusu Saaga Nyyhkis
Tilli

Tillin ensimmäiset kenttäkilpailut

perjantai 17. elokuuta 2018

"Ootko varmasti pakannu myös ne koulusuitset? Mä jätin ne siihen satulatelineen päälle", Naavan kipakka ääni kaikui ratsutallin käytävällä. Hän oli juuri saanut nuorelle Tillille kuljetussuojat jalkaan ja varmisti nyt viimeisen kerran että nahkariimu oli paikoillaan ja remmit sopivan kireillä. Harmaa tamma seisoi korvat hörössä, aavistaen että kohta tapahtuisi jotain.
"Joo, kaikki on autossa", Henry ilmestyi tallin ovelle. "Ei kun hepat vaan traikkuun niin me ollaan valmiita lähtöön."
"Talutatko sä Liljan eka niin me tullaan Tillin kanssa perässä", Naava vilkaisi käytävän toiselle puolelle, jossa Hanryn sisko Chloe odotteli Liljan kanssa.
Myöntävä vastaus kuului ja nuorempi nainen lähti taluttamaan omaa hevostaan kohti tallin pihaa ja traileria. Naava lähti heti perässä ja kävelytti Tilliä ympyrällä sen aikaa kun sisarukset lastasivat Liljaa. Se oli jo sen verran kokenut matkustaja, että käveli ihan suoraan traileriin ilman sen kummempia suostutteluja. Kumpa Tillikin käyttäytyisi yhtä hyvin, Naava ajatteli. Vaikka he olivatkin varanneet matkustamiseen ihan kiitettävästi aikaa, saattoi huonolla tuurilla lastauksessa kestää lähemmäs puolta tuntia ja silloin oltaisiin jo aikataulusta myöhässä.

Laidunkauden päätös

sunnuntai 12 elokuuta 2018

Lilja

Tie Tähtiin Finaali

sunnuntai 12. toukokuuta 2018
kirjoittanut: Henry

Kisapäivä oli valjennut aurinkoisena ja ennätyksellisen lämpimänä. Tallin mittari keikkui siinä 20 asteen pinnassa ja mulla oli tullut ihan jäätävän kuuma jo heti aamusta autellessani Aleksia kisojen valmistelussa ja seuraillessa sivusta ensimmäistä koululuokkaa. Helpon B:een alkaessa mä olin siirtynyt ratsutallin puolelle laittamaan Liljan kuntoon ja omat kisavarusteet niskaan. Chloe ole aamun aikana saanut tammalle tosi hyvin onnistuneet sykeröt harjaan ja uusi kesäkarvakin oikein kiilteli.

Lilja

Lilja Tie Tähtiin kilpailuissa

kevät 2018

Tie Tähtiin on viisiosainen kilpailukoitos, jossa voi pärjätä vain ahkeralla treenaamisella ja päättäväisellä asenteella. Tarinallisuuteen painottuva cup koostuu neljästä osakilpailusta ja kaiken kruunaavasta finaalista.

taitotaso hard helppo A 100cm
sijoitus 2/7 sijoitus 6/9 sijoitus 2/8
pisteitä 89p pisteitä 34p pisteitä 54p
lisäarpoja 3+5+3 lisäarpoja 5+6+6

18.03.2018 Saariston hevosopisto He:A 8/9
01.04.2018 Yläkokon ratsastuskoulu 100cm 4/8
15.04.2018 Hukkasuo He:A 5/9
29.04.2018 Leijonalaakso 100cm 2/8
12.05.2018 Hallava He:A 4/9
12.05.2018 Hallava 100cm 5/8


Lilja

Ensimmäinen Tie Tähtiin valmennus

maanantai 12. maaliskuuta 2018
kirjoittanut: Henry

Kiristin Liljan satulavyötä viimeisen kerran ja oikaisin ratsastusloimen sen selässä. Tamma seisoi valppaan oloisena ratsutallin pihassa eikä liikahtanutkaan kun ponnistin itseni korokkeelta selkään. Tuuli tuiversi ja piiskasi pienenpieniä lumihiutaleita vasten mun kasvoja. "Eiköhän mennä ennen kun jäädytään", mutisin Liljalle ja lähdimme etenemään lumisen tallipihan yli kohti metsäpolkua josta pääsisimme ratsastuskoululle. Lilja käveli pitkin ja reippain askelin pää korkealla ja hirnui muutamaan otteeseen kotitallin jäädessä taakse. Onneksi se kuitenkin rentoutui pian ja mun ajatukset pääsivät harhailemaan edessä olevaan koitokseen.

Suoraan sanottuna mua jännitti ihan pirusti. Ei ehkä niinkään ne esteluokat mitä me tultaisiin kevään aikana hyppäämään vaan ennemminkin juuri kouluratsastus. Mä en ollut käynyt varsinaisissa koulukisoissa moneen vuoteen, eikä Liljakaan ollut vielä kovin kokenut kävijä kouluaitojen sisäpuolella. Oli se kisannut viime syksynä helppoa B:tä mun siskon Chloen kanssa, mutta kuinka A:n radat sujuisivat, siitä mulla ei ollut tietoakaan. Taitotaso Hard oli kuitenkin valikoitunut meidän tasoksi näissä karkeloissa 100cm esteluokan takia ja siksi myös koulussa olisi yllettävä Helpon A:n tasolle. Ja olihan se ihan totta, että jos me meinattiin parina vielä joskus menestyä kenttäratsastuksessa, niin myös kouluosuudesta pitäisi selvitä kunnialla.

Nyyhkis

Liitoravia

maanantai 12. helmikuuta 2018

Elyssa lakaisi tallin käytävää radiosta soljuvan klassisen musiikin tahdissa. Karsinat oli siivottu ja purutettu, loimet siirretty kuivaushuoneesta paikoilleen loimitangoille ja kohta käytävälle hiipineet purut ja pölyt olisi lakaistu takaisin karsinoihin. Elyssa hymyili tyytyväisenä siistiin talliinsa ja kävi tiputtamassa jokaisen hevosen karsinaan porkkanat valmiiksi ruokakippoihin. Nyt hevosten olisi kiva tulla sisälle kun ne viimeistään ennen ilta kahdeksaa otettaisiin talliin. Samassa tammapuolen käytävältä alkoi kuulua kolinaa kun Elyssan lapsuudenystävä ja liikekumppani Naava talutti Nyyhkistä ja Saagaa yhtä aikaa sisälle. Ne pääsivät tänään syömään porkkanansa hieman aikaisemmin, sillä niiden tarhailupäivän keskeyttäisi maastoreissu läheiseen metsään.

Tuike

Pikkuesteitä

sunnuntai 11. helmikuuta 2018
kirjoittanut: Nanna

"Laita ihan vaan toiselle pitkälle sivulle viiden puomin ravipuomisarja ja toiselle pitkälle sivulle pikku ristikko, mitä voit sitten tulla laukassa kummastakin suunnasta. Huolehdi että laukka pyörii ensin hyvin ja pidä molemmat pohkeet lähellä, että saat ratsastettua mahdollisimman suoraa tietä keskelle estettä." Mä seisoin ratsutallin pihassa säätämässä Tuikkeen jalustinhihnoja estepituisiksi ja kuuntelin Naavan neuvoja. "Tulisitpa sä paikanpäälle neuvomaan", huokaisin. "Tuike kuitenkin keksii jotain omia metkuja."
"Hyvin se menee. Sä kyllä tiedät Tuikkeen kaikki metkut ja osaat reagoida niihin." Vanhempi nainen taputti Tuikkeen kaulaa ja näytti ihan luottavaiselta. Jos Naava uskoi että mä pystyin menemään esteitä itsenäisesti nuorella oripojalla, niin kyllä mä sitten varmasti pystyisin.
"Mutta hei mun pitää nyt lähteä kaupungille. Hyviä treenejä!"

Mä vilkutin Naavan perään ja katsahdin sitten Tuikkeeseen joka seisoi levottomana tallin pihassa. "Älä sitten keksi mitään typerää..." Ori heilautti päätään kuin myöntymisen merkiksi. Mä kiristin vielä kerran satulavyötä ja ponnistin sitten jakkaralta ratsuni selkään. Jouduin pidättämään hieman ohjista, jottei Tuike lähtenyt heti liikkeelle ja suoristin sitten itseni satulassa. Jalustimet tuntuivat ihan hyvän mittaisilta ja vyökin oli kireällä. Tuike ei ollut vielä ainakaan oppinut pullistelemisen jaloa taitoa, jota sen emä harrasti yhtä mittaa. Käänsin Tuikkeen kohti lumista metsäpolkua, joka kuljettaisi meidät suorinta reittiä ratsastuskoululle.

Hurmos

Pakkasaamu

sunnuntai 27. tammikuuta 2018

Naava seisoi porisevan kahvipannun edessä ja naputteli sormiaan pöytään jonkun radiossa aina soivan rallatuksen tahdissa. Hän katsahti ruokailutilan oviaukon läpi olohuoneeseen, jossa Elyssa istui räsymatolla silmät kiinni ilmeisesti jonkinlaisessa jooga-asennossa. Naava mietti kuinka joku saattoi olla niin rauhallinen ja vain olla heti aamusta. Hänen itsensä piti heti herättyään nousta ylös ja alkaa sähläämään sitä sun tätä ympäri taloa. Jopa sellainen asia kuin kahvinkeittimen odottelu tuntui liian pitkäveteiseltä. Naava kaipasi actionia.

Tuike

Näyttelymenestys

vuonna 2017


Hallavan Tuulikettu varsakuva #PKK2204
29.04.2017 Seppele tuomarina Anne EO-sert
30.04.2017 PKK tuomarina Lynn EO-sertEM: persoonallisuus
01.05.2017 Otava tuomarina Kaneli EO-sert

Hallavan Lurjus #PKK2232
20.05.2017 Järnby tuomarina Anne LKV HYEM: persoonallisuus
22.05.2017 Järnby tuomarina Viiru EO-sert

Seppeleen Sotaruusu #PKK2009
30.04.2017 PKK tuomarina Lynn EO-sertEM: hevosen väri
06.06.2017 Simora tuomarina Odelie HYEM: hevosen väri