Esittelyssä virtuaalitalli Hallava

Hallava on virtuaalitalli, mikä tarkoittaa sitä, ettei tallia ole olemassa missään fyysisesti. Kaikki tapahtuu kuvitteellisesti: hevoset ja hahmot ovat keksittyjä. Pääasiassa Hallavan toiminta tapahtuu tällä sivustolla ja sen yhteydessä olevalla foorumilla. Hallavalla on myös instagramtili, jonne postailen kuvia ja päivittelen tietoja uusista tapahtumista, mutta Hallava ei varsinaisesti ole instagram-talli. Tällä hetkellä Hallavan hevosia ei voi hoitaa instagramissa, emmekä ota sitä kautta yksityisiä hevosia majailemaan.

Rekisteröidy sivustolle hahmosi nimellä

Jotta voisit osallistua Hallavan toimintaan, sinun tulee rekisteröityä tälle sivustolle. Näin ollen saat itsellesi oman käyttäjätunnuksen, jonka avulla voit lähettää foorumille viestejä. Ennen kuin rekisteröidyt, mieti kuitenkin ensin minkälaisella hahmolla haluat Hallavassa esiintyä. Hallava on tarinallinen talli ja kaikkeen toimintaan osallistutaan keksityn hahmon kautta. Hahmo voi olla joko hevosen hoitaja, tuntiratsastaja, tallityöntekijä, yksärinomistaja tai joku muu tyyppi, jonka tallilla voisi tavata. Käyttäjätunnus luodaan hahmon nimellä. Hahmon EI tarvitse olla sama kuin vaikkapa instagramtallillasi pyörivä hahmo, vaan voit keksiä tänne ihan oman! Sellaisen hahmon, joka sopii nimenomaan RATSASTUSKOULUUN. Pyrimme Hallavassa realistisuuteen, ja olisi vähän hassua, jos tuntiponia hoitaisi vaikkapa GP-tason kouluratsastaja, joka hyppää jo 12 vuotiaana 140cm korkeita esteitä. Mieti siis hahmosi tarkkaan. Mistä näkökulmasta tykkäisit kirjoittaa?

Viestien lähettäminen foorumille

Kun olet rekisteröitynyt, saanut itsellesi käyttäjätunnuksen ja aktivoinut tilisi sähköpostiisi saamasi vahvistusviestin kautta, voit kirjautua sisään. Pysy aina kirjautuneena, kun lähetät foorumille viestejä! Foorumilla on erilaisia kategorioita kuten: Päiväkirjat, ratsastustunnit ja tapahtumat. Kategorioiden sisältä löydät varsinaisia viestiketjujen aiheita. Esimerkiksi päiväkirjat-osiosta löydät jokaisen hahmon oman päiväkirjan ja ratsastustunnit-osiosta kaikki aktiiviset ratsastustunnit. Pystyt lähettämään oman viestisi klikkaamalla ensin viestiketjun auki ja vierittämällä sivun ihan alalaitaan. Siellä on tyhjä kenttä, johon voit viestisi kirjoittaa. Tarkista aina, että lähetät viestisi oikeaan viestiketjuun eli aiheeseen. Älä luo uuttaa viestiketjua turhaan. Esimerkiksi oman päiväkirjan voit luoda siinä vaiheessa, kun saat itsellesi hoitohevosen. Älä kuitenkaan huoli, virheistä oppii ja me neuvomme kyllä mielellämme kuinka foorumia käytetään!

Toimintaan osallistutaan kirjoittamalla tarinoita

Hallavassa jokaisella hahmolla on siis oma päiväkirja, jonne kukin käyttäjä kirjoittaa tarinoita omasta hahmostaan. Hoitajan tulee kirjoittaa vähintään kerran kuussa tarina siitä, kuinka käy hoitamassa omaa hoitohevostaan. Muita tarinoiden aiheita voivat olla esimerkiksi ratsastustunnille osallistuminen, muihin tallilaisiin tutustuminen, tallitöissä auttaminen, kisamatka tai vaikkapa ihan vaan hahmon koulupäivä! Saat kirjoittaa ihan mistä vain haluat ja ihan niin paljon kuin vain haluat, kunhan se vain jollain tavalla liittyy hahmoosi, joka käy Hallavassa.

Erilaiset tapahtumat kuten ratsastustunnit

Päiväkirjaan kirjoittamisen lisäksi tarinoita kirjoitetaan erilaisten järjestettyjen tapahtumien viestiketjuihin. Satunnaisesti esimerkiksi järjestetään ratsastustunteja, joille kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Ratsastustunnin pitäjä kirjoittaa aloitusviestin, josta selviää ajankohta, tunnin teema, maksu/kuittaustapa sekä jonkinlainen pohjatarina tai kuvaus tunnin tapahtumista. Osallistujat ensin ilmoittautuvat tunnille, vastaamalla viestiketjuun ja yleensä toivomalla millä hevosella haluaisi osallistua. Sen jälkeen osallistujat kuittaavat/maksavat tunnin pitäjän ohjeistamalla tavalla. Yleensä maksuksi käy tarina tai kuva, joka käsittelee tuntia, mutta se voi olla myös jokin muu. Postaa tarinasi ratsastustunnista vastaukseksi samaiseen viestiketjuun ja saat siitä pisteitä! Pisteitä saa myös kaikista muistakin tarinoista, kuten esimerkiksi päiväkirjamerkinnöistä.

Pisteet ja merkit kertovat aktiivisuudesta

Ylläpitäjä ja moderaattorit jakavat pisteitä sen mukaan, mikä tarinan sisältö on. Kategorioita on kuusi: hoitaminen, sosiaalisuus, kouluratsastus, esteratsastus, maastoratsastus ja kilpailut. Kustakin kategoriasta voi saada korkeintaan kaksi pistettä per tarina. Jos esimerkiksi kirjoitat tarinan, jossa kerrot paljon hevosen hoitamisesta ja joka sisältää hieman dialogia muiden hahmojen kanssa, saat 2 hoitopistettä ja 1 sosiaalisuuspisteen. Aina kun olet kerännyt kymmenen uutta pistettä yhtä kategoriaa kohti, saat siitä merkin eli kuvallisen ikonin oman päiväkirjasi aloitusviestiin. Merkkejä keräämällä pysyt kärryillä siitä, kuinka aktiivinen olet ollut.

Tutustu seuraavaksi toiminta-sivuun niin saat yksityiskohtaisempaa tietoa siitä kuinka hevosia hoidetaan, millä tavoin ratsastustunneille voi osallistua ja ketkä saavat tuoda hevosensa yksityiseksi talliin. Jos jäi kysyttävää, laita viestiä alle 🙂

Vastaa