Emily & Molly

Foorumit Päiväkirjat Emily & Molly

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #49529 Vastaa
   Emily
   Valvoja
   • Postauksia: 176
   • Perus pullaponi

   Emily Andersson,
   Mollyn hoitaja

   Pisteet
   Kouluratsastus: 41p
   Esteratsastus: 33p
   Maastoratsastus: 22p
   Hoito: 80p
   Sosiaalisuus: 26p
   Kisat: 24p

   Merkit

   Luonne
   Emily on rohkea ja hyvin itsevarma. Tytöllä riittää rohkeutta vaikka mihin, eikä se ratsastuksenkaan puolella ole ongelmaksi koitunut. Kunhan vain naisen alusta ei mikään uhkarohkea kuoriutuisi, olisi kaikki hyvin. Hollantilaiset sukujuuret omaava naisen alku tykkää viettää aikaa tallilla kavereidensa kanssa, sillä juurikaan muuta elämää tuo ei omista. Normaalisti päivät kuluvat koulussa ja kokeisiin lukiessa ja lomat taas joko ihan Hallavassa tai isovanhempiensa luona Hollannissa, hienoja kilpahevosia hoitelemassa. Tyttö on melko sosiaalinen, mutta hieman ennakkoluuloinen ja äkkipikainen. Vaikka tyttö ei jostain niin kovin pitäisikään, ei hän silti ketään vihaa. Tai no, ehkä välillä tielle sattuu osumaan mitä raivostuttavampia ihmisiä, mutta ainakaan Emily ei heidän kanssaan paljoakaan tekemisissä joudu olemaan. Muuten positiivisen ja periksiantamattoman tytön kanssa toimeen tulevat niin hevoset kuin ihmisetkin, kunhan häntä ei suututa.

   Faktoja
   -Tallilla 24/7
   -Aloitti Hallavassa ja samalla Mollyn hoitamisen 7.6.2018
   -Hollantilaiset sukujuuret
   -Syntynyt Amsterdamissa 13.2.2002 ja kahden vuoden iässä muuttanut vanhempiensa kanssa Suomeen.
   -Taso noin HeA/100cm

   Ulkonäkö
   Emilyn vaatetukseen kuuluvat useimmiten hupparit ja muut mukavat vaatteet. Tummansinisiä vaateita löytyy enemmän kuin tarpeeksi ja aina joko itseänsä tai Mollya koristaa jokin tummansininen yksityiskohta. Tytön naamaa koristavat tummat kulmat sekä tuuheat ripset. Tytön naamasta löytyvät myös hyvin erottuvat pisamat sekä tummansiniset silmät.

   Ratsastushistoria
   Tyttö aloitti ratsastuksen 5-vuotiaana niin, että hänen äitinsä ja tyttö kävivät vuokraamassa vuoden verran läheissellä tallilla asustelevaa shetlanninponia. Pian kuitenkin pikkusiskon takia piti muuttaa, eikä lähellä ollut moniakaan talleja. Emilyn ollessa 10 hän palasi uudelleen aktiivisen ratsastuksen ääreen uuden ratsastuskoulun rakennuttua aivan kodin viereen. Siellä tyttö ratsasti reilut viitisen vuotta, kävi alkeiskurssin ja sai ensimmäisen hoitohevosensa, mutta reilu viiden vuoden jälkeen tallin hevoset myytiin ja oli aika siirtyä Hallavaan. Kaiken kaikkiaan tyttö on ratsastellut reilut seitsemisen vuotta aktiivisesti, vaikka väliin mahtuukin muutama todella epäaktiivinen vuosi. Myös pitkin elämäänsä, on tyttö ratsastellut isovanhempiensa hienoilla puoliverihevosilla Hollannissa, aina siellä käydessään.

   • Tätä aihetta muokkasi 6 päivää, 1 tunti sitten Aleksi.
  • #49634 Vastaa
   Emily
   Valvoja
   • Postauksia: 176
   • Perus pullaponi

   Peltoilua

   30.12.2019
   Joulu oli tullut ja mennyt ja samalla oli saapunut suuri määrä uusia hevosia ja hoitajia, vanhojen hevosten jatkaessa seikkailujaan toisaalla. Oli hieman outoa tulla Hallavaan ensimmäistä kertaa monen hevosen lähdettyä ja uusien hevosten tultua, mutta nyt siihen oli jo tottunut ettei ollut Hallaa Mollyn tarhakaverina, enkä enää moikannut Lokia kulkiessani sen karsinan ohi. Vaikka toki oli hieman haikeaa, kun vanhoja hevosia lähti, niin minulla ei ollut mitään hätää niin kauan kun Molly pysyi tallissa. Samalla pääsisin myös ehkäpä testailemaan uusia hevosia. Erityisesti pidin Muumista sekä Cooperista, sekä tietenkin pikkuruisesta Milosta, jonka selkään halusin ehdottomasti Anikan törkätä, mikäli hän eksyisi Hallavaan tunneille.

   Tänään kuitenkin meidän oli tarkoituksena lähteä pellolle Mollyn kanssa. Ei oltu pitkiin aikoihin käyty siellä, ja pelkkä kouluvääntö maneesissa nyt vain kuullosti tylsältä.
   Olin saanut joululahjaksi tummansinisen ratsastusloimen, joka mätsäsi mukavasti muihinkin tavaroihimme ja joulukuun alkupuolella Aleksi oli lahjonut tallilaisia uusilla varusteilla, joten olimme saaneet paljonkin päivitystä tavaroihimme. Lisäksi lahjapaketeista oli löytynyt pitkän mallinen ratsastustakki, joten sekin pääsisi nyt käyttöön ensimmäistä kertaa. Mollylle antamastani paketista oli löytynyt pari harjaa, jotka laitoin Mollyn harjapakkiin niin hyötyisivät tuntilaisetkin siitä. Lisäksi olin ostanut uuden namipussin tammalle, niin oli ruokapuolikin kunnossa.

   Astelin kohti Mollyn tarhaa. Osasin olettaa, että tarhajärjestys olisi muuttunut, mutta se mitä oli vastassa, sitä en todellakaan osannut odottaa.
   ”Valera?!?” Huudahdin järkyttyneenä kun tamma tepasteli Mollyn takaata sen vierelle. Valeran nähdessäni aloin pelätä itseni, Mollyn sekä uuden takkini puolesta. Yleensä kun Valeran kanssa joutui tappelemaan, tuloksena oli hampaan jäljet poskessa, kolme repeämää takissa ja kavionjälki kyljessä. Sen sijaan että tamma olisi kuitenkaan alkanut riehua, se katseli minua rauhallisesti korvat hörössä. Molly rapsutti Valeran kaulaa kevyesti, eikä kumpaakaan tuntunut haittaavan toisen läsnäolo. Ne vain tuijottivat hoopon näköistä minua, joka oli seissyt tarhan laidalla jo jonkin aikaa keksien satoja pakosuunnitelmia. Huokaisin hieman ja lähdin sitten hivuttautumaan Mollyn luo. Kävelin jäykästi laittamaan tammalle riimun päähän ja sitten lähdin taluttamaan sitä pikaisesti takaisin portille päin. Selviydyimme ruhjeitta, ja meinasinkin asiasta Aleksille jo soitella, ettei Valeralla selkeästikkään ollut kaikki kunnossa. Mieleni muuttui kuitenkin kun Hauska löntysteli Valeran taakse hakemaan heinää. Valera luimisti korvansa ja nosti takajalkansa varoitukseksi, ja silloin Hauskahan lähti. Mollykin säikähti hieman, mutta ei Valeraa, vaan Hauskan äkkilähtöä. Valeralla vaikutti siis olevan kaikki ihan kunnossa, se oli vain löytänyt uuden ystävän.

   Varusteltuani Mollyn sekä itseni lähdimme käppäilemään pellolle päin. Sinne vei ohut metsäpolku, joka oli viimeyön lumimyräkässä mennyt aikalailla umpeen, joten saimme kahlailla hetken matkaa hangessa. Eniten talvessa mä olin varmaan odottanut kunnollista hankitreeniä. Viimevuonna ei sellaista jostain syystä tullut kokeiltua, tosin silloin päästiin kyllä koittamaan miltei koko talliporukan kesken hiihtoratsastusta. Sekin pitäisi varmaan lisätä tämän talven aktiviteetteihin. Hankitreenistä sekä hiihtoratsastuksesta puheenollen, peltokin oli yltäpäältä lumessa. Ei lunta ollut korkein kinoksin, mutta jokatapauksessa sitä oli.

   Alkuun kävelimme pariin kertaan peltoa ympäri, niin ravaillessa ja laukkaillessa ei sitten mitään suuria yllätyksiä tulisi. Pelto oli hyvässä kunnossa joten piakkoin aloimme ravailla. Molly kulki mukavan reippaasti ja teki takajaloillaan ihan kivasti töitä. Mollysta huomasi selkeästi, että milloin se pitää työn teosta ja milloin se voisi mieluusti jättää sen väliin. Minun onnekseni kiukuttelupäiviä ei ollut kovinkaan usein, sillä olimme tottuneet tekemään kaikkea laidasta laitaan, niin ei ainakaan tylsää tulisi. Lännenratsastus oli vielä toistaiseksi kuitenkin testaamatta, mutta ehkä sitäkin aikanaan.

   Jatkoimme ravailua molempiin suuntiin ja teimme samalla taivutteluita. Molly kulki kaikinpuolin hienosti ja aikalailla omalla moottorilla, paria pientä kompastumista lukuunottamatta. Ravailun jälkeen aloimme pikkuhiljaa ottaa laukkapätkiä. Alkuun otimme ravi-laukka-siirtymisiä jonkin matkaa ja nekin sujuivat ihan hyvin. Energiaa Mollylla kuitenkin oli, ja se näkyi suurehkoina pukkeina. Pariin kertaan meinasin selästä lentääkkin, mutta Molly kun ei kovin taidokas selästä tiputtaja ole, tuli sen kaula joka kerta eteen, joka toistaalta oli minulle vain hyvä asia. Jatkoimme laukkasiirtymisiä hetken aikaa, kunnes aloimme ottaa pikkuhiljaa pidempiä pätkiä. Alkuun vain laukkailimme rauhallisesti ja hieman koitin kootakkin Mollya, mutta kun laukkakin alkoi sujua, oli aika päästellä loput energiat pois. Tamma ei ollut nimittäin päässyt liikkumaan muutamaan päivään, joten pieni päästely pellolla teki varmasti hyvää. Helpostihan Molly ei väsynyt, joten saimme luvan laukkailla pariin kertaan peltoa edestakas.

   Laukkauluiden jälkeen lähdimme kävelemään takaisin tallille päin. Vaikka melko lyhyt ratsastus tälläkertaa olikin, niin ainakin meillä oli kivaa!

   • Tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten Emily.
   • Tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten Emily.
   • #49647 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1026
    • Lauman johtaja

    Miellyttävä tarina johon olit kivasti ottanut viime aikojen tapahtumat huomioon. Saat 1hp ja 2mp

  • #49702 Vastaa
   Emily
   Valvoja
   • Postauksia: 176
   • Perus pullaponi

   29.1.2020
   Tänään päätin pitkästä aikaa käväistä tallilla. Suunnitelmissa oli ihan vain rentoa ratsastelua ilman satulaa. Mieli olisi tehnyt mennä kentällä, mutta ulkona oli pilkkopimeää, eikä luntakaan ollut.
   Aikaa minulla oli, joten päätin kulutella sitä karsinan siivouksella heti alkuun. Hevoset olivat jo sisällä, joten Molly sai seurailla puuhiani käytävältä käsin. Karsinan puhdistus ei minua kovinkaan kauaa vie, joten melko pian pääsinkin jo Mollyakin hoitamaan. Tamman karva oli melko sotkuinen, ja olihan siinä hieman hiekka-ja mutapaakkujakin. Karvan siistimiseen käytin ihan kunnolla aikaa, ja kunnon käsittelyyn pääsivät myös Mollyn harja, sekä häntä. Takkuja löytyi sieltä sun täältä, mutta pelastuksena minulla oli kuitenkin selvitysaineita joka lähtöön. Harjaa selvittelin hetken aikaa, jonka jälkeen putsailin kaviot ja hain sitten Mollyn suitset. Laitoin ne pikaisesti tamman päähän ja lähdin sitten taluttamaan Mollya kohti maneesia.

   Maneesi oli typötyhjä, mutta illan mittaan maneesi kyllä täyttyisi. Hyppäsin korokkeen kautta Mollyn selkään ja ohjailin sen uralle. Molly löntysteli rennosti pitkin ohjin uralla ja välillä katsahti itseään peilistä ja välillä nuuhkaisi maneesin pohjaa. En ollut pitkään aikaan mennyt ilman satulaa, joten vaihtelu oli hyvinkin mukavaa.
   Alkukäyntien jälkeen keräilin ohjat ja nostin ravin. Ravissa lähdimme tekemään pieniä taivutuksia, sekä teräviin kulmiin panostimme toden teolla. Molly puksutti sievästi uralla ja oli mukavaa nähdä, miten se keskittyi, vaikka viime treenistä nyt olikin aikaa.
   Taivutuksissa oli työskentelemistä niin hevoselle, kuin ratsastajallekkin. Kun oikean keirroksen taivutukset sujuivat, oli aika siirtyä vasempaa kierrosta hiomaan. Mukavia pätkiä tuli, ja tärkeintähän nyt vain oli saada tuntuma koko hommaan ylipäätään. Jossain vaiheessa maneesiin saapui toinenkin ratsukko ilmeisesti ratsutallilta, mutta eivät ne minua ja Mollya häirinneet. Kun vasen kierros alkoi sujua, niin kävelimme hetken aikaa, jonka jälkeen nostimme koko rata leikkaa linjalle laukkoja. Laukkojen tarkoitus ei nyt ollut muuta kuin pitää myötälaukkaa yllä ja vähän päästellä ylimääräistä pöllöenergiaa pois. Pariin kertaan Molly pukittikin, ja pariin kertaan meinasin löytää itseni maasta. Niin ei kuitenkaan käynyt, joten pukkirodeon jälkeen sain olla hyvinkin ylpeä itsestäni. Laukkailimme melko pitlään pitkin maneesia, jonka jälkeen ravailimme vielä hieman. Molly vaikutti siltä, että se olisi voinut vielä jatkaakkin, mutta nelisenkymmenen minuutin treeni saisi nyt olla luvan tarpeeksi.

   Maneesilta käppäilin Mollyn kanssa selästä käsin tallin eteen, jossa hivuttauduin alas tamman selästä ja vein sen omaan karsinaansa. Putsasin kuolaimet ja niputin suitset nättiin pakettiin, jonka jälkeen menin vielä hengailemaan Mollyn kanssa. Harjailin tammaa vähän sieltä sun täältä, ja loimitin sen. Istuskelin vielä hetken karsinassa ennen lähtöäni. Välillä astetta leppoisemmat päivät eivät ole yhtään hassumpi idea.

   // Mä en nyt tiiä näiden nykyisten hoitopäivien kulusta, joten päätin laittaa tän tarinan tänään, toivottavasti ei haittaa!😅

   • Tätä vastausta muokkasi 3 viikkoa, 3 päivää sitten Emily.
   • #49705 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1026
    • Lauman johtaja

    Jee ei haittaa! Nyt löytyy taas etusivulta tuntilistat. Tässä tarinassa tykkäsin erityisesti siitä miten kuvailit Mollyn hoitoa ennen ja jälkeen tunnin. Saat 2hp ja 1kp

  • #49743 Vastaa
   Emily
   Valvoja
   • Postauksia: 176
   • Perus pullaponi

   Koulutreeni & tallituvan siivous

   14.2.2020
   Ystävänpäivä tuli ja meni, ja siinä samassa sysäyksessä mulla oli synttäritkin, joten tervehtikääpä täysi-ikäistä minua! Nyt kai sitten pitäisi olla ”vastuullinen” ja ”aikuinen” mutta katotaan että montako päivää mä sellaista leikkiä jaksan. No mutta itse asiaan, torstaina mä vietin synttäreitäni tallilla puuhastellen. Me hypeltiin vähän Mollyn kanssa ja lähinnä vaan hengailtiin. Niin ja olihan mun kaappiinikin ilmestynyt pieni mysteeripaketti. Vähän mä itseasiassa ihmettelin, että joku ylipäätään tiesi että mulla olisi synttärit, mutta ainahan mulle ylimääräinen suklaalevy kelpaa!
   Perjantain mä vietin myös tallilla. Mä saisin seuraavan viikon takia lomaa ihan kahden viikon edestä, kun synttäreiden kunniaksi päätettiin lähteä Hollannissa käväsemään. Lähtö sunnuntai-iltana ja tulo sitten perjantai-iltana niin hyvin kerkeää vielä pakata seuraavan viikon hiihtolomaleirillekkin. Nooh, voin ainakin sanoa ettei mulla tylsiä nämä helmikuut ole.

   Koska olisin seuraavan viikon ulkomailla, niin pakkohan minun oli tänään tallille mennä, kun sellainen mahdollisuus oli. Ajattelin, että Mollyn kanssa voisi tehdä jotain ihan perus kouluvääntöä, ja hoitajahuonettakin voisi siivoilla, kun Aleksi kerran oli pyytänyt.
   Tallityöt päätin aloittaa Mollyn hoidosta. Saavuin tallille vähän neljän jälkeen ja hain samantien Mollyn sisään. Ulkona ei ollut kylmä, vain pari astetta pakkasta, ja Mollyn karva oli taas kerennyt mennä siihen kuntoon, ettei loimea tarvittaisi. Siitä syystä Mollyn karva olikin hiekan, mullan ja kaiken muun mahdollisen peitossa, joten karvan siistimiseen saikin sitten kuluttaa puolisen tuntia. Tamman vatsaan oli tarttunut inhottavia lumipaakkuja, joita ensin epätoivoisesti sulattelin käsilläni ja sen jälkeen vielä lämpimällä vedelläkin. Vuohistupsujen kanssa päästiin kuitenkin melko helpolla, pari viikkoa takaperin olin jonkin verran leikellyt ja siistinyt niitä, joten nyt ne eivät olleet keränneet kaikkea mahdollista mukaansa.
   Pienen karvanselvittelysession jälkeen sain viimein varusteet niin Mollylle, kuin itsellenikin ja pääsimme lähtemään maneesille. Ulkona satoi hieman lunta, joten laitoin Mollyn päälle enkkuviltin, niin poni ja satula eivät olisi niin märkiä. Maneesille ei onneksi kävellyt pitkää matkaa, mutta olihan viltti mukava vielä alkukäyntienkin aikana.

   Maneesiin päästyämme heilautin itseni Mollyn selkään ja säätelin hieman jalustimia ennen uralle menoa.
   Kävelimme pitkät ja rennot alkukäynnit molempiin suuntiin ennen kunnollista työskentelyä. Ajattelin, että tänään voitaisiin keskittyä enemmän laukkaan, kun viimeaikoina oli tullut vain lähinnä käyntiä ja ravia hiottua.
   Alkukäyntien jälkeen heitin enkkuviltin maneesin reunalle ja keräilin ohjia paremmin käsiini. Nostelin ravin ja heti alkuun aloin hakea Mollylta rentoa peräänantoa. Tamma kulki hienosti uralla, ja taipuikin oikein hyvin. Ratsastelin Mollya ravissa molempiin suuntiin muutaman kierroksen verran, ja lähdin sitten ottamaan satunnaisia laukkapätkiä ympäri maneesia. Mollylla oli laukasta raviin siirtymisissä vähän jäädä hidastelemaan raviin, joten nyt halusin kiinnittää huomiota siihen, ettei niin kävisi. Alkuun laukat nousivat hieman laiskasti, ja siirtymisetkin venyivät melko pitkiksi, mutta pikkuhiljaa alkoi parantua.
   Kun laukkasiirtymiset olivat haluamanilaisia, aloin nostella myötälaukkaa aina lyhyen sivun keskeltä. Lyhyen sivun jälkeen käänsin Mollyn koko rata leikkaa-linjalle ja keskellä maneesia vaihdoin laukan muutaman raviaskeleen kautta. Alkulämpässä kun oltiin joo treenailtu siirtymisiä, eivät ne olleet enää mikään ongelma laukanvaihdoissa. Vaihdot sujuivat oikein näppärästi, ja kyllähän niistä melko siistejä tulikin.

   Laukkailun jälkeen otin Mollya taas pikkuhiljaa raviin. Vaikka kyseessä olikin kouluvääntöä, oli tamma silti jopa hieman innostunut, kun se pääsi purkamaan energiaansa maneesissa laukkaillen. Treenin jälkeen oli vielä mukavaa hölkkäillä loputkin pöllöenergiat pois puolipitkin ohjin. Parit pukitkin siinä lensi, mutta ainakin ponilla oli kivaa. Loppukäynnit kävelimme vielä pienellä maastolenkillä, jonka jälkeen vein Mollyn takaisin talliin, ja itse ryhdyin tallituvan siistintä-operaatioon.

   Ladoin mukaani miltei kaiken mahdollisen, mikä satulahuoneen siivouskaapista vain löytyi. Siivousainetta joka lähtöön, pari erilaista moppia ja olihan se ihan hyvä että imurikin löytyi. Aloittelin sillä, että vein maton ulos ravisteltavaksi, ja samalla se saisi jäädä sinne tuulettumaankin. Seuraavana operaationa olikin imurointi. Vasta siinä vaiheessa tajusin, että kuinka ison projektin olin onnistunut aloittamaan. Hetken imuroinnin jälkeen tallitupaan sattuivat kuitenkin onnekseni myös Alva ja Milla. Yhtäkään kysymystä en vaivautunut kysymään, sillä vastaus oli luultavasti ollut kielteinen, joten päätin vain törkätä Millalle mopin ja Alvalle pölyhuiskan, niin saisimme urakan edes joskus päätettyä.

   Tovi siihen meni, pari kertaa meinattiin luovuttaakkin, mutta ennenpitkää saimme kuin saimmekin koko tallituvan putipuhtaaksi. Olo oli helpottunut, ja kovin aikaansaanutkin, joten kävin vielä sanomassa Mollylle heipat ja lähdin sitten kotiin.

   //Taas onnistuin laittamaan tän perjantain tarinan myöhässä, toivottavasti ei haittaa!😅

   • #49744 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1026
    • Lauman johtaja

    Ei haittaa! Ihana kuulla Emilynkin kuulumisia ja onneksi sai apua tallituvan siivoukseen vaikka vastuullinen aikuinen nyt onkin (; Tykkään aina lukea sun ratsastustarinoita kun kerrot tehtävistä tarpeeksi yksityiskohtaisesti että lukija pysyy kärryillä mitä tehdään, mutta teksti ei käy silti liian pitkäksi tai tylsäksi. Saat 2kp ja 2hp

Luet parhaimillaan 3 vastausketjuja
Vastaa aiheeseen: Emily & Molly

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: