Hallava Cup 2019

Foorumit Tapahtumat Hallava Cup 2019

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  Aleksi 1 viikko, 3 päivää sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #6747 Vastaus

  Aleksi
  Ylläpitäjä
  • Postauksia: 926
  • Lauman johtaja

  Vuodesta 2019 alkaen aletaan järjestää jokavuotinen tapahtuma Hallava Cup, jonka tarkoituksena on kannustaa kävijöitä osallistumaan aktiivisemmin ratsastustunneille, keräämään merkkejä ja kirjoittamaan muutenkin tarinoita. Cupiin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta isommalla porukalla on tietysti aina kivempaa. Tapahtuma pidetään kuitenkin vain oman tallin kävijöille.

  Cup on neljän kuukauden pituinen rupeama, joka sisältää kolme osakilpailua kussakin lajissa, sekä finaalin. Kaikki osakilpailut, sekä finaali ovat arvontaluokkia, mutta tarinoimalla ja kuvia piirtämällä voi hankkia lisäarpoja aina kutakin kilpailua varten. Jokaisella on lähtökohtaisesti 1 arpa, vaikkei olisi tehnyt yhtään tuotosta.

  Hallava Cupissa kilpaillaan kolmessa lajissa: Kouluratsastus, Esteratsastus ja Hevosen hoito. Kaikki kilpailevat samassa luokassa, tason saa päättää itse. Hevosen hoito -kilpailut pitävät sisällään teoria osuuden ja käytännön tehtäviä, jotka vaihtelevat aiheeltaan kilpailusta toiseen.

  Yksi ratsastaja saa osallistua kuhunkin lajiin vain kerran, yhdellä hevosella, mutta hevonen voi vaihtua kilpailusta toiseen, eikä esimerkiksi ratsastustunneilla tarvitse mennä aina kisahevosella. Rankingpisteet ovat siis henkilö- ei ratsukkokohtaisia.

  Lisäarpoja saa kaikista hoitotarinoista ja ratsastustuntien/valmennusten maksuista samalla tavalla kuin normaaleja pisteitäkin tällä hetkellä saa. Eli jos kirjoitat tarinassasi yksityiskohtaisesti esteratsastuksesta, saat ne tavalliset 2 pistettä, jotka muutetaan suoraan lisäarvoiksi estekilpailuihin. Tai jos hoitotarinassasi kirjoitat lyhyesti kouluratsastuksesta, saat 1 koulupisteen, joka muutetaan lisäarvaksi koulukilpailuihin. Sosiaalisuus- ja hoitopisteistä (eli hoitotarinoista/muista tallitarinoista) saa lisäarpoja Hoitaja Cupia varten (kuitenkin korkeintaan 2lisäarpaa/tarina). Myös kaikista kuvista saa tähän lisäarpoja niin, että 1 kuva = 1 isäarpa. Eli myös kouluratsastuskuvasta lisäarpa ja rankingpisteet menevät Hoitaja Cupiin. Lisäarvat merkitään aina tulossa olevaan kyseisen lajin osakilpailuun.

  Jokaisesta osakilpailusta jaetaan rankingpisteitä (1:10p, 2:8p, 3:6p, 4:4p, 5:2p, muut:1p), joita saa myös lisäarvoista niin että 2 lisäarpaa on 1 rankingpiste. Finaalissa arvotaan tulokset samalla tavalla kuin osakilpailuissakin ottaen sitä varten hankitut lisäarvat huomioon, mutta sijoituksista saatuihin rankingpisteisiin lisätään kaikki lisäarvoilla ja osakilpailuista hankitut rankingpisteet ja näistä syntyvät Hallava Cupin finaalin tulokset.

  Ilmoittaudu alle missä tahansa vaiheessa ennen finaalia, mutta lisäarpoja aletaan kerätä aikaisintaan 12.8. tai ilmoittautumisesi jälkeen. Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä laji, ratsusi ja kilpailutasosi. Voit halutessasi vaihtaa hevosen kilpailukohtaisesti aina kunkin osakilpailun yhteydessä.

  Osakilpailut:
  25.8. Koulu / Hoito
  8.9. Este
  22.9. Koulu / Hoito
  6.10. Este
  20.10. Koulu / Hoito
  3.11. Este
  24.11. Finaali

  Osallistujat:
  Koulu
  Alva – Hauska (heA) 2 la
  Niko – Väiski (heC) 1 la
  Elyssa – Sissi (heB)
  Rhea – Tähkä (heA)
  Elina – Celle (heB)
  Kassu – Olmi (heA)
  Nio – Fonzie (heB) 2 la

  Esteet
  Emily – Molly (80cm) 4 la
  Kassu – Olmi (90cm)
  Sora – Vaakku (80cm)
  Elina – Celle (80cm)
  Nio – Fonzie (80cm) 2 la

  Hoito
  Elina
  Sora
  Alva
  Nio

 • #6778 Vastaus

  Aleksi
  Ylläpitäjä
  • Postauksia: 926
  • Lauman johtaja

  Hallava Cupin ensimmäinen osakilpailu käydään sunnuntaina 25.8. klo 10 alkaen. Viimeinen mahdollisuus jälki-ilmoittautua ja hankkia lisäarpoja on lauantaina klo 23.59. Sen jälkeen tehdyt tuotokset antavat lisäarpoja seuraavaan osakilpailuun jossa kyseisiä lajeja kilpaillaan, eli kolmanteen.

  Kilpailupäivästä saa kirjoittaa tarinoita ja piirtää kuvia, postaa ne alle. Jos kirjoitat ennen varsinaista kilpailupäivää, hyödyttävät lisäarvat sinua tässä osakilpailussa. Mutta tuotoksia on mahdollista tehdä myös tulosten ilmestymisen jälkeen, jolloin lisäarvat hyödyttävät seuraavassa kyseisen lajin osakilpailussa.

  Jos haluat kisata jollain muulla kuin aikaisemmin ilmoittamallasi hevosella, voit tehdä vaihdoksen ilmoittamalla siitä launataina klo 23.59 mennessä.

  Päivä alkaa kouluratsastusosuudella, siten että ensin ratsastetaan helpommat radat. Verryttely tapahtuu maneesissa ja itse radat ratsastetaan ulkokentällä. Rata aloitetaan kouluaitojen sisäpuolelta, jolloin sen saa luonnollisesti kiertää muutamaan kertaan ennen radan aloitusta. Tuomarina toimii tuttuun tapaan Aleksi. Ratsukoilta toivotaan siistiä pukeutumista, vaikka kyseessä ovatkin oman tallin kisat. Valkoiset housut ja kisatakki eivät ole pakolliset.

  Palkintojenjako tapahtuu heti kaikkien ratsastettua ratansa, kolme parasta ratsukkoa palkitaan ruusukkein ja pienin esinepalkinnoin.

  Hevosenhoito-kilpailu aloitetaan teoriaosuudella, jossa kysytään monivalintakysymyksiin tietoja hevosen luontaisesta käyttäytymisestä ja sen hoitamisesta. Puolituntisen kokeen jälkeen siirrytään käytännön osuudelle, joka toteutetaan siten, että jokainen kisaaja käy kiertämässä vuorotellen eri suorituspisteitä. Esimerkiksi: Mene Mollyn karsinaan ja laita sille pintelit jalkaan. Näytä satulahuoneessa satulan ja suitsien osat. Taluta ulkona Oreota oikeaoppisesti. Puhdista Pilkun kaviot. Suorituksia valvovat henkilöt ovat silmä tarkkana ja rokottavat pienimmästäkin virheestä. Pisteiden laskun jälkeen parhaiten onnistunut kisaaja palkitaan pienellä tavarapalkinnolla.

  Kun hevoset on hoidettu ja paikat talkoovoimin siivottu entiseen kuntoonsa (mm. kouluaidat kannettu pois) kokoonnutaan porukalla grillipaikalle ja jatketaan iltaa iloisissa merkeissä.

  Lähtölistat:
  Koulu
  Niko – Väiski (heC)
  Elina – Celle (heB)
  Elyssa – Sissi (heB)
  Nio – Fonzie (heB)
  Kassu – Olmi (heA)
  Alva – Hauska (heA)
  Rhea – Tähkä (heA)

  Hoito
  Elina
  Sora
  Alva
  Nio

Vastaa aiheeseen: Hallava Cup 2019

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi:
Siirry työkalupalkkiin