Hanneksen puomitunti 18.10.2020

Foorumit Ratsastustunnit Hanneksen puomitunti 18.10.2020

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #52639 Vastaa
   Hannes
   Osallistuja
   • Postauksia: 4
   • Maitovarsa

   Sunnuntaina 18.10.2020 kello 14-15 on aika hioa perusteita kuntoon puomitunnilla.

   Tunnin aiheena on tiet sekä tempo, mutta vaikka puomit eivät mahdollisesti kavaletteja korkeammaksi nouse, ei ratsastajia silti päästetä helpolla.

   puomitunti

   Tunti aloitetaan kahdeksikolla kaikissa askellajeissa, ylittäen keskellä oleva puomi molemmista suunnista. Kahdeksikon jälkeen siirrytään pääty-ympyröille ja niillä sijaitseville puomeille.

   Tarkempi tuntikuvaus tulee viimeistään 18.10

   Tunnille osallistuminen tähän topiikkiin viimeistään 17.10.2020 kello 23:59 mennessä.

   Kentällä verrytteli edelliseltä päivältä tuttu punapää, sekä tällä kertaa punaruunikon ratsun sijaan voikko eestinhevonen. Ratsukon meno näytti ihan mukavalta, vaikka ratsu ei ollutkaan nuorelle se ominaisin. Ciaran verryteltyä Virma kunnolla, aloitimme ensimmäisen tehtävän. Ciara sai kääntää Virman ensimmäisenä kahdeksikolle käynnissä ja ylittää jokaisella kerralla kuvion keskellä oleva puomi. Virma liikkui ihan kivasti eteenpäin, mutta tiesin että tyttö voisi saada ratsusta vielä enemmän irti.

   ”Pyydä vaan Ciara Virmaa liikkumaan reippaammin eteenpäin. Se liikkuu nyt ihan kivasti, mutta siitä löytyy varmasti vielä hieman parempi tempo”

   Samaa tehtävää suoritettiin myös ravissa ja laukassa ja Ciaralla olikin välillä todella tekemistä saadakseen voikon liikkumaan eteenpäin reippaassa tempossa.

   ”Yritä Ciara saada se taipumaan vielä paremmin sisäpohkeen ympärille. Se puskee nyt hieman ulkokylki edellä. Vielä vaan. Viiiielä, viielä. Noin, nyt on paremman näköistä. Pidät tän saman nyt koko lopputunnin ajan.”

   Laukassa Ciara sai Virman liikkumaan todella hyvin ja voikko tamma liikkuikin koko ajan vain paremmin ja paremmin. Kahdeksikolta siirryttiin pääty-ympyrälle, jolloin Ciara sai siirtää Virman takaisin käyntiin ja ilmeisesti voikko ajatteli että työt olisivat nyt ohitse, sillä tamma alkoi kävelemään hieman hitaammin.

   ”Pidä huoli siitä että Virma kävelee edelleen reippaasti, nyt se yrittää vähän laiskotella. Pyydä vaan vielä vähän reippaammaksi. Vielä vaan. Nooin. Siinä. Pidä tämä nyt loppuun asti”

   Lopputunti meni ratsukon osalta hyvin ja Ciara saikin voikosta todella hyvin irti vaikka välillä nuori näyttikin siltä että voisi istua paljon mielummin minkä tahansa muun ratsun selässä, kuin voikon eestinhevosen. Ciaran antaessa ratsunsa kävellä pitkin ohjin loppukäyntejä, annoin toiselle loppupalautteen sekä muutaman vinkin tuleviin ratsastuksiin, ennen kuin lopetimme tämän tunnin ja toinen pääsi hoitamaan ratsunsa pois.

   Ratsukot:

   Ciara & Virma

   • Tätä aihetta muokkasi 1 kuukausi, 1 viikko sitten Hannes.
   • Tätä aihetta muokkasi 1 kuukausi, 1 viikko sitten Hannes.
   • Tätä aihetta muokkasi 1 kuukausi sitten Hannes.
  • #52641 Vastaa
   Ciara
   Valvoja
   • Postauksia: 50
   • Koulutuksen tarpeessa

   Ciara mukaan!!

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
Vastaa aiheeseen: Hanneksen puomitunti 18.10.2020

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: