Hoitajahaku talvi 2020

Foorumit Hoitaja ja Yksärihaut Hoitajahaku talvi 2020

 • Tämä aihe sisältää 17 vastaukset, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 viikkoa sitten Aleksi toimesta.
Luet parhaimillaan 9 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #49694 Vastaa
   Nadja
   Osallistuja
   • Postauksia: 2
   • Maitovarsa

   Hei, kiva kun olet löytänyt tiesi Hallavaan. Tämä on juuri oikea paikka sinulle, jos tykkäät kirjoittaa talliympäristöön sijoittuvia tarinoita ja hevoset ja kaikenlaiset juonenkäänteet inspiroivat sinua. Luo itsellesi hahmo, joka mielestäsi sopii ratsastuskouluympäristöön, valitse alla olevasta listasta mieleisesi hoitohevonen ja kirjoita hakemus, jossa esittelet hahmoasi ja perustelet hieman miksi sinut pitäisi valita mukaan Hallavan porukkaan.
   Hoitajan tehtäviin kuuluu kirjoittaa tänne foorumille vähintään kerran kuukaudessa yksi hoitotarina, lisäksi pääset osallistumaan mukaan tunneille, kursseille ja kaikkeen muuhun tohinaan mitä täällä järjestetään.

   kuinka haen hoitajaksi?
   Ennen kuin teet hakemuksen, tutustuthan sivuihin huolella. Suosittelen myös rekisteröitymistä etukäteen.
   Skrollaa sivun alalaitaan, jossa näet tyhjän tekstikentän, kirjoita siihen hakemuksesi ja paina lähetä. Jää odottamaan vastusta.

   millainen hakemuksen pitää olla?
   Esittele siinä virtuaalihahmosi, jolla haluat alkaa hoitaa Hallavassa. Se EI siis ole sama hahmo kuin mikä sinulla on instagramissa, vaan voit luoda aivan uuden ja paikkaan sopivan hahmon. Kirjoita ainakin hahmosi ikä ja hevoskokemus. Miltä hahmosi näyttää ja millainen se on luonteeltaa. Mikä tekee hahmostasi erilaisen kuin muut? Samalla kun luen hakemusta, arvioin myös kirjoitustaitoasi ja motivaatiotasi. Ei tarvitse kirjoittaa romaania, mutta pelkkä asioiden luettelu ei riitä. Lopuksi kerro miksi pidät virtuaalihevosharrastuksesta ja mitä hevosta haluaisit hoitaa.

   vapaat hoitohevoset
   Milo
   Pilkku

   Lilli
   Muumi
   Savu

   Cooper

   • Tätä aihetta muokkasi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten Aleksi.
  • #49759 Vastaa
   Alisa
   Vieras
   • Postauksia: 282
   • Kisatykki

   Heippa! Ekana pakko vielä kerran kehua tota Hallazine-lehteä, tosi mahtava, ja se minut tänne innoittikin hakemaan hoitajaksi, mitä olen pohtinut säännöllisen epäsäännöllisesti ihan vakavissani, suunnitelmat tosin aina kariutuneet henkilökohtaisen elämän kiemuroihin.

   Ja nyt siihen hoitajahakemukseen! Hoitajaksi on hakemassa juuri 15 vuotta täyttänyt tytöntyllerö, Alisa nimeltään. Sivustaseuraaja – mainetta kantava tyttö on useiden ihmisten kanssa aivan tuppisuu, vastaa usein vain päätään nyökyttämällä tai pudistamalla, joskus myös yksisanaisilla vastauksilla. Tähän on tultu tuon menneisyyden vuoksi, mutta mennään siihen ihan kohta. Ystävien – joiden luottamuksen voittaminen on monen mutkan takana, seurassa Alisa kuitenkin on nauravainen ja melko avoin tapaus, ja rakkaiden arjen tukipilarien seurassa aika kuluukin usein varsin rattoisasti. Vietnamilaistyttö on kuitenkin selvä introvertti, eikä tuo käytäkään iltojaan muiden nuorten tavoin mellastamassa kaupungilla, vaan viihtyy luonnossa ja oman kodin rauhassa.

   Noniin, ja se menneisyys. Se ei ole niin ruusuinen kuin kuvitella saattaisi, vaan melko karua kuultavaa. Kukaanhan ei tytön syntymästä ensin tiennyt, sillä hänet oli hylätty puistoon, joka tunnettiin kirsikkapuistaan, jotka loistivat vaaleanpunaisina joka maalis-huhtikuu. Kun tyttö löydettiin, oli tämä kahden päivän ikäinen, aliravittu. Tytön syntymäajaksi arvioitiin 5.3.2005.
   Samaan aikaan Suomessa, tämän nykyiset adoptiovanhemmat olivat pitäneet lapsikeskustelua vireillä jo pitkään, ja prosessi oli jo niin pitkällä, että vain lapsi puuttui. Pian heillä kuitenkin oli sylissään lapsi, joka oli nimetty Alisaksi.
   Vaikka ehkä kerkesitkin luulla, että se karu osuus oli tässä, olit väärässä. Tyttöä on kiusattu eriävän ulkonäkönsä vuoksi aivan tarha-ikäisestä asti, ja saa kuulla kettuilua edelleen. Tätä myös syrjitään aktiivisesti, ja tämä on kuin koulun yleinen vitsi. Vaikka tämä tyttöä masentaa, jaksaa tämä silti opiskella tunneilla. Viitannut tuo ei kuitenkaan koskaan ole, paitsi sen yhden erehdyksen verran- sillä siitä saisi kuulla.

   Myös Alisalta löytyy joku asia, mihin tällä on intohimoa, mutta uudet- miksei vanhatkin tuttavat oudoksuvat. Rankasti koulukiusattu tyttö rakastaa opiskelua, ei sitä rakennusta ja ympäristöä missä sitä tehdään. Usein tytön illat kuluvatkin kotosalla matematiikkaa- tai vaikka maantietoa päntäten. Tosin, on myös aineita, joita tyttö inhoaa yli kaiken. Liikunta, ruotsi, sekä fyke eivät kuulu tämän osaamis- tai mielenkiinnon alueisiin. Koukuliikunnan ilo tuhottiin jo alakoulun ensimmäisillä luokilla romuttamalla tuon itsetunto mm. haukkumalla ja jättämällä ulkopuolelle. Sama jatkuu edelleen, mutta onneksi peruskoulua on jäljellä enää vähän päälle vuosi!

   Loput harrastukset ovatkin koiran kanssa lenkkeily, kirjoittaminen, sekä tottakai hevoset. Jos koukuttavien sarjojen katselu lasketaan, se myös, todellakin! Tuon koira, 7- vuotias irlanninsetteri Nana on ollut mukava lenkkikaveri aivan pienestä asti, ja oma kuonoterapeutti onkin ollut tärkeä tukipilari arjen pyörityksessä. Mutta se hevosharrastus taitaa olla se, mistä tässä nyt halutaan kuulla.
   Hevoset Alisan elämään eksyivät vasta kuudennen- ja seitsemännen luokan välisenä kesälomana. Kesäinen pyörälenkki aivan omissa ajatuksissaan, oli johdattanut tytön tallille. Tämä ihaili laiduntavia hevosia tuntikausia, jopa niin kauan- että pian poliisitkin olivat jo etsimässä tätä. Hevoskärpänen oli todellakin puraissut.
   Alisa aloitti alkeiskurssin elokuussa 2018, pienehköllä vaellustallilla. Tai no, ei se mikään virallinen alkeiskurssi ollut. Mutta tuo sai harjoitella ratsastusta pellolla joka maanantai, ja sitten alkoi vaellukset tämänkin tytön osalta. Alisa hallitsee ratsastuksen perusteet ja kaikki askellajit itsenäisesti. Esteitä tämä ei halua hypätä, se ei tunnu omalta jutulta, hulluahan se on hypätä esteet, kun ne voi kiertää! Ajattelutapa muistuttaa lähinnä perinteistä ratsastuskouluponia, mutta vietnamilaisalkuisen tytön mielestä näin on.

   Ulkonäkö tytöllä saattaa suomalaissilmään näyttää erilaiselta, mutta tyttö onneksi pitää omasta ulkonäöstään. 158cm pituinen tyttö, maitokahvin värinen iho. Pitkät ja paksut, lähes mustat hiukset ulottuvat pitkälle puoleen väliin selkää, ja hiuksiaan tämä pitää usein joko auki tai yläponnarilla, miten vaan. Tyttö kuitenkin on melkoisen likinäköinen, eikä tuo juurikaan mitään näe ilman piilolinssejä tai silmälaseja, ja vaihtelee kumpiakin ihan päivästä riippuen. Alisan pukeutumistyyli vaihtelee myös usein, mutta erilaiset farkut ja juoksutrikoot, hupparit ja muut paidat kuuluvat tuon vakiovarusteisiin. Myös nilkkasukat kuuluvat tytön päivittäiseen asuun, sillä Suomen hyytävissä (hehe, tää talvi oli poikkeus) talvissakaan tyttö ei muita suostu laittamaan!

   Hallavaan Alisa on tulossa lähinnä löytämään hevosystävän, ehkä myös samanhenkisiä ihmisiä? Ratsastus ei ole tytön suosikkipuuhaa, mutta kaikki tallityöt , jopa karsinoiden siivoaminen ja muu puunaaminen kelpaavat tytölle mainiosti. Ehkä joskus olisi kiva käydä selässäkin? Tyttö haluaisi kehittää erityisen, juuri sellaisen suhteen kuin kaikissa hevoskirjoissa- johon molemminpuolinen luottamus ja sen sellaiset kuuluvat. Olen ajatellut, että tämä poni voisi olla vaikkapa Milo, jonka ällösuloiseen päämerkkiin rakastuin heti kun sen näin! Sulin heti 😀 Jos Milon kanssa ei kuitenkaan nappaa, Lilli olisi toinen kiva! Lilli vaikutti kiltiltä luottoponilta, joka voisi olla mukava hoitokaveri. Milo olisi kuitenkin ykkästoive.

   Siinäpä se, toivottavasti sait hahmosta irti samat fiilikset kuin minä, ja Alisa pääsisi kirjavaan joukkoon mukaan. Sitten voisin kertoa itsestäni jotain! Olen ollut virtuaalimaailmassa mukana noin 2 ja puoli vuotta, lähinnä instagramin puolella kuvia piirrellen. Nyt myös tarinapuoli on alkanut kiinnostamaan, joten ajattelin Hallavan olevan sopiva paikka minulle, sunnuntaikirjoittelijalle 😀
   Virtuaalihevosharrastuksessa kiehtoo se, kuinka voi luoda jotain niin omaa, ja se, että voi pitää kaikki narut omissa käsissään ja tehdä muutoksia sitä mukaa kuin mieli muuttuu. Myös yhteisöllisyys on asia, joka on niin paljon parempi, kuin vaikka ihan oikeiden hevosten kanssa. Muunmuassa nämä asiat ovat sellaisia, jotka ovat tärkeitä! Lisäksi tämä on tärkeä apu joskin stressaavan arjen keskellä.

   Nyt peukut pystyyn, josko tänne päästäisi!

   • #49760 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1403
    • Lauman johtaja

    Oi vitsi aivan mahtava hakemus ja ihanan kuuloinen hahmo! Todellakin halutaan sut mukaan porukkaan ja saat hoitsuksesi Milon, tervetuloa! Voit aloittaa tekemällä Alisalle oman päiväkirjan (:

  • #49765 Vastaa
   Nessa
   Osallistuja
   • Postauksia: 65
   • Koulutuksen tarpeessa

   Moikka! Täällä se tyttelöinen joka on kyselly kaikkea! Olen seurannut Hallavaa pitkään ja tää lehti joka tuli on aivan mahtava lisä tähän kaikkeen! Ensimmäistä kertaa mietin hoitajaksi hakemista siinä puolivuotta sitten jos oikein muistan?. Silloin kuitenkin tukeuduin vain johonkin pieneen instagram piirrostalliin jossa olin sen 5 kuukautta. Kirjoittelin sinne n.2 kertaa viikkoon, koska motivaatiota löytyi ja on edelleen. Kuitenkin tajusin et en halua vain kirjoitella instagramiin vaan kävin vilkaisemassa aina tasaisin välein miltä täällä näyttää ja ihannoin kaikkea tätä mitä täällä on. SIIS AIVAN UPEE JUTTU ET TÄLLÄNEN ON!

   No mutta asiaan! Hoitajaksi hakee 14-vuotias (7.elokuuta täyttää 15-vuotta.) Tyttö on nimeltään Nessa, joka valitettavasti haettiin vuoden ikäisenä pois synnyinkodistaan rankan pahoinpitelyn takia. Nessalla oli mustelmia joka paikassa ja toinen jalka niin pahasti murtunut, että tämä ei osannut edes silloin vielä kontata. No silloin lääkärit ajattelivat jalan amputoimista, mutta sitten jalka saatiinkin korjattua leikkauksella. Nessan biologiset vanhemmat istuvat tuomiota vielä pitkään, mutta Nessa toipui ja pääsi aivan ihanaan adoptioperheeseen kahden vuoden iässä Yhdysvaltoihin. Nessa ei muista mitään lapsuusajoistaan, mutta siitä kerrottiin pari vuotta sitten. Nessa oli aluksi järkyttynyt, mutta oli myös kiitollinen. Nessan adoptiovanhemmilla oli silloin yksi lapsi ja siihen lapsiluku on jäänytkin. Nessalla on vain yksi veli, joka on myös adoptoitu. Silloin, kun Nessa täytti 10, perheen isä muutti työn perässä Suomeen, joten koko perhe muutti tähän valloittavaan maahan. Nessan naapurissa oli talli, jossa oli pari shettistä ja yksi suomenhevonen. Nessa kävi aina pitkiä tallipäiviä siellä ja teki paljon tallitöitä ja ratsasteli suokilla. Tämä suokki ei ollut helpoimmasta päästä, mutta tänä päivänä suokki valitettavasti laukkaa vihreämmillä niityillä. No suokin kuoleman jälkeen Nessa ei ratsastanut vuoteen vaan keskittyi kouluun hyvin arvosanoin.

   Koulussa Nessaa kiusattiin huulihalkion takia joka on jäänyt lapsuudestaan. Huulihalkio on pieni mutta silti ihmiset jaksavat siitä välittää. Nessa ei välitä kiusauksesta, koska Nessan mielestä ne ovat säälittäviä, eikä sen takia Nessa olekkaan takapenkin hiljaisia tyttöjä. Nessa tykkää olla paljon esillä ja viittailee usein. Sen takia varmaan numerotkin ovat hyviä!

   Nessan muuhun tyyliin kuuluu lenkkarit, juoksuhousut ja isot hupparit tai college. Ratsastaessa Nessa tykkää napakoista vaatteista. Nessalla on pikkuisen olkapäätä pitemmälle ylettyvät vaaleat, pikkuisen harmaaseen taittuvat hiukset, jotka ovat yleensä auki tai sotkunutturalla. Muuten hiukset ovat suorat. Nessalla on kapeat kasvot, siniset silmät, söpö pikkuruinen nenä, jonka sivussa komeilee renkas. Nessalla on myös aivan valloittavat ripset ja muhkeat, kuitenkin ihan sopusuhtaiset huulet! Nessa on normaali pituinen, noin 160cm pituinen ja vähän laihahko.

   Nessan muu vapaa-aika menee heppojen lisäksi kouluun ja perheen kahta koiraa lenkittäessä. Molemmat koirat ovat Saksanpaimenkoiria, mutta toinen on jo 10-vuotias ja toinen vasta kolme vuotta vanha. Koirat auttavat Nessaa jaksamaan, mutta hepat kyllä ovat kanssa auttaneet Nessaa eteenpäin.

   Nessa innostui hevosista uudelleen viime vuonna toukokuussa kun naapuriin rakennettiin vaellustalli, jossa Nessalla oli oma hoitohevonen Veea. Sen jälkeen Nessa on ratsastellut siellä, mutta nyt vaatii jotain uutta kurvia elämäänsä.

   Nessa osaa koulupuolella ratsastaa tasaisesti kaikki askellajit hyvin ja keskittyneesti. Nessa on hyvin päättäväinen ja ei anna minkätahansa häntä lannistaa. Esteitä Nessa on hypännyt vähemmän, mutta on hän niitä myös vähän hypellyt. Välillä Nessa on vähän äkkipikainen eika aina jaksa kiukuttelevaa ponia.

   Siihen hoitohevoseen… Ykkös suosikkina nousi heti esille tämä aivan ihana kimo Sasha. Nessa tarvii vauhtia ja hän uskoo, että Sashasta sitä löytyy. Nessalla on aina ollut erityinen yhteys kimoihin ja hän ihastui Sashaan sen siron pään takia.
   Kuitenkin jos onni ei osu kohdalle Muumi olisi aivan soppeli myös Nessalle. Muumi on kuitenin vielä vähän liian erinlainen kuin Nessa. Muumi on kyllä todella kaunis ja ihana.

   Hallavaan haluaisin sen hyvän hengen ja uusien ystävien toivossa. Myös se ihana heppakaveri olisi ihana. Toivoisin, että Hallavassa pääsisin tekemään tallitöitä paljon, koska rakastan tehdä töitä, mutta kyllä se hevosten kanssa touhaaminen on kuitenkin se pääasia!

   Haluaisin kovasti päästä Hallavaan, koska täällä on ihana ilmapiiri. Tykkään kirjoitella aktiivisesti, joten ajattelin tämän olevan soppeli paikka meille.

   Toivottavasti päästäisiin messiin!

   • #49766 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1403
    • Lauman johtaja

    Kiitos mainosta hakemuksesta, Nessa sopii varmasti hyvin Sashan hoitajaksi! Eli tervetuloa mukaan, voit aloittaa tekemällä itsellesi päiväkirjan (:

  • #49800 Vastaa
   Aava
   Vieras
   • Postauksia: 282
   • Kisatykki

   Pakko tähän heti alkuun kompata muita hakemuksia, ja kehua tota Hallazine-lehteä! Ihan huippu lehti, joka sai munkin motivaation nousemaan niin paljon, että päätin sitten hakea Hallavaan hoitajaksi!

   Tosiaan esittelyssä on Aava, 15-vuotias tyttö, joka päätti ottaa itseään niskasta kiinni, ja vihdoin hakea hoitajaksi.

   Aavan lapsuus on ollut melko normaali, kukkaseppeleitä, päiväunia, pulkkamäkiä… Ensimmäiset 9 vuottaan hän kuitenkin vietti Amerikassa, sillä hänen isänsä on amerikkalainen. Hänen hevosharrastusensa alkoi 5-vuotiaana, kun tämä kesällä pääsi ratsastamaan naapurin ponilla Amerikassa. Siitä lähtien tyttö on ratsastanut. Kun Aava oli 9, muuttivat he Suomeen, Pronssijoen kupeeseen. Koulussa Aava on kiivennyt nokkimisjärjestyksessä top viiteen ja jäänyt sinne, jonka takia tuon ympärillä on aina pyörinyt ystäviä, jotka ovat halunneet osaksi Aavan kunnioitusta, mutta sitä parasta kaveria ei ole vieläkään löytynyt.
       Ratsastuskokemusta Aavalta siis löytyy noin kymmeneltä vuodelta. Hän on alkuvuotensa vain puskaillut ja käynyt satunnaisesen säännöllisesti ratsastuskoulun tunneilla, mutta noin kolmisen vuotta sitten Aava aloitti aktiivisesti ratsastuksen ja treenaamisen tähtäimessään ammattiratsastajan ura.

   Aavan ulkonäkö poikkeaa hiukan ”tavallisesta suomalaisesta”. Hänen ihonsa on hiukan tummempi, kuin suomalaisilla, mikä välillä herättää ihmetystä. Aavalla on vihreät silmät, sirot kasvot sekä usein hiukan meikkiä, esimerkiksi ripsiväriä. Hänen hiuksensa ovat vaaleanruskehtavat ( kilk) ja kiharat, ne ovat usein joko pörröisellä nutturalla, kahdella ranskanletillä tai vapaana liihottamassa. Pituutta tytöltä löytyy 151 senttiä ja on pituuteensa verrattuna sopivan painoinen. Aavan ruumiinrakenne on melko siro.
       Aavan ehdottomiin lemppari-tallivaatteisiin kuuluu viininpunainen takki, Kingslandin Semba beiget ratsastushousut, hiukan vaaleamman viininpunaiset ratsastussukat sekä mustat johdpurit ja musta timantein koristeltu kypärä. Vaikka yläosa ja sukat vaihtelevatkin usein, pysyvät ratsastushousut, kypärä ja johdpurit silti samoina läpi vuoden. Jos Aavalla ei ole tallivaatteita päällä, hänellä on yleensä juoksutrikoot tai collegehousut ja huppari tai jokin tiukka paita kuten pitkähihainen tai kuumilla keleillä toppi tai t-paita.

   Yleensä Aavan vapaa-aika menee tallilla. Sen lisäksi hän kuitenkin harrastaa pianoa, vanhempiensa pyynnöstä, sekä koiransa kanssa lenkkeilyä. Hänen koiransa, Myy nimeltään, on koira, joka seuraa häntä kaikkialle ja jonka kanssa voi Aavan nähdä puuhailemassa yhtä sun toista agilitystä siihen, että Myy on karannut ja Aava juoksee koiran perässä huutaen sen nimeä.

   Aava on luonteeltaan hiukan ailahteleva. Hänen rohkean ja itsevarman kuoren alle kätkeytyy Aavan herkät, itsekriittiset ja epävarmat puolet, joita hän ei helposti näytä. Ensivaikutelma Aavasta on varmasti melko tyly hoitaja, joka luulee olevansa parempi mitä onkaan, mutta tätä hän ei ole, oikeasti Aava on hyvin ystävällinen ja huolehtiva persoona.
       Uudessa seurassa Aava voi olla alkuun hiukan kiusaantunut, sillä hän ei oikein tiedä, halutaanko häntä mukaan porukkaan. Jos porukka osoittautuu hyväksyvän Aavan mukaansa, rentoutuu tyttö silminnähden.
       Aava on varsin mukava ja ystävällinen ihminen, jolla on kuitenkin taipumusta perfektionistisuuteen. Välillä tytön vahva temperamentti voi olla haasteeksi ja hänen päättäväisyytensä miinus. Kaiken lisäksi hän on yllytyshullu, eikä pysty olla ottamatta haasteita vastaan, toimiihan tytön mottona ”vauhtia ja vaarallisia tilanteita”. Aava ottaa oikeastaan kaiken huumorilla, mutta välillä hermo voi kiretä.
       Hevosia hyvin kohteleva Aava pitää hoitohevosensa kanssa ajanvietosta, ja nauttii siitä täysin, oli se sitten mitä tahansa. Hän tykkää toteuttaa ehkä hiukan hölmöjäkin ideoitaan hoitohevosensa kanssa, mutta menee tietysti aina hevosen terveys edellä. Harvalla ihmisellä tuskin näkee niin vahvaa tahtoa ja sitkeyttä kehittyä, kuin Aavalla, erityisesti estepuolella, mutta koulukin on kiinnostava laji.

   Hallavassa Aava haluaisi päästä kehittymään ja kasvamaan yhteen hoitohevosensa kanssa, jopa joskus ehkä kilpailemaankin? Hoitohevosekseen Aava onkin ajatellut joko Muumia, Savua tai Pilkkua. Kaikki poneista vaikuttavat tempermaattisilta, kuten Aavakin ja jokaisen ponin kanssa pääsisi varmasti kehittymään eteenpäin, niin ratsastajana kuin hoitajanakin. Aavalle jokainen poneista käy, mutta tässä vaiheessa parempi olisi joko Muumi tai Savu, vaikka Pilkun luonne onkin hyvin kiinnostava.

   Sitten voitaisiin varmaan mennä muhun, täällä näytön takana pyörivään tyyppiin! Elikkä, mulla on virtuaalitalleista kokemusta aika rutkasti. Nopealla matikalla piireissä on nyt tullut pyörittyä jo neljä vuotta! Olen lähinnä nettitalleilla pyörinyt, ja nyt löytänyt myös instagramin ihmeellisen virtuaalimaailman. Kirjoitusintoa löytyy edelleen, ja ehdottomasti hauskinta tässä kaikessa on kaikki juoni- ja suhdekuvioiden kehittymiset, jonka takia onkin niin hauska kirjoitella! Hallava vaikuttaa tosi kivalta ja yhteisölliseltä porukalta, joten olisi ilo liittyä tähän porukkaan mukaan!
   P.s Mulla on vähän patti tilanne, kun en osaa päättää haluanko Aavalle ykköshoitsutoiveeksi Muumin vai Savun! Molemmissa on omat puolensa ja kumpikin vaikuttaa niin sympaattiselta otukselta, ja ägh, molemmat vaan niin ihania että! Pilkkukin on supersymppis. Ärgh. Eli mietin, että oisko susta apua? Mikä sopis Aavalle parhaiten sun mielestä? Ehkä vähän hankala ja typerä kysymys, mutta en vaan osaa ite päättää.

   • #49802 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1403
    • Lauman johtaja

    Hei ihanaa että päätit hakea Hallavaan! Aava vaikuttaa just sellaiselta persoonalta jonka kanssa ei tuu tylsää hetkeä. Annan sulle hoitsuksi Muumin, koska se on Hallavassa uusi hevonen ja pääset sen kanssa aloittamaan ihan täysin puhtaalta pöydältä ja voit kehittää ponia siihen suuntaan kuin haluat (:
    Aloita rekisteröitymällä sisään ja tee sitten itsellesi päiväkirja, tervetuloa!

  • #49806 Vastaa
   Heta
   Osallistuja
   • Postauksia: 1
   • Maitovarsa

   Heippa! Mä oon Heta:) Oon seuraillu jo hetken aikaa et mitä täällä tapahtuu ja ajattelin sitte hakkee hoitajaksi. muuten se lehti oli aivan mahtava!
   Mutta hoitajahakemusta tänne on tultu tekemään joten asiaan:D

   Tietoa:
   Tytön nimi on Heta ja hän täyttää kohta 16-vuotta. Heta on syntynyt 3.5.-04.

   Hevostausta:
   Heta on aloittanut ratsastamaan kuusi vuotta sitten ollessaan 10-vuotias. Silloin hän ratsasti shettiksillä ja pienillä poneilla. On Heta parit kisatkin käynyt kisaamassa hyvin tuloksin. Hän vaihtoi tallia pari vuotta sitten muuton takia. Nyt Heta on ratsastanut pari vuotta suokeilla. Sitten hän törmäsi Hallavaan ja ajatteli nyt hakea tänne hoitajaksi. Heta on mennyt koulua HeB tasolla, mutta osaa joitain HeA asioita. Esteitä Heta on hypännyt 85cm tasolla.

   Luonne:
   Heta on kiltti ja hänellä on paljon kavereita. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ei uusia kavereita mahtuisi elämään. Heta on todella avoin erinlaisille ihmisille. Hän on myös rohkea kokeilemaan uusia asioita. Heta on välillä vähän arka, mutta tutustuttuaan juttua riittää. Heta ei pelkää säikkyviä hevosia eikä potkivia poneja:D

   Ulkonäkö:
   Hetalla on ruskeat silmät ja pitkät ripset. Kapeat kasvot ja sopusuhteinen nenä. Hetalla on nenässään rengas. Hetalla on pitkät vaaleanruskeat hiukset, jotka ovat yleensä korkealla ponnarilla. Heta on aika laiha ja hän on 172cm pitkä tyttö. Hetalla on pisamia ja hänen huulensa ovat sopusuhtaiset ja normaalin näköiset. Hetalla on myös korvakorut. Hetan tyyliin kuuluu löysät paidat ja tiukat farkut. Tallilla ja kotona myös collegehousut. Ratsastuksessa napakat vaatteet ovat kivoja.

   Perhe:
   Hetan perheeseen kuuluu äiti ja pikkuveli Nuutti. Isä lähti Hetan ollessa 8-vuotias. Kyllä perheessä asuu nykyään Nuutin isä ja perheeseen kuuluu myös tavallaan Hetan poikaystävä Luca.

   Toive:
   Toivoisin hoitohevosekseni Cooperia, koska se olisi Hetan tyylinen ja myös tarpeeksi iso.
   Toisena vaihtoehtona olisi Savu. Savu on ihanan värinen ja mahtavan luonteen omaava hevonen.

   Toivottavasti tämä riittää. Pidetään peukut pystyssä että pääsisin teidän porukkaan:D

   • #49808 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1403
    • Lauman johtaja

    Kiitos hakemuksesta, sovit varmasti Cooperille hyvin hoitajaksi! Tervetuloa siis porukkaan, voit aloittaa tekemällä Hetalle päiväkirjan (:

  • #50029 Vastaa
   Aleksi
   Avainmestari
   • Postauksia: 1403
   • Lauman johtaja

   Vielä Pilkku, Lilli ja Savu ilman hoitajia (:

  • #50048 Vastaa
   Aurora Rosberg
   Osallistuja
   • Postauksia: 15
   • Maitovarsa

   Tervehdys vain :D! Hoitoponia etsii 15-vuotias Camilla Aurora Rosberg. Auroraksi (ja siitä keksityillä lempinimillä) kutsuttu tyttö syntyi Ruotsissa 16.11.2004 toiseksi lapseksi pieneen perheeseen, ja tyttö muutti perheensä kanssa Suomeen 4-vuotiaana: alun perin Etelä-Suomeen ja sieltä myöhemmin pohjoisempaan. Perheessä oli ennestään paria vuotta vanhempi veli Linus, joka on nykyään valitettavasti jo enkelinä taivaalla.

   Pituutta Auroralle on kertynyt vaivaiset 155 senttimetriä, mutta vaatimattoman kokonsa vuoksi tuo onkin päässyt ratsastamaan paljon pieniäkin poneja. Pituuden ei muutenkaan kannata antaa hämätä, Aurora on yllättävän sisukas nuori niin tahtoessaan. Tyttö on perinyt äidiltään vaaleanruskeat hiukset, jotka ainakin toistaiseksi yltävät selän puoliväliin asti. Hiukset kihartuvat herkästi pienille laineille etenkin ollessaan märät, ja jos ne kiharretaan kunnolla, kiharat pysyvät kyllä pitkään siisteinä. Aurora omaa melko sopusuhtaiset kasvot, nätin pienehkön ja hieman pyöreän nenän sekä kauniit siniharmaat silmät, joista vasen on geenivirheen vuoksi puoliksi ruskea. Kaksivärisiä silmiä ympäröi pitkät, tummat ripset ja aina välillä tytön näkee myös kultaiset ja pyöreähköt silmälasit päässä. Huulet Auroralla ovat hänen omasta mielestään sopivan kokoiset ja –muotoiset, melko pyöreät jos tarkkaan katsoo. Tuo on aina rakastanut ruokaa ja ylipäätään syömistä, vaikka ei pystykään lähes poikkeuksetta syömään mitään aamiaista. Pienenä Aurora oli tästä johtuen hieman pyöreän puoleinen, mutta on nykyään laihtunut kiitettävästi ja reippaasti normaalipainon puolella. Enää tuo ei onnekseen erityisen herkästi liho, eikä tytön tarvitse kovin tarkasti katsoa mitä suuhunsa pistää.

   Hevosharrastus lähti Suomeen muuttamisen jälkeen 7-vuotiaana, kun pikku-Aurora vanhempiensa kanssa oli matkalla kirkosta takaisin kotiin ja poikkesi tavanomaiselta reitiltään hieman kiertotielle. Hiekkatiellä tulikin vastaan pieni yksityistalli muutamine hevosineen, ja vasta koulunsa aloittanut tyttö halusi käydä katselemassa. Tuo pääsi jopa ratsastamaan pihassa oleilevalla mustalla shetlanninponitammalla ja innostui ratsastamisesta kovasti, joten niinpä vanhemmat etsivät läheisen ratsastuskoulun yhteystiedot ja varasivat alkeiskurssin lapselleen. Ratsastuskoulussa Aurora kävi noin kolme vuotta, jonka jälkeen asuinpaikka vaihtui ja oli aika etsiä toinen ratsastuspaikka. Alkuun vuokrahevoseksi valikoitui nuori, hieman hankalahko risteytysponitamma. Belle-ponin kanssa Aurora pääsi tekemään vaikka mitä laidasta laitaan. Kerran kuitenkin estetreeneissä poni kompastui okserin sekaan ja hullustihan siinä meinasi käydä. Onnettomuudesta toivuttuaan heräsi pieni estekammo ja Aurora piti jonkin aikaa kokonaan ratsastustaukoa. Myöhemmin oli aika palata hevosen selkään ja ratsuksi löytyikin naapurin Sinko –suomenhevonen, jolla Aurora pääsi maastoilemaan ja ratsastamaan rennommin muutaman vuoden, siihen saakka kunnes Sinko lähti laukkailemaan vihreämmille laitumille hiljattain. Nyt siis hevoskuviot toistaiseksi ovat ihan auki, joten Hallavan hoitotoiminta kiinnostaa!

   Tällä hetkellä Aurora taitaa koulupuolella asiat helppo B –tasolle, ja koska tuo on nopea oppimaan, tyttö varmasti kehittyy vielä hurjasti kouluratsastuksessa. Bellen kanssa tyttö pääsi hyppäämään 90cm, mutta nykyään tuo ei uskalla hypätä lähes ollenkaan estekammon takia. Hiljalleen tyttö varmasti uskaltaa hypätä enemmän, mutta juuri nyt tarvitsee aikaa.

   Rosbergien perhe on melko uskonnollinen, ja osittain siitä johtuen myös Aurora on uskovainen. Onnettomuus ja isoveljen varhainen menetys vahvistivat tytön suhdetta kristinuskoon positiivisesti ja yksi Auroran tuntomerkeistä on aina kaulassa roikkuva kultainen ristikoru.

   Brunette on luonteeltaan melko huoleton ja hajamielinen. Auroralla ei ole juurikaan itsesuojeluvaistoa ja tuon on vaikea ennakoida eri tilanteita, eikä uteliaisuutta tai rohkeuttakaan puutu, joten tästä johtuen tuo on kohtalaisen tapaturma-altis. Melko hyvin sopeutuva naisenalku on muita kohtaan empaattinen ja hyväksyvä, ja ajan kanssa kerää ympärilleen ystäviä näiden piirteidensä avulla. Auroralta löytyy jonkin verran kilpailuhenkisyyttä ja aina välillä tytöllä herää voimakas saavuttamisen tarve. Vaikka tyttö onkin hevosten seurassa ihan kärsivällinen, on tuo muulloin ajoittain kovin levoton ja saattaa saada milloin mitäkin tyhmiä ja jopa hulluilta kuulostavia päähänpistoksia, minkä vuoksi kavereiden sweet but psycho –nimitys pitääkin paikkansa. Tutuille Aurora on yleensä avoin ja kertoo mietteistään luottamuksellisille henkilöille, mutta muiden seurassa tuo usein on sulkeutunut ja toimii mieluummin itsenäisesti.

   Tuolla on taipuvuutta yliajatteluun ja paineiden ottamiseen turhistakin asioista, joiden lisäksi Aurora on myös kohtalaisen hyväuskoinen ja melko herkästi haavoittuva. Huonoina piirteinä on myös pieni laiskuus: usein koulutyöt, huoneen siivoaminen ja asioiden aloittaminen tuppaavat lykkääntyä, jos juuri siinä hetkessä ei huvita tai “jaksa”.

   Naisenalku ei ole kovinkaan varakas, eikä tuon päällä useinkaan näe niitä kaikista kalleimpia vaatemerkkejä ja muita hienouksia. Rahat kuluvat useimmiten hevostarvikkeisiin, suklaaseen ja muumimukeihin, jotka ovatkin Auroran keräilykohde ja lähes pakkomielle. Onnettomuudesta johtuen Aurora on kärsinyt traumaperäisestä stressihäiriöstä, ja edelleen jännittää (ja ennen kaikkea välttelee) esteitä. Aurora reagoi voimakkaasti vahvoihin hajuihin ja koviin ääniin (aiheuttavat päänsärkyä) sekä huutaviin tai vihaisiin ihmisiin, jotka aiheuttavat pelkotilaa.

   Auroran päivät kuluvat pääosin koulussa ja opiskellessa, tanssitreeneissä ja toivottavasti pian taas tallireissuissa. Koulussa tuolla on muutamia hyviä kavereita, joiden vuoksi huomio on usein oppitunneilla muualla kuin opetuksessa = arvosanat eivät ole niin päätä huimaavia. Tanssia – tarkemmin street dancea Aurora on harrastanut 9-vuotiaasta asti, ja se on edelleen iso osa tytön elämää. Muita mieltymyksen kohteita ovat valokuvaaminen, piirtäminen ja lenkkeily omassa rauhassa. Kameran tyttö ottaakin mukaansa aina kuin mahdollista, ja harva se päivä kun valokuvausvälineet jäävät kotiin tallireissun ajaksi.

   Hoitoponitoiveina Auroralla on ensisijaisesti Pilkku ja Lilli (ja voi luoja, miten ihana Savukin on <3 haluaisin heistä jokaisen!). Pikkuponeista Aurora on aina eniten pitänyt, erityisesti niistä jotka eivät ole aivan automaattisia ratsuja, mutta silti kilttejä otuksia. Pilkku on oma henkilökohtainen suosikkini ollut jo pitkään ruunan valloittavan ulkonäön ja hauskanoloisen luonteen vuoksi, ja uskoisin ponin sopivan myös Auroralle. Lilli sen sijaan vei sydämeni alta aikayksikön luonteensa ansiosta, se kun kuulostaa niin kiltiltä ja herttaiselta nuorelta ja sekin olisi varmasti oikein passeli Auroralle.. 😊ja ellet kumpaakaan näistä poneista jostain syystä tahtoisi antaa Auroralle hoidettavaksi, ottaisin myös Savun ilomielin silmäteräksi, koska siis apua, miten ihana poni!

   Ja mainittakoon nyt vielä tähän loppuun, että uusiin ihmisiin tutustuminen vie oman aikansa ja Aurora saattaa aluksi vaikuttaa hyvinkin epäsosiaaliselta puuhatessaan juttuja itsekseen.

   Itse löysin virtuaalitallit 2017 kesällä, kun törmäsin Instagramissa erääseen ratsastuskouluun. Heinäkuussa sitten päätin itsekin harrastuksesta innostuneena luoda virtuaalitallin, jota pidin päälle vuoden. 2019 toukokuussa palasin takaisin, ja nyt alkoi tuntumaan siltä, että kaipaan vähän uutta vaihtelua. Tutustuin siis nettitalleihin, joista Hallavaan ihastuin täysin ja nyt pitkään asiaa pohdittuani tulin tulokseen, että haluan kokeilla kirjoittamista pitkän ajan jälkeen uudelleen. Virtuaaliharrastuksessa parasta on sen monipuolisuus, vapaus ja ennen kaikkea ihmiset jotka hyväksyvät jokaisen ihan omana itsenään. Se on paikka, mihin pystyn pakenemaan oman elämän stressitekijöitä ja josta aina löytyy joku, jonka kanssa pääsee juttelemaan. On mahtavaa, miten täällä pääsee toteuttamaan itseään aivan eritavalla kuin olin osannut kuvitellakaan.

   • #50049 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1403
    • Lauman johtaja

    Hieno hakemus! Innostuin Auroradta heti ja kiinnostaa miten sen talliyra lähtisi etenemään Pilkun kanssa! Saat siitä Pilkun hoitsuksesi. Voit aloittaa tekemällä päiväkirjan, tervetuloa joukkoon 🙂

  • #50288 Vastaa
   Maisa
   Osallistuja
   • Postauksia: 54
   • Koulutuksen tarpeessa

   Hei, tähän alkuun pakko sanoa, että se Hallavan lehti oli ihan mainio ja sai kyllä innostumaan kirjoittamisesta taas! Olen harrastanut kirjoittamista aktiivisen epäaktiivisesti niin kauan kuin olen osannut kirjoittaa, mutta lukion takia innostus (ja jaksaminen) vähän uupui. Olen nyt kevään kirjoituksien jälkeen alkanut taas kokeilemaan tätä kirjoittamista uudestaan ja mietin just, että tämähän olisi täydellinen mahdollisuus yrittää taas päästä kirjoittamisen makuun. Plussaa tässä tietenkin on se, kun pääsee vieläpä hevosjutuista kirjoittamaan. Kaksi lempijuttua siis yhdessä! 😀

   Olen jo muutaman vuoden tässä miettinyt, että pitäisikö lähteä johonkin virtuaalitallille hoitajaksi, mutta hoitajahakuun asti en ole koskaan ennen päässyt. Aina olen pelännyt, että en muistaisi päivitellä tarpeeksi ahkerasti tai että en olisi tarpeeksi hyvä kirjoittamaan. Ehkä saisin tämän avulla enemmän itsevarmuutta omaan kirjoittamiseen ja sitä myötä yleisesti kaikkeen luovaan tekemiseen, hitaasti mutta varmasti. Ja ehkä tässä kehittyisikin, kunhan saa vähän rutiinia. Luulen, että mielenkiinto ei ihan heti lopu, sillä olen pyörittänyt piirros- ja virtuaalitalleja itsekseni jo varmaan vuodesta 2013.

   Hoitajaksi hakee juuri 19-vuotiaaksi kääntynyt ikuinen ponityttö nimeltä Maisa. Luonteeltaan Maisa on hyvin ulospäinsuuntautunut ja erittäin nauravainen – jos Maisa ei puhu, hän ainakin nauraa. Tallilla ei koskaan tule hiljaista hetkeä, kun Maisa on paikalla! Vaikeiden päätöksien tekeminen on hänelle melko helppoa ja hän pyrkii ratkaisemaan ne logiikka tunteiden edellä, vaikka toisaalta joskus se johtaa siihen, etteivät muut ihmiset pidä hänen päätöksistään. Yhteisön hyvä usein yksilön hyvän edellä. Ulkonäöltään Maisa on aika tavallisen näköinen, lukuun ottamatta hänen pastellin vaaleanpunaisia hiuksiaan, jotka ovat usein letillä. Noin 165 senttimetriä pitkä tyttö ei hirveästi välitä muodin seuraamisesta ja harmaat hupparit ovatkin Maisan tunnusmerkki.

   Elämänsä ensimmäiset vuodet Maisa vietti siskonsa ja vanhempiensa kanssa Helsingin keskustassa, mutta myöhemmin alun perin maaseudulta kotoisin olevat vanhemmat muuttivat takaisin kotiseuduilleen, pakoon pääkaupunkiseudun hälinää. Ennen muuttoa Maisa aloitti ratsastuksen isosiskonsa, Ronjan kanssa pääkaupunkiseudulla eräällä suhteellisen pienellä ratsastuskoululla joskus 7-vuotiaana. Tallilla ei käynyt paljon väkeä, joten porukka oli hyvin tiivis ja kaikki auttoivat aina toisiaan. Maisa on aina ollut hyvin sosiaalinen ja iloinen, joten talliporukasta löytyi heti paljon kavereita. Maisaa voisi kuvailla äärimmäiseksi ekstrovertiksi ja hän onkin välillä muiden mielestä vähän ärsyttävänkin sosiaalinen, eikä hän aina välttämättä huomaa, jos joku ei haluaisi jutella hänen kanssaan.

   Ensimmäisellä ratsastustunnilla ratsuna toimi söpö mutta kovin tulinen shetlanninponi nimeltä Aku, joka onnistui heittämään hänet alas ensimmäisen viiden minuutin aikana. Säikähdyksestä selvittiin ja jääräpäisen luonteensa ansiosta satulaan noustiin uudestaan ja matka jatkui. Sinä päivänä tallilta lähdettiinkin sekä mustelmien että hevoskärpäsen puremien peitossa. Se on ehkä Maisan koko hevoskokemuksen parhain muisto. Shetlanninponiksi Aku oli melko isokokoinen eikä se jäänytkään Maisalle ja Ronjalle aivan heti pieneksi. Aku oli Maisan hoitoponi siihen asti, kunnes Aku jouduttiin lopettamaan vanhuuden vaivojen takia. Vaikka Akun kuolema olikin kova isku pienelle Maisalle, ei se häntä kuitenkaan lannistanut. Ratsastuksenopettaja ehdotti Maisan seuraavaksi hoitoponiksi reipasta vuonohevosta nimeltä Tomu ja siitä Maisan rakkaus vuonohevosia kohtaan alkoi. Tomun ja Maisan matka kuitenkin päättyi lyhyeen, sillä maaseudulle muuttamisen takia lähistön hevostallien lukumäärä laski lähemmäs nollaa.

   Yläasteikäinen Maisa jäi ilman hevoskaveria ja ratsastustauko venähti vähän turhan pitkäksi, ennen kuin naapuriin muutti kimo connemararisteytys nimeltä Skipper, jolla Maisa kisasi ensimmäiset kilpailunsa niin este- kuin kouluratsastuksessakin sijoittuen Helppo B-tasolla esteillä metrin luokissa muutamaan otteeseen. Lukion alkaessa ratsastukset – ja etenkin kilpailu – on jäänyt vähemmälle, mutta maastoilu ja sileän ratsastus ovat ylläpitäneet Maisan ratsastustaitoja ainakin jotenkin. Ja harjoittelemaanhan tänne on tultu.

   Hevoset ovat aina olleet Maisalle tärkein asia maailmassa, mutta suureen sydämeen mahtuu myös rakkaus kissoja sekä villasukkien neulomista kohtaan, mikä saa hänet kuulostamaan vanhalta mummolta. Maisa onkin tunnettu siitä, että kavereiden sekä perheenjäsenten joulu- ja syntymäpäivälahjat koostuvat pääasiassa itse tehdyistä villasukista, pipoista ja lapasista. Hoitohevoseksi Maisa toivoisi Hallavan supersuloista norjanvuonohevosta, Savua, sillä vuonohevoset ovat lähellä Maisan sydäntä, erityisesti niillä maastoilu ja hyppääminen.

   Innolla odotan, pääsenkö mukaan porukkaan!

   • #50289 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1403
    • Lauman johtaja

    Totta kai pääset! Maisa vaikuttaa ihan huipulta tyypiltä ja hakemuskin oli mainio 🙂 Voit aloittaa tekemällä Maisalle oman päiväkirjan. Meillä on alkamassa nyt Tie Tähtiin kilpailusarja, johon Maisa on myös Savulla tervetullut jos nopean tutustumisen jälkeen uslkataa. Ilmoittautuminen Tallituvassa Pulinaboksista. Tervetuloa porukkaan!

   • #50290 Vastaa
    Alisaa
    Osallistuja
    • Postauksia: 71
    • Koulutuksen tarpeessa

    Pakko kehua, upea hakemus!

  • #50707 Vastaa
   Aleksi
   Avainmestari
   • Postauksia: 1403
   • Lauman johtaja

   Toko ja Lilli (mahdollisesti myös Cooper jos Hetasta ei ala kuulua) etsivät vielä itselleen hoitajia!

  • #52116 Vastaa
   Krisu
   Vieras
   • Postauksia: 282
   • Kisatykki

   Moikka! Olen 13.v 7 vuotta ratsastanut tyttö. Minulla on pitkät ruskeat hiukset ja siniset silmät. Haluaisin alkaa hoitamaan lilliä. Rakastan hevosia. Tykkään vapaa ajallani kirjoitella, mutta mikään ammatttilainen en ole.

   • #52118 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1403
    • Lauman johtaja

    Hei, Krisu. Kaipailisin vähän pidempää hakemusta, josta motivaatiosi paistaa läpi. Koska hoitaminen on pääasiassa kirjoittamista, pitäisi hakemukseenkin jaksaa kirjoittaa enemmän tietoa hahmosta, sen luonteesta ja tavoitteista, sekä siitä miksi itse haluat päästä Hallavaan hoitajaksi 🙂

Luet parhaimillaan 9 vastausketjuja
Vastaa aiheeseen: Hoitajahaku talvi 2020

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: