Kavalettitunti 02.09.

Foorumit Ratsastustunnit Kavalettitunti 02.09.

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  Inka Lehtimäki 8 tuntia, 11 minuuttia sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #6814 Vastaus

  Inka Lehtimäki
  Ylläpitäjä
  • Postauksia: 21
  • Maitovarsa

  Syyskuu polkaistaan käyntiin Inkan pitämällä kavalettitunnilla, kun säät vielä toivottavasti sallivat ulkona ratsastuksen. Tunnilla harjoitellaan erilaisia lähestymisiä ja reittejä, joita voi soveltaa tarvittaessa suuremmillekin esteille. Tehtävät sopivat kuitenkin lähes kaiken tasoisille, kunhan esteratsastuksen perusasiat ovat hallussa. Mukaan mahtuu viisi ensimmäistä, VIP 31.08. Jaossa tietysti pisteitä ja lisäarpoja Hallava Cupiin.

  osallistujat:
  Niko – Väiski
  Nio – Fonzie
  Kara – Savu
  Emily – Molly

  Tunnin tehtävät:
  1. kolmikaarinen kiemuraura käynnissä, puomi aina keskihalkaisijaa ylitettäessä
  2. sama tehtävä ravissa, muutaman kerran jälkeen nostettiin puomit irti maasta, ensin toisesta päästä, sitten kokonaan
  3. laukkaverryttelyä kahdella isolla pääty-ympyrällä, pituushalkaisijaa ylitettäessä ylitettiin myös kavaletit
  4. kolmikaarinen kiemuraura laukassa, laukanvaihto kavaletilla suunnan vaihtuessa
  5. yksi ratsukko kerrallaan: ristikko, jonka molemmilla puolilla lähestymistä ohjaavat puomit, laukassa ristikosta yli, voltti laukassa puomien yli, ristikko yli toiseen suuntaan, voltti laukassa puomien yli jne (ks. kuva)
  kavalettitunti
  6. neljällä ristikolla apilanlehteä ensin isommilla ja sitten pienemmillä teillä

  Niko – Väiski
  Alkutunnista jouduitte käymään aika suurtakin väittelyä aiheesta mennäänkö täysiä vai voidaanko vähän malttaa, kun Väiski alkoi innostua jo käynnissä nähdessään puomeja. Laukkatehtävät meinasivat mennä vähän turhan kaahottamiseksi, mutta ratsukko on esteillä oikeinkin kehityskelpoinen.

  Nio – Fonzie
  Fonzien mielestä meinasi olla ihan tyhmää tällainen ihme nysvääminen, ja sen mielestä olisi pitänyt mennä paljon kovempaa ja mahdollisimman korkealta. Sitten kun sait sen tiiviisti avuille ja malttamaan, saitte tehtyä oikeinkin näppäriä teitä, jollaisista on uusinnoissa ehdottomasti hyötyä, jos vaan saat siirrettyä kisoihin tätä samaa fiilistä ja kontrollia.

  Kara – Savu
  Teillä meni jonkin aikaa toisiinne tutustumisessa, mutta yhteinen sävel tuntui löytyvän loppua kohti. Savu meinasi innostua ehkä välillä vähän liikaa, mutta sait hyvin pidettyä pään kylmänä ja ponin aisoissa.

  Emily – Molly
  Molly suoritti tapansa mukaan tasaisen varmasti, joskin tunnin alkupuolella se rymisteli puomeja mukaansa muutamaankin otteeseen. Loppua kohti sait Mollyn kuitenkin mukavan teräväksi, ja puomitkin alkoivat pysyä ylhäällä tiukoista lähestymisistä huolimatta.

 • #44188 Vastaus

  Inka Lehtimäki
  Ylläpitäjä
  • Postauksia: 21
  • Maitovarsa

  Tunti tullut, pahoittelut myöhästymisestä!

Vastaa aiheeseen: Kavalettitunti 02.09.

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: