Kavalettitunti 02.09.

Foorumit Ratsastustunnit Kavalettitunti 02.09.

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #6814
   Inka Lehtimäki
   Valvoja
   • Postauksia: 50
   • Koulutuksen tarpeessa

   Syyskuu polkaistaan käyntiin Inkan pitämällä kavalettitunnilla, kun säät vielä toivottavasti sallivat ulkona ratsastuksen. Tunnilla harjoitellaan erilaisia lähestymisiä ja reittejä, joita voi soveltaa tarvittaessa suuremmillekin esteille. Tehtävät sopivat kuitenkin lähes kaiken tasoisille, kunhan esteratsastuksen perusasiat ovat hallussa. Mukaan mahtuu viisi ensimmäistä, VIP 31.08. Jaossa tietysti pisteitä ja lisäarpoja Hallava Cupiin.

   osallistujat:
   Niko – Väiski
   Nio – Fonzie
   Kara – Savu
   Emily – Molly

   Tunnin tehtävät:
   1. kolmikaarinen kiemuraura käynnissä, puomi aina keskihalkaisijaa ylitettäessä
   2. sama tehtävä ravissa, muutaman kerran jälkeen nostettiin puomit irti maasta, ensin toisesta päästä, sitten kokonaan
   3. laukkaverryttelyä kahdella isolla pääty-ympyrällä, pituushalkaisijaa ylitettäessä ylitettiin myös kavaletit
   4. kolmikaarinen kiemuraura laukassa, laukanvaihto kavaletilla suunnan vaihtuessa
   5. yksi ratsukko kerrallaan: ristikko, jonka molemmilla puolilla lähestymistä ohjaavat puomit, laukassa ristikosta yli, voltti laukassa puomien yli, ristikko yli toiseen suuntaan, voltti laukassa puomien yli jne (ks. kuva)
   kavalettitunti
   6. neljällä ristikolla apilanlehteä ensin isommilla ja sitten pienemmillä teillä

   Niko – Väiski
   Alkutunnista jouduitte käymään aika suurtakin väittelyä aiheesta mennäänkö täysiä vai voidaanko vähän malttaa, kun Väiski alkoi innostua jo käynnissä nähdessään puomeja. Laukkatehtävät meinasivat mennä vähän turhan kaahottamiseksi, mutta ratsukko on esteillä oikeinkin kehityskelpoinen.

   Nio – Fonzie
   Fonzien mielestä meinasi olla ihan tyhmää tällainen ihme nysvääminen, ja sen mielestä olisi pitänyt mennä paljon kovempaa ja mahdollisimman korkealta. Sitten kun sait sen tiiviisti avuille ja malttamaan, saitte tehtyä oikeinkin näppäriä teitä, jollaisista on uusinnoissa ehdottomasti hyötyä, jos vaan saat siirrettyä kisoihin tätä samaa fiilistä ja kontrollia.

   Kara – Savu
   Teillä meni jonkin aikaa toisiinne tutustumisessa, mutta yhteinen sävel tuntui löytyvän loppua kohti. Savu meinasi innostua ehkä välillä vähän liikaa, mutta sait hyvin pidettyä pään kylmänä ja ponin aisoissa.

   Emily – Molly
   Molly suoritti tapansa mukaan tasaisen varmasti, joskin tunnin alkupuolella se rymisteli puomeja mukaansa muutamaankin otteeseen. Loppua kohti sait Mollyn kuitenkin mukavan teräväksi, ja puomitkin alkoivat pysyä ylhäällä tiukoista lähestymisistä huolimatta.

  • #44188
   Inka Lehtimäki
   Valvoja
   • Postauksia: 50
   • Koulutuksen tarpeessa

   Tunti tullut, pahoittelut myöhästymisestä!

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Aiheeseen ‘Kavalettitunti 02.09.’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.