Ohjeet A – Ö

Foorumit Ohjeet Ohjeet A – Ö

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  Aleksi 10 kuukautta sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #1967 Vastaus

  Aleksi
  Ylläpitäjä
  • Postauksia: 931
  • Lauman johtaja

  BBCode
  Koodikieli jolla muotoillaan foorumiviestejä. Tunnistaa [ ja ] merkeistä.

  Hahmot
  Hallavassa voi itse päättää minkälaisen tyypin näkökulmasta kirjoittaa. Hahmo ei siis ole sama asia kuin sinä itse (ihminen siellä ruudun takana) vaan fiktiivinen tyyppi.
  Hahmon tulee olla realistinen ja ratsastuskouluun sopiva. Se ei siis voi olla GP-tason ratsastaja jos se käy ratsastuskoulussa tunneilla.
  Jokaisella saa olla vain yksi hahmo, kakkoshahmo ainoastaan Aleksin erikoisluvalla.

  Hoitaminen
  Hoitajaksi pääsee ainoastaan tekemällä hyvä hakemuksen ja Aleksin hyväksyttyä sen.
  Pääsääntöisesti jokaiselle hevoselle yksi hoitaja ja jokaiselle hoitajalle yksi hevonen.
  Hoitajat kirjoittavat hoitotarinoita hoitohevostensa päiväkirjoihin. Hoitotarina sisältää kertomuksen siitä mitä kaikkea hoitaja tekee, kuten harjaa hevosta, avustaa talutustunneilla, tutustuu muihin hoitajiin jne.

  Hoitokurssit
  Hoitokursseja on neljä kappaletta ja niistä saa hoitopisteitä. Hoito I on kaikille pakollinen ja se sisältää foorumikäyttäytymiseen liittyviä kysymyksiä. Hoito II käsittelee hevosen hoitamiseen liittyviä perusasioita, kuten harjaus, varustaminen ja talutaminen. Hoito III kurssilla käydään läpi tallityöntekijälle kuuluvia asioita ja tämän kurssin suoritettuaan hahmo voi ruveta tallityöntekijäksi (tehdä vaikka iltavuoro viikonloppuisin). Hoito IV kertoo kaikesta kilpailemiseen liittyvästä. Tämän kurssin käytyään hahmo voi ruveta jonkin hevosen treenaajaksi ja käydä sillä tallin ulkopuolisissa kisoissa.

  HTML
  Koodikieli, jota käytetään nettisivujen rakentamisessa ja foorumiviestien muotoilemisessa. tunnistaa < ja > merkeistä.

  Merkit
  Merkit ovat pieniä kuvakkeita jotka kertovat suoritetuista tehtävistä ja hahmon edistymisestä. Niitä säilytetään hahmojen kaapeissa. Hoitokursseista saa hoitomerkkejä. Ratsastustunneista ja ratsastustarinoista saa ratsastusmerkkejä aina 10 pisteen välein. Kouluratsastus: heC, heB, heA. Esteratsastus: 60cm, 80cm, 100cm. Lisäksi merkkejä saa erilaisita tapahtumista, kuten halloween-seikkailuun osallistumisesta.

  My Dear Diary
  Päiväkirja johon voit kirjoittaa hahmosi tallin ulkopuolisesta elämästä. Esimerkiksi perheestä, kavereista, poika- ja tyttöystäväjutuista ja kaikesta mistä nyt ikinä haluat kirjoittaa. My Dear Diary on hyvä väline kehittää hahmoa eteenpäin.

  Pisteet
  Pisteitä saa kaikista tarinoista sekä osallistumisista. Pisteitä voi saada kouluratsastukseen, esteratsastukseen, maastoratsastukseen, hoitamiseen, sosiaalisuuteen ja kisaamiseen. Aleksi ja Olivia merkitsevät pisteet aina hahmojen kaappeihin suoritusten jälkeen. Pistemäärät kertovat siis aktiivisuudesta ja siitä palkitaan merkeillä, tilauspiirroksilla ja muilla ”lahjoilla”.

  Päiväkirjat
  Kaikilla Hallavassa asuvilla hevosilla on omat päiväkirjat, joihin niiden hoitajat ja omistajat kirjoittavat. Hevosten päiväkirjoihin kirjoitetaan vain ne tarinat, joissa oikeasti tehdään jotain kyseiseen hevoseen liittyvää.
  Tarinat jotka tapahtuvat tallilla, mutta eivät liity omaan (hoito)hevoseen, kirjoitetaan Tallipäiväkirjaan.

  Passiiviset ratsastustunnit
  Passiivisia tunteja ei varsinaisesti järjestetä, vaan ne ovat ainoastaan tarinallisesti olemassa. Passiivisia tunteja on joka päivä klo 17-20, paitsi perjantaina jolloin kaikilla tuntihevosilla on vapaapäivä. Passiivisia tunteja voi käyttää tarinoissa, esimerkiksi silloin kun kirjoittaa talutustunneilla avustamisesta tai siitä kun oma hahmosi käy ratsastustunnilla. Eli vaikka hoitohevosellasi ei olisi vapaapäivää, voit silti kirjoittaa tarinan ratsastamisesta siten, että kirjoitat hahmosi menemään ratsastustunnille sillä.

  Ratsastustunnit
  Ratsastustunteja on kolmenlaisia: passiivisia tunteja, perus ratsastustunteja ja tasotunteja.
  Foorumilla järjestettävät tunnit ovat niitä perus ratsastustunteja. Aleksi tai Olivia tekee ensin ratsastustunnille oman aiheen, jossa kerrotaan minkälainen tunti on kyseessä. Sitten hoitajat, yksärin omistajat ja tuntilaiset voivat ilmoittautua tunnille vastaamalla viestiin. Tunnin ajankohdan lähestyessä Aleksi tai Olivia tekee tunnille pohjatarinan, jossa kerrotaan tunnin kulusta ja tehtävistä joita sillä tehdään. Tämän jälkeen ilmoittautuneet tekevät tunnille maksun, joka voi olla tarina tai kuva joka kertoo tunnin tapahtumista.

  Roolipelaaminen
  Roolipelaamisella tarkoitetaan sitä kun kirjoitetaan ”tarinaa” reaaliaikaisesti yhdessä muiden käyttäjien kanssa. Jokainen kirjoittaa vuorotellen muutaman lauseen kerrallaan siitä mitä oma hahmo tekee yksikön ensimmäisessä eli minä -persoonassa.
  Roolipelejä järjestetään yhteisesti sovittuina aikoina, jolloin mahdollisimman moni pääsee mukaan. Ajoista voidaan sopia esimerkiksi pulinaboksissa. Roolipelejä järjestetään sekä foorumilla että tallichatissa.

  Roolit
  – Aleksi on Hallavan ylläpitäjä, jolla on ylin päätösvalta kaikkeen
  – Olivia on moderaattori, joka on kakkosvastuussa Hallavan toiminnasta
  – Moderaattoriksi otetaan pitkään ja aktiivisesti Hallavassa pyörineitä, luotettavia ihmisiä
  – Hahmojen päätehtäviä ovat hoitaja, yksityisenomistaja tai tuntilainen
  – Hahmojen lisätehtäviä ovat tallityöntekijä (tarvitaan Hoito III-suoritus) ja treenaaja (tarvitaan Hoito IV-suoritus)
  – Yksityisviestillä Aleksille voi hakea Hallavaan ratsastuksenopettajaksi, valmentajaksi tai tallimestariksi. Vain parhaat ja luotettavimmat otetaan tehtävään.

  Tallipäiväkirja
  Tänne kirjoittavat Aleksi, ratsastuksenopettajat, tallityöntekijät ja tuntilaiset. Pääsääntöisesti kaikki tarinat jotka eivät kuulu minkään hevosen päiväkirjaan, mutta kertovat tallilla sattuvista tapahtumista.

  Tasotunnit
  Tasotunnit ovat lomakkeella suoritettavia tunteja, jotka sisältävät teoriaa ja tehtäviä. Erityisesti jos et oikeassa elämässä harrasta ratsastusta ja sinusta tuntuu hankalalta kirjoittaa siitä tuntematta termistöä ja ratsastuksessa suoritettavia tehtäviä, kannattaa sinun käydä taostunnit. Tasotunnit ovat myös sopivia niille, jotka eivät jakaisi kirjoittaa tarinoita. Tasotunteja on kolme sarjaa: alkeis, helppo ja vaativa, ja ne kaikki sisältävät kuusi tuntia. Jokaisesta tunnista saa kaksi pistettä.

  Valmennukset
  Samantapaisia kuin ratsastustunnit, mutta ovat usein tasoltaan haastavampia. Valmennuksia saattaa myös pitää ulkopuolinen valmentaja. Valmennuksissa on usein lyhyempi pohjatarina ja valmentaja antaa maksun jälkeen osallistujille vielä henkilökohtaiset kommentit.

  • Tätä aihetta muokkasi 10 kuukautta sitten  Aleksi.
Vastaa aiheeseen: Ohjeet A – Ö

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi:
Siirry työkalupalkkiin