Ratsutallilaisten kaapit

Foorumit Arkistot Ratsutallilaisten kaapit

Luet parhaimillaan 7 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #2599
   Aleksi
   Avainmestari
   • Postauksia: 1439
   • Lauman johtaja

   Ratsutalli on erillinen talli, joka sijaitsee Ratsastuskoulusta puolentoista kilometrin päässä. Se on ratsastuskoulun kanssa tiiviissä yhteistyössä mm käyttämällä maneesin tiloja ja järjestämällä joskus täällä valmennuksia.
   Ratsutallilla asuu Naavan ja Elyssan omia hevosia, joista monet ovat Aleksin kasvatteja, sekä se tarjoaa tallipaikkoja yskityisille. Ratsutallilla käyvät hahmot voivat vapaasti osallistua myös ratsastuskoulun toimintaan ja halutessaan keräävät samalla tavalla pisteitä ja merkkejä.

  • #754
   Sora
   Osallistuja
   • Postauksia: 38
   • Koulutuksen tarpeessa

   Sora Hunt
   14-vuotias, käy ratsastuskoululla tunneilla ja ratsutallilla hoitaa Ruusua

   p i s t e e t
   kouluratsastus:
   esteratsastus:
   maastoratsastus:
   hoitaminen:
   kilpaileminen:

   m e r k i t

   Sora on 14-vuotias teinityttö, jolla on ne perinteiset teinitytön ongelmat. Vanhempien säännöt on asetettu pelkästään kiusaamistarkoituksessa, jos luokassa mokaa, se on koko sosiaalisen elämän loppu, ja jos laittaa vahingossa bileisiin samat vaatteet luokan suosituimman tytön kanssa, ei kannata enää näyttää naamaansa koulussa. Pojat on joku toinen pelottava eläinlaji, joita ei ihan ymmärrä ja joista haluaa pysyä mahdollisimman kaukana, mutta silti vetää hirveästi puoleensa ja posket muuttuu aina ihan tomaatinpunaisiksi, kun joku niistä edes vilkaisee tähän suuntaan.
   Sora on lähes yhtä villi kuin tummat kiharansa, ja on sosiaalisilta taidoiltaan ihan mukiin menevä. Hän on nauravainen ja tempaisee helposti hiljaisemmatkin kaverit mukaan juttuihinsa. Toisinaan Sora kuvittelee hieman liikoja itsestään, ja varsinkin hevosmiestaidoistaan, mutta toisinaan tytön itsetunto taas on ihan nollissa.

   Sora asuu isänsä Marcuksen ja tämän vaimon Emmin kanssa Pronssijoella. Soran vanhemmat Emily Hunt ja Marcus Kivikoski erosivat tytön ollessa 6-vuotias, ja tuolloin Sora muutti äitinsä mukana pois Suomesta Englantiin. Emily kuoli auto-onnettomuudessa Soran ollessa 11, ja tyttö joutui jättämään kaikki kaverinsa taakseen ja muuttamaan Saksaan isänsä luokse, jossa tuo työskenteli lakimiehenä. Seuraavat kolme vuotta kuluivat muuttaessa maasta ja kaupungista toiseen Marcuksen työn perässä, eikä Sora pystynyt oikein juurtumaan minnekkään ja alkoi etääntyä muista ikäisistään. Sillä mitä järkeä oli hankkia uusia ystäviä, jos puolen vuoden päästä taas muutettaisiin ja kaikki pitäisi aloittaa alusta?
   Toissa jouluna sitten Marcus ja Emmi, jotka olivat tavanneet Berliinissä ja menneet naimisiin vuoden seurustelun jälkeen, päättivät asettua aloilleen ja ostaa omakotitalon Suomesta, mistä Sora ei suoraan sanottuna ollut kovin innoissaan…

   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta sitten Aleksi.
  • #1241
   Kassu
   Valvoja
   • Postauksia: 132
   • Perus pullaponi

   Karl Joosua Rajaniemi

   » 17, mies, 176cm
   » vahva heB re 90cm me 80cm
   » WHI-kokoelma musta

   » soittolista

   Pisteet
   kouluratsastus: 4p
   esteratsastus: 10p
   maastoratsastus: 7p
   hoito: 9p
   sosiaalisuus: 12p
   kilpailut: 4p

   Merkit

   ​Lukion vuoksi yksin asumaan muuttanut Kassu on vaalea kantasuomalainen sinisin silmin. Nuorelle miehelle on sen jälkeen kun Hallavaan ilmestyi tullut enemmän ja enemmän aikuisen piirteitä ja nykyään näyttää jo ikäistään reilusti vanhemmalta. Jäntevä, hyväkuntoinen vartalo mutta ei puhuta mistään nollan rasvaprosentista. Terveet kasvot, himmeitä aknearpia havaittavissa jos oikeanlainen valaistus. Pienet, hopeiset rengaskorvakorut kummissakin korvissa. Keskivertoa punertavammat huulet olleet aina.

   Kassu on avulias ekstrovertti, mutta ylläpitää tietynlaista muuria jatkuvasti. Joutuu näkemään pientä ekstravaivaa jotta sen yli pääsee ja sen jälkeen Kassua voi alkaa kutsua ystäväksi. Jämäkkä tyyppi joka pitää mielipiteistään kiinni ja omaa korkeat tavoitteet. Suurisuinen ei ole koskaan ollut, eikä kehuskele saavutuksillaan. Kassu on hyvin empaattinen, mutta se on piirre jota piilottelee vahvasti. Ei suutu helpolla, mutta jos suuttuu niin kaikkien kaverista tulee erittäin ilkeäsuinen. Sitä ei moni osaa edes arvata kun ottaa huomioon kuinka toverillinen Kassu normaalisti on. Ollut piilohomo jo tovin eikä vieläkään ole kertonut vanhemmilleen suhteestaan Nio Luosujärveen. Sen sijaan isovelihahmoksi muodostunut Jesse on avustanut Kassua miesongelmissa. Pisimmän aikaa ystäviä ovat kuitenkin olleet Kassu ja Seela.
   Kassu aloitti heppailunsa naapurin ponikasvattajalla. Shettiksistä suosikkihoitsuksi valikoitui ruunikko tamma Rilla. Nopeasti Kassu kasvoi kuitenkin poniajoistaan ohi, ja jatkoi harrastusta läheisellä harrastetallilla tunneilla. Pysytteli puskaÖ-tasoisena viisitoistavuotiaaksi, kunnes aloitti Hallavassa muutettuaan Pronssijoelle. Alkanut kehittymään nopeasti ja ymmärtänyt mitä haluaa elämältään.
   Hallavassa aloitti Palle-nimisen irlannincobin hoitajana. Pallen siirryttyä eläkkeelle Kassu otti tauon hoitajan tehtävistä ja otti ylläpitoon vanhan ruunan Aafjen. Aafje vei Kassua hurjasti eteenpäin kesän aikana ja ruunan lähdettyä eläkepäiville suru hiipi puseroon. Piristyttyään aloitti Symppiksen vuokraajana ja on tullut ruunikon fwb-tamman kanssa loistavasti toimeen.
   Nyt tänä keväänä elämä tosin mullistui jälleen, ensin pienemmin saatuaan oman koiran ja sitten suuremmin: Olmi tuli taloon. Saksasta tuotu hannover vie Kassua jatkossa eteenpäin kisakentillä, mutta ei aio lopettaa Symppiksen vuokraamista.

   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Kassu.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Kassu.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta, 1 kuukausi sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta sitten Aleksi.
  • #2280
   Jesse
   Osallistuja
   • Postauksia: 240
   • Perus pullaponi

   Jesse Lehtoniemi
   Hurmoksen vuokraaja

   Pisteet
   Kouluratsastus: 42p
   Esteratsastus: 33p
   Maastoratsastus: 15p
   Hoito: 83p
   Sosiaalisuus: 65p
   Kisat: 27p

   Merkit
   Ulkonäkö
   Mustat hiukset jotka on vedetty taakse nutturalle (”manbun style”) ja sivut leikattu siileiksi. Ruskeat silmät. Leuassa pieni parransänki. Kasvoissa on huulissa snakebites lävistykset, nenänvarressa bridge ja kielessäkin yksi. Vasemmasta korvasta löytyy industrial, kolme korvarengasta ja 10mm venytyskoru. Oikeasta korvasta kaksi rustokorua, kaksi korvarengasta ja 10mm venytyskoru. Myös pari tatointia mies omistaa, jotka usein peittyvät vaatteiden alle. Peruspainoinen ja kuntoinen jannu joka käy satunnaisesti salilla ihan omaa itsetuntoa kohottaakseen. Kalpea iho, ja väsyneet silmät.

   Luonne
   Jesse antaa itsestään helposti kylmän ja välinpitämättömän kuvan, joka ei ole täysin valheellinen. Hän viihtyy paremmin yksin, eikä juurikaan välitä muista ihmisistä. Satunnaisesti kuitenkin löytyy joku, jota hän kuvailee sietävänsä, ja tällöin miehen ikävän ulkokuoren alta paljastuu humoristinen ystävä, joka on aina valmiina auttamaan ja kohtaamaan uusia seikkailuja. Lyhyydestään huolimatta Jesse on helposti innostuva, ja tuohtuva, yksilö joka korvaa kokonsa isolla egollaan. Vahva johtajaluonne joka tilaisuuden tullen varmasti ottaa tilanteen haltuun, mutta osaa katsoa sivustakin. Antisosiaalisesta luonteestaan huolimatta Jesse on loistava lukemaan ihmisiä, ja pitää itseään tahdikkaana keskustelijana. Siitä syystä hän ei tule juttuun ihmisten kanssa, jotka eivät ymmärrä kuin rautalangasta vääntämällä.

   Faktat
   – 21.03.1998, Oinas, 20 vuotta. 166cm. Mies.
   – Sairastui ala-aste ikäisenä masennukseen jonka kanssa kamppailee yhä.
   – Viettää myös monet yöt unettomana insomnian vuoksi.
   – Asuu yksin erottuaan vastikään poikaystävänsä kanssa.
   – Vanhemmilla kaksi koiraa, ja aikoo joskus vielä hankkia itselleenkin oman.
   – Puhuu Englantia kuin toisena äidinkielenään.
   – Pelaa videopelejä noin +10 tuntia päivässä, ja myöhemmin ihmettelee miksi hartiat ovat jumissa. Matsien välissä räpyttää akustista kitaraa jota on soittanut lapsesta saakka.
   – Käy satunnaisesti keikkatöissä.
   – On omistanut käärmeen, harjasgekon sekä kanin. Vanhemmilla oli myös kissa hänen ollessa nuorempi.
   – Valeran hoitajana 26.10.18 – 17.1.19
   – Hurmoksen vuokraaja 18.1.19 alkaen

   Varusteet

   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta sitten Herman.
   • Tätä vastausta muokkasi 2 vuotta sitten Aleksi.
   • Tätä vastausta muokkasi 1 vuosi, 10 kuukautta sitten Aleksi.
  • #3494
   Luukas
   Osallistuja
   • Postauksia: 21
   • Maitovarsa

   Theodore Lucian Lindsey
   ”Luukas”
   Zadan omistaja

   Pisteet
   Kouluratsastus: 4p
   Esteratsastus:
   Maastoratsastus:
   Hoito: 12p
   Sosiaalisuus: 10p
   Kisat:

   Merkit
   n/a

   Ulkonäkö
   Kevyesti ruskettunut iho, kylmän ruskeat puolipitkät hiukset, vihreät silmät. Oikeassa korvassa neljä korvakorua joista yksi rustokoru, vasemmassa kaksi rengasta. Nenärengas oikeassa sieraimessa. Huolitellun ja siistin näköinen, pukeutuu aina kalliisiin merkkivaatteisiin. Vaatteissa esiintyy usein punainen, musta ja valkoinen väreinä. Lähes aina edes yksi kultaketju kaulassa, ja ranteessa joko ketju tai rannekello. Hyväkuntoinen kroppa, sopusuhtainen ruumiinrakenne. Rennosti treenattu, sporttinen. Useita kauneuspilkkuja ympäri kehoa.

   Luonne
   Luukas on kultalusikka suussa syntynyt 24 vuotias miehen alku, joka on jo pienestä pitäen kurotellut tietään hevosmaailman tähtiin. Siittolan omistava isä on ajanut poikaansa aina vain kovemmin ottein kisakentille, ja mitä hankalempien hevosien selkään. Luukas itse omaa kovan kisavietin, ja pyrkii aina olemaan kaikessa paras. Vaikka Luukaksesta saa helposti pilalle hemmotellun ja itsekeskeisen kuvan hän on oikeasti rehti työntekijä ja tekee aina parhaansa, ja vielä vähän enemmän. Luukas on charmikasta ja miellyttävää puheseuraa niin pitkään, kun kyse on pinnallisesta small talkista. Hevostäytteisen lapsuutensa vuoksi miehen sosiaaliset taidot pinnan alapuolella ovat jääneet jokseenkin vaillinaisiksi, eikä hän välttämättä heti tajua mitä on okei sanoa missäkin tilanteessa. Pohjimmiltaan Luukas on kuitenkin kiltti persoona, vaikkakin välillä vähän hankala ja hermoja raastava.

   Hevosten parissa Luukas ei pienestä säikähdä: mitä hankalampi hevonen sitä mieluummin hän sen kanssa työskentelee. Ulkopuolisten silmiin Luukaksen otteet saattavat näyttää kovakouraisilta ja moni saattaakin pudistella päätään häntä seuratessaan, todeten ettei he kohtelisi hevostaan ikimaailmassa noin. Pitää paikkaansa, että miehen hermot saattavat loppua kesken ja raippa heiluu turhan tiuhaan, ja usein Luukas saattaa todeta vieraille että hevoset ovat vain väline jolla päästä palkintosijoille. Siitä huolimatta kun muiden silmä välttää mies viihtyy pitkiäkin aikoja karsinassa hevosia rapsutellen ja niille supatellen pehmeyksiä, sillä pääsääntöisesti Luukas ajattelee kuitenkin hevosensa parasta.

   Historia
   Luukas laitettiin ensimmäisen kerran hevosen selkään ennenkuin poika osasi edes kävellä. Siitä lähtien hän on ratsastanut isänsä tallin hevosia läpi ja ajan saatossa kisannut korkeallakin tasolla. Ratsastuksen ohella Luukas kävi läheistä yleiskoulua, vanhempiensa pettymykseksi. He halusivat lähettää poikansa sisäoppilaitokseen Sveitsiin, mutta Luukas kieltäytyi tiukasti, sillä siellä hän ei voisi ratsastaa päivittäin. Niinpä useamman vuoden Luukaksen vanhemmat yrittivät saada poikansa kiinnostumaan omasta hevosesta sen sijaan, mutta poika oli sitä mieltä että yhden hevosen ratsastaminen kävisi tylsäksi ajan mittaan. Miksi hankkia yksi hevonen lisää, kun siittola on niitä täynnä? Luukaksen vanhemmat eivät kuitenkaan olleet samaa mieltä, ja pojaltaan salaa alkoivat etsiä sopivan tulista hevosta täydentämään poikansa luonnetta. Johanneksen huomattua myynti ilmoituksen laadukkaasta orista lähes pilkkahintaan, ei kulunut kauaa kun mies tarttui puhelimeen ja pian upea arabiori oli vaihtanut omistajaa. Luukas, kuten odotettavissa oli, ei tietenkään ilahtunut asiasta, mutta pojan järkytykseksi Johannes ja Mimosa halusivat lähettää hänet Suomeen äitinsä siskon luokse kehittämään uunituoretta kavioliittoa vakaalle pohjalle.

   Faktat
   – 24 vuotias, Leijona, 178cm
   – Isä, Johannes Julian Lindsey, omistaa arvostetun siittolan Hollannissa, jossa tapasi Luukaksen äidin Mimosa Nora Lindseyn. Pariskunta perusti siittolan muutama vuosi ennen Luukaksen syntymää.
   – Luukas on perheen ainoa lapsi, ja häntä on lellitty pienestä pitäen toinen toistaan arvokkaammilla lahjoilla.
   – Perheen kesken kutsutaan nimellä Theo tai Theodore, mutta ystävien kesken Luukas, joka juontaa juurensa miehen toisesta nimestä.
   – Ei pidä makeisista tai hyvin rasvaisesta ruuasta, elää varsin terveellisesti.
   – Lievästi allerginen kissoille
   – Puhuu kielinä hollantia, englantia, suomea ja saksaa sujuvasti. Ranskasta osaa alkeet.

  • #3882
   Elyssa
   Valvoja
   • Postauksia: 9
   • Maitovarsa

   Elyssa Laaksonen
   31-vuotias, kouluratsastaja henkeen ja vereen
   kiinnostunut kasvatuksesta ja valmentamisesta
   omistaa ratsutallin

   Elyssa on lempeä, harkitsevainen ja pohdiskeleva nainen, jonka vastuullisuuden Naava aina silloin tällöin saa heitettyä romukoppaan ja innostumaan jostain aivan hullusta – kuten oman tallin hankkimisesta. Elyssa on aina halunnut lapsia ja suuren puutarhan, mutta kolmenkympin lähestyessä ja sopivan miehen antaessa odottaa itseään, Elyssa päätti lähteä toteuttamaan unelmaansa, vähän toisella tapaa. Nyt hän kasvattaa suomenhevosia ja käy valmentamassa nuoria kouluratsastajalupauksia läheisellä ratsastuskoululla. Hän tuntee Aleksin jo monen vuoden takaa, sillä he opiskelivat samaan aikaan ratsastuksenohjaajiksi.

   Elyssa, jota muuten voi kutsua Ellieksi, on aina hymyileväinen ja hänelle on helppo tulla juttelemaan. Elyssa neuvoo mielellään ratsutallissa hevosiaan pitäviä yksärinomistajia ja hänen puoleensa voi kääntyä asiassa kuin asiassa. Nainen hoitaa ratsutallin rahapuolta, ja kanavoi Naavan ideoita järkevämpiin ja toimivampiin suuntiin. Ratsutallin pyörittämisen ohessa Elyssa toimii osa-aikaisena eläinlääkärinä läheisellä klinikalla. Hänellä on aina monta rautaa tulessa, mutta silti aikaa jää itsensä kehittämiselle niin ihmisenä, kuin kouluratsastajanakin.

  • #3883
   Naava
   Valvoja
   • Postauksia: 4
   • Maitovarsa

   Naava Sumulahti
   28-vuotias, innostunut kenttäratsastuksesta
   rakastaa pörröisiä suomenpienhevosia
   omistaa ratsutallin

   Naava on niitä ihmisiä, jotka tekevät ennen kuin ajattelevat. Hän saattaa keskellä yötä herätä siihen ajatukseen, että olisipa hauskaa omistaa oma pieni talli, omille pienille suomenhevosille – ja tehdä samantien ostotarjous jo jonkinaikaa myytävänä olleesta pienestä maatilasta Pronssijoen kupeesta. Naava on myös niitä ihmisiä, jotka osaavat suostutella sinut tekemään melkein mitä tahansa. Ja niin hän suostutteli myös lapsuudenystävänsä Elyssan mukaan tähän hulluun ideaan.

   Kaksikko remontoi ensin vanhan navetan talliksi, muutti omat hevosensa Ruusun, Hurmoksen ja Tillin sinne asustelemaan ja alkoivat sitten neuvotella opiskeluajoilta tutun Aleksin kanssa, joka omisti läheisen Ratsastuskoulun ja muutaman hyväsukuisen suomenhevosvarsan. Niin talliin muuttivat myös Tuike, Saaga ja Nyyhkis, sekä jo mainetta kilpakentiltä niittänyt Luka, jota kaksikon oli tarkoitus alkaa viemään eteenpäin. Niin syntyi Ratsutalli Hallava ja liikeidea ratsutuspalveluista ja omien suomiheppojen kasvatuksesta.

   Kaksikosta Naava on se kilpailuhenkisempi. Hän treenaa hevosia päämäärätietoisesti kohti parempia tuloksia, ja kilpailee niin este- kuin kenttäratsastuksessakin intohimoisesti. Vaikka Naavalla on estevalmentajan paperit, ei hän kuitenkaan ole kovin sosiaalinen tapaus ja pitääkin estevalmennuksia hyvin harvoin. Jos kuitenkin satut kentälle naisen kanssa samaan aikaan treenaamaan saatat saada muutaman lyhytsanaisen, mutta sisältörikkaan neuvon.

   Tuntemattomille Naava saattaa näyttäytyä jokseenkin ujona ja hiljaisena persoonana, mutta Elyssa tietää kuinka nainen tanssii laittaessaan ruokaa, tai kiljuu onnesta kuulessaan sijoittuneensa vaikeassa luokassa. Naava on aina intoa ja uusia ideoita täynnä, tykkää käydä ulkona viettämässä iltaa, ja antaa lapsuudenystävälleen einiinkaivattuja vinkkejä miesasioissa. Hänellä on tarttuva nauru ja kyky saada myös varautuneemmat tyypit heittäytymään hullutuksiin.

  • #4450
   Henry
   Osallistuja
   • Postauksia: 3
   • Maitovarsa

   Henry Lilywhite
   19-vuotias, omistaa Liljan

   Henry on 19-vuotias nuori mies, joka käy Pronssijoen lukiota. Alkujaan Englannista kotoisin, mutta asunut Suomessa viimeiset kymmenen vuotta. Harrasti nuorempana ratsastusta Hallavan ratsastuskoulussa, sittemmin ollut muutama vuokrahevonen. Henry on intohimoinen kenttäratsastaja, joka pitää kovasta vauhdista ja haastavista tilanteista. Poika on aika rauhallinen luonteeltaan eikä hermostu turhasta. Isosisko Chloe kuitenkin osaa painella oikeista ärsytysnappuloista ja parivaljakko onkin usein napit vastakkain.

   Henryllä on pähkinänruskeat hiukset jotka roikkuvat sopivasti silmillä. Poika on 185cm pitkä ja normaalin urheilullisen miehen mitoissa muutenkin. Ei ole merkkivaatteiden perään, mutta katsoo kyllä mitä laittaa päälleen. Ei mikään suuri naistennaurattaja, mutta tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Lähimmät miespuoliset kaverit vähän nörtinpuoleisia, mutta hengailee myös tyttöporukoiden kanssa koulussa ja silloin tällöin vapaa-ajallaan, joka saattaa hermostuttaa koulun suosituimpia poikia.

   Moikkaa kaikkia tallilla ja saattaa pysähtyä juttelemaankin. Henrystä saa loistavaa maastoseuraa, sillä poika tietää aina mielenkiintoisimmat reitit ja neuvoo mielellään jos hevosen kanssa tulee ongelmia.

Luet parhaimillaan 7 vastausketjuja
 • Aiheeseen ‘Ratsutallilaisten kaapit’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.