Sasu

Foorumit Päiväkirjat Sasu

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Aleksi 3 viikkoa, 6 päivää sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #4639 Vastaus

  Lola
  Osallistuja
  • Postauksia: 47
  • Koulutuksen tarpeessa

  Hevosrekka tuntui tahmealta ja laiskalta ajettavalta kun oli päivän mennyt lanssilla reippaasti joka suuntaan. Jopa mun oma auto tuntui paremmalta. Kuitenkin mun piti kuskailla hevosia välillä sinne tänne niin parempi osata ajaa hevosrekkaa. Kyydissä mulla oli maailman helpoin Sasu. Tammalla on heinää ja lämmin viltti päällä, se seisoisi kyydissä vaikka tunteja valittamatta.
  Huomasin että puhelin välkkyy, tarkistin sen samalla kun pysähdyn tankkaamaan.
  Jesse pommittaa Hallava-ryhmää.
  “En haluis valittaa mutta mun pitäis siirtyä ratsutallille ratsastuskoululta enkä jaksais kävellä.”
  “Auttakaa.”
  “Oispa LilyOrion-taksi.”

  Nappasin puhelimeni käteen ja aloin lähettää ääniviestiä
  “Hei Jesse! Täällä taksipalvelu Lopez, oon noin kymmenen minuutin päästä ratsastuskoululla. Oon hevosrekalla liikenteessä, tuon Bigsylle rehuja ja loimia ja sitten lähden ratsutallille viemään pakettia. Käykö?”
  Jesse kirjoittaa….
  “Oot pelastava enkeli. 💖”

  Sasu ei päästänyt pihaustakaan vaikka sammutin auton Hallavan pihaan. Jesse notkui pihassa odottelemassa mua.
  “Jos sulla ei oo tärkeempää tekemistä niin tosta saa kantaa yhden rehusäkin.” Ohjeistin poikaa samalla kun otin itse autosta kaksi uutta loimea jotka olivat jopa paketissa vielä. Helmiä sioille, Bigsy tuhoaa kaikki loimet. Hetken harkinnan jälkeen otin myös Sasun kankisuitset autosta. Vaikka tammoilla oli yli 15 senttiä korkeuseroa, niille sopi samat suitset. Sasulla on siropää niin isoksi hevoseksi ja Bigsyllä on hervottoman suuri pää niin pieneksi poniksi. Bigsy saisi joku päivä kokeilla liikkua kanget suussa. Ties vaikka siitä kuoriutuisi mukava poni. Tuskin mutta saa sitä toivoa.

  “Mikä paketti sulla on ratsutallille?” Jesse kysyi kun vihdoin kiivettiin autoon.
  “Arvaa?” Haastoin poikaa.
  “No se ei voi olla hevonen koska autossa ei oo liikkunut mikään.” Jesse mietti.
  Katkaisin Jessen ajatuksen laittamalla autossa olevan näytön päälle. Se kuvasi auton hevososaa. Siellä Sasu seisoi tyytyväisen hiljaa.
  “Eikä. Mikä toi on?” Poika innostui.
  “Se on Sasu. Se on fwb, viis vuotias, tamma ja älyttömän hyvä kouluratsu.”

  Kaarsin ratsutallin pihaan ja huomasin sen pojan ja sen arabin. Mulle ei koskaan selvinnyt sen nimeä. Poika esitti ettei sitä kiinnostanut mutta siitä huomasi että se halusi nähdä millanen hevonen talliin muuttaa. Ja mä halusin esitellä Sasua.
  Heti kun Sasu tunsi lunta jalkojensa alla se veti itsensä täyteen ryhtiin. Se on kiltti mutta se on nuori.
  Ruunikko tamma pyörähti paristi mun ympäri ja pörisi innoissaan.
  Elyssa tuli pihalle meitä vastaan.
  “Kyllä mun sydäntä aina lämmittää kun saa olla tällälailla osana nuoren lupaavan kouluratsun elämässä.” Nainen selitti silmät säihkyen.
  “Joo, Sasu on viisivuotias ja kuulemma koulutettu GP-tasolle.” Olin pakahtua ylpeydestä. Minun Sasu.
  “Mä jään innolla seuraamaan teidän kehitystä. Meillä onkin muut hevoset jo sisälle, voit jättää Sasunkin odottamaan iltaruokiaan.”

  Sinne se jäi, minun pieni Sasu keskelle toinen toistaan upeampia kilpahevosia. En aikonu myöntää kellekkään etten mä itse todellakaan ole lähelläkään GP-tasoa. En varsinkaan sille ylimielisen oloisella arabin omistajalle. Se katsoi Sasua ihaillen. Varmasti katsoi. Minun Sasua..

 • #4952 Vastaus

  Lola
  Osallistuja
  • Postauksia: 47
  • Koulutuksen tarpeessa

  Eniten ärsyttää miehet. Okei ei kaikki. Mikael on yksi mun lempi tyypeistä, Jesse on mahtava ja Miro on tallin oma aurinko. Aleksi pitää parasta tallia ja majoittaa mun demonia. Ja Ohto on mussukka, se huolehtii Bigsystä eikä edes valita.

  Mutta Kris. Se valmentaa nykyään Lassia. Oltiin tehty siitä ylläpitosopimus, Lassi oli muuttanut Hukkasuohon. Sopimusta kirjoittaessa Kris oli pyörittänyt mulle silmiään niin että näki varmasti oman takaraivonsa. Se valitti siitä miten valjaat ei ollu muka tarpeeksi hyvin huollettu ja siitä että Lassi näytti ihan ratsulta.
  “Lihasköyhä ratsu luuska.”
  Onneksi sitä ei tarvinnut katsella muuta kun välillä raveissa. Se oli hyvä valmentaja, sitä en voinut kieltää. Lassilla olisi varmasti hyvä olla sen hoidossa. Eikä mulla ollut aikaa kolmelle hevoselle. Lassi ja Kris tuli hyvin toimeen. Minä ja Kris ei. Onneksi yhdet tie tähtiin kisat on Hukkasuolla, voin käydä silloin moikkaamassa Lassia.

  Ja Luukas. Oltiin jatkuvasti erimielisyyksissä nyt kun ollaan samalla tallilla. Viimeksi eilen se oli pamahtanut talliin juuri kun oli riisumassa Sasua käytävällä. Olin ajatuksissani laskenut Sasun satulan hetkeksi lattialle. Eiköhän Herra Hollanti kaatunut siihen satulaan. Se kirosi ja huusi mulle naamapunaisena siitä miten mä olen raivostuttavan hilpeä ja lapsellisen haaveileva. Me ei oikein mahduttu samalle tallille.
  Ja sen Zada. Se raivohullu hirviö sai jopa Bigsyn tuntumaan mukavalta hevoselta. Kamala elukka.

  Me oltiin treenattu hulluna Sasun kanssa sen epäonnistuneen valmennuksen jälkeen. Oltiin nykyään aika hyviä vaikka itse sanonkin. Vaikka alku oli aika räpellystä niin nyt musta tuntui että me saatetaan jopa pärjätä.
  Ensimmäisiin kilpailuihin oli enää pari päivää. Tänään mä aion juoksuttaa Sasua vähän irtona. Huomenna tamma saa sitten levätä.

  Sasu maisteli käytävällä kuolaimia. Olin vaihtanut sille omppukuolaimet käyttöön. Ne oli mukavan pehmeät ja hyvänmakuiset. Kiinnitin vielä nopeasti liinan suitsiin ja sitten oltiin valmiit lähtemään. Tallin ovet aukesi juurin kun lähdettiin kävelemään ulos päin.
  Eiköhän sieltä tullut Luukas ja Zada.
  “Pysy sinä siinä reunassa niin me tullaan ohi.” Mies töksäytti.
  Me pysyttiin kyllä reunassa mutta herran arabi koitti teurastaa meidät molemmat. Se hyökkäsi hampaat edellä kohti Sasua, minä jäin väliin. Sasu loikkasi järkyttyneenä pois paikalta. Tamman ei voinut ymmärtää miten joku ei pidäkään hänestä. Mun kylkeen jäi orin hampaanjälkien muotoinen mustelma. Olin päivä päivältä varmempi siitä että ton orin paikka on padassa, ei täällä ihmisten ilmoilla.

  Kentällä huomasin sen olevan umpijäässä. Onneksi Sasu osaa kävellä vapaana ilman mitään ongelmaa. Se vaihtoi suuntaa pyytäessä ja käveli uraa pitkin rentona korvat pystyssä. Sasun kanssa kaikki on niin mukavaa.

  • #4988 Vastaus

   Nio Luosujärvi
   Osallistuja
   • Postauksia: 77
   • Koulutuksen tarpeessa

   Tosi kiva tarina! Ja Jotenki Mä ite samaistun Lollaan!

  • #5005 Vastaus

   Aleksi
   Ylläpitäjä
   • Postauksia: 827
   • Lauman johtaja

   Tää oli kiva katsaus viime päivien tapahtumiin ja Lolan ajatuksiin, tykkäsin! Saat 1hp

Vastaa aiheeseen: Sasu

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi:
Siirry työkalupalkkiin