Rhea & Tähkä

Foorumit Päiväkirjat Rhea & Tähkä

Luet parhaimillaan 6 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #6649 Vastaa
   Rhea Kiurula
   Valvoja
   • Postauksia: 17
   • Maitovarsa

   Rhea Kiurula

   Omistaa suomenhevostamma Tuiskeen Tähkäpään eli Tähkän

   Pisteet
   Kouluratsastus: 4p
   Esteratsastus: 1p
   Maastoratsastus: 2p
   Hoitaminen: 5p
   Sosiaalisuus: 4p
   Kilpailut:

   Merkit

   Sosiaaliset suhteet
   Hallavan ulkopuolella:
   Miia -paras ystävä vanhalta tallilta. Rhealle kuin isosisko.
   Matt -rakas kaksoisveli eli idiootti virtahepo. Yksi Rhean tärkeimmistä ihmisistä.
   Eemil -lumilautailua harrastava vuotta vanhempi poikaystävä. Kaikella rakkaudella idiootti hänkin. Seurustellut Rhean kanssa 6 kuukautta.
   Hallavassa:
   Alva -hyvä tallikaveri
   Niko -hyvä tallikaveri

   Luonne
   Rhea on hyvin energinen ja menevä, ja perheen isällä onkin tapana kuvata Rheaa ja hänen kaksoisveljeään siten, että toisella on loputtomasti energiaa ja toisella loputon ruokahalu. Tyttö osaa käyttäytyä kuin aikuiset, mutta myös kuin pikkulapsi uhmatessaan kaikia omasta mielestään turhia sääntöjä. Rhean elämä on ainakin ulkopuolisen silmään yhtä kaaosta, mutta jotenkin kaikki pysyy kasassa. Rhea on sosiaalinen ja tulee ihan hyvin toimeen kaikkien kanssa. Rheasta löytyy myös se herkempi puoli, vaikka välillä sitä voi olla vaikea uskoa.

   Elämä
   Rhean elämä pyörii, koulun talleilun ja treenaamisen ympärillä. Hän kisaa kansainvälisellä tasolla lumilautailussa, joskin tällä hetkellä parantelee vielä viimekauden päättänyttä polvivammaa. Lukiota Rhea käy urheilulukiossa noin puolentunnin ajomatkan päässä Pronssijoelta. Joulukuun lopulla kahdeksantoista täyttävä Rhea aloittaa syksyllä lukion kolmannen vuoden, ja valmistuu toivottavasti ensivuoden syksyllä kolmessa ja puolessa vuodessa, jotta treeneille jää enemmän aikaa.

   Ulkonäkö
   Ruskeat luonnostaan raidalliset ruskeat hiukset, jotka ovat lähes aina kahdella Hollantilaisella tai yhdellä löysällä sivuletillä. Rhealla ei arkena aikaa riitä meikkaamiseen, parempina päivinä sipaisu ripsiväriä ja se oli siinä. Tallilla Rhean päältä löytyy joko tummansiniset ratsastushousut ja mustat kengät, tai verkkarit ja jo parhaat päivänsä nähneet mustapinkit lenkkarit.

   Nippelitietoa
   •Omistaa urheilu-uransa takia ikäpoikkeusluvalla ajokortin.
   •Tappelee poikaystävänsä kanssa jatkuvasti ajotaidoistaan. Ai muka liian kovaa, pyh ei sillä autonrämällä edes pääse kovaa!
   •On onnellisesti muutaman minuutin kaksoisveljeään vanhempi.
   •Inhoaa skeittaamista, vaikka se on hyvää harjoitusta lumilautailua varten.

   Tuiskeen Tähkäpää
   ”Tähkä”

   Ikä: 10v. (s.12.6.2009)
   Rotu, skp: Suomenhevonen, tamma
   Väri, merkit: Rautias hamppujouhilla. Oej. rv. | vej. ekksk | otj. vsk. | vtj. ekpsk
   Taso: Koulussa Helppo A, rataesteillä 40cm (jalkavamman takia)

   Hoito-ohjeita:
   •Ratsastaessa englantilaiset suitset kolmipalalla ja tuteilla. Rennompana menoon myös sidepullit ok.
   •Jalkojen kylmäys aina ratsastuksen jälkeen.
   •Esteet max. 40cm!
   •Esteille/maastoon (pl. kävelytys) suojat etusiin.
   •Yöksi voi laittaa lämpösuojat jalkaan jos liikutettu päivällä.
   •Tarhaa ilman riimua.

   Loimitus:
   • Tähkällä melko hyvä talvikarva. Jos enemmän pakkasta tai näyttää palelelevan toppaloimi.
   • Sateella fleecevuorellinen sadeloimi (lämpimät kesäsateet pärjää ilman).
   • Kylminä sadepäivinä 100g sadeloimi.
   • Märkänä kevyt villaloimi.

   Luonne
   Tähkä muistuttaa yllättävän paljon Rheaa. Se on omistajansa tavoin kuin täyteen kaadettu lasi, josta ei voi ikinä tietää millon läikkyy yli.Tähkä rakastaa esteitä ja hyppääkin suurella sydämellä sekä hyvällä taktiikalla. Ikävä kyllä vanha jalkavamma rajoittaa esteiden hyppimistä, eikä eläinlääkäri suosittele yli 40cm esteitä. Hoitaessa Tähkä on lempeä ja seurallinen, mutta hieman ujo. Jos tulee ryminällä karsinaan onkin vastassa useimmiten papurikkokuvioinen takamus. Tähkä ei pure eikä potki, mutta häntä heilahtelee välillä varoittavasti puolelta toiselle. Niin kentän aitojen sisä kuin ulkopuolellakin Tähkä stressaa helposti, ja vaatii aikansa luottaakseen ratsastajaan. Se on kuitenkin alkukankeuksien jälkeen kevyt ja mukava ratsastaa. Koulussa Tähkä taitaa helpon A:n asiat, ja on jo startannut muutaman luokan Rhean kanssa. Tamma on herkkä ja reipas ja saattaa kuumua varsinkin laukannostoissa. Jarru löytyy kyllä aina. Tähkä ilmaisee mielipiteensä selkeästi ja ratsastajan sählätessä on tuloksena usein esitys jossa ei rodeotaidot auta. Suokki myös kerää virtaa joten sen on tärkeää päästä liikkumaan paljon ja juoksemaan höyryjä pois. Tähkä on viisas ja tietää itse hyvin koska selässä on omistaja riepoteltavana, ja koska pitää käyttäytyä siivosti.

   Tähkän omat sivut

  • #6653 Vastaa
   Rhea Kiurula
   Valvoja
   • Postauksia: 17
   • Maitovarsa
   Ennen muuttopäivää

   Miian hyvästeleminen oli ollut vaikeampaa, kun Rhea oli kuvitellut. Vaikkei se ollut mikään ihme. Olihan nuori nainen toiminut jo neljän vuoden ajan Rhean hevosisosiskona ja pelastanut pulasta monen monta kertaa, kun jalustinhihna oli katkennut kesken treenin tai kun Tähkä oli vetänyt kilarit ja tehnyt täysstopin kentän portille. Miia hoiti Tähkää pyytämättäkin, ja oli ainoita ihmisiä joiden käsiin Rhea uskalsi hevosensa jättää pidemmän kisaviikonlopun ajaksi. Onneksi Miia oli kutsunut itsensä Hallavaan kylään ja pakottanut Rhean käymään luonaan. Perinteistä syksynaloitus yömaastoakaan ei kuulemma sopisi jättää väliin. Miia tuli loistavasti Tähkän kanssa toimeen, usein jopa paremmin kun Rhea. Siksi hän läpiratsastikin suokkia aika-ajoin. Rhea tiesi Miian näkevän Tähkässä jotain samaa sydäntäsulattavaa, mitä itsekin näki. Hän tiesi myös, että jos Tähkä laitettaisiin myyntiin, ostaisi Miia sen hetkeään miettimättä. Miia taas tiesi, ettei Rhea luopuisi kultakimpaleestaan ikinä.

   Tänään hypätyäisiin! Kesäilta oli liian kaunis hukattavaksi johonkin tylsään! Tähkä stressaisi tulevaa muuttoa kuitenkin, joten sille teki hyvää päästä purkamaan energiaa mielipuuhansa parissa. Rhea oli rakentanut kentälle monta pientä estettä. Yhden okserin, muutaman kavaletin ja pystyn. Löytyipä joukosta erikoisempi estekkin, jossa ei oltu hopeista koristenarua säästelty. Alkuverryttelyt oli verryttelty, ja Rhea ehti hädin tuskin jalkaansa liikauttaa kun Tähkä jo laukkasi uraa pitkin harja ja häntä hulmuten. Tyttö käänsi tamman uran sisäpuolella olevaa sinipuomista okseria kohden. Tähkä hyppäsi niin innokkaasti ettei Rhea ehtinyt hyppyyn kunnolla mukaan. Se ei kuitenkaan lannistanut, sillä tunne oli mahtava. Tähkästä näki jo kauas, että se todella nautti. Pääty-ympyrällä kavaletti, ja sitten lävistäjän sarja. Huolellinen lähestyminen, -polvea vihlaisi pahasti. Rhea puri hammasta ja käänsi Tähkän uralle sarjan keskeltä. Turhan reippaan pidätteen takia tamma siirtyi samantien laukasta käyntiin. Tällä kertaa oli vain pakko lopettaa hyvän sään aikana. Rhea tömähti vihaisesti maahan, vaikka tärähdys vihlaisi taas polvessa. Fysioterapeuttikin oli -tosin vitsillä, mutta kuitenkin, uhannut sanoa sopimuksensa irti, jos Rhea ei tottelisi ohjeita. Oikeasti tyttö ei olisi saanut edes keventää, saati sitten hypätä. Palo hyppäämään vain oli niin kova ettei mikään pidätellyt Rheaa. Tähkä katsoi ymmällään selästä laskeutumutta ratsastajaa. Miksei enää hypättäisi? Kurkkua kuristi ja kyyneleet kohosivat väkisin Rhean silmiin. Teki pahaa viedä toiselta jotain mitä se rakasti. Rhea nosti satulan pois hevosen selästä ja avasi suitsien remmit. Päästettyään tamman irti kentälle, hän kapusi nyyhkyttäen aidalle istumaan. Miksi kaiken piti aina mennä pieleen? Tähkän jalat eivät kestäneet eivätkä tulisi ikinä kestämään kunnollista hyppäämistä. Kun oli mahdollisuus hypätä edes jotain pientä, piti itse pilata koko homma rikkinäisellä polvella. Rhea ajatteli nikotellen.

   Tähkä ei turhaan synkistellyt. Tamma veteli onnellista pukkilaukkaa esteiden yli. Välillä se pysähtyi kentän nurkkaan puuskuttamaan ja nappamaan aidan alta muutaman ruohonkorren. Pian se taas ampaisi täyttä laukkaa toiseen päätyyn. Hopeista erikoisestettä Tähkä pysähtyi tarkastelemaan lähemmin. Sen turpakarvat värisivät koskettaessaan puomin glitterillä kuorrutettua pintaa. Rhea ei saanut nyyhkytystä loppumaan katsellessaan papurikkokuvioista suomenhevostaan. Kerta toisensa perään Tähkä hyppäsi erikoisesteenkin mistä suunnasta tahansa. Se loistaisi kisaradoilla, mutta elämä ei aina mennyt niinkuin toivoi. 40cm ristikkoluokat eivät jotenkin houkutelleet Rheaa. Kotitallin rennoissa harjoituskisoissa Rhea ja Tähkä hyppäsivät kyllä joka kerta, ja voittivat myös joka kerta. Miten Hallavassa mahdettiin suhtautua seitsämäntoistavuotiaaseen henkiseltä iältään villiin viisivuotiaaseen hevosenomistajaan, joka ratsasti tavallisesti maastopolkuja verkkareissa ja lenkkareissa takaperin selässä istuen. Varsinainen järjen multihuipentuma. Rhea hymähti, Tähkän kanssa oli koettu niin hienoja muistoja, vaikkei kaikki ideat aina olleet niin fiksuja.

   Aikansa ralliteltuaan Tähkä laukkasi Rhean luokse. Se puhalsi lämmintä ilmaa tytön kasvoille ja tunki päätään syliin rapsutettavaksi. Rhea pyyhki kyyneleet hupparin hihaansa. Tälle päivälle oli itketty riittävästi.
   ”Tiesithän, että oot maailman kultasin hevonen”, Rhea mumisi pää harmaisiin jouhiin painettuna.

   • #6657 Vastaa
    Alva Ainio
    Valvoja
    • Postauksia: 33
    • Koulutuksen tarpeessa

    Tää oli jotenki tosi söpö tarina!

   • #6660 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1026
    • Lauman johtaja

    Aivan täydellinen aloitustarina. Sait tähän niin paljon kaikkia fiiliksiä mukaan ja kuvailit niitä niin hienosti että oli tosi helppo samaistua. Sain heti tosi hyvän kuvan siitä millainen tyyppi Rhea on ja mitä hänellä on elämässään meneillään. Tuli sellainen olo että voisin lukea tästä parista kokonaisen kirjan yhdeltä istumalta. Ihanaa saada teidät porukkaan niin pääsen seuraamaan miten tarina kehittyy (: Saat tästä 1 hoitopisteen ja 1 estepisteen

   • #6662 Vastaa
    Nio Luosujärvi
    Valvoja
    • Postauksia: 124
    • Perus pullaponi

    Oon täysin samaa mieltä kuin Aleksi! Tässä tarinassa pääsi hyvin perille Rhean elämäntilanteesta, sekä luonteesta ja kuvailit hienosti myös Tähkän liikkumista yksin.

  • #6741 Vastaa
   Rhea Kiurula
   Valvoja
   • Postauksia: 17
   • Maitovarsa
   Muutto

   ”Rhea nouseppas nyt ylös. Isällä on Tähkä kopissa ja ne on 20minuutin kuluttua tässä”
   ”Hä…” Rhea haroi hiuksiaan ja oli salamannopeasti istumassa.
   ”Miksei kukaan voinut kertoa mulle. Olisin halunnut hakea sen ite’”, tyttö mutisi kiukkuisesti.
   ”Sait unta ehkä puoli neljä. Sitäpaitsi isä oltais tarvittu kuitenkin traileria ajamaan”, äiti selitti rauhallisesti.
   ”Ois multa silti voinut kysyä”, Rhea jupisi vetäessään paitaa päälle. Housujen valinta vaati miettimistä. Tuolilla lojuvat harmaat verkkarit houkuttelivat paljon enemmän kun kireät ratsastushousut. Pitkän pähkäilyn jälkeen Rhea päätyi laittamaan grippipaikkaiset siniset ratsastustrikoot. Yritettäisiin nyt edes kerran olla asiallisia. Aamupalapöydässä Rhea pyöritteli hermostuneesti lusikalla jugurttiaan. Ei kyllä todellakaan tehnyt mieli. Ei tehnyt mieli myöskään muuttaa.
   ”Ota tää mua oksettaa”, Rhea sanoi ja työnsi lautasensa liioitellusti veljelleen.
   ”Ilomielin”, Matt naurahti ja puristi hunajaa jugurtin sekaan.
   Ei hitto miten paljon se jätkä söi. Kaksi täyteen ahdettua leipää ja lautasellinen puuroa kuuluivat myös veljelle.

   Isän ajaessa pihaan oli Rhea jo kärsimättömänä vastassa. Lintujen viserryksen ja auton renkaiden lisäksi kuului vain hermostunut kynsien naputus kännykän näyttöllä.
   ”Toivottavasti ajoit rauhassa käännöksissä, etkä tehny äkkijarrutuksia”, Rhea sanoi etupenkille hypätessään.
   ”Tässä on ajettu samaa heppaa samalla trailerilla, ja autolla niin monta kertaa, että eiköhän tää ihan hyvin mee”, Isä vastasi hymyillen.
   ”En olis niin varma”, Rhea tuhahti.
   ”mutta menikö se hyvin koppiin?”
   ”Ekalla yrittämällä. Lastaustreenistä on ollut selvästi hyötyä”, isä vastasi ja naksautti vilkun päälle.
   No jotain hyvää sentään, Rhea ajatteli muttei sanonut mitään.
   Loppumatka kului hiljaisissa merkeissä. Rhea nojasi otsaansa Audin ikkunaan ja yritti painaa reittiä mieleen. Huomenna saisi itse ajaa tallille. Siis sillä oletuksella, että Tähkä suostuisi poistumaan kopista.

   Hallavan pihassa Rhea tempaisi auton oven auki ennen kun se ehti edes täysin pysähtyä. Tähkä tuli ihmeen kiltisti ulos. Tämän tamman kanssa kaikki kun oli mahdollista. -Myös se taistelusta huolimatta kopissa jäkittäminen.
   ”Onko sulla nyt kaikki?” isä kysyi ja suoristi Tähkän vinossa roikkuvaa riimua.
   ”Joo, on on mene sinä vaan. Mä pärjään kyllä”, Rhea sanoi ja huiski kädellään, vaikka pärjäämistä paremmin tilanteeseen olisi ehkä sopinut selvitä hengissä.
   ”No nähdään sitten illalla. Tuu ajoissa kotiin”, isä huokaisi ja hyppäsi takaisin auton rattiin.
   Päivä oli vasta alullaan, mutta siitä huolimatta tallillaisia näkyi jo pihalla. Joku ratsasti kentällä koulua pienellä ponilla, ja joku toinen talutti suokkia sisälle talliin.
   Rhea etsi katsellaan tallin omistajaa. Keskellä pihaa seisominen tuntui tyhmältä, mutta ainakaan vielä Rhea ei aikonut kysyä keneltäkään tuntemattomalta yhtään mitään. Hetken seisoskelun jälkeen ruskeahiuksinen mies astui ulos tallista. Huomattuaan Rhean ja Tähkän hän suunnisti parivaljakon luo.
   ”Terve! Mie oon Aleksi ja pidän tätä paikkaa pystyssä. Oot ilmeisesti Rhea?”, mies esitteli itsensä.
   ”Joo, mä oon Rhea ja tässä on Tähkä.” Rhea sanoi ja rapsutti tammaansa kaulasta. Se pälyili hermostuneena ympärilleen, mutta pysyi ainakin toistaiseksi paikoillaan.
   ”Mahtavaa! Voin pitää Tähkää hetken, jos haluat viedä tavarat talliin. Tosta ovesta tallikäytävälle, ja sitten vasemmalle”, Aleksi sanoi ja osoitti suurta punaista ovea.

   Tallissa ei näkynyt muita, mutta jostain kuului iloista papatusta. Rhea heitti kassinsa penkille. Tähkän suitset ja harjapakki olivat sen sisällä, mutta satulan ja muut varusteet hän toisi vasta myöhemmin. Ei tänään kuitenkaan mitään koulua väännettäisi. Rhea kurkkasi nopeasti käytävälle, jonka perimmäisestä karsinasta kuului puhetta. Sitten hän kiiruhti takaisin pihalle. Kyllä hän Aleksiin luotti, mutta oman hevosen jättäminen muiden käsiin jännitti aina, varsinkin kun Tähkä saattoi uusissa paikoissa olla vähän… virkeä.
   ”Löysitkö perille?” Aleksi kysyi hymyillen.
   ”Joo. Voisin kävelyttää Tähkää hetken ennen kun laitan sen karsinaan”, Rhea vastasi.
   ”Se sopii hyvin. Voin esitellä sen jälkeen vähän tallia. Kysy vaan jos tarviit apua” Aleksi sanoi ja suuntasi kohti tallin kulmalla ruohoa mutustavaa ponia ja sen selkään nojailevaa tyttöä.

   Rhea talutti Tähkän valoisaan talliin. Se oli päättänyt kävelyttäessä kertoa kaikille paikalla olleille, ettei edustanut stereotyyppistä laiskanrentoa suomenhevosta, vaan osasi omatoimisesti suorittaa korkean koulun levadet ja laukkalisäykset. Käytävä oli tyhjä joten tamma sai luvan seistä siinä hetken harjattavana. Pienen rapsutteluhetken ja muutaman lahjomisporkkanan jälkeen Tähkä alkoi olla huomattavasti rennompi. Se kuikuili ympärilleen uteliaana, muttei enää vaikuttanut siltä, että saattaisi lähteä kuin kuula tykinsuusta nähdessään vinossa olevan heinänkorren. Normaalisti Rhea puhui Tähkälle minkä kerkesi (tai vaihtoehtoisesti kehui sitä iloisella äänenpainolla hiton kaakiksi), mutta nyt hän ei viitsinyt pitää meteliä. Karsinaan päästessään Tähkä testasi kuivikkeen laadun piehtaroimalla juuri putsatun karvan aivan sotkuun. Rhea hymähti, ja silitti tammaa turvasta.

   Aleksi oli kierrättänyt Rheaa ympäri Hallavaa, ja nyt Rhea nojaili Tähkän uuteen karsinaan. Karsinan ovi oli erilainen, kuin vanha. Tottakai se oli. Rhea ajatteli tummaksi maalattua puuovea ja hevosenkengän muotoista riimukoukkua. Sen miettiminen pisti sydämessä ikävästi. Tunnelma vanhalla tallilla oli ollut niin ainutlaatuinen. Ei sellaista voinut olla missään muualla. Iltatallin aikaan Rhea oli ollut usein yksin tallissa. Ruokia jakaessa Minni-kissa oli roikkunut lahkeessa päästäkseen syliin, ja musta puoliveriruuna Puma koittanut syödä aina heinäkärryistä kesken ruokien jakamisen. Oikeasti Hallavaan muuttaminen oli loistava juttu. Pääsisi luultavasti useammin valvovan silmän alle ratsastamaan ja tallilta saattaisi löytyä hyviä tyyppejäkin. Tähkän hoitoapua saisi myös toivottavasti helposti. Rhea pudisteli päätänsä voimakkaasti ravistaakseen omituisen mietteliään olon pois. Nyt jotain toimintaa ennen, kun hän vatkaisi asioita päässään loppupäivän.

   Rhea pujotti pehmustetun nylonriimun varovasti Tähkän päähän. Se saisi lähteä vielä uusintakävelylle, niin ei olisi aivan räjähdyspisteessä seuraavana päivänä. Pihalla alkoi olla oikeasti kuuma. Kunnon kesä siis. Tähkä sai ravailla hetken, mutta kun hiki alkoi virrata pitkin Rhean niskaa, olivat he yhtäkkiä varjoisen puun alla, Tähkä ruohonkorsia maasta kiskoen ja Rhea sen selkään nojaillen. Hän haaveili uittoreissusta ja maastolaukasta. Olikohan Hallavassa uimapaikkaa. Pitäisi kysyä Aleksilta seuraavalla kerralla. Polven parantuessa voisi käydä jossain valmennuksessakin. Blondi tyttö talutti rautiaan hevosen saman puun alle.
   Aargh nyt pitäisi keskustella, Rhea ajatteli, mutta hymyili kohteliaasti.
   ”Moi, täällähän on ruuhkaa”, tyttö naurahti.
   ”Joo, taitaa olla paikka suomenhevosten mieleen”, Rhea sanoi tunnistaessaan toisenkin suomenhevoseksi.
   ”Tai sitten auringossa paahtuvien ratsastajien”, Blondi sanoi hymyillen.
   ”On kyllä hitsin kuuma. Mä oon Rhea ja tää on Tähkä. Muutettiin tänään, ja tää yks on jo pelleilly koko vuoden edestä”, Rhea nauroi ja osoitti Tähkää.
   ”No ei ihme etten oo nähnyt teitä. Tervetuloa Hallavaan. Oon hoitanut tätä suokkitamma Hauskaa nyt hetken ajan” tytön puhuessa Hauskan korvat heilahtivat, mutta se työnsi turpansa syvemmälle ruohikkoon.
   ”Niin ja tärkein unohtu eli oon Alva”.
   Keskustelu jatkui suomenhevosista issikoihin niistä ratsastusvaelluksiin ja kesäunelmiin. Tähkä olisi voinut syödä koko päivän, mutta lopulta ihmiset olivat sitä mieltä, että hevosille riitti ja kaikki neljä lähtivät talliin kuumutta ja kärpäsiä pakoon.

   ”Voitko tulla hakee mut ja tuoda pitsaa, mä näännyn. En oo syöny tänään vielä mitään” Rhea laittoi äidille viestin vietyään Tähkän takaisin karsinaan.
   ”Kasvis?”, äiti vastasi samantien.
   Kerrankin vanhemmista oli jotain hyötyä, Rhea hymyili. Pitsa oli todellakin ansaittu.

   • #6742 Vastaa
    Alva Ainio
    Valvoja
    • Postauksia: 33
    • Koulutuksen tarpeessa

    Jee, vihdoin tää! Hirveen kivasti kuvailit noita kaikkia Rhean fiiliksiä sun muita ja kivasti olit ottanu Alvan mukaan omassa persoonassaan.

   • #6744 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1026
    • Lauman johtaja

    Huippu tarina! Tykkäsin miten olit ottanut muitakin tallilaisia mukaan ja siitä miten kuvailit Rhean fiiliksiä uuteen paikkaan muuttamisesta. Vaikket tainnut missään kohtaa suoraan mainita, että Rheaa jännitti, niin kerroit sen kyllä muilla tavoilla: uni ei tule, ja aamupala ei mene alas. Kiva kun lukija pääsee vähän päättelemään asioita eikä kaikkea tarjoilla ihan suoraan. Saat 2 hoitopistettä ja 2 sosiaalisuuspistettä

  • #6830 Vastaa
   Alva Ainio
   Valvoja
   • Postauksia: 33
   • Koulutuksen tarpeessa

   Kahden hevosen liikutus 19.8

   (Tarinan alku osa löytyy Hauskan päikystä samalla nimellä)

   Olin nähnyt monesti minkälainen Tähkä oli ratsastaessa, sillä Rhea oli mennyt tammalla monesti niin että olin nähnyt. Ratsastanut en kuitenkaan hevosella ollut, joten kerta se oli ensimmäinenkin. Rhea oli opastanut ottamaan vähän vauhdikkaampaan menoon sidepullien sijaan enkut ja suojat etujalkoihin satulan lisäksi. Kävelin jälleen satulahuoneeseen ja nappasin Tähkän kamat mukaan. Suunnistin tamman karsinalle ja otin riimun käteeni. ”Hei tyttö,” puhelin sille rauhoittavasti. Tähkä kääntyi ympäri ja katsoi minua vähän oudoksuen. ”Rhea on tänään lääkärissä ja Matt jossain kuusessa, joten mun pitäs liikuttaa sut ettet huomenna olis ydinpommi ainesta. Käydään maastossa vähän rallittelemassa. Vai mitä?” Jos joku olisi ollut kuulemassa höpötykseni se olisi varmaan kuvitellut minun puhuvan vauvalle. Mutta ei, ihan kuulkaas hevoselle puhuin. Sepustukseni aikana olin pujottanut riimun tamman päähän ja hakenut kumisuan harjakassista. Hetken mietin laitanko satulaa ollenkaan, mutta päädyin kuitenkin siihen tulokseen, että jos mentäisiin vähänkään lujempaa lentäisin kuin leppä keihäs tantereeseen ensimmäisestä pukista ilman sitä. Kun sain satulan selkään Tähkä alkoi olla vielä hämmentyneenpi. Se hyöri ja pyöri karsinassa vielä enemmän kuin harjatessa. ”Hei kuules poni, ihan rauhassa nyt taas,” höpöttelin laitttaessani kypärääni päähän.

   Päästyämme tallin pihalle Tähkä alkoi heti steppailla ympyrää ja viskoa päätään. Tähkä ei tosiaan edustanut sitä laiskan pulskeaa suomenhevos tyyppiä. Melkein voisi luulla, että tamma olisi joku puokki risteytys. Tällä energia määrällä siis. Tyyppi oli ihan into piukeena menossa ja kun yritin nousta selkään oli se melkoista säätöä. Päästyäni vidoin satulaan (luojan kiitos olin laittanut sen) annoin tamman mennä kaula pitkänä, pitkillä ohjilla reipasta käyntiä metsälenkin suuntaan.

   Rhea oli varoittanut, että Tähkällä saattaisi olla aika reilusti virtaa muutaman kevyemmän päivän jäljiltä ja niin totisesti olikin. Keräsin ohjia käteeni ja annoin kevyet pohkeet raviin siirtymisen merkiksi. Yllätyin vähän miten pehmeä ravi Tähkällä oli verrattuna useisiin suokkeihin joilla olin mennyt. Me ravailtiin hiekka tietä reippaassa ravissa pitkän pätkän. Siirtyessämme käyntiin Tähkä oli jo vähän purkanut virtojaan ja käänsin tamman luultavasti jotain hirvi polkua pitkin metsään päin. Kun polku loppui avautui edessä tallin lähi pelto. En ollut edes älynnyt olevanme näin lähellä tallia ennen kuin nyt. Päätin kuitenkin ottaa ilon irti pellosta ja sille päästyämme nostin laukan. Ja lensin kaulalle. Tähkä nimittäin aloitti mitä hienoimman pukki sarjan. Rhea oli varoittanut Tähkän innostumisesta laukoissa, varsinkin vapaiden jälkeen. Tietenkin. Silti minua nauratti suunnattomasti tamman pukki hyppelöt.

   Päästyämme vihdoin tallin suojiin nappasin satulan ja suitset poni otukselta ja vein Tähkän pesariin. Olin selvinnyt tippumatta ja loppujen lopuksi olimme saaneet muutaman hassun pätkän ihan mukavaa ja rauhallista laukkaa. ”Sä oot kyllä melkosen hauska tapaus,” tokaisin tammalle heipaksi.

   • #6833 Vastaa
    Rhea Kiurula
    Valvoja
    • Postauksia: 17
    • Maitovarsa

    Jeejeejee! Kiva kun pääsit liikuttamaan Tähkän! Kuvailit tosi kivasti maastolenkkiä ja Tähkä oli tässä ihanasti oma lennokas itsensä. Saat tulla uudestsankin Rhealla kun kiirettä riittää.

   • #6834 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1026
    • Lauman johtaja

    Hyvin olit ottanut Tähkän luonteen huomioon, pystyin hyvin kuvittelemaan ton selkäännousu- ja pukkilaikkatilanteen. Saat 1hp ja 1mp

  • #6831 Vastaa
   Rhea Kiurula
   Valvoja
   • Postauksia: 17
   • Maitovarsa
   Yllättävää talliseuraa

   (Tässä on paljon muutakin kun Tähkää, mutta kun se kuitenkin on iso osa tarinaa nii laitan tän sitten tänne. Tekstiin vain lipsahti vähän söpöilyä… hups)
   Härkähai… Australian neljänneksi vaarallisin eläin. Isokokoinen hai viihtyy matalissa vesissä rannan tuntumassa ja… auts, Rhea älähti kun Eemilin tyyny mätkähti hänen päähänsä.
   ”Turpa kiinni sä tiiät et mä en tykkää haista”, Eemil sanoi.
   ”Sä pelkäät haita”, Rhea sanoi hymyillen.
   ”En myönnä mitään”, Eemil veti kädet puuskaan, ja väänsi suunsa mutruun. Mokoma lähtisi isänsä kanssa kahdeksi viikoksi Australiaan surffaamaan ja jättäisi Rhean tänne Pronssijoelle yksin.
   ”Mulle tulee ikävä” Rhea mutisi otsa Eemilin olkapäähän painettuna.
   ”Nii mullekki”
   Rhea työnsi sormensa Eemilin sormien lomaan ja valitsi niin anovan ilmeen kun osasi ”Mä en nää sua kahteen viikkoon. Pliis tuu mun kanssa tallille”.
   ”Tallille”, Eemil tyrskähti.
   ”Nii”, Rhea jatkoi tuijotustaan.
   ”Okei, sillä ehdolla että mä saan ajaa”, Eemil virnisti.
   ”Sillä ehdolla että painat sitä kaasupoljinta, muuten meidän suhde oli sitten tässä”, Rhea virnisti takaisin.
   ”Sopii”, Eemil hymyili.

   Auton jarrut kirskahtivat kun se pysähtyi Hallavan pihaan. Olisi ehkä aika viedä sekin huoltoon. Matka oli sujunut leppoisasti, eikä Rhea joutunut kuin kolmesti raivoamaan kaasupolkimen käytöstä. Se oli tavallista parempi suoritus, sillä he eivät yksinkertaisesti vain sopineet samaan autoon.
   ”Tuu ulos nyt, sä oot vältelly tätä jo ihan riittävästi”, Rhea marisi ja kiskoi Eemiliä pois etupenkiltä.
   ”Mä en ole hevosihminen”, Eemil mutisi.
   ”Et voi tietää ennen kun kokeilet”, Rhea sanoi.
   ”Mä tiedän etten ole hai-ihminen, vaikken ole koskaan tavannut yhtään sellasta.”
   ”Joopa, joo. Se nyt on aivan eri asia”, Rhea sanoi ja tönsi Eemilin päättäväisesti tallin ovesta sisään.
   ”Tässä on varustehuone, mä nappaan täältä Tähkän kamat nii mennään sitten sen karsinalle”, Rhea selitti.

   ”Se on söpö”, Eemil sanoi ja silitti Tähkän turpaa varovasti.
   ”Säkin oot söpö”, Rhea kuiskasi ja kiersi omilla käsillään Eemilin kädet ympärilleen. Käytävä oli tyhjä joten Rhea upottautui hetkeksi siihen haavemaailmaan, jossa eivät laukannet ponit tai pöllynnyt lumi -vain Eemilin huulet, jotka olivat painautuneet kiinni Rhean omiin.
   Rhea opetti Eemilille kädestä pitäen miten hevonen kuului harjata. Loppputulos oli oikein mainio ja Rhea pujotti Tähkälle nopeasti suitset päähän. Se pääsisi tänään viimeistelytreenille ilman satulaa ennen Hallava cuppien ensimmäistä osakilpailua. Eemil lupautui kuvaamaan, joten Rhea talutti Tähkän kentälle, ja aloitti alkukäynnit. Alkuverryttelyinä hän taivutteli tammaa erikokoisilla ravivolteilla, ja loivilla kiemuraurilla. Tähkä oli aika pirteällä päällä, mutta kuunteli kohtalaisen hyvin apuja, eikä oikonut ollenkaan. Muutamaan otteeseen se yritti jäädä kulmaan jäkittämään, mutta Rhea ohjasi sen päättäväisesti uudestaan tehtävälle. Eemil onnistui hyvin tallentamaan järkkärillä tytön tuskaisen ilmeen, kun suokki huomasi ruohotupsun jossain kentän laidalla.

   Rhea keventeli hetken rennosti vielä isolla pääty-ympyrällä ennen kuin nosti laukan. Nostosta tuli aika räjähtävä, pikku pukin kera, mutta Rhea onnistui pysymään selässä. Satulan talliin jättäminen oli ehkä hiukan riskialtista, mutta se auttoi löytämään istunnasta oikeita nappuloita Tähkän ratsastamiseen. Rhea antoi tamman posottaa (Eemilin kauhistuneesta ilmeestä huolimatta) muutaman kierroksen niin kovaa kun se kintuistaan pääsi, kunnes siirtyi työstämään laukkaa vähän hitaammaksi ja rennommaksi. Tähkä oli tapansa mukaan vähän turhan kiireinen, mutta muutama erittäin hyvä pätkä saivat ratsastajan tyytyväiseksi. Varsinkin vastalaukat onnistuivat tavallista paremmin, vaikka jäivätkin vähän jäykiksi. Laukkojen jäljeen Rhea päätti tehdä vielä hiukan pohkeenväistöjä. Hän aloitti yksinkertaisella muutama väistöaskel pois uralta, vähän suoraan, ja muutama väistöaskel takaisin tehtävällä. Aluksi ne olivat yhtä kohellusta ja sähellystä, eikä Tähkä selkeästi ymmärtänyt mitä siltä haluttiin. Tamma lähinnä vain juoksi epämääräisessä asennossa tehtävän läpi. Eihän tässä nyt perkele vieköön voinut mihinkään pohkeenväistöön keskittyä kun maailman söpöin silmäpari tuijotti herkeämättä, Rhea ajatteli. Muutaman molempiin suuntiin onnistuneen väistöpätkän jälkeen Rhea antoi Tähkälle taputukset ja pitkät ohjat.

   Rhean ratsastettua vielä muutaman kierroksen ravia, tyttö pysäytti Tähkän kentän laidalla seisovan Eemilin viereen.
   ”Sä pääset nyt kyytiin”, Rhea sanoi hymyillen.
   ”Joo ei kiitos”, Eemil sanoi ja peruutti muutaman askeleen taaksepäin niin että kolautti itsensä lyhtypylvääseen. Rhea puhkesi nauramaan, pojan hieroessa takaraivoaan.
   ”Otin sulle kypäränki mukaan”, Rhea huokaisi toiveikkaana.
   ”Välillä mä mietin että mitä hittoa mä teen mun elämällä, ja että se olis aika paljon helpompaa jos me ei oltais koskaan tavattu, mutta hyvä on”, Eemil totesi virnistellen.
   ”Älä nyt tää on ihan helppoa ja kivaa”, Rhea sanoi ja raahasi jakkaran Tähkän viereen. Puntattuaan pojan selkään hän kiipesi sinne myös itse. Tähkä tuskin sanoisi mitään muutamasta kierroksesta käyntiä, vaikka selässä olikin kaksi ratsastajaa. Se oli tottunut Rhean hullutteluun. Eemil kietoi kätensä tytön vyötärön ympärille, ja jotain lämmintä kihelmöi Rhean sisällä kun hän ohjasi Tähkän uralle. Hän ei ollut enää täysin vakuuttunut siitä oliko Eemilin tuominen tallille hyvä idea, aivot tuntuivat parhaillaan sulavan pullamössöksi, ja kahden viikon ero tuntuisi varmasti vieläkin pahemmalta. Rhea olisi voinut istua koko loppuelämänsä Tähkän selässä Eemiliin kietoutuneena, mutta hän oli luvannut olla kotona yhdeksältä, ja sitä ennen olisi vielä paljon tekemistä. Niinpä molemmat jalkautuivat, yllättävän sujuvasti, ja lähtivät Tähkän kanssa kohti tallia.
   ”Ei se nyt niin kamalaa ollut vai?”, Rhea kysyi avatessaan Tähkän suitsien leukaremmiä.
   ”No ei, se oli oikeestaan ihan kivaa”, Eemil myönsi ja väänteli käsiään.
   ”Hahaa mä voitin taas!” Rhea virnisti voitonriemuisesti.
   ”Tähkäkin oli niin hienosti. Et yhtään pelleilly”, Rhea lässytti ja suukotti tamman turpaa, josta se tosin ei tuntunut kovinkaan paljoa välittävän.
   ”Hei miten on mahdollista et hevosta lellitään mutta mä en saa mitään palkintoa”, Eemil nauroi
   ”Joojoo nyt on sun vuoro”, Rhea naurahti.
   Rhea antoi nopean suukon Eemilille ja ryhtyi kaivamaan harjakassia. . Tähkä oli vielä hoidettava loppuun ennen kun he pääsisivät lähtemään kotiin.

   ”Pääset kyllä uudestaankin mukaan”,
   Rhea naurahti hypätessään pelkääjän paikalle.
   ”Harkitsen ehdottomasti”, Eemil virnisti. Kotimatka kului perinteisissä merkeissä auton ajamisesta taistellen.

   • #6835 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1026
    • Lauman johtaja

    Aaawwwee tää oli niin söpö! Ihana lukee sulta välillä tänkin tyylinen tarina! Saat 1hp ja 2kp

   • #6836 Vastaa
    Alva Ainio
    Valvoja
    • Postauksia: 33
    • Koulutuksen tarpeessa

    En kestä, tää oli niin söpö! Tarvin lisää Eemil vierailuja tallille.

   • #6855 Vastaa
    Niko
    Valvoja
    • Postauksia: 21
    • Maitovarsa

    Ihana tarina! Tykkäsin tosi paljon, just tällaiset tarinat mis on vuoropuheluita niin on parhaita!

  • #23564 Vastaa
   Aleksi
   Avainmestari
   • Postauksia: 1026
   • Lauman johtaja

   Rhea ja Tähkä Hallavacupin ensimmäisessä osakilpailussa

  • #46195 Vastaa
   Rhea Kiurula
   Valvoja
   • Postauksia: 17
   • Maitovarsa
   Maastoilua satulatta Pe 15.11

   ”Sunnuntaina pääsee rinteeseen!” Rhea hihkaisi ja tuuletti.
   ”Rhea, sä sanoit ton jo pari kertaa”, Alva pyöräytti vitsillä silmiään ja virnisti. Rhea ei ollu kuulevinaan vaan pyörähti ympäri ja teki voitontanssin.
   ”Sä oot sekasin”, blondi nauroi ja työnsi Rhean tallin ovista sisään.
   ”Lähetäänkö maastoon?”, Alva kysyi kaksikon seisahtaessa tutkimaan ilmoitustaulua.
   ”Eiku meen mielummin uudestaan tappelemaan ton mun hevoseni kanssa siitä tarkottaako pohkeenväistö sitä, että takajalat laitetaan ristiin vai sitä, että ne heitetään ilmaan… Ei vaan maastoon ehdottomasti, ja ilman satulaa!” Rhea vastasi.
   ”Ainakin metsätiellä pitäisi olla lunta, joten siinä on toivottavasti ihan hyvä pohja”, Alva tuumi.
   Alva katosi tuntsaripuolelle Hauskaa hoitamaan, ja Rhea suuntasi satulahuoneen kautta Tähkän karsinalle.

   Aurinko alkoi pikkuhiljaa laskea puiden taakse, joten Rhea kiepautti heijastimet Tähkän jalkoihin, ja häntään. Varustaminen tuntui aina niin yksinkertaiselta, kun pelkät suitset ja näin pimeällä lisänä myös heijastimet riittivät. Rhea talutti Tähkän pihalle, jossa Alva jo odotteli kärsimättömänä.
   ”Miks mä näytän tältä ja sä tolta”, Rhea kikatti ja osoitti vuoronperään omia tummansinisiä verkkareitaan ja Alvan gripattuja ratsastustrikoita.
   ”Toi huppu kruunaa kokonaisuuden”, Alva tirskahti ja viittasi kädellään Rhean kypärän päälle vedettyyn hupparin huppuun.
   ”Pesunkestävä puskaratsastaja”, Rhea totesi ylpeänä ja läiskäisi kädet yhteen
   ”Eiköhän lähetä… ja okei, okei mä otan tän hupun pois”.
   Rhea kiipesi jakkaralta Tähkän selkään, ja patisti tamman liikkkeelle. Tähkä oli kasvattanut jo runsaasti pörröistä talvikarvaa, mutta vielä toistaiseksi se sai olla klippaamatta. Talvipakkasilla ilman satulaa meneminen sopi Rhealle paremmin kuin hyvin. Mikäs siinä istuskelessa. Tai siis ainakin alkukäynneissä saattoi istuskella, muuten tämän hevosen kanssa pitikin sitten tehdä töitä jos halusi sen kulkevan edes joten kuten. Pohjimmiltaan parasta olivatkin ehkä maastoilut, kun pääsi viilettämään täysiä lumihangessa, sänkipelloilla ja rantavedessä.

   ”Oikeelle vai vasemmalle?” Alva kysyi ja heilautti kättään.
   ”Vaikka vasemmalle, siel on kivempi metsäpätkä”, Rhea vastasi.
   ”Mun varpaat on ihan jäässä”, Alva sanoi ja heilutteli jalkojaan Hauskan kylkiä pitkin.
   ”Pukeutumuskysymys”, Rhea hymyili.
   ”Rhea mä en halunnu kuulla tota enää kertaakaan”, Alva sanoi ja nauroi.
   ”Joo joo, se oli vitsi munki varpaat on ihan jäässä jo nyt”, Rhea virnisti ja rapsutti Tähkää kaulalta.
   Metsätiellä ei juuri autoja kulkenut, ja se oli muutamia kavionjäkiä lukuunottamatta lähes kokonaan kevyen lumikerroksen peitossa. Sekä Hauska, että Tähkä saivat ravata nyt reippaasti hyvällä pohjalla. Molemmilla ratsastajilla kesti hetki sopeutua suuriin suokkiaskeleisiin, vaikka edellisestä ilman satulaa kerrasta ei ollut kauaa. Keskiviikkona molemmat olivat maistelleet maneesin pohjaa satulatta tasapainoillessa. Talven tullessa houkutti karvapeitteinen lämmin selkä selvästi ennemmän kuin kylmä nahkapenkki. Ratsukot kääntyivät metsätien soralle kaistaleelle, ja Rhea ehdotti laukkaamista.

   Tähkä höristi korviaan ja nosti päätänsä. Se tiesi loistavasti, mitä ”otetaanko pätkä laukkaa” tarkoitti. Riitti, että Rhea myötäsi vähän ohjasta niin se nosti jo reippaan laukan parin pukin kera. Rhea nojasi kevyesti taakse ja nauroi. Hän erotti hyvin sen milloin tamman ainoa tarkoitus oli pudottaa sähläävä ratsastaja maistelemaan kentän hiekkaa ja milloin se oli vain innoissaan. Alkuun Rhea antoi Tähkän mennä lähes niin kovaa kun suokki vain halusi. Tähkä venytti askeliaan ja Rhea nautti sen pehmeästä laukasta. Lumi ei pöllynnyt aivan yhtä hienosti kuin instagramissa, mutta maisema oli silti hämärtyessään kaunis. Pahimmat pöllövirrat pois juostuaan Tähkä malttoi laukata vähän rauhallisempaa laukkaa. Rhea pyysi siltä vuorotellen reippaampaa, ja vuorotellen hitaampaa laukkaa. Tamma tuntui olevan hyvin kuulolla, ja Rhea sai kerrankin nauttia siitä, että pystyi kontrolloimaan vauhtia täysin. Kerran Tähkä jopa pudotti raville, muttei päässyt menemään järkyttävää suokijyräystä, sillä Rhea nosti napakasti uuden laukan. Hauskan ja Alvan kanssa oli täydellistä maastoilla. Sekä Hauska että Tähkä omasivat suuren suokkiravin ja reippaat askeleet, joten odottelemaan ei tarvinut jäädä. Yleensä olikin vain pidettävä huolta siitä etteivät tammat veisi ratsastajia täysin 6-0.

   ”Olipahan laukka”, Alva puuskahti.
   ”Joo, näillä tosiaan riitti vauhtia”, Rhea huokaisi ja taputti pärskivää Tähkää kaulalle.
   Hauska pysähtyi nappamaan kuusesta oksan suuunsa. Tamma tuntui selvästi virnistelevänsä tyytyväisenä omaan toimintaansa, eivätkä Alva ja Rhea voineet olla nauramatta.
   ”Kyllä täällä on kaunista”, Alvas totesi ja käänsi katseensa taivaalle.
   ”Kato nyt, heti ku saat vähän liikuntaa ettet oo enää kylmissäs nii saman tien ei ookaan enää hirveen pimeetä ja kylmää”, Rhea virnuili.
   ”No niin ja se neiti ”Rakastan talvea!” pitää vaan suunsa tiukasti kiinni”, Alva nauroi ja jatkoi:
   ”Kuka se valitti koko kesän, että mä paahdun tänne, miks tääl on näin kuuma, voidaanko mennä jonnekki mis on ilmastointi”.
   ”Älä puhu kesästä. Mä kaipaan sitä”, Rhea huokaisi.
   ”Ai sullekki rupee tulee ikävä. Ootko varma ettei täällä sittenkin oo hirveen kylmää ja pimeetä”, nyt oli Alvan vuoro virnuilla.
   ”Ei mä kaipaan vaan lomaa. Sitä, että sä voit vaan maata, syödä ja ratsastaa”, Rhea huokaisi.
   ”Okei keskitytään nyt tähän kauneuteen. Toi sun kuvailu kuulosti liian houkuttelevalta.”, Alva naurahti.
   ”Joo, saat muuten tulla joku päivä mun mukaan rinteeseen. Matt on lopullisen kyllästyny siihen, että pakolla raahaan sen joka ikinen lomapäivä kuudeks tunniks laskemaan”, Rhea sanoi ja Alva nielaisi tahallisen kuuluvasti.
   ”Ei hätää sun ei tarvii tulla kuudeks tunniks. Lasketaan pari laskua ja mennään kahvilaan”, Rhea nauroi, kun Alva irvisti.
   ”Jos sä hankit mulle palan suklaata jokaisesta kerrasta kun kaadun”, Alvan suupielet kohosivat leveään hymyyn.
   ”Mikä ettei, mä oon mukana!” Rhea vinkkasi silmää ja nyökkäsi.

   ”Ei vitsit, toi on ihan kun jalkapalloilija. Ettei ois vähän esittämisen makua”, Alva nauroi kun Tähkä nosteli kopiaan mahdollisimman ylös kylmäyssuojat jalassa.
   ”Ajattele, että sillä on lähes jokasen liikutuksen jälkeen kylmät jalassa, ja se vetää silti samanlaisen draaman joka kerta”, Rhea pudisteli päätään nauraen. Alva irroitti Tähkän toiselta puolelta pesarista, ja Rhea talutti sen karsinaan. Kun molemmat hevoset olivat onnellisesti hoidettu, istahtivat tytöt vielä hetkeksi tallitupaan juomaan kuumaa teetä.

   • #46262 Vastaa
    Alva Ainio
    Valvoja
    • Postauksia: 33
    • Koulutuksen tarpeessa

    En kestä. Tää oli ihana. Mukavan tunnelmallinen, varsinki toi laukka pätkä ja hienosti oli taas Alva mukana täysin omassa persoonassaan!

   • #46527 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1026
    • Lauman johtaja

    Sun tarinat on aina vaan niin kivaa luettavaa! Tässä oli ihana tunnelma ja hauskaa sanailua. Pääsispä itekki maastoon jonkun hyvän kaverin kanssa, kuvailit tota jotenkin niin hyvin. Saat 1hp 2sp ja 2mp

Luet parhaimillaan 6 vastausketjuja
Vastaa aiheeseen: Rhea & Tähkä

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi:
Peruuta