Tasapainotunti 27.1.

Foorumit Ratsastustunnit Tasapainotunti 27.1.

Tämä aihe sisältää 13 vastaukset, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Christian Andersson 9 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #4224

  Dineo
  Valvoja
  • Postauksia: 86
  • Koulutuksen tarpeessa

  Heippa kaikki!
  Mä olen Dineo, mut tutummin ihan vaan Dini! Mä olen Hallavan uusi ratsastuksenopettaja, kuten te varmaan jo fiksuina hiffasitte, joten toivottavasti me tullaan juttuun! Se niistä esittelyistä, nyt hommiin.

  Pikkulintu kertoi, että teillä on tiedossa parin viikon päästä aikamoinen ratsastusrykelmä, joten musta olisi hyvä idea pitää ennen sitä rennolla meiningillä tasapainotunti, jossa jokainen pääsee vähän muistelemaan miltä se hevosen kyyti tuntuu ilman satulaa ja etsimään niitä syviä vatsalihaksia. Joten!

  Päivämäärä on 27.1., Sunnuntai, klo 14.00 ja mukaan mahtuu kuusi ratsukkoa. Tunnille halukkaat voi ilmoittautua tähän alle, ja laittaa mukaan kaksi toiveratsunsa nimeä. Toiveena olisi että jokainen osallistuu ilman satulaa, mutta halutessaan sen saa laittaa, sitten menee ilman jalustimia. Tuntikuittauksena toimii kuva tai vähintään 200 sanan tarina, joka perustuu pohjatarinaan (julkaistaan myöhemmin).

  Nähdään silloin!

  Mukana: TÄYNNÄ
  – Christian – Melli/Rokki
  – Emily – Molly/Loki
  – Lola – Oreo/Loki ✓ 1p
  – Kassu – Symppis
  – Miro – Mymmeli ✓ 1p
  – Mikael – Apassi ✓ 2p

 • #4226

  Christian Andersson
  Osallistuja
  • Postauksia: 44
  • Koulutuksen tarpeessa

  Christian heräilee talvihorroksesta 😀 ponitoiveina Melli tai Rokki

 • #4228

  Emily
  Osallistuja
  • Postauksia: 170
  • Perus pullaponi

  Mäkin oisin innokkaasti tulossa mukaan! Ponitoiveina Molly tai Loki 🙂

 • #4231

  Lola
  Osallistuja
  • Postauksia: 49
  • Koulutuksen tarpeessa

  Mä voisin tulla mukaan myös! ’poni’ toiveena Oreo ja Loki.

 • #4288

  Kassu
  Osallistuja
  • Postauksia: 127
  • Perus pullaponi

  Kassu ja Symppis!

 • #4333

  Miro Malmstén
  Osallistuja
  • Postauksia: 122
  • Perus pullaponi

  Miro ja Mymmeli!

 • #4404

  Dineo
  Valvoja
  • Postauksia: 86
  • Koulutuksen tarpeessa

  Kokeilin vähän erilaista lähestymistä pohjatarinaan tuollaisilla henkilökohtaisilla kommenteilla. Kertokaa mitä mieltä ootte, onko sellainen yhtenäinen pohjatarina parempi vai tykkäättekö omista kommenteista?
  Tunnille ehtii vielä yksi ratsukko osallistumaan, muokkaan tähän sitten sen kommentin:)!
  —–
  27.1.19

  ”Noniin, heippa teille kaikille!” Tervehdin maneesiin pakkautuneita ratsukoita vetäessäni oven kiinni perässäni. ”Toivottavasti teillä kaikilla on kunnolla vaatetta päällä kun siellä on niin kylmä!” Pakkanen oli kiristynyt, muttei vielä niihin määriin etteikö tuntia olisi voinut pitää. Olin tallissa muistuttanut jokaista ottamaan loimen tai viltin siitä huolimatta mukaan, jotka saivat nyt olla vielä alkukäyntien ajan hevosia lämmittämässä.
  ”Ookkei, ryhdytäänpä hommiin sitten samantien!” Hihkaisin pirteänä kunhan jokainen ratsastaja oli kavunnut satulottamon ratsunsa selkään.

  ”Tänään meillä on aiheena etsiskellä sitä omaa tasapainoa ja miten tärkeää on mukautua istunnallaan hevosen liikkeeseen. Satulan kanssa se helposti jää, sillä vaikka se askel vähän keinuttaakin niin usein se oman lantion liike jää vajaaksi. Ryhtykääpä nyt heti kokeilemaan lantiolla hevosen liikkeen mukaisesti keinuttamaan edestakaisin, vähänkuin istunnalla yrittäisitte työntää niitä eteenpäin.” Seurailin katseellani miten jokainen lähti työstämään tätä. ”Just noin! Huomaatteko miten se hevonenkin tuntuu liikkuvan vähän reippaammin eteen?”

  ”Muistakaa taivutella myös teidän hevosia ja tehdä pysähdyksiä. Tehokkaat alkukäynnit hyödyttää teitä myöhemmin. Nyt voisitte yksitellen tulla kaartoon niin otetaan ne loimet pois.”
  ”Hyvä, sitten lähdetään ottamaan ravia. Onko täällä joku joka ei ole pitkään aikaan mennyt ilman satulaa?” Pari kättä nousi ylös. ”Ei se mitään! Kokeillaan ensimmäiset pätkät yksitellen että muistuu mieleen miltä se pomppiminen sielä tuntuukaan. Elikkä tämä musta nähden vasen pitkä sivu ravia. Aloittaako Emily ja Loki?”

  Yksitellen ratsukot alkoivat ottaa ravia, ja osan ilmeet vääntyivät epämukavuudesta tai keskittyneisyydestä.
  ”Hyvä te, kaikki pysy selässä! Osaako joku sanoa mitkä asiat on tärkeitä ottaa huomioon omassa istunnassa, satulankin kanssa?”

  ”Ei saa puristaa polvilla.”
  ”Pitää nojata vähän taakse?”
  ”Pysyy rentona!”

  ”Joo, just noin! Ootte aivan oikeessa. Lähdetään sitten ravaamaan koko maneesia pitkin. Tukea harjasta saa ottaa jos siltä tuntuu, ohjista ei. Lähdette etsimään niitä syviä vastalihaksia ja kokeilette istua niin rentoina kun vaan voitte. Ravia saa hidastaa jos tuntuu ettei millään onnistu.”
  Kun jokainen alkoi löytää itselleen sopivan temmon neuvoin ratsukoita ratsastamaan kiemurauria, voltteja, ja jokaisen kerran jälkeen tarkoitus oli tehdä vähän pienempi voltti ja vähän jyrkempi kaarre. Tätä molempiin kierroksiin ja sitten pätkä käyntiä. Seuraavan oli luvassa ravin sisäistä tempon vaihtelua. Tarkoitus oli saada hevonen pidentämään askeltaan mahdollisimman paljon toisella pitkällä sivulla, ja toisella kokoamaan, ja siinä koittaa hallita omaa istuntaa. Sitten asettelin tasaisin välein neljä kartiota maneesin lävistäjälle jotka piti pujotella ravissa, ja päädyssä sai joko siirtää käyntiin tai nostaa laukan. Laukata sai pitkän sivun puoleenväliin, ja sitten siirtää käyntiin.

  ”Te ootte ihan huippu taitavia! Hyvä te. Voitte siirtää käyntiin, tulkaa taas vuorotellen tähän mun luokse niin heitetään niille loimet päälle.”

  Christian & Melli
  Alussa Melli oli vähän raskas kädelle ja ravia ottaessa lähti oikomaan kulmissa kun taisit itse keskittyä istumiseen niin paljon. Parin neuvon jälkeen löysit hyvän rytmin ja teillä alkoi sujumaan! Laukka jäi vähän lyhyeksi koko tunnin ajaksi, mutta kartiotehtävässä Melli oli hirmu hyvin kuulolla. Muista kannatella käsiä vähän enemmän että niissä on selvä kulma niin se tuo omaan ratsastukseen enemmän ryhtiä.

  Emily & Loki
  Teillä taisi olla vähän ongelmia sopivan vauhdin löytämisessä, Lokin askel näytti pompottavan ravissa aikalailla. Laukat saattoi olla teillä koko porukan parhaat sen sijaan! Vähän enemmän saisit ratsastaa heti alkukäynneissä pohkeella, kartiotehtävässä Loki nimittäin oikoi useampaan kertaan kun se ei ihan tainnut olla avuilla. Volteilla Loki oli kivan rento!

  Lola & Oreo
  Oreo oli kivasti heti alusta lähtien kuulolla, eli hyvät alkulämmöt teit sen kanssa. Vähän saat treenata sitä omaa hengittämistä, sillä ravissa Oreosta tuli tosi jännittynyt kun sä itsekin taisit sielä selässä vähän jännittyä. Hartiat vaan alas ja hengitys syvään vatsaan saakka. Kiemuraurat olisi saaneet olla pehmeämpiä, mutta loppua kohti parani kun muistit pysyä rennompana ja laukat nousi nätisti.

  Kassu & Symppis
  Hepalla oli aika paljon energiaa ja se taisi tehdä omat ongelmansa selässä pysymiseen, mutta selvisit siitä hyvin ja sait innokkaan hevosenkin rauhoittumaan! Laukkaa olisi kyllä saanut reilusti ottaa takaisinpäin, se jäi alussa aika pitkäksi. Alun horjumisen jälkeen ravistakin tuli oikein mallikelpoista ja Symppis suoriutui annetuista tehtävistä ihan moitteettomasti.

  Miro & Mymmis
  Ihana pieni Mymmeli! Teitä oli ilo katsella kun teillä molemmilla tuntui olevan hauskaa. Muista vaan tulevaisuudessa nojata taaksepäin ihan inasen ja antaa jalkojen valua iiihan pitkiksi alas saakka niin sielä selässä istuminen helpottuu kummasti ravissakin. Laukat nousi vähän tahmeasti, mutta kyllä nekin sieltä löytyivät. Kartiotehtävä oli selvästi teidän heiniä!

  Mikael & Apassi
  Teillä tuntui alussa olevan melko paljon hakemista siinä, mitä kumpikin toiselta tahtoo. Silti Apassi oli ihanan yritteliäs ja sinä pitkäpinnainen, jonka ansiosta teilläkin alkoi sujumaan vähitellen. Apassin ravi näytti paikoittain oikein hyvältä, ja se vaihtoi tempoa juuri siten kuin pyysit. Tulevaisuudelle suosittelisin teitä tekemään paljon ympyrätyöskentelyä että Apassi vähän notkeutuisi, nyt varsinkin oikea kierros näytti hankalalta. Muista myös tarkkailla omaa istuntaa aktiivisesti, ettei mistään jää puristamaan ja että kyynärpäät palautuvat kylkien lähelle.

 • #4409

  Mikael
  Osallistuja
  • Postauksia: 74
  • Koulutuksen tarpeessa

  Hei tuota, kun kerran sanoit että vielä saa osallistua, niin Mikael tulisi Apassillaan, ellei kommentin muokkailemisesta ole liikaa vaivaa. Otamme varmuuden vuoksi terapiavyön Apassille.

  • #4410

   Dineo
   Valvoja
   • Postauksia: 86
   • Koulutuksen tarpeessa

   Tervetuloa mukaan! Kiva kun innostuit:) Muokkasin teille oman tuntikommentin tuohon aikaisempaan viestiin!

 • #4411

  Kassu
  Osallistuja
  • Postauksia: 127
  • Perus pullaponi

  Tänään testissä Dineo, uus ratsastuksenopettaja. Oon tervehtinytkin naista jo pari kertaa, tuntuu todella mukavalta. Parantelen Symppiksen viltin asentoa, joka lämmittää mukavasti omaakin takamusta.
  Alkuverkkojen jälkeen jo pääsen toteamaan Dineon olevan juuri munkaltainen opettaja. Mua hymyilyttää melkein joka kerta kun se avaa suunsa, en tiedä miksi. Oma käytös naurattaa itteänikin. Kohennan ohjasotetta pirteään Symppikseen. Joudun vaihtamaan puolta mun joutuessa Miron ja Mymmelin taakse, tämä puoliverinen juoksis welshin ylitse jos antaisin.

  Tunnit tehtävät on helppoja, mutta vaativat silti keskittymistä etenkin oman rentouden suhteen koska Symppis on menevällä päällä. Dineo pääsee muistuttelemaan useasti mua asennostani ja muutenkin jännittämisestä. Lopputunnista kuitenkin homma sujuu jo paremmin, Symppis ei meinaa asettua kunnolla vasemmassa kierroksessa. Kurtistan kulmia ja meinaan alkaa pyöritellä missä vika, mutta sitten pitääkin jo keskittyä taas tehtäviin.

  Osasin aikalailla odottaa millaista palautetta tuun saamaan Dineolta. Nainen mainitsee nimenomaan heposeni reippaudesta sekä parista “pikku”virheestä. Painan ne asiat mieleen hymyillen leveästi kiitokseksi ennen kuin Dineo siirtyy seuraavan ratsastajan luokse. Kurottaudun taputtelemaan Symppistä kaulalle ja lähden noutamaan tummansinistä ratsastusvilttiä.

 • #4413

  Lola
  Osallistuja
  • Postauksia: 49
  • Koulutuksen tarpeessa

  Mua jännitti. Olin käynyt ratsastustunnilla viimeksi penskana. Nyt kun mulla oli ratsu mun oli pakko alkaa panostaa ratsastukseen. Muuten mulla on kohta väärinpäin kulkeva vino poni. En kuitenkaan kehdannut tulla Dineon silmien alle lehmäponilla. Aleksi lainasi mulle ihanaa Oreota. Oli mukavaa työskennellä vaihteeksi hevosen kanssa joka jopa nautti ihmisseurast ja toimi ratsuna kivasti. Sitä paitsi Bigsyn säkä olisi murhannut mut ilman satulaa.

  Oreo oli valtava. Ja valtavan herkkä. Tamma tuntui tyytyväisen rennolta alku käynneissä. Se johtui varmaan siitä että se oli lämpimän loimen alla. Taivuttelin tammaa aika paljon käynnissä. Se käveli kivan reippaasti eteenpäin eikä tuhmaillut. Oreo heräsi henkiin kun loimi riisuttiin ja alettiin tosissaan töihin.

  Ravissa tamma oli todella jännittynyt ja herkkä.
  “Lola sun pitää hengittää. Hengitä pitkään ja syvään. Kun sä rentoudut Oreokin rentoutuu.” Dineo neuvoi.
  “Hartiat taakse ja hengitä rennosti. Seuraa sen liikettä sun lantiolla.”
  Aika nopeasti me molemmat rentouduttiin. Oreo näytti mulle olevansa taitava ja upea hevonen.

  Laukassa huomasin taas yhden suuren eron Oreon ja Bigsyn välillä. Oreon laukka oli isoa, mukavaa ja rauhallista. Bigsy puolestaan loikki, repi ja ryösti.
  Hetken vaan ehdin vertailemaan, sen jälkeen piti keskittyä. Pienen pieni Mymmeli muiden joukossa toi vähän haastetta. Me kaikki vuorollaan väistettiin ponia. Mikael myös pyysi ettei tultaisi liian lähelle Apassia.

  Kaiken kaikkiaan Oreo oli mukava hevonen jota oli todella kiva ratsastaa. Dineo vaikutti myös todella hyvältä opettajalta. Ehkä mä joskus kehtaan tuoda Bigsynkin näytille sen tunneille.

 • #4414

  Mikael
  Osallistuja
  • Postauksia: 74
  • Koulutuksen tarpeessa

  #vainkilsanmittaisettarinat

  Ensimmäinen tilaisuus hankkia apua Apassin kanssa tarjoutuikin yllättävän pian. Kun kuulin tasapainotunnista, ajattelin aluksi, ettemme me sinne voi mennä. Nolaisimme itsemme. Sitä paitsi jännitin Apassiakin: en ollut ratsastellut sillä muiden kanssa. Mitä jos se vaikka keksisi jotain kauheaa? Loppujen lopuksi minä kuitenkin päädyin ilmoittautumaan mukaan, koska jossain vaiheessa meidän oli kuitenkin saatava apua ja kehdattava työskennellä muiden nähden. Miksemme siis aloittaisi heti?

  Minulla oli niin hirveitä vaikeuksia alkutunnista, etten ehtinyt ollenkaan murehtia sitä miten olisin varmasti kaikkein huonoin ratsastaja. Apassi ravaili kyllä kun pyydettin, mutta jopa ihan tavallisissa pysähdyksissä oli ongelmia. Se astui aina muutaman askeleen liikaa ja heilutteli taas korviaan epäileväisenä. Olin niin hirveän epävarma, varsinkin sillä tavalla ilman satulaa, ettei se oikein tiennyt kannattiko minuun luottaa.

  Puristin terapiavyötä, jonka olin uljaalle ratsulleni turvakseni pukenut. Kipeä polvi vihoitteli, kun ei saanut jalustimesta tukea. Minun oli jännitettävä jalkaani, niin ettei se heiluisi hervottomasti. Muuten se olisi huomenna kävelykelvoton. Nojauduin taaksepäin, ja huh, löysin Apassista hyvin hitaan ravivaihteen. Se oli siedettävää. Hetken kuluttua temmonvaihtelut alkoivat tuntua paremmilta. Nopeampikaan tempo ei tuntunut niin pahalta, kun löysin tasapainon. Apassi yritti ihan kauhean reippaasti. Saatoin päästää terapiavyöstä irti ja luottaa hetken siihen, että vielä meistä ratsukko tulisi.

  Tunnin puolivälissä minulla alkoi olla oikeastaan mukavaa. Kukaan ei katsellut minua ja risteytysponiani pahasti. Eikä kukaan tullut liian lähelle meitä, vaikka minusta tuntuikin että olimme hitaita ja aina tiellä. Pääsin jännityksestäni ja hölskyin heti vähemmän. Vaikka vieläkin taisin olla yhtä notkea ja yhtä hyvässä lihaskunnossa kuin Marie-keksi.

  Kiemuraurat olivat kamalia. Apassille oli opetettu hienosti epäsuorat ohjasavut, ja se väisti kyllä hyvin ohjaa. Takapäässä se ongelma oli, ja minun paino- ja pohjeavuissani. Tunsin sen, mutta minulla ei ollut aavistustakaan, mitä voisin tehdä. Satulan kanssa oli sujunut paremmin aiemmin. Taisin istua satulassa jotenkin eri asennossa. Vaikka kaiken järjen mukaan Apassin olisi pitänyt kuunnella painoapuja herkemmin ilman että välissämme oli paksu satula, niin jostain syystä se ei mennytkään ihan niin. Minun pitäisi uskaltaa mennä sillä ilman satulaa uudestaan. Voitaisiin harjoitella ihan vain käynnissä.

  Sain tietenkin palautetta Apassin jäykkyydestä varsinkin oikeaan kierrokseen. En avautunut polviviastani, vaikka se oli osa ongelmaa nimen omaan oikeassa kierroksessa. Vika tai ei, pystyisimme kyllä parempaan kunhan olisimme sinnikkäitä. Yllätyin aidosti, kun opettajamme oli saanut kaiveltua ravipätkistämme jopa pienen onnistumisen hetken, josta saattoi kehua meitä. Olin itse tyytyväinen lähinnä siihen, että olimme selviytyneet koko tunnin aiheuttamatta mitään paheksuttavaa hälinää. Apassin korvat kääntyivät minua kohti, kun kumarruin terapiavyön ylitse halaamaan sen niskaa. Isin luottoapassi. Jalkoja särki, mutta se ei haitannut.

 • #4415

  Miro Malmstén
  Osallistuja
  • Postauksia: 122
  • Perus pullaponi

  Meillä oli uus ratsastuksenopettaja, joka aikoi pitää meille tasapainotunnin ilman satulaa. Mä olin asiasta erityisen tyytyväinen, sillä kuinka äärettömän mukavaa olikaan vain kiivetä Mymmelin lämpimään selkään ilman suurempia varustamisia. Laitoin tammalle anatomiset suitset ja taistelin pintelit sen jalkoihin. Lopuksi viskasin viltin niskaan ja hypähtelin maneesiin Mymmelin tallustellessa perässäni. Heilautettuani itseni vaivattomasti tamman selkään, alkoitimme alkulämmittelyillä ja kuuntelin mielenkiinnolla Dineon kertomista ensin itsestään ja sitten tunnista, jonka pitäisi meille. Dineo vaikutti reilulta, ei yhtään sellaiselta opettajamaiselta, vaan pikemminkin hauskalta, sellaiselta, jonka kanssa saattaisi vaikka pelata korttiakin joskus.

  Dineo käski mukautua lantiollaan hevosten askellukseen. Mä mietin alkuun, että peruskauraahan tämä oli, kunnes siirryimme raviin. Ravissa könötin nojaten eteenpäin, enkä pystynyt rentoutumaan ponin pehmeisiin askeliin. Huokaisin kuitenkin helpotuksesta, että allani oli Mymmeli, eikä esimerkiksi Orion. Orionin ravi oli ollut hirmuisen paljon pomppuisempaa kuin Mymmelin. Laukkatyöskentely sujui ravia paremmin ja sainkin kehuja mukautuvasta istunnasta ja vähäeleisestä ratsastuksesta. Runsas valmentautuminen oli alkanut tuottaa tulosta ja Mymmeli tuntui kääntyvän ajatuksen voimalla.

  ”Siirtykää vain loppuraveihin ja jääkää tähän pääty-ympyrälle vuorotellen”, Dineo sanoi. ”Miro. Miten meni ja mitkä on fiilikset?”
  ”Ihan hyvin, laukassa onnistui mun mielestä tosi hyvin kun se on ehkä askellaji mitä treenataan eniten ku me harrastetaan kenttäratsastusta. Ravissa sitten ei ehkä ollut sitä ohjailtavuutta ja hallintaa niin paljon. Mymmeli juoksi vähän karkuun, enkä mä saanut niin kiinni”, selitin hengästyneenä. ”Mutta oli kiva tunti!”
  ”Samaa mieltä olen, laukka onnistui tosi mukavasti. Ravissa sun kannattaa tosiaan keskittyä hengittämään itses sinne kyytiin, et purista polvella ja jalka pitkänä. Nyt jäät ehkä hieman etukenoon ja sitten tuntuu hankalalta molemmille. Mukavasti korjasit kuitenkin sitä sitten kun asiasta sanoi. Teidän yhteistyötänne oli mukava katsoa”, Dineo sanoi hymyillen.

  266 sanaa.

 • #4506

  Christian Andersson
  Osallistuja
  • Postauksia: 44
  • Koulutuksen tarpeessa

  Odotin jännityksellä tunnin alkua, pitkästä aikaa pääsi ratsaille. Laitoin itse Mellille satulan, koska en ollut muutamaan viikkoon ollut ratsailla, vai olikohan siitä jo peräti kuukausi vierähtänyt. Noustuani kyytiin laitoin kuitenkin jalustimet heti kaulalle Dineon ohjeen mukaisesti, osa meni ilman satulaa ja me ketkä emme uskaltautuneet menemään saimme laittaa jalustimet kaulalle, kai siitä satulasta jotain tukea olisi ja onneksi Melli oli oikein kiltti yleensä ilman satulaakin mennessä. Minulla oli jo ollut ikäväkin tammaa, vähän myös nolotti, etten ollut ehtinyt sitä ollenkaan moikkaamaan kuukauteen. Dineo vaikutti melko tiukalta opettajalta, mutta pidin hänen opetustyylistään, jossa kerrattiin paljon perusasioita tänään ja saimme myöskin hyviä vinkkejä ratsastukseen ja asioiden tekemiseen myöhemmin itsenäisesti. Ulkona oli melko kylmä, mutta en kuulunut vilukissoihin ja minulla oli vain fleecevuorelliset ratsastushousut sekä villakangastakki. Tänään meillä oli kuulemma tarkoituksena tehdä harjoituksia ilman satulaa ja ilman jalustimia mukaillen ratsumme liikkeitä. Melli liikkui heti vapaammin, kun yritin olla paremmin mukana myös ohjalla myödäten käynnin tahdissa, Dineo kuitenkin varoitti olla antamatta liikaa myöden lantiolla, etenkään raviin siirtyessä. Tehokas alkutreeni meillä ainakin oli tänään ja etenimme onneksi hyvin rauhallisesti ravissa yksitellen. Mellillä onneksi oli kiva ravi, jossa pysyi myös ilman satulaa hyvin, ja tänään oli vieläpä satula mukana kuvioissa. Varoin puristamasta polvella ravissa, selässä pysyi parhaiten, kun ei lähtenyt jännittämään, tosin ei liiallinen takakenokaan hyvä ollut.

  Lopulta uskaltauduimme ravaamaan koko maneesia, joka olikin sitten todellista vatsalihastreeniä etenkin ponien kanssa! Tempoa vaihtelemalla saatiin hevosetkin kuulolle ihan eri tavalla, vaikka Melli yrittikin vähän alkuun oikoa kulmissa. Sain sen kuitenkin hyvin tuntumalle ja ohjan ja pohkeen väliin Dineon neuvoilla, jotka tulivat juuri oikeaan aikaan. Aluksi ravitehtäviä ottaessa Melli oli vähän innokas menemään ja painoi kädelle, kun yritin parhaani mukaan kuunnella Dineon ohjeita. Lopputuntia kohden rytmi alkoi kuitenkin löytymään ja yhteistyö sujui paremmin, jonka myös opettaja huomasi. Laukkaa emme tänään juurikaan ottanut kuin nostojen muodossa, mutta kartiotehtävä sujui tosi kivasti kuitenkin ympyrällä. Vielä sain laukassa tukea kuulemma ponia paremmin pohkeella, niin omakin ryhti pysyi sitten sen kautta parempana, jalka kun tuppasi vähän valumaan taakse aina. Loppuravit mentiinkin sitten rennommalla tuntumalla voltteja ja ympyröitä tarvittaessa tehden, Melli venytti mielellään kaulaansa ja oli hyvin rento. Tunti oli kuitenkin melkoisen kevyt, eikä tamma ollut edes kunnolla hionnut. Se sai kuitenkin muiden tavoin loimen päälleen loppukäyntien ajaksi. Tallissa hoidin tamman huolellisesti, olipas ollut kiva tunti tänään!

  (373s)

Aiheeseen ‘Tasapainotunti 27.1.’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.