Ratsastuskoulumestaruudet 2018

https://pre00.deviantart.net/858e/th/pre/f/2018/320/4/d/rkmlogo2_by_pinjakumpulainen-dcs41yf.png

Ratsastuskoulumestaruudet ovat jo perinteeksi muodostunut monen osakilpailun muodostama mittelö, johon huipentuu ratsastuskoulun asiakkaiden kilpailukausi. Mestaruuksia on järjestetty jo vuodesta 2010 ja niitä ovat luotsineet niin RK Golden Horse, Virtuaalitalli Seppele kuin Virtuaalitalli Susikalliokin. Tänä vuonna vetovastuun on napannut itselleen Hallava.

Ratsastuskoulumestaruuksissa kilpaillaan neljässä osakilpailussa, jotka järjestetään eri puolilla virtuaalista Suomea. Kilpailijat pääsevät siis samalla tutustumaan muihin talleihin ja kasvattamaan tiimihenkeä asettuessaan muita vastaan (ehkä ei niin) leikkimielisissä mittelöissä! Finaali huipentuu ratsastuskoulu Hallavan tiluksilla lauantaina 22.12.

 1. osakilpailu 24.11. Hallavassa
 2. osakilpailu 1.12. Yläkokossa
 3. osakilpailu 8.12. Seppeleessä
 4. osakilpailu 15.12. Lehtovaarassa
  FINAALI 22.12. Hallavassa

Lukaaleksi by pinjakumpulainen

Luokat

Ratsastuskoulumestaruuksissa kisataan erikseen koulu ja estepuolella sekä juniorimestaruudesta (alle 18v) että seniorimestaruudesta (yli 18v). Luokkien tasoja ei ole ilmoitettu, jokainen ratsastaa periaatteessa saman radan, mutta kaikki saa omalla kohdallaan sitten miettiä mikä se korkeus on tai kuinka vaikea se koulurata on. Käytetään vähän mielikuvitusta niin samoihin luokkiin mahtuu sekä pullaponit, että kisatykit!

 1. koulu juniori
 2. koulu seniori
 3. este juniori
 4. este seniori

Säännöt

Ratsastuskoulumestaruuksiin saa osallistua vain tallit joilla on kuluneen vuoden aikana järjestetty tuntitoimintaa. Mestaruuksiin voi osallistua tallilta kuka tahansa hahmo, joka on kuluneen vuoden aikana käynyt ratsastustunneilla. Mestaruuksiin voi osallistua ainoastaan hevosella, joka on tallin sivuilla listattu tuntihevoseksi.

Jokainen saa tuoda yhdeltä tallilta vain yhden hahmon. Mutta jos joku käy useammalla tallilla, voi hän kilpailla kunkin tallin tiimissä eri hahmoilla. Myös tallien omistajat voivat ottaa osaa, jos yllä olevat kriteerit täyttyvät.

Yksi ratsukko saa osallistua joko pelkästään este- tai koululuokkiin, tai molempiin, omassa ikäryhmässään. Eli alle 18v voi osallistua joko luokkaan 1 tai 3, tai sitten kumpaankin. Ja yli 18v voi osallistua joko luokkaan 2 tai 4, tai sitten kumpaankin. Ikä lasketaan hahmon mukaan (ei ruudun takana istuvan ihmisen).

Ratsastaja osallistuu samalla hevosella kaikkiin osakilpailuihin sekä finaaliin. Yhdellä hevosella saa osallistua korkeintaan kaksi hahmoa.


Ranking

Tulokset jokaisessa luokassa jokaisessa osakilpailussa arvotaan puolueettomasti arvontakoneella. Voittaja saa 2 rankingpistettä ja loput sijoittuneet 1 rankingpisteen. Jos luokassa on osallistujia 9-15, sijoittuu 3, ja jos osallistujia on 16-24, sijoittuu 4.

Finaalissa tulokset ensin arvotaan tavalliseen tapaan ja jaetaan rankinpisteet samalla tavalla kuin osakilpailuissa, mutta tässä kohtaa niitä ei vielä julkaista, sillä lopulliset finaalin tulokset saadaan kun näihin pisteisiin on lisätty osakilpailuista saadut rankinpisteet ja valmennuspisteet. Vasta nämä yhteenlasketut pisteet määrittävät finaalin lopullisen tulosjärjestyksen joka julkaistaan. (myös arvontajärjestys tulee olemaan näkyvillä, niin halutessaan pisteenlaskun voi tarkistaa, mutta se ei itsessään ole tulos kuten osakilpailuissa).

Tallirankingissa tallit keräävät pisteitä omien edustajiensa avulla sekä osakilpailuista että finaalin arvontajärjestyksestä. Talli saa aina 1p ensimmäisestä sijoittuneesta ratsukostaan, 2p voitosta. Eli jos osakilpailussa sijoittuneet ovat seuraavat: 1. Emmi (Seppele) 2. Riitta (Merrin talli) 3. Lissu (Seppele) 4. Kaisa (Hallava), saa Seppele 2p, Merrin talli 1p ja Hallava 1p.


Tittelit

 • RKM 2018 koulujuniori, kouluseniori, estejuniori ja esteseniori – suoraan finaaliluokkien voittajat.
 • RKM 2018 juniori ja seniori – eri lajien luokkatulokset laskettuina yhteen.
 • RKM 2018 talli – tallirankingin voittaja.

Valmennukset

Valmennuksista saa valmennuspisteitä, jotka vaikuttavat lopulliseen rankingiin. Valmennuspisteitä voi hankkia korkeintaan 3p per luokka. Yhdestä valmennuksesta saa 1p, jos osallistuja piirtää siihen kuvan tai kirjoittaa vähintään 200 sanan tarinan. Valmennuksen tulee olla erityisesti ratsastuskoulumestaruuksia varten järjestetty. Estevalmennuksesta saa pisteen esteluokkaan ja kouluvalmennuksesta koululuokkaan.

Valmennuksia voi järjestää mikä tahansa talli, joka on mukana ratsastuskoulumestaruuksissa. Valmennuksia voi järjestää koska tahansa, kuitenkin viimeistään 19.12. Valmennuksen järjestäjän tulee ilmoittaa kerätyt pisteet finaalin sivuille viimeistään 20.12.


Osakilpailut

Osakilpailun voi järjestää mikä tahansa talli, jolla on järjestetty tuntitoimintaa viimeisen vuoden aikana. Osakilpailulle tulee tehdä oma mielellään foorumipohjainen sivu, jonka kautta myös jälki-ilmoittautuminen onnistuu. Kutsussa tulee olla näkyvillä luokat ja osallistujalistat jotka saat Aleksilta sähköpostilla. Arvo tulokset kisapäivänä tai mahdollisimman pian niiden jälkeen, ja julkaise ne rankingpisteiden kera. Tallirankingia ei tarvitse erikseen ilmoittaa, mutta jätä edustustallit näkyviin kunkin ratsukon kohdalle! Jos tulokset viivästyvät, ilmoita arvioitu tulosten julkaisupäivä. Osakilpailupäivä on aina lauantaina, 24.11, 1.12, 8.12 ja 15.12. Pahoittelen tiivistä aikataulua!


Ilmoittautuminen

Jokainen osallistuva talli kerää itsenäisesti kimppailmoittautumisen ja lähettää sen sitten Aleksille (pinja.kumpulainen1995@gmail.com) viimeistään 22.11, muodossa Luokka (rv) Ratsastajan etunimi – Hevosen nimi, (Tallin nimi). Yhdellä ilmoittautumisella osallistutte kaikkiin osakilpailuihin ja finaaliin automaattisesti.

Ratsukko voi itsenäisesti jälki-ilmoittautua osakilpailuihin ja finaaliin, mutta se pitää tehdä manuaalisesti jokaiseen kutsuun. Muoto on sama kuin yllä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on aina perjantaina ennen varsinaista kilpailua.

https://orig00.deviantart.net/f42a/f/2018/320/c/d/rkmlogo1_by_pinjakumpulainen-dcs41y9.png

Keskustelua ja pyynnöt sääntöjen tarkentamisesta / muuttamisesta keskustaan