Tuntihevosten hoitaminen

Hallavan kaikille tuntihevosille otetaan hoitajat, jotka pääsevät huolehtimaan hoidokeistaan kuin omistaan. Hoitajan tehtäviin kuuluu hevosen harjaus, kavioiden puhdistus ja jouhien sukiminen, sekä muuten hevosen puhtaudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Hoitajan tulee myös puhdistaa hevosen varusteet ja pestä juoma- ja ruokakipot säännöllisesti. Karsinan voi myös siivota illalla uudestaan, vaikka tallityöntekijä tekeekin suurimman siivoustyön aamupävästä. Ehkä tärkein työ, joka hoitajalle kuuluu on talutustunneilla avustaminen. Pienet ratsastajat eivät välttämättä osaa itse varustaa hevosia, ja joillakin tunneilla tarvitaan taluttajia. Seuraathan siis ilmoitustaulua tarkalla silmällä, niin osaat olla paikalla auttamassa!

Mutta ei hoitajana toiminen pelkkää työtäkään ole, sillä hoitajana pääset ratsastamaan itsenäisesti aina kun hoitohevosellasi on vapaapäivä. Lisäksi voit harjoitella sen kanssa maastakäsitellyjuttuja, käydä taluttelemassa sitä maastossa ja esimerkiksi juoksuttaa silloin kun Aleksi tai Olivia sitä pyytää. Lisäksi hoitajat ovat aina etuoikeutettuja saamaan oman hoitohevosensa ratsastustunnille, leirille tai kisoihin, jolloin tuntilaiset joutuvat tyytyvään ylijääneisiin hevosiin.

Kuinka hoitaminen sitten käytännössä toimii? Rekisteröidyttyäsi ensin käyttäjäksi Hallavaan ja saatuasi itsellesi hoitohevosen hoitajahaussa, tehtävänäsi on kirjoittaa oman hoitohevosesi päiväkirjaan tarinoita kaikista puuhista joita hoitohevosesi kanssa teet. Tarinat voivat olla pitkiä sepustuksia, jossa tapahtuu kaikenlaista ja vaikka juttelet muille hoitajille, tai sitten ne voivat olla lyhyitä pätkiä jossa vain nopeasti mainitset mitä kaikkiea teet.

Ratsastustunneille osallistuminen

Hallava on ratsastuskoulu, ja siten täällä tietenkin järjestetään myös ratsastustunteja. Ratsastustunteja on kolmenlaisia: passiivisia tunteja, normaaleja tunteja ja tasotunteja. Passiivisia tunteja ei varsinaisesti järjestetä, vaan ne ovat ainoastaan tarinallisesti olemassa. Passiivisia tunteja on joka päivä klo 17-20, paitsi perjantaina jolloin kaikilla tuntihevosilla on vapaapäivä. Passiivisia tunteja voi käyttää tarinoissaan, esimerkiksi silloin kun kirjoittaa talutustunneilla avustamisesta tai siitä kun oma hahmosi käy ratsastustunnilla. Eli vaikka hoitohevosellasi ei olisi vapaapäivää, voit silti kirjoittaa tarinan ratsastamisesta siten, että kirjoitat hahmosi menemään ratsastustunnille sillä.

Normaaleja ratsastustuneja järjestetään foorumilla satunnaisesti. Aleksi tai Olivia tekee ensin pohjatarinan, jossa kerrotaan mitä ratsastustunnilla tehdään. Sitten kaikki mukaan ilmoittautuneet tekevät tunnista maksun, eli yleensä tarinan tai piirroksen. Maksuksi voidaan myös pyytää jotain muuta, mutta siitä mainitaan aina tunnin aiheessa erikseen. Ratsastustunneilla käyminen (tai ratsastuksesta hoitotarinassa kirjoittaminen) kerryttää koulu-, este- tai maastopisteitä, joko 1 tai 2 pistettä kerrallaan maksun laajuudesta riippuen.

Tasotunnit ovat lomakkeella suoritettavia tunteja, jotka sisältävät teoriaa ja tehtäviä. Erityisesti jos et oikeassa elämässä harrasta ratsastusta ja sinusta tuntuu hankalalta kirjoittaa siitä tuntematta termistöä ja ratsastuksessa suoritettavia tehtäviä, kannattaa sinun käydä taostunnit. Tasotunnit ovat myös sopivia niille, jotka eivät jakaisi kirjoittaa tarinoita. Tasotunteja on kolme sarjaa: alkeis, helppo ja vaativa, ja ne kaikki sisältävät kuusi tuntia. Jokaisesta tunnista saa kaksi pistettä.

Voit osallistua ratsastustunneille ja muuhunkin toimintaan, kuten leireille, kursseille ja roolipeleihin vaikka et olisikaan hoitaja. Sinun tulee vain rekisteröityä käyttäjäksi, niin olet tuntilainen!

Yksityishevosten majoittaminen

Majoitamme Hallavassa muutamia yksityisiä piirroshevosia, joille tarjoamme puoliylläpidon sisältäen oman karsinan tai pihattopaikan, ruokinnan kolme kertaa päivässä, loimituksen ja puolipäivätarhauksen. Omistajan tulee itse siivota karsina ja huolehtia hevosen liikutuksesta. Joissain tapauksissa ykistyinen hevonen voi tehdä töitä myös tuntihevosena. Yksityisten omistajat voivat hoitajien ja tuntilaisten tapaan osallistua kaikkeen toimintaan ratsastustunneista leireihin, ja lisäksi järjestämme satunnaisesti valmennuksia.

Jos hahmosi on jo aikuinen tai muuten jo kokeneempi ratsastaja, eikä hoitajan rooli tunnu sille sopivalta, voit tuoda meille asumaan oman hevosesi. Paikkoja on kuitenkin vain rajoitetusti ja hoitajan paikka on huomattavasti helpompi saada. Helpoiten yksäripaikan saat, jos hevosellasi on jo omat nettisivut ja piirretty kuva. Mutta jos paikkoja on paljon auki, saatat saada myös karsinapaikan hyvän hakemuksen avulla. Yksäripaikkoja haetaan foorumilla haun avulla samalla tavalla kuin hoitajapaikkaakin.