Meidän ihanat kauraturvat

Moonshine chick ”Muumi”
ratsuponi, tamma, 126cm, 9-vuotias, osaaville junnuille, helppo:A, 80cm

Muumi, tai Typy niinkuin Aleksi tammaa joskus kutsuu, on siro pieni poni, joka on monen junnun lemppari. Siltä ei osaamista puutu, muttei myöskään kulje automaattisesti oikein päin. Esteille tamma kieltää useammin kuin hyppää, mutta ainakin ratsastajalla on aina kyydissä hauskaa.
Mighty Valnetino ”Milo”
shetlanninponi, ruuna, 96cm, 6-vuotias, lastenratsu, helppo:B, 60cm

Milo on pieni rautiannkirjava poni, joka on helppo hoitaa, mutta ratsastaessa vauhtia saattaa olla toisinaan vähän turhankin paljon. Kiltti se on kuin mikä, mutta innostuu laukkatehtävistä, maastoluista ja esteistä.
Shahraiz Aquil ”Sasha”
arabiristeitys, tamma, 157cm, 13-vuotias, kokeneemmille ratsastajille, helppo:A, 120cm

Shasha on täyttä verta ja se kyllä näkyy. Tämä kärpäskimo neiti kuumuu nollasta sataan sekunneissa ja onkin varsin haastava ratsastettava. Se on kuitenkin todella osaava, jos ratsastaja saa tamman kekittymään tehtävään.
Virmalised ”Virma”
eestinhevonen, tamma, 147cm, 8-vuotias, estepainotteinen, helppo:B, 100cm

Virma on vähän omituinen poni. Se mulkoilee kaikkia ja kaikkea sinisillä herasilmillään ja kiukuttelee tuntiratsastajille. Hoitajilleen se kuitenkin on mitä lutuisin hevosystävä, jonka kanssa voi tehdä melkein mitä tahansa.
Reykur ”Savu”
norjanvuonohevonen, ruuna, 145cm, 12-vuotias, yleispainotteinen, helppo:A, 100cm

Vaikka Savu osaakin käyttäytyä aika railakkaasti, on se kuitenkin hyvin ihmisrakas, eikä ikinä tahallaan tekisi mitään pahaa. Välillä kuitenkin ruuna sählää sen verran paljon, että varpaat saattavat jäädä kavion alle tai pipo kadota kuolaiseen suuhun. Savu rakastaa rapsuttelua ja varsinkin ryntäiden kohdalta hinkuttaminen on parasta mitä se tietää. Ruuna on reippaan puoleinen ja varsinkin esteillä se syttyy.
Piccolo Boy ”Pilkku”
risteytysponi, ruuna 112cm, 10-vuotias, alkeisratsu, helppo:C, 70cm

Pilkku on jekkuileva tiikerinkirjava risteytysponi jonka kanssa ei varmasti tule tylsää. Se osaa löytää tiensä ulos niin lankatarhasta kuin karsinastakin. Varsinkaan pelkällä vetosolmulla Pilkkua ei kannata koskaan laittaa minnekään kiinni. Ratsastaessa Pilkku on aikamoinen ilkimys, se pukittelee ja saattaa yhtäkkiä päättää lähteä vaikka täyttä laukkaa maneesin toiseen päähän. Siitä huolimatta Pilkku on pikkutyttöjen suosikki, ja sillä onkin varsin suuri fanikerho.
Molly
pohjoisruotsinhevonen, tamma, 152cm, 15-vuotias, tätikuljetin, helppo:B, 80cm

Tämä pohjoisruotsinhevonen on täydellinen tätikuljetin. Se ei turhasta stessaa vaan puksuttaa eteenpäin vaikka puut kaatuisivat ympäriltä. Molly on helppo hoitaa ja nauttii pitkistä harjaustuokioista. Ratsastaessa se on laiskanpuoleinen mutta esteillä Molly saattaa joskus innostua. Silloinkaan selässä ei kyllä tarvitse pelätä, sillä Molly hyppää esteen kuin esteen turhia kieltelemättä.
Liverwort ”Lilli”
gotlanninrus, tamma, 123cm, 5-vuotias, koulupainotteinen, helppo:B, 60cm

Lilli on maailman suloisin ponitamma. Sen selkään voi laittaa ihan kenet tahansa ja se kuljettaa tasaisen varmasti perille. Lilli on vielä aika nuori, mutta väläyttelee jo nyt osaavalla ratsastajalla todella hyviä askellajeja.
Rjazán Mischa ”Miska”
orlovravuri, ruuna, 165cm, 8-vuotias, raaka, helppo:C, 70cm

Miska on suloinen kimo ex-ravuri, joka lähestulkoon kapuaa syliin pyytämään rapsutuksia. Se on äärettömän ihmisrakas ja läheisriippuvainen. Miska on vielä hyvin kokematon ratsu. Pohkeenväistöä ja laukannostoa on vähän opeteltu, mutta Miskalta puuttuu vielä lihaksistosta voimaa ja tasapaino on sen verran hukassa että laukka on vielä hyvin raakaa.
Routaruusun Hassunhaaska ”Hauska”
suomenhevonen, tamma, 153cm, 13-vuotias, kokeneemmille, helppo:A, 100cm

Hauska on vähän hankala tamma. Hoidettaessa se on lähestulkoon pystyynkuollut, möllöttää vain paikoillaan ja antaa ihmisten hössöttää ympärillä. Jos pitää väistää johonkin suuntaan tai kaviota nostaa, on Hauska hitaanpuoleinen toimimaan. Ratsastettaessa siitä tulee melkoinen pikakävelijä ja ravissakin tamma lähtee helposti painamaan kädelle ja jyräämään kunnolla eteen.
Took one look ”Toko”
hannoverinhevonen, tamma, 172cm, 10-vuotias, yleispainotteinen, Vaativa:B, 110cm

Suuri lempeä Toko on erityisesti tallin tätiratsastajien suosiossa. Se on vähän hitaanpuoleinen ja sen askeleet ovat suuret ja hieman töksähtelevät. Tamma on kuitenkin erityisesti koulupuolella hyvin osaava eikä se hoidettaessakaan jätä ketään kylmäksi vaan on varsin symppis tyyppi.
Priton Valera ”Valera”
budjonny, tamma, 161cm, 9-vuotias, kokeneemmille, vaativa:B, 130cm

Tämä punainen paholainen ei todellakaan ole helpoimmasta päästä. Se on jo ihan varsasta asti purrut, potkinut ja uhitellut niin hevosille kuin ihmisillekin. Pahoja tapoja on kyllä yritetty kitkeä pois, mutta pakko se on kai myöntää että Valera vain on perusluonteeltaan ilkeä. Ratsastaessa tamma on kuitenkin varsin mukava, kunhan vain muistaa pitää välimatkan muihin hevosiin.
Five O’clock Somewhere ”Osku”
trakehneninhevonen, ruuna, 165cm, 12-vuotias, estepainotteinen, helppo:A, 130cm

Osku on estehevonen parhaimmillaan. Se kulkee omalla moottorilla ja hyppää varmalla tekniikalla. Hoidettaessa se on vähän sählä ja koulutunnillakin saattaa ottaa hieman kierroksia, jos muut hevoset esimerkiksi laukkaavat.
Cooper Black IV ”Cooper”
knabstrupinhevonen, ruuna, 167cm, 9-vuotias, koulupainotteinen, helppo:A, 110cm

Cooper on suuri ja hitaanpuoleinen ruuna, jolle pitää antaa aikaa lämmetä. Vauhtiin päästessään se on kuitenkin hyvinkin osaava kouluratsu. Cooper on vähän säikynpuoleinen ja ratsastajalla saakin olla hyvä tasapaino ruunan tehdessä yllättävänkin nopeita ryntäyksiä ja sivuloikkia.