Meidän ihanat kauraturvat


Milk’s Favorite Cookie
tamma
paint-hevonen
he:A, 110cm
hoitaja: Lotta?

Oreo on kaunis laikukas paint-tamma, joka sirolla olemuksellaan valloittaa kaikkien sydämet. Se on karsinassa varsin hyvätapainen, ellei sitten joudu olemaan tallissa ilman hevosseuraa, jolloin se saattaa hätääntyä. Ratsastaessa Oreo on varsin miellyttämisenhaluinen ja tekee aina parhaansa, mutta kaipaa selkäänsä määrätietoisen ratsastajan joka tietää mitä pyytää ja millä tavalla.


Celeus Elegans FEI
ruuna
salernonhevonen
he:A, 100cm
hoitaja: Elina

Celle on Hallavan herkin ja ujoin hevonen, joka kaipaa hoitajakseen jonkun rauhallisen ja luotettavan ihmisen. Luottamuksen ansaitseminen saattaa viedä aikaa, mutta sen saavuttaminen on sitäkin palkitsevampaa. Celle on tunnettu suurista ja hieman kulmikkaista askelistaan, joissa ei ole maailman mukavin istua. Niistä kuitenkin saa ihan kiitettävän arvosanan koulutuomareilta, eli vatsalihakset vain rankkaan treeniin niin hyvä tulee.


Flying Fonzie
ruuna
welsh-poni
he:B, 110cm
hoitaja: Nio

Reipas esteponi, jolta löytyy niin taitoa kuin luonnettakin – kuvaili Fonzien edellinen omistaja poniaan, eikä ollut ollenkaan väärässä. Fonzie on kunnon showmies, jossa on säilynyt paljon orimaisia piiretitä myöhäisen ruunauksen takia. Se tanssahtelee taluttajansa ympärillä ja keskittyy kouluradoilla ennemminkin keimailemiseen kuin koulukiemuroihin. Estetunnille Fonzieta ei anneta kaikkein säikyimmille ratsastajille, sillä se liihottelee usein aika kovaa vauhtia esteitä nähdessään. Se saattaa painaa kuolaimelle ja kantata kulmissa, mutta hyppykapasiteettia ja taitoa siltä kyllä löytyy.


Valera
tamma
budjonny
va:B, 130cm
hoitaja:

Tämä punainen paholainen ei todellakaan ole helpoimmasta päästä. Se on jo ihan varsasta asti purrut, potkinut ja uhitellut niin hevosille kuin ihmisillekin. Pahoja tapoja on kyllä yritetty kitkeä pois, mutta pakko se on kai myöntää että Valera vain on perusluonteeltaan ilkeä. Ratsastaessa tamma on kuitenkin varsin mukava, kunhan vain muistaa pitää välimatkan muihin hevosiin. Tamma on vielä varsin nuori, mutta tulevaisuudessa se tulee varmasti pärjäämään kisakentillä niin koulu- kuin estepuolellakin.


Emma’s Melina
tamma
ratsuponi
he:A, 90cm
hoitaja: Seela

Luonteeltaan Melli on mitä seurallisin poni, joka hellästi tutkii kaikki taskusi läpi. Se ei töni, pure, potki eikä tungeksi, mutta joskus sitä saa hieman hätistellä pois ponin yrittäessä hamuta hiuksiasi tai nuollessa collegehousujesi lahjetta. Mutta toisaalta, jos nautit molemminpuoleisista rapsutteluhetkistä, on Melli se poni jonka puoleen kääntyä. Ratsastaessa Melli on reippaanpuoleinen, muttei kuitenkaan mikään kaahottaja. Se jää helposti etupainoiseksi kokemattomammilla, mutta napakka ratsastaja saa sen kyllä kantamaan itsensä hienosti, jolloin Melli on kuin unelma ratsastaa.


Loki
ruuna
budjonny
va:B, 130cm
hoitaja:

Loki on hyvän kilpahevosen tavoin energinen ja yrittää aina parhaansa. Hoitotoimenpiteet sujuvat useimmiten ongelmitta, mutta suuren hevosen kanssa kannattaa silti olla aina varuillaan. Kova ääni tai äkkiäinen liike karsinan ulkopuolella saattaa saada ruunan säikähtämään. Joissain tilanteissa Loki on varsin kärsimätön ja suitsien saaminen päähän on joskus haastavaa. Ruunalla on myös pahana tapana työntyä porteista tai oviaukoista samaan aikaan taluttajan kanssa aiheuttaen näin vaaratilanteita. Hoitajan on siis syytä muistaa turvakärkiset kengät jalkaan ja hanskat käteen!


Molly
tamma
pohjoisruotsinhevoset
he:B, 80cm
hoitaja: Emily

Tämä pohjoisruotsinhevonen on täydellinen tätikuljetin. Se ei turhasta stessaa vaan puksuttaa eteenpäin vaikka puut kaatuisivat ympäriltä. Molly on helppo hoitaa ja nauttii pitkistä harjaustuokioista. Ratsastaessa se on laiskanpuoleinen mutta esteillä Molly saattaa joskus innostua. Silloinkaan selässä ei kyllä tarvitse pelätä, sillä Molly hyppää esteen kuin esteen turhia kieltelemättä.


Helada Blanca
tamma
pura raza espanola
va:B, 100cm
hoitaja:

Tallin maskottihevonen, vaaleanharmaa kaunokainen tummilla jouhilla, on osaava kouluhevonen, jonka kuka tahansa haluaisi ratsukseen tunnille. Sillä on pehmeät ja lennokkaat askellajit ja se on suustaan erittäin kevyt. Halla on uusissa tilanteissa melko epäluuloinen ja esimerkiksi pesukarsinaan laitettaessa se saattaa hätääntyä ja alkaa steppailla puolelta toiselle. Se ei kuitenkaan koskaan tahallaan satuttaisi ketään.


Rjazán Mischa
ruuna
orlovravuri
he:C, 70cm
hoitaja:

Miska on suloinen kimo ex-ravuri, joka lähestulkoon kapuaa syliin pyytämään rapsutuksia. Se on äärettömän ihmisrakas ja läheisriippuvainen. Miska on vielä hyvin kokematon ratsu. Se osaa kaikki perus avut: liikkeelle lähtö, pysähdys ja siirtymiset käynnin ja ravin välillä onnistuvat, sekä perus taivutukset kumpaankin suuntaan. Pohkeenväistöä ja laukannostoa on myös opeteltu, mutta Miskalta puuttuu vielä lihaksistosta voimaa ja tasapaino on sen verran hukassa että laukka on vielä hyvin raakaa.


Routaruusun Hassunhaaska
tamma
suomenhevonen
he:A, 100cm
hoitaja: Alva

Hauska on vähän hankala tamma. Hoidettaessa se on lähestulkoon pystyynkuollut, möllöttää vain paikoillaan ja antaa ihmisten hössöttää ympärillä. Jos pitää väistää johonkin suuntaan tai kaviota nostaa, on Hauska hitaanpuoleinen toimimaan. Onko ihan pakko? tuntuu olevan sen yleinen ajatus joka asiaan. Ratsastettaessa Hauska saa aina uuden vaihteen silmään. Siitä tulee melkoinen pikakävelijä ja ravissakin tamma lähtee helposti painamaan kädelle ja jyräämään kunnolla eteen.


Reykur
ruuna
norjanvuonohevonen
he:A, 90cm
hoitaja:

Reykur eli Savu on tallin suosituimman tuntiponin, vuonohevos-tamma Dunjan, viime kesänä syntynyt orivarsa. Emänsä tapaan se on luonteeltaan oikein kultainen, vaikka tietysti pieneltä oripojalta löytyy aina myös vähän pilkettä silmäkulmasta. Se tarhailee Rokin kanssa pihatossa oppien vanhemmalta ruunalta joka päivä uusia hauskoja temppuja, kuten miten loimen saa nopeasti käyttökelvottomaksi ja kuinka portinpielessä roikkuvat riimunnarut saa piilotettua tarhan mutaisimpaan nurkkaan. Tänä kesänä Savua aletaan ratsukouluttamaan.


Piccolo Boy
ruuna
risteytysponi
he:C, 70cm
hoitaja: Peppi?

Pilkku on jekkuileva tiikerinkirjava risteytysponi jonka kanssa ei varmasti tule tylsää. Se osaa löytää tiensä ulos niin lankatarhasta kuin karsinastakin. Varsinkaan pelkällä vetosolmulla Pilkkua ei kannata koskaan laittaa minnekään kiinni. Ratsastaessa Pilkku on aikamoinen ilkimys, se pukittelee ja saattaa yhtäkkiä päättää lähteä vaikka täyttä laukkaa maneesin toiseen päähän. Siitä huolimatta Pilkku on pikkutyttöjen suosikki, ja sillä onkin varsin suuri fanikerho.