Category: tallipäiväkirja

Vauhti hirmu

Aurinko paistoi ja lämmitti ihanasti pakkasen läpi. Kävelin pitkää tietä ja lumi natisi vain jalkojeni alla. Lunta oli paljon joten kävely oli vähän hitaampaa kuin normaalisti. Vihdoin olin saapunut tutun tallin pihaan jossa pihallakin näytti olevan tuttuja veijareita.

Astuin tallitupaan jossa oli pimeä, mutta ihanan lämmin. Sytytin valot ja avasin kaappini. Otin sieltä kenkäni ja puin ne jalkaan. Laitoin loput tavarat kaappiin ja jätin toppatakkini kaappiin, sillä ajattelin olla hurja ja mennä tänään maneesissa ilman satulaa, niin takin kanssa tulisi varmaan kuuma. Sammutin valot lähtiessäni ja lähdin ulos. Jäin hetkeksi seisomaan ulos ja vain nauttimaan ihanasta säästä, mutta eipä siinä kauaa voinut olla kun oli niin kylmä. Lähdin sitten itse talliin, jossa huomasin, että eihän itse ponini ollut sisällä, joten lähdin takaisin ulos. Kävin hakemassa pikku poniinin tarhassa joss tuo oli hyvin vauhdiikaalla tuulella. Sisällä tietenkin rapsutelin Pernillaa ja harjailin kun olin tuon sisälle tuonnut. Muistin, että olisi varmasti kannatanut muistaa ottaa kypärä. No päästin ponin hetkeksi karsinaan vapaaksi ja lähdin reippaana tyttönä hakemaan omat varusteeni. Jatkoin ponin hoitoa, ja sitten laitoin huovan ja vyön siihen. Pernilla vähän hyöri ja pyöri kun laitoin vielä suitset, mutta kyllä se siitä. Laitoin hanskat ja kypärän päälle ja sitten lähdimme raikkaseen pakkaskeliin. Ulkona lähdimme suunnistamaan sitten isoon hienoon maneesiin joka oli tyhjä.

Loikkasin maneesissa sitten selkään ja aloitimme alkukäyneillä tietenkin. Pyöritelin vähän jalkojani ja käsiäni alku käynneillä. Sitten rupesin ottamaan ohjat käteen. Sain hyvän tuntuman heti alkuun ja Pernilla vaikutti hyvin leikkisältä ja keskityneeltä myös. Pernilla liikui tosi kivasti ja rennosti altani, joten rupesimme sitten ihan kulmia ratsastamaan syvemmin. Siis suunnitelmana oli vain mennä askellajit läpi ja katsella miten poni kulkee ilman satulaa. Ja hyvinhän tuo ainakin käynissä kulki. Ilma oli maneesissa vilpoinen, mutta juuri mukava vähän ratsateluun. Ravissa oli helppo istua ja teimme vähän voltteja ja taivutelimme, vaikka Pernilla oli vähän eri mieltä siitä. Vähän ponin teki vastarintaa, mutta onneksi lopetti ja rauhoittua vähän. Laukassa sitten, lähti melkein mopokäsistä, sillä taisi ne taivutukset mennä tunteisiin? Olin ihan varma, että pian pääsisin maistamaan pölyistä maneesinn pohjaa, mutta tein jonkin taikatempun ja sain ponin vähän rauhoittumaan. Ralliteltiin vähän sitten vielä launkassa kunnes otettiin loppu ravit jossa poni kuunteli jopa. Ja sitten otettiin loppu käynit. Mitään ihmeellistä ei tehty, mutta ensi kerralla sitten lähtee. Käveltiin hetki uralla kunnes loikkasin alas selässä ja taluttelin vielä tuota, kunnes lähdimme talliin päin. Purkasik tuon heitin loimen päälle, tarjosin vettä ja annoin nameja. Sitten rapsutelin tätä tietenkin ennen kuin lähdin viemään tuota ulos, ja sitten vain kamat kasaan ja kohti kotia päin vähän jo pimeässä ja vielä kylmemmässä iltapäivässä.

Puhuri, Uno ja Ben

Joinain päivinä pakkanen kiristyy jopa -20°C pahemmalle puolelle, mutta niinä päivinä kun sää on leudompi, saattavat pihattopojat nauttia ulkoilmasta muutaman tunnin ihan nakkena.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén