Category: Ciara ja Mona Page 1 of 2

Valonpisaroita ja pirstaleisia loimia

Keväinen auringonvalo kimalteli jo koivujen oksilta tipahtelevissa vesipisaroissa. Katselin olohuoneessa aamukahvin äärellä ulos ikkunasta istuskellen pehmeällä beigellä nojatuolilla. 

“Huomenta” hymyili tutut kasvot käytävästä jonka rimakatto ulottui korkealle neljään metriin. Unelmien talomme oli valmis, koko juttu tuntui edelleen ihan käsittämättömältä. Vuosien projekti, vihdoin oma koti täysin valmiina. Pitkäkestoinen ja uuvuttava rakennusaika oli vienyt meidät välillä aivan pohjalle, mutta jotenkin olimme selvinneet aina eteenpäin ja kärsivällisyys oli kannattanut. Jos parisuhteen rajoja haluaa lähteä kokeilemaan, kannattaa rakentaa oma talo!

“Oisko tänään tallipäivä” mietiskelin pyöritellen villasukat jalassa edessäni makaavaa koiraa. 

“Niin mä vähän olin ajatellut” Hannes vastasi laitellen aamupalaa keittiön saarekkeen päällä. Aamuistamme, sekä kaikesta arjestamme, oli muodostunut selkeä rutiininomainen tapahtumaketju, missä jokainen teki omat asiansa. Tulisimmehan pian hyppäämään perhe-elämään aivan urakalla pienokaisen saapuessa. 

“Ja sä et muuten sitten ratsasta” Hannes puhutteli tiukalla äänellä, sillä viime viikon jääräpäisyyteni oli järkyttänyt mieheni lisäksi jo muutakin talliväkeä.Olin käynyt vain käppäilemässä kentällä tamman vapaapäivänä. 

“En, en. Lupaan. Mut sä sit hyppäät tänään Monalla” heitin idean Hannekselle. 

“No vaikka sitten hyppään mutta sä et mene” miehen ääni tiukkeni entisestään.

“Tarviiks muuta” heitin laukkuni takapenkille ja punainen amstaffi hyppäsi perään. 

“Eipä oikeestaan” Hannes hyppäsi rattiin ja starttasimme kohti Hallavaa. Uskomatonta kuinka monia vuosia olinkin jo ehtinyt viettää kyseisessä porukassa! Hallava loi tarinaa, jokainen tuleva ja menevä henkilö on muovannut paikkaa uuteen suuntaan. Nuoruuden ystävät, sekä vanhemmat tutut “aikuiset”, kaikki kasvaneet omiin suuntiinsa, mutta aina yhdistävänä tekijänä rakkaus hevosiin ja kauniiseen maalaisidylliin Pronssijoen kupeessa. 

Talliin astellessa aina sama vanha tuoksu, vuosien saatossa välillä vaihtuneet turvat ja varustehuoneen oma tunnelmansa. Tässä kaikessa oli sitä jotain miksi emme olleet hevosiamme muualle muuttaneet, vaikka viereisestä ratsastuskeskuksesta löytyykin varmasti lämmitettyjen maneesien lisäksi kävelytyskoneet ja infrapunalamput vierailevien kansainvälisten valmentajien lisäksi. 

“Katon ton Monan kaapin tänään kuntoon” vilkuilin sivusilmällä hieman levähtäneen näköisen varustekasan suuntaan ja etsiskellen toisia jalkkareita Hannekselle. 

“Tuuppa kattoo mitä tammas on taas saanu aikaan” Hannes naurahteli ponille joka seisoi karsinassa silmät suurina ja loimi pilkkeenä. 

“Toi ei todellakaan oo Monan jälkiä. Tai. Ööm taitaa olla” purskahdin nauruun, vaikka juuri hankittu uusi sisäloimi pirstaleina otti syvältä sielusta ja lompakosta. Taas kerran. 

“Eihän siinä mennykkään ku pari viikkoa” mies tokaisi.

“Melkein uus ennätys! Seuraava on taas sun vuoros” vinkkasin Hannekselle uuden loimen ostamisesta. 

“Moikka” Hymyilin iloisesti nuorille tytöille jotka vaeltelivat ympäri tallia ihastellen Hallavan omien hevosten lisäksi yksäreitä. Olin ollut aina ihminen joka sai muut kiertämään itsensä kaukaa, mutta jokin oli nyt muuttunut. Nuoret tallitytötkin olivat ennen ainoastaan ärsyttäneet läsnäolollaan, mutta nykyään heidän kaikkien näkeminen toi ainoastaan leveän hymyn huulille. 

Yllätyksiä osa 2

30.1.2023, yhteistarina: Minni & Ciara

// Alkuun suuret pahoittelut tarinasarjan toisen osan julkaisemisesta vasta vuoden ensimmäisen jälkeen, ehkä tästä pitäis aktivoitua kirjoittamaan!!

Me otettiin Ciaran kanssa päivä rennosti ja edettiin hitaan, rauhallisen kaavan mukaan. Tokihan päivään mahtui myös hieman kuplivaa, sillä pitihän meidän juhlistaa meidän kihlausta myös jotenkin. Ciara postasi myös uutiset sosiaaliseen mediaan ja me saatiinkin vastata useampaan onnitteluun.

Aamu oli ollut yllätys jota en ollut osannut aivan odottaa. Olihan meillä tietysti nykyään jopa omakotitalo, mutta olimme olleet niin omassa kuplassamme ettei ajatus suhteen eteenpäin viemisestä ehtinyt käydä mielessä. Juhlimme pitkin päivää kihlautumista, sekä tietysti Hanneksen syntymäpäiviä – varmasti parhaita sellaisia. Nautimme kaupungin parhaan ravintolan koko menun ja vietimme pitkää päivää rannalla. En ollut vielä suunnitellut mihin väliin uskaltaisin heittää omat uutiseni, edes sadepisarat eivät olleet kyenneet lannistamaan päivän tunnelmaa. 

”Mentäiskö päivälliselle minne?” Kyselin Hannekselta mietiskellen kaupungin ravintolatarjontaa kävellessämme rantakatua pitkin hotellillemme päin.

”Mä ajattelin et sen voisi tilata tälleen juhlan kunniaksi huoneeseen?” Hannes totesi, ilmeisesti tällä lomalla kukkaro pysyi auki.

”Ei helvetti” Kaatosade keskeytti matkan ja rauhalliset kävelyaskeleet vaihtuivat juoksuun. Matkaa oli jäljellä vielä montaa sataa metriä mutta silti ajatus mennä sateensuojaan viereisiin ravintoloihin ja kauppoihin tuntui turhalta. Vapaana rantakatua pitkin juokseminen veden virratessa tulvana tiellä tuntui vapauttavalta ja upealta. 

”No niin, ois vissiin suihkun paikka?” Tokaisin lopulta leveä hymy kasvoilla päästessämme hotellin katoksen alle.

“Huonepalvelusta tilaaminen ei oo yhtään sen huonompi idea ja oikeastaan se kuulostaa enemmän kuin hyvältä” virnistin Ciaralle kävellessämme kohti hotelliamme. Yllättäen taivas aukesi ja alkoi satamaan ihan kaatamalla. Varvastossuilla juokseminen ei ollut kovinkaan helppoa ja musta tuntui että mä olisin juoksemassa hiekalla sen sijaan että mä juoksisin asfaltilla. Lopulta me päästiin hotellin katoksen alle, vettävaluvina sekä läpimärkinä. Ciaran vihjaus suihkusta sai virneen nousemaan mun kasvoilleni sillä kyllä mä mietin että mitä sillä oli mielessä. Pujotin sormeni Ciaran sormien lomaan ja lähdin ohjaamaan punapäätä kohti huonettamme.

Sadepilvet olivat väistyneet taivaalta ja ilta-aurinko valaisi vielä viimeisin sätein illallispöytäämme läheisen ravintolan terassilla. Tykkäsimme välillä repäistä oikein kunnolla ja valita ruokapaikaksemme jonkin paikallisen pienen ja suloisen kuppilan. Tällä kertaa meri lainehti aivan jalkojemme juuressa sillä kaunis valkoinen kiviterassi ulottui aivan sinisenä kimmeltävään vesirajaan.

Punaisia, keltaisia, valkoisia ja sinisiä, katselin kauniita kukkaistutuksia vaalealla seinustalla ja pyörittelin vesilasiani. Laventelinvioletin mekkoni helma lepatti lämpimässä tuulessa ja yritin hakea sanoja seuraavaan paljastukseeni. Tiesin, että tämä oli ollut toiveissa meillä molemmilla jo pitkään, mutta en ollut varma oliko ajoitus sopiva. Tai olihan meillä talokin jo viimeistelyjä vaille valmiina ja muutenkin elämä oikein mallillaan. Mutta entä jos Hannes ei olisikaan valmis?

”Oon viettänyt tänään elämäni ikimuistoisimman päivän” Hymyilin vaikka katseeni takaa erottuikin varmasti epävarmuus ja salaisuus.

”Rakastan sua” Hannes tokaisi saaden palan hyppäämään kurkkuun. Mitä jos kaataisin koko upean lomamme — pahimmassa tapauksessa suhteemme — seuraavaan keskusteluun jonka tulisimme käymään ihan tuotapikaa? Yhtäkkiä upea idea ihanasta yllätyksestä ei tuntunutkaan enään niin luontevalta paljastukselta.

”Me ollaan pian perhe” tavoittelin katsekontaktia mieheen ajatukseni pyöriessä nyt vain tyhjässä.

Yllätyksiä

17.2.2021, yhteistarina: Minni & Ciara

Mä en ollut saanut nukuttua. Tai siis olinhan mä nukkunut ehkä aamu kolmeen, mutta sen jälkeen mä en ollut saanut unta ja mä vain odotin että Ciara heräisi. Sormuksen kuljettaminen Suomesta Kreikkaan ei ollut helppoa, sillä mun täytyi pitää huoli siitä, että Ciara ei näkisi rasiaa ja mun yllätykseni ei paljastuisi sille. Katsoessani kelloa, se näytti vasta puolta neljää viittä. Auringonnousuun olisi vielä kaksi ja puoli tuntia aikaa, enkä mä haluaisi herättää Ciaraa ainakaan ennen seitsemää, mahdollisesti vähän myöhemminkin. Sen jälkeen kun meidän reissun ajankohta oli varmistunut ja mä olin kalenteria katsoessani huomannut, että se osui juuri sopivasti mun syntymäpäiväni ajalle.

Kihlautuminen oli ollut meidän puheissa jo pitkään, mutta nyt mä ajattelin siirtää suunnitelman toteutukseen. Herättyäni olin yrittänyt poistua mahdollisimman nopeasti ja huomaamattomasti sängystä, ennen kuin olin kaivanut matkalaukkuni sivutaskusta pienen punaisen, samettipintaisen rasian. Ihan vain varuuksi, käänsin selkäni Ciaran suuntaan, ennen kuin raotin rasiaa ja katsoin sormusta jonka olin käynyt ostamassa. Olin valehdellut Ciaralle pari viikkoa sitten, että meillä olisi koulutuspäivä, vaikka oikeasti olin käynyt kultasepän luona viimeistelemässä sormuksen suunnitelmat. Tokihan mä olin myös yhden “koulutuspäivän” käyttänyt siihen, että mä olin käynyt tapaamassa Ciaran vanhempia sekä kertomassa heille ajatuksestani siitä, että tulisin kosimaan Ciaraa syntymäpäivänäni.

Olimme viettäneet jo jonkin aikaa lomaillen Kreetan auringon alla. Päivämme oli alkanut edellisaamuna aamiaisbrunssilla, jossa olikin tarjolla paljon erilaisia raikkaita hedelmiä ja hedelmäisiä mehuja, unohtamatta tietenkään ihania hedelmäleivoksia joiden maku muistutti vaniljaa. Tänä aamuna päivä ei kuitenkaan alkanut tavalliseen tapaan ravintolassa, vaan Hannes herätteli minut jo aikaisin. Olimme kotonakin usein viettäneet pitkiä, rauhallisia ja hitaita aamuja, joten tämä ei ollut tyypillisintä tälle puolet elämästään nukkumiselle uhraavalle kaksikolle.

Musta tuntui että tunnit matelivat, ennen kuin kello tuntui olevan sen verran että mä päätin alkaa herättelemään Ciaraa. Toki sitä ennen mä olin tilannut ja asetellut meille aamupalan terassille. Vilkaisin vielä kerran terassin suuntaan, ennen kuin astelin sängyn luo ja painoin pehmeän suudelman Ciaran otsalle, siitä tuoden suudelmani alaspäin seuraavan osuessa tuon nenänpäähän ja viimeisen huulille. Tiesin kyllä, että että toinen ei tykännyt sängestä, jonka olin antanut kasvoilleni ilmaantua lomamme aikana, ja hymyilinkin pientä, pehmeää hymyä, punapään hieman nyrpistäessä nenäänsä sänkeni kutittaessa.

“No huomenta” mumisin unisena ja oloni oli kuin kirveellä päähän lyöty. Pystyin kuitenkin kääntämään suupielet hymyyn kun mieleeni muistui mikä päivä olisi tiedossa. Aiempina vuosina meidän molempien syntymäpäivät olivat olleet päiviä muiden joukossa, nyt halusimme juhlistaa sitä (ja meitä) juhlavammin. Lisäksi olin salaillut isoa asiaa parin viikon ajan, jotta saisin luotua tästä juhlapäivästä entistäkin erityisemmän. En vain ollut aivan varma miten Hannes ottaisi uutisen perheenlisäyksestä, vaikka pian meillä olisi oma talokin pään päällä. Aioin säästää uutisen illalle, sillä halusin viettää vielä kokonaisen päivän ilman ainuttakaan suunnitelmaa tulevasta, eläen tässä hetkessä.

Seurailin Ciaran heräilyä, hymyillen pehmeää hymyä. Vasta kun toinen alkoi näyttämään siltä, että tuo olisi oikeasti heräilemässä, painoin vielä yhden, pehmeän suudelman Ciaran otsalle.
“Mä tilasin meille aamupalaa ja se on tuolla terassilla valmiina” mä lausuin pehmeästi katsellen peiton alla venyttelevää naista jota mä olin viimeisen kuuden vuoden ajan saanut kutsua tyttöystäväkseni. Vasta kun mä olin täysin varma siitä että Ciara olisi oikeasti heräämässä, mä siirryin terassille jo valmiiksi, odotellen heräämässä olevaa avopuolisoani.

Jotenkin olin aavistanut jo edellispäivänä Hanneksen olemuksesta että tuolla oli jotain suunnitelmia tulevalle päivälle. Nousin auringonsäteiden häikäistessä silmiini sängystä ja suuntasin aamutakki päällä kohti terassia jossa Hannes istuskeli valmiina. Aamiainen oli upea ja hetki sitäkin kauniimpi, meri kimmelsi auringon noustessa ja pieni tuulenvire havisutteli pöytäliinan reunoja.

Aurinko, oli juuri nousemassa kun Ciara viimein asteli luokseni terassille. Mä nousin omalta paikaltani, vetäen pöydän toisella puolella olevaa tuolia hieman kauemaksi, tarjoten Ciaralle mahdollisuuden istua alas. Lopulta mä palasin omalle puolelleni pöytää ja me syötiin hetken aamupalaa vain ihaillen maisemaa. Auringon pilkistäessä jo hieman horisontista, mä ujutin käteni shortsieni taskuun. Rasia, jossa sormus edelleen sijaitsi, sai piilotella koko viikon vähän sielä ja täälä ja vielä tänäkin aamuna. Lopulta rasia oli mun käsissäni ja mä hivutin itseni pois tuoliltani ja seisoin hetken pöydän vieressä.

“Ciara?”
Punapään kääntäessä katseensa muhun, mä vedin pienesti henkeä, ennen kuin mä aloitin.

“Mä en voinut ikinä ajatella, että mun elämä kääntyisi siihen suuntaan kuin mihin se kuusi vuotta sitten kääntyi. Silloin musta tuntui että mä olin ihan hukassa kaikella tavalla ja mä en mitenkään voinut ajatella että mun elämään mahtuisi mitään niin hyvää, kuin mitä sä oot siihen tuonut. Tokihan vuosien varrelle on mahtunut vaikka ja mitä muuta, mutta musta tuntuu että kaikki parhaat hetket on tapahtuneet sun kanssa.”

Uusi, syvä hengenveto siivitti mun polvistumistani.

“Sen takia mä haluaisinkin kysyä sulta, Ciara Washington, tekisitkö sä mut maailman onnellisimmaksi mieheksi ja tulisit mun aviopuolisoksi?” sanojani siivitti rasian avaaminen ja sen sisällä olevan sormuksen paljastaminen Ciaralle.

Olin tavallaan jo aavistanut tämän hetken tapahtuvan lähitulevaisuudessa, mutten mitenkään ollut ajatellut sen tapahtuvan nyt. Jouduin hetken keräilemään itseäni ja pari kyyneltäkin mies oli saanut vierähtämään poskelleni.

“Kyllä! Mä rakastan sua ihan järjettömästi ja en tiedä mitä edes sanoa, siinä varmaan ne tärkeimmät” Jouduin pyyhkäisemään hiuksiani taaksepäin samalla tuttuun tapaan naurahtaen. Kosteat silmäni seikkailivat miehen rehellisessä olemuksessa ja lopulta sain noustua tuolilta ylös painaen huulet vasten tulevaa aviomiestäni. 

Ciaran antaessa myöntävän vastauksensa, musta tuntui kuin tonnin lisäpaino mun hartioilta olisi kadonnut kuin savuna ilmaan. Hymyillen mä irrotin sormuksen tyynystä, johon tehdyssä lovessa se oli pystyssä, ennen kuin mä laskin rasian maahan ja otin Ciaran vasemman käden omiini. Lopulta mä pujotin sormuksen punapään vasempaan nimettömään, ennen kuin mä suljin toisen tiukkaan halaukseen.

“Tää oli paras synttärilahja ikinä” mä kuiskasin punapäälle, ennen kuin mä painoin vielä uuden suudelman Ciaran huulille ja me jatkettiin meidän aamupalaa uutena kihlaparina.

Aamupahoinvointia ja Tobleronea

15.2.2021

Istuimme Hanneksen kanssa lentokentän loungessa matkalaukut pakattuina ja aamun ensimmäiset kahvikupposet kädessä. Olimme saaneet pari ystävällistä Hallavalaista hoitamaan hevosemme viikon reissun ajaksi. Myöskin muuttomme oli jo nurkan takana, sillä aikaa siihen oli enää noin kuukausi. Pääsisimme viettämään siis myös pääsiäistä uudessa kodissa! Aioimme järjestää tupaantuliaiset kevään aikana, sekä varmasti muitakin mahdollisia juhlia illanistujaisista afterskibileisiin.

“Mul on sellaset vibat että tästä reissusta tulee ikimuistoinen” Kehittelin jo päässäni lomasuunnitelmia tulevalle viikolle. Hotellihuoneemme olisi perillä varmasti upea. Omalla rinneparvekkeella sijaitseva poreamme ja premium tason ruuat, unohtamatta näköaloja suoraa merelle. Minulla oli mielessä myöskin yksi toive, joka tekisi lomasta samalla askeleen uuteen elämään, en sitä kuitenkaan aikoisi ääneen mainita tai liikaa päässä miettiä.

“Niin varmasti tuleekin. Sen mä voin sulle luvata” Hannes hörppi kahviaan tyytyväisenä. Loma tulisi tekemään meille molemmille niin hyvää.

“Muistatko kun suostuttelin sut sillon varmaan 6 vuotta sitten sinne kahvilaan vähän suunnittelemaan meiän kisakautta?” Naurahdin asialle. Olimme istuneet tunteja tuona päivänä keskustellen hyödyllisitä ja epähyödyllisitkäin aiheista. Ehkä tärkeimpänä seikkana voidaan pitää lopussa vaihdettua halia jonka jälkeen kaikki tapahtuikin nopeaa. Pienet juhannusjuhlat ja sen semmoista.

“Joo o, taisi sulla olla jotain muuta jo silloin mielessä, onneks vaivauduin paikalle sillä eipä olis taksikuski-Hanski tuollon tiennyt mitä elämä tuo tullessaan” Pudisteli hän päätään.

“Meillä kaikki on menny oikeesti aina paremmin ku hyvin”

Olimme saapuneet kentälle jo ajoissa, ja voisimme siis istuskella syömässä aamupaloja ja kierrellä taxfree-myymälöitä vielä pitkään. Eilen olimme kisanneet vielä tallilla kouluratojen merkeissä, Aleksi oli kehitellyt aivan huippukivat kilpailut ystävänpäivään ja olin jopa ihan tyytyväinen suoritukseeni. Olimme myös päässeet tutustumaan Sofien kanssa enemmän, ja kävikin ilmi että meissä oli paljon samaa, erittäin mukavaa asiasta teki se, että pystyimme kommunikoimaan keskenään molempien vahvemmalla kielellä, englanniksi. 

“Oi testaa tää tuoksuu ihanalle!” Ihastelin uusia hajuvesiä joiden hintalappu tosin heilui jopa parissa sadassa. 

“Ja tää on vieläkin parempi” Tuoksuttelin raikkaan makeaa hieman persikkaista hajuvettä samalla räpsien kuvia instagram storyyn. 

“Näähän on kaikki ihan samanlaisia!” Hannes kohotteli kulmiaan katsellen loputonta tarjontaa. Mies ei ollut koskaan vahvimmillaan ostosreissuillamme, ellei kyseessä ollut retki autokaupoille johon tuo aina tuppasi lähteä vähän liiankin innolla. Olimme edellisviikolla käyneet katselemassa autoja, sillä olimme miettineet kahden vaihtoa yhteen isompaan. Tarve tulisi kuitenkin jossain kohtaa trailerin ja peräkärryn vetämiseen ja siinä asiassa valkoisesta Teslasta ei ollut hyötyä pyörien sutiessa jo ensimmäisillä metreillä. 

“Ostan tän oota mua vähän aikaa” Otin purkin hyllyltä ja suuntasin kassalle napaten matkalta mukaan vielä paketillisen tobleronea. 

“Noniin mihis seuraavaksi” Katselin Hannesta joka oli pysynyt samalla paikalla mihin sen ksäkinkin jäämään.

“Olisko vähän hakemaan jotain juotavaa juhlistaen loman alkua?” Hannes yritti innostaa.

“Ei ihan näin aamusta kyllä lähe” Yritin vältellä vaikka mies kovasti oli toista mieltä.

“No haettaisko tosta vaikka jotain kakkua ja ootellaan portille pääsyä?” Silmäni tutkiskelivat ympäriltä löytyviä kahviloita joissa oli jos jonkinnäköistä valikoimaa.

“Sun idea taisi nyt kyllä viedä voiton” Hannestakin taisi houkutella suklaa- ja juustokakut pullantuoksuisessa kioskissa.

“Viimeinen kutsu, lennon AY1761 matkustajia pyydetään siirtymään portille 18”

Seisoimme portilla jonottelemassa koneeseen pääsyä. Etsiskelin passiani käsilaukusta takaisin näytettäväksi virkailijalle, jonka jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa käsikädessä koneeseen etsiskelemään paikkojamme. Ja ne onneksi olivat ikkunan vieressä.

“Ootko ihan okei?” Hannes kysyi samalla nostellessaan laukkuja hyllylle.

“Joo oon mä, tai vähän heikottaa, mutta en tiiä johtuuko vaan tästä lähdöstä, tai ei muuten kyllä koskaan oo ollu, tai no en mä tiiä” Yritin keskittää ajatukseni vain tulevaan.

“No kerro sit heti jos et oo kunnossa, luulis sen tästä helpottavan kun päästään ilmaan” Hannes antoi suukon mulle istahtaessaan itse alas.

“Mul on ollu nyt melkeen joka aamu tällasta, ei tarvii varmaan huolestuu ja varmasti helpottaa taas kohta” Hymyilin ja katselin ulos ikkunasta koneen siivelle johon levitettiin jäätymisenestoa.

“Sit ei muuta kuin toivotaan hyvää matkaa meille” Yritin rentoutua hieman kovassa economy-luokan penkissä pienen aamupahoinvoinnin saattelemana. 

Here we go again

”Se on upee” Pidin Hannesta kädestä seistessämme talomme edustalla. 

”Yhtä upee kun meidän parin viikon päästä alkava lomamatka” Vihjailin perään.

”Varasitsä kuitenkin sen matkan vaikka kielsin?” Hannes naurahti hieman järkyttyneenä, onneksi mies oli jo tottunut yllätyksiini vuosien saatossa.

”No millon oisin jättäny hullut ideani toteuttamatta, et tainnu kieltää suoranaisesti?” Hymyilin ja jatkoimme sisään taloomme. Väliaikainen raksaovi oli vaihtunut pysyvään, sisällä oli pintoja vaille valmista ja ulkopuoli oli rapattu, terassi ja autotalli olivat vielä kesken.

”Mihis me tällä kertaa sitten lähetään?” Hanneksen järkytys oli tainnut vaihtoa innoksi.

”No itseasiassa Kreikkaan viikoksi, Thaimaan matka ois ollu ehkä liian nopeeta ilman isompia suunnitelmia ja Lappi vähän liian lähellä ja kaipaan aurinkoo” Selittelin katsellessamme paikkoja ja miettiessämme erilaisia rakennusratkaisuja.

”Pitää kattoo työt, mulla on kyllä ainakin pari viikkoa lomaa pitämättä niin onnistuu kyllä joka tapauksessa” Hannes vastasi tutkiskellessaan asennettavan keittiön paketteja. 

”Eli lähet mukaan?” Astelin kohti Hannesta kietoen napaten kiinni miehen käsivarsista.

”Eikai sitä voi kieltäytyäkkään” Tämä painoi huulensa vasten omiani.

”Lennot oli sitte halvimmat mitä löyty” Naurahdin.

”Nää keittiöratkaisut on tosi kivat” Ihailin vaaleita kaapistojen ovia. 

”Ja mattamustat hanat” Hannes tutkaili.

”Toi saareke tulee istuu tohon keskelle hienosti” Ilahduin.

”Mieti kun saadaan pitää täällä sitten kaikkii juhlia!” Suunnittelin tulevaa.

”Häät ois varmaa ainoo mikä tänne ei ihan mahtuis” Jatkoin naurahtaen.

”Mitkä ois sun unelmahäät tai sillee?” Hannes kuulosti hieman tönköltä. Emme olleet kauheasti puhuneet isommista suunnitelmistamme vaikka ne olivatkin välillä käyneet mielessä. 

”Joku ihana vanhempi rakennus tai sellanen maalaispaikka, paljon kukkasia ja yhtä paljon vieraita. Vaaleaa teemaa, pitopalveluruuat, valokuvaaja ikuistamassa tilaisuutta, jatkot jossa musiikit laittamassa DJ ja ikimuistoiset bileet päättyen vaikka ilotulitukseen.” Latelin suunnitelmaa joka oli jo valmiina.

”Mekon näkisit vasta alttarilla mut sormus ois jokin jossa timantteja ja valkokultaa. Kosinta taas sitte kaikkee ennen ois kiva jossain kauniissa auringonlaskussa” vinkkailin ja jatkoin suunnitelmieni selittämistä.

”Kuulostaa niin meiltä, varmaan pitää jalostaa suunnitelmaa” Hannes katseli mua vaeltamassa ympäri taloa.

”Tää kylpyhuone on niin kaunis” Sivuutin keskustelut siirtyessäni valmiiseen kylpyhuonekokonaisuuteemme. Kodinhoitohuoneen kautta pääsi märkätiloihin ja terassille. Saunan etuseinään oli valittu lasinen väliseinä. Vaaleassa kylpyhuoneessa jatkui sama teema mattamustissa hanoissa.

”Kaiken lisäks tää on käytännöllinen ja miesten saunaillat järjestyy tääl hienosti” Hannes saapui myös tilaan.

”Sinä ja sun saunailtas” Nauroin.

Taloprojekti ja elämän saaminen mallilleen oli pakottanut mut miettimään erinäisiä asioita, päälimmäisenä ehkä raha. Enää ei voinut ostella ties mitä vastaantulevia jalustimia ja satulahuopia. Jos meidän perhe joskus laajenisi tulis olla säästöjä ja rahaa muutenkin käytettäväksi. Vaikka en ollut koskaan käynytkään lähelläkään nollaa.

”Mites tää talo sit ku lähetään lomalle” Hannes kysäisi.

”Porukat lupas tulla kattelemaan, kyllä se edistyy ilmankin meitä” Vastasin.

”Onks tiedossa millanen hotelli” Hannes jatkoi mietiskellen ilmeisesti edelleen keittiöasennusta.

”No siinä en kyllä kauheesti säästäny, meil on myös oma terassi pienellä porealtaalla unohtamatta upeita maisemia rinnehotellissa” Hymyilin.

”Eiks tää oo meiän ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka sitte” Hannes ihmetteli ettemme olleet matkailleet enempää.

”Joo ei oo taidettu käydä Tukholmaa ja Lappia pidemmällä” Mietin.

Page 1 of 2

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén