Uudet tuulet puhaltaa

Odotin bussia pysäkillä selaten samalla puhelinta. Olin kuukausi sitten muuttanut uudelle paikkakunnalla isän töitten takia, joka harmitti vähän jouduin jättämään kaiken taakseni.  Kaverit kyllä lupas pitää yhteyttä ja tulla käymään, sekä lähettää kuvia entisestä hoitohevosestani Muskasta. Huomasin sivusilmällä bussin saapuvan laitoin puhelimeni taskuun ja vilkutin bussille, joka kaartoi pysäkille hyppäsin kyytiin ja istuin vapaalle paikalle, matka Hallavan tallille alkoi. 

Olin käynyt tallilla kerran tutustumassa ja sain alkaa hoitamaan Osku nimistä trakehneninhevos ruunaa. Painoin stop nappia ja bussi pysähtyi pysäkille kiitin kyydistä ja jatkoin kävellen loppu matkan tallille.  

Saavuin tallin pihaan  ja  astuin suoraan tallin sisälle. Koitin muistella paikkoja, mistä mitäkin löytyi. Muutaman harha askeleen jälkeen löysin tieni taukotupaan, johon vein reppuni. Lähdin sitten etsimään Oskun harjoja ja karsinaa, ajattelin harjata ruunan tänään vaan.  Löysin viimein etsimäni ja sitten lähdin tarhoille, iso rautias ruuna oli helppo tunnistaa tallin hevosista. Pujahdin aidan ali tarhaan ja kävelin Oskun luo. Napsautin riimun narun kiini ja silitin ruunan valkoista turpaa. Lähdin taluttamaan ruunaa talliin. 

Harjasin oskun karvapeitettä pitkin vedoin. Ruuna ei oikein pysynyt  paikoillaan vaan sähelsi omiaa. Milloin se heilutteli etujalkaa ja toisinaan tuuppaili turvallaan minua ja tutki taskujani. Harjattuani ruunan vein harjat paikoilleen puhdistin niistä irtokarvat ja jouhet.  Hain reppuni ja kävin vielä rapsustamassa Oskua. Lähdin hymyissä suin kävelemään pysäkille.

Previous

Päivänpiristäjä Puhuri.

Next

Lumista kyytiä!

2 Comments

  1. Oli tosi kiva miten alustit tarinaa kertomalla Jasmiinan elämäntilanteesta. Haluun ehdottomasti kuulla, miten Jasmiina kotiutuu uudelle paikkakunnalle ja löytyykö tallilta uusia kavereita. Ihanaa, että Oskullakin on taas hoitaja!

  2. Ciara

    Hauska lueskella näitä uusien Hallavalaisten tarinoita! Osku on mahtava heppa ja kiva, että Jasmiina pääsi sen hoitajaksi. Jasmiinan omasta elämästä ois kans kiva kuulla lisää, kuulostaa sellaselta positiiviselta persoonalta 😌

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén