Lumista kyytiä!

Oli kaunis aurinkoinen päivä ja maassa oli kaunis lumipeite. Saavuin uudelle tallille jossa en ollut ikinä käynyt. Talli alue oli upea ja viihtyisä. Lähdin sitten töpötelemään kohti tallia parkkipaikalta jonne äitini minut jätti. Astuin talliin ja huomasin, että olen nähtävästi tallituvassa. No jätin tavarani sinne ja olin hommanut omat kengät tälle tallille joten vaihdoin ne jalkaan ja sitten vaihdoin vielä takin, talviratsastustakkiin. Sitten lähdinkin tallin puolelle. Kävelin pitkää käyttävää pitkin ja huomaan, että tutun näköinen poni seisookin ihan viimeisten joukossa. 

Kävin tervehtimässä upeaa Pernillaa, hän tuli rohkeasti tervehtimään ja tuli selkeästi kerjämään nameja. No  jätin kypäräni ja muut tavarat karsinan eteen ja lähdin hakemaan Pernilan tavaroita. Tallissa oli valoisaa ja todella rauhallista joka oli ihanaa. Aloitin sitten harjailemaan Pernillaa ja rupatelin tuolle vähän kaikkea, sillä Pernilla oli selkeästi hyvä kuuntelija. Sitten olikin aika laittaa satula selkään  ja valmistautua itse, että kohta lähdetäisiin kirpakkaan pakkas säähän. Lämmitelin kuolaimia samalla kun puin itselleni  kypärän ja laitoin hanskat käteen. Laitoin ponille vielä suitset päähän ennen kuin lähdimme kohti kenttää.

Saavumme kentälle, joka oli hyväkuntoinen, eikä ulkonakaan ollut niin kylmä. Nousin ponin selkään, säädin jalustimet ja kiristin vielä vyötä selästä käsin ja sitten lähdimme liikelle. Vedimme tietenkin alku käynit pitkin ohjia kumpaakin suuntaan. Sitten oli aika ottaa ohjat käteen. Teimme perus pysähdyksiä ja voltteja, sillä halusin vähän katsoa miten poni liikkuu. Vaihdoimme suuntaa ja poni kulki kyllä super kivasti. Sitten oli aika nostaa ravi. Ravissa poni kulki super nätisti ja ravissa oli mukava istua. Menimme mies vähän kiemuroita ravissa ja keskityimme myös kulmien kunnolla ratsastuksen. Sitten pidimme pienet välikäynnit

Välikäyntien jälkeen menimme vähän ravia vielä kunnes vedimme pari laukannostoa. Niissä poni vähän yritti kiihdytella ja taisin vaatia vähän liikaa tuolta sillä vähän oli äreällä tuulella. Laukannostot meni hyvin loppuen lopuksi. Sitten menimme loppuu ravit ja sitten oli loppukäyntien aika. Kehuin ponia ja minulla oli kyllä hyvä olo ratsastuksen jälkeen. Kaikki oli mennyt hyvin. Tulin sitten alas selästä ja talutelin hetken vielä ponia kunnes lähdimme talliin. 

Tallissa oli ihanan lämmin ja ponikin selkeästi nautti kun hoidin tuon pois treenin jälkeen. Puin Pernillalle vielä loimen ennen kuin päästin tuon vapaaksi karsinaan. Sitten vielä varusteeiden pesu ja paikoilleen laitto. Varusteista tuli kiiltävät ja siistit kun ne olivat putsattu. Sitten oli aika lähteä vaihtamaan kengät ja muut kamat ennen kuin lähdin kohti parkkipaikkaa jossa äitini odoteli. Hän oli tullut myös yhdessä vaiheessa kentälle vähän räpsimään kuvia joten kiitin häntä niistä ennen kuin kaarsimme pois hallavan tallilta

Previous

Uudet tuulet puhaltaa

Next

Lumiratsastus lumihepalla

2 Comments

  1. Hei, tervetuloa Hallavaan! Mukava aloitustarina, jossa pääsit jo kokeilemaan Pernillaa ratsunakin 😊
    Ehkä tarinaan olisi saanut vähän ajankohtaisuutta, jos olisit maininnut joulupäivän tai joulukoristeet!

  2. Ciara

    Tää oli kiva tarina ja tässä oli mukava tempo, vähän oisin kaivannu lisää lauseita, joista ois saanu enemmän mielikuvia ympäristöstä, fiiliksistä yms! Ihana piirros 🤩

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén