”Ekkö sie ny vieläkkää oo saanu rengastettua sitä siun naistas?” Tommi virnisti kahvipannun kolahtaessa takaisin keittimeen.

”En mä oo keksinyt mitään täydellistä tapaa sille. Se kuitenkin ansaitsee jotain spesiaalia ja en mä tiedä että osaanko mä tarjota sitä sille. Kyllähän me ollaan puhuttu jotain asiasta Ciaran kanssa” mä vilkaisin työpariani samalla kun mä odotin ruokani lämpenemistä. En mä tiennyt että olettivatko kaikki jo meidän kihlautuneen kun me oltiin oltu yhdessä jo vuosia ja toisaalta jotkut olivat jopa jo naimisissa vaikka olivat tunteneet paljon lyhyemmän ajan kuin me.

”Kyllä siulla on nyt joku pahasti vialla. Jos miulla olis tuollainen nainen niin en mie venyttelisi tuollaisen asian kanssa. En mie tiiä että miksi sie et saa vaan aikaan kysyä sitä kysymystä mutta toisaalta en mie oo sie.”

En mä tiedä oliko Tommin vinoilussa jotain pointtiakin mutta olinhan mä varmaan viimeisen vuoden miettinyt että millaisella tavalla mä kosisin Ciaraa. Tokihan mun mietinnät olivat viimeaikoina siirtyneet oikeastaan edes jonkinlaisella tasolla toteutuksen alle koska mä olin alkanut etsimään sormusta. Valikoima oli ihan valtava, mutta jotenkin musta tuntui että siinä saisi olla jotain klassisuutta mutta silti joku wow effekti toki mä olin katsonut myös vaihtoehtoja joissa perinteisen kirkkaan timantin lisäksi olisi myös värillinen kivi. Mä saatoin olla myös ihan väärällä jäljellä ja ehkä Ciara halusikin jotain simppeliä tai sitten se odotti jotain näyttävämpää sormusta. Helpoimmalla mä olisin tainnut päästä jos mä olisin kysynyt siltä suoraan että millainen sen unelmasormus oli, mutta toisaalta mä en myöskään halunnut paljastaa sille että mä olin miettinyt seuraavan askeleen ottamista.

Hälytysilmoitus Pronssijoki PJ117 tehtävä 705B…

”Jahas eiku tien päälle vaa” Tommi tuumasi kaataessaan viimoiset kahvit kurkkuunsa ja laski mukin tiskipöydälle samalla kun tuo oli jo menossa hallinpuolelle ja autoon. Onnekseni Tommi oli tänään ajovuorossa joten mun ei tarvinnut kuunnella sen vinoilua kun toinen joutui keskittymään ajamiseen. Ajomatkan aikana mä en voinut olla miettimättä että millaisessa paikassa ja millaisella tavalla mä tulisin toiselle kysymyksen esittämään joten ehkä mun täytyisi kysyä muutama tarkentava kysymys siitä, millaisia unelmia ja haaveita toisella olisi.