Täältä löydät kuvaukset kaikista Hallavassa pyörivistä hahmoista ja tallin asukeista. Jokaiselle hahmolle on oma kortti, josta löytyvät myös hoitohevosen tai oman hevosen tiedot. Näin pääset kärryille kuka hoitaa mitäkin tuntihevosta ja ketkä omistavat yksityiset hevoset. Kortin ensimmäisellä välilehdellä on lyhyt kuvaus, jolla saat nopean käsityksen hahmosta (ja hevosesta) ja muilta välilehdiltä löydät sitten enemmän tietoa, jos haluat lueskella syvemmin.

Tässä alkuun tietoa tallin henkilökunnasta, sekä tuntilaisista. Tuntilainen on hahmo, jolla ei ole hoitohevosta, mutta joka muuten pyörii tiiviisti mukana tallin arjessa. Kuka tahansa voi ruveta tuntilaiseksi ja osallistua tallin toimintaan.

Tallin omistajat

Aleksi on Hallavan alkuperäinen perustaja, joka omistaa tallin nykyään yhdessä avopuolisonsa Nadjan kanssa. Heillä on yhteinen tytär, 5-vuotias Tilda. Arkisin tallia pyörittää pääsääntöisesti Aleksi yhdessä tallityöntekijän kanssa, sillä Nadja työskentelee ala-asteen opettajana. Viikonloppuisin koko perhe viettää aikaa tallilla Aleksin hoitaessa tilan töitä ja Nadjan pitäessä ratsastustunteja. Tilda on yleensä menossa mukana joko auttelemassa isäänsä, hoitamassa poniaan Pernillaa tai kiikkumassa hevosen selässä ratsastustunnilla.

Aleksi on iloisen rempseä vitsiniekka, jonka seurassa on helppo olla. Kuuntelee huolet ja murheet ja auttaa kinkkisessäkin tilanteessa. Nauttii opettamisesta ja osaa olla myös tiukka, ei kuitenkaan vaadi ikinä oppilailtaan tai hevostensa hoitajilta enempää kuin mihin uskoo heidän pystyvän. Hermo saattaa mennä ainoastaan, jos asiakas ei yritä kunnolla tai toimii hutiloiden. Kannustaa ja kohtelee niin hevosia kun ihmisiäkin positiivisen kautta.

Nadjasta tulee ehkä ensimmäisenä mieleen hippi, joka on usein omissa maailmoissaan ja innostuu sitten yhtäkkiä jostain kummallisesta ideasta. Tykkää puuhastella kaikenlaista, usein montaa asiaa samaan aikaan. Joillekin naisen toiminta saattaa vaikuttaa epäjärjestelmälliseltä eikä kovin tehokkaalta, mutta Nadjalla on oma tapansa tehdä ja se toimii hänelle. Keskittyy opettamisessa hyvään istuntaan ja pehmeisiin apuihin.

Tilda on 5-vuotias heppahullu pikkutyttö, joka on ominut yhden tallin poneista, Pernillan, täysin itselleen.

Seela

Tiedättehän ne tunteelliset tyypit, jotka omistavat miljoona eri tunnetilaa. Helposti Seelaa kuvailisi herkäksi, joka analysoi jokaista tilannetta paljon. Vahvan ulkokuoren muodostaa pieni vaitonaisuus ja herkästi räjähtävä tykki, mikäli kokee tilansa uhatuksi.
Huumori ja nauraminen on silti läsnä vahvasti elämässä. Tykkää tarkkailla uusia tilanteita ja seurata rauhassa sivusta ennen kuin liittyä mukaan. Ei silti välttele keskusteluja tai lähestymisiä, sillä rakastaa tutustua uusiin ihmisiin.

Seela Aalia

Ulkonäkö:
159 cm
Sirot kasvot
Syvän siniset silmät
Tumman ruskeat hiukset, jotka vaihtavat väriä sään ja töiden takia eri sävyissä.
Ihon sävy hieman ruskettunut
Treenaa jonkin verran, mutta fyysinen opiskelu ja hevoset pitävät lihakset yllä.
Solisluut iskeytyvät usein silmään vahvasti.
Olkavarressa näkyvä arpi.

Suhteet:
Aleksi: Ihminen jonka alla Seela nöyrtyy, ja vähän jopa haluaa palvella kiitollisuudesta hevosiin ja oppeihin. Uskaltaa silti vähän myös näpäyttää ja heittää ronskimpaakin huumoria miehelle.
Nadja: Vielä vähän osittain ideoillaan Seelaa yllättävä, eikä aina varma naisen ajatuksenjuoksusta, mutta erittäin kunnioitettava opettaja.
Tilda: Aiheuttaa paljon hymyjä Seelan kasvoilla.

Luonne:
Tiedättehän ne tunteelliset tyypit, jotka omistavat miljoona eri tunnetilaa. Helposti Seelaa kuvailisi herkäksi, joka analysoi jokaista tilannetta paljon. Vahvan ulkokuoren muodostaa pieni vaitonaisuus ja herkästi räjähtävä tykki, mikäli kokee tilansa uhatuksi.
Huumori ja nauraminen on silti läsnä vahvasti elämässä. Tykkää tarkkailla uusia tilanteita ja seurata rauhassa sivusta ennen kuin liittyä mukaan. Ei silti välttele keskusteluja tai lähestymisiä, sillä rakastaa tutustua uusiin ihmisiin.
Nopea ensivaikutelma siis saattaa Seelasta olla hiljainen, ja herkästi itseensä asioita ottava, vaikka sitä ei näyttäisi. Todellisuudessa kuitenkin sanavalmis pakkaus, ja mahdollisille jatkuvasti negatiivisille ihmisille ärsyttävän hapan piikittelijä. Ilkeä ei halua turhaan kuitenkaan olla, mutta välillä sekin tapahtuu, jos tarpeeksi tytön tunteilla leikkii.
Pohjimmilta siis todella herkkä, lämpöä välittävä ja kyyneleitä vuodattava surusta, että ilosta. Auttaa mielellään tallikavereita hädässä tai laiskuudessa, ja erinomainen lasten kanssa. Puhuu hankalasti perheensä asioista.
Pelko perseessä kummitusjutuille, pimeälle ja hämärä väelle.

Ratsastus:
Hevosharrastus on startannut ensimmäiseltä luokalta perus heppatyttö intoilusta. Into ei vaan sitten näköjään ole myöskään laantunut. Ensimmäiset seitsemän vuotta tallilla käytiin kerran viikossa ratsastamassa, ja muuten aina heppoja hoitamassa, kun tsykällä jaksoi polkea.
Vaikka hyvin perustasoisesti Seela on päässyt ratsastamaan, on hevosmiestaidot olleet erityistä luokkaa. Ei mikään luonnonlahjakkuus ratsastuksessa, mutta kova tekemään töitä.
Hetken tietään etsittyään Seela päätyi Hallavaan ratsastustunneilla, ja tämän jälkeen siirtyi hoitajiin Melli ponin ansiosta. Mellillä oli iso paikka Seelan sydämessä, ja tamman lähtö tallilta ei ollut helppo paikka likalle. Edelleen ikävä kalvaa ponin selkään usein.
Opiskelut ja Mellin lähtö johtivat pienen muotoiseen taukoon ratsastuksessa, mutta nopeasti sieltä palattiin takaisin viikkotunneille. Nyt Seela ratsastaa pari kertaa viikossa ylläpitäen tasoaan, ilman tiukkoja tavoitteita. Pieni kipinä likan sisällä haluaisi tähdätä isommille kilpailuareenoille, mutta idea kuolee ajatuksesta nähdä pappa-betalar ihmisiä. Siksi Tie Tähtiin-kilpailut ovat tytölle iso juttu kerran vuodessa, ja nauttii kilpailemisesta täysin sieluin.
Rakastaa opettajien heittämiä haasteita ratsastuksen saralla, vaikka saattaa niistä kovaan ääneen vähän ihmetelläkin. Kaiken kaikkiaan Seelalle ratsastusta rakkaampaa on hevosten käsittelytaidot, jonka takia siihen jaksaakin paneutua.
Ratsastusharrastuksen on sponsoroineet pitkään vanhemmat ja kovat tallityöt. Nykyään Seela maksaa itse tuntinsa.

Vapaa-aika ja perhe:
Tallin ulkopuolella Seelan voi tavata viereisen kaupungin teatterikorkeakoulussa. Seela opiskelee haaveilemassaan näyttelijäntyön koulutuksessa. Seela on myös päässyt näyttelemään pariin sarjaa, sekä kahteen elokuvaan. Tämän kaiken lisäksi Seela tykkää löhöillä kotonaan, ja käydä kahvilla. Satunnaisesti tekee myös sijaistuksia vanhainkodissa.
Seelan perheeseen kuuluu äiti, isä ja isosisko Pihla. Pihla on Seelaa viitisen vuotta vanhempi, ja Helsingissä asuva kiinteistövälittäjä. Sisaruksilla on hyvin lämpimät välit keskenään, ja usein viikonloppu vierailut kuuluvat kalenteriin.
Seelan isä, Ilari Aalia on insinööri ja vahva työnarkomaani, Silti lempeä ja rakastava isä Seelalle. Innostunut Seelan ratsastusurasta, ja usein kentän laidalla notkuu isommissa valmennuksissa ja kisoissa.
Seela on puolestaan ihan kopio äidistään, jos pituutta ei lasketa. Maisa Aalia työskentelee freelancerina niin näyttelijänä, kuin käsikirjoittajanakin, ja siinä todella hyvin menestynytkin. Perheen arkea pyörittää hyvin kotoa käsin, kunnes silloin tällöin häviää jonkun työprojektin luokse. Äitinsä perässä Seelakin teattereissa ja näyttelemisessä kulkenut.
Äidin töiden takia perhe pitää tiukasti yhtä. Asiat eivät leviä puolitutuille, ja yksityisyys pidetään netin puolellakin tiukasti kiinni, sillä juorulehtiä halutaan välttää. Silloin tällöin julkisuudesta saadaan perheriidat aikaiseksi, mutta niistä selvitään. Lämminhenkinen sekä tiivis perhe, joka aina välillä saattaa näkyä tallillakin mukana.

Parit turhat faktat:
Rakastaa urheiluvaatteita
Ei voi sietää suolakurkkuja tai hämähäkkejä
Lähihoitaja sekä ylioppilas kaksoistutkinnolla
Pelkää kummitusjuttuja ja pimeää
Ei pidä rahallaan leveilevistä persoonista
Ei ajokorttia
Erityisemmin ei pidä suomenhevosista, vuoniksista tai ex-ravureista
Ylpeä urastaan, mutta ei koe tarvetta päälle liimata sitä, vaikka innostuukin mahdollisuuksista

Historiaa:
Mellin hoitaja
Tie Tähtiin-kilpailut Mellin kanssa medium tasolla
Tie Tähtiin-kilpailut Savun kanssa hard tasolla
Tie Tähtiin-kilpailut Sashan kanssa hard tasolla

Seelaa saa käyttää tarinoissaan rohkeasti!

Joukukuussa 2021

Seuraavaksi esittelemme ratsastuskoulun toiminnan kannalta tärkeimmät tyypit, nimittäin hoitajat ja heidän hoitohevosensa. Hoitajat avustavat alkeistunneilla, huolehtivat hevosten varusteiden ja tallin siisteydestä, sekä liikuttavat hevosia niinä päivinä, kun ne eivät työskentele tunneilla. Hoitohevosia on rajallinen määrä, joten myöskään hoitajapaikkoja ei ole rajattomasti. Hoitajaksi haetaan täyttämällä hakemus ja hoitajan tulee kirjoittaa päiväkirjaan vähintään kerran kuukaudessa.

Maisa ja Savu

Maisa Tuomisalo on 19-vuotias ikuinen ponityttö, joka ei halua koskaan kasvaa liian isoksi ratsastaakseen poneilla. Tälle hevostytölle tallityöt käyvät leikiten huolettoman elämänasenteen avulla ja hän voisikin viettää tuntikausia niitä tehdessä. Luonteeltaan Maisaa voisi kuvailla jääräpäiseksi optimistiksi. Ahkera ja vastuuntuntoinen Maisa on esteratsastaja henkeen ja vereen, mutta viime aikoina myös kouluratsastus on alkanut kiinnostaa.

Maisa Tuomisalo

Maisa Tuomisalo on 19-vuotias ikuinen ponityttö, joka ei halua koskaan kasvaa liian isoksi ratsastaakseen poneilla. Tälle hevostytölle tallityöt käyvät leikiten huolettoman elämänasenteen avulla ja hän voisikin viettää tuntikausia niitä tehdessä. Luonteeltaan Maisaa voisi kuvailla jääräpäiseksi optimistiksi. Ahkera ja vastuuntuntoinen Maisa on esteratsastaja henkeen ja vereen, mutta viime aikoina myös kouluratsastus on alkanut kiinnostaa.

Reykur ”Savu”

norjanvuonohevonen, ruuna, 145cm, 18-vuotias, yleispainotteinen, helppo:A, 100cm

Vaikka Savu osaakin käyttäytyä aika railakkaasti, on se kuitenkin hyvin ihmisrakas, eikä ikinä tahallaan tekisi mitään pahaa. Välillä kuitenkin ruuna sählää sen verran paljon, että varpaat saattavat jäädä kavion alle tai pipo kadota kuolaiseen suuhun. Savu rakastaa rapsuttelua ja varsinkin ryntäiden kohdalta hinkuttaminen on parasta mitä se tietää. Ruuna on reippaan puoleinen ja varsinkin esteillä se syttyy.

Marraskuussa 2021
Maisa ja Savu Tie Tähtiin kisoissa 2021

Sasha ja Pernilla

Sasha Falcen

Sasha on 13-vuotias tyttö jolta löytyy 3 omaa ponia. Sasha on harrastanut ihan syntymästään asti hevosia ja saikin ensimmäisen poninsa 2-vuotiaana. Sashan matka on ollut pitkä ja raskas, mutta hän on pääsyt toteuttamaan sitä mitä rakastaa, eli kisaamista. Sasha rakastaa pikkuponeja sydämensä pohjasta ja onkin hyvä niiden kanssa. Sasha treenaa tavoitteellisesti poneillaan ja käy sitten muilla talleilla liikutelemassa ja ei ehkä niin tavoitteellisesti mene heillä. Sasha on lempeä ja ystävällinen ja tulee toimeen kaikkien kanssa.

Banon Beatrice ”Pernilla”

welshponi, tamma, 114cm, 6-vuotias, lasten ratsu, helppo:C, 60cm

Pernilla on suloinen pieni welshponitamma jonka selkään uskaltaa laittaa kenet tahansa. Lasten tunnilla poni kiertää kehää nätisti ja tikittää ravissa eteenpäin tasaisin askelin. Jos selkään kuitenkin eksyy joku osaavampi, joka vaatii Pernillalta hänen mielestään liian vaikeita, saattaa pikkuponi ottaa hatkat.

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

10%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Elina ja Sasha

Elina

Elina, 170cm pitkä, haalistuneet punaiset hiukset, hoikka. Tasoltaan HeB ja 70cm. Sashan kanssa pääsisi pidemmälle ja oppisi paljon, sekä Elinan erikoisalaa on nimen omaa tuliset tammat ja ruunat. Elinalla on 2 omaa ponia ja yksi tulinen 170cm ratsukoulutuksessa oleva ruuna.

Shahraiz Aquil ”Sasha”

arabiristeitys, tamma, 157cm, 16-vuotias, kokeneemmille ratsastajille, helppo:A, 120cm

Shasha on täyttä verta ja se kyllä näkyy. Tämä kärpäskimo neiti kuumuu nollasta sataan sekunneissa ja onkin varsin haastava ratsastettava. Se on kuitenkin todella osaava, jos ratsastaja saa tamman kekittymään tehtävään.

Seela ja Sasha Tie Tähtiin kisoissa 2021

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

0%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Kielo ja Rölli

“Tässä on talli ja täällä on se Rölli-suokki, josta puhuimme! ” Aleksi selittää. Minä kävelen lähemmäs. Karsinasta kurkkaa korvat hörössä tumma hevnen. Se hörisee kiinnostuneena ja työntää turpansa aivan karsinan kaltereihin kiinni. Avaan karsinan oven ja Rölli suorastaan juoksee syliini. Nauran ääneen ja otan tumman ruunan vastaan. Silitän sen kaulaa ja Rölli tunkee aivan viereeni. Se hörisee ja hinkkaa päätään minuun. Juuri tälläisia heppoja rakastin. Röllistä ja minusta tulisi mahtava tiimi.

Kielo

Kielo, on 14-vuotias tyttö, joka on touhunnut aina hevosten kanssa. Hänen tädillään oli muutama vuosi sitten kolme omaa suomenhevosta. Kielo kävi ratsastelemassa niillä. Sitten hänen tätinsä kuitenkin muutti Saksaan, ja hänen hevostensa kanssa touhuilu kävi mahdottomaksi. Tasoltaan Kielo on HeA ja pystyy hyppäämään esteitä 100 cm tasolla. Hän toivoo kehittyvänsä enemmän etenkin esteillä ja tykkää kilpailla.

No, miltä hän näyttää? Kielolla on tummanruskeat olkapäille ulottuvat hiukset. Ne ovat hieman laineilevat, mutta tyttö tykkää korostaa niiden laineita kihartamalla hiuksiaan hieman. Harvemmin hän kuitenkaan tallilla hiuksia pitää auki, joten useimmat tallikaverit näkevt hänet vain ranskanleteillä päivästä toiseen. Silmät Kielolla on harmaan siniset. Ne ovat suloisen suuret ja ripset varjostavat niitä. Pituudeltaan tämä tyttö on suunnilleen 160 senttimetriä. Kielo toivoisi, ettei kasvaisi enää kovinkaan paljoa, koska hän tykkää ratsatsaa myös pienilläkin poneilla.

Luonteeltaan Kielo on sosiaallinen, ja auttaa aina ja iloisesti. Hänellä on paljon kavereita, mutta aivan lähelleen hän päästää vain osan. Siksi tytöllä on vain muutama oikeasti hyvä ystävä. Hän ei uskoudu kenellekkään ellei tämä ensin ole todistanut olevansa luottamuksen arvoinen. Silti, hän on ystävällinen jokaiselle ja Kielon luokse voi aina tulla!

Kieloa saa käyttää rohkeesti tarinoissaan, tyttö nimittäin viettää melkein kaiken vapaa-aikansa tallilla!

Rantamäen Mörökölli ”Rölli”

suomenhevonen, ruuna, 155cm, 8-vuotias, kokeneemmille, vaativa:B, 120cm

Rölli on komea musta suomenhevosruuna, joka on todella sosiaalinen. Tunkee aina syliin kaikissa hoitotoimenpiteissä ja haluaa olla kaikessa puuhailussa mukana oli kyseessä sitten tarhan siivous tai loimen viikkaaminen tangolle. Ratsastaessa Rölli on todella osaava ja näyttää mielellään parhaita puoliaan erityisesti kisoissa.

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

20%

Ratsastustunnit

10%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Jasmiina ja Osku

Jasmiina

Jasmiina 16vuotias pisamanaamainen hurjat 162cm pitkä tyttö. oranssit pitkät hiukset ovat yleensä kiini otsatukan alta kiiluvat vihreät silmät. Jasmiina tai ystävällisimmin Jassu on ratsastanut 10 vuotta. Jassu tykkää esteratsastuksesta ja haluaisikin päästä joskus valmentautumaan ja kilpailemaan esteillä. Luonteeltaan tyttö on ystävällinen,huumorintajuinen, iloinen ja pirteä. Jassu tykkää touhuta hevosten kanssa oikeestaan kaikenlaista. Ratsastus ei ole aina se tärkein asia. Jassu asuu isänsä kanssa ja on vasta muuttanut.

Five O’clock Somewhere ”Osku”

trakehneninhevonen, ruuna, 165cm, 14-vuotias, estepainotteinen, helppo:A, 130cm

Osku on estehevonen parhaimmillaan. Se kulkee omalla moottorilla ja hyppää varmalla tekniikalla. Hoidettaessa se on vähän sählä ja koulutunnillakin saattaa ottaa hieman kierroksia, jos muut hevoset esimerkiksi laukkaavat.

Osku ja Elina Tie Tähtiin kisoissa 2021

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

20%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Miska ja Lenni

Mikkel van Leeuwen

Hollantilaislähtöinen, Mikkel van Leeuwen tai tutuille vain Miska on 175cm pitkä musta hiuksinen ja vihreäsimäinen nuori mies. Ratsailla poika on ollut jo pienestä pitäen, sillä isänsä on ottanut pojan kanssaan ratsastamaan Miskan ollessa vain muutaman viikon ikäinen. Miskan isä oli huippuratsastaja Bastian van Leeuwen joka menehtyi ratsastusonnettomuudessa jonka jälkeen Miska ja tuon äiti, Saana van Leeuwen (os. Kerttula) muuttivat takaisin Suomeen ja sitä kautta Miska päätyi alunperin Hallavaan.

Lewellyn “Lenni”

FWB, ruuna, 160cm, 10-vuotias, kaiken tasoisille, vaativa:B, 120cm

Lenni on lempeä ja sielultaan herkkä siro hevonen, joka katselee maailmaa mielummin vähän etäämmältä. Se on kuitenkin myös todella kiltti ja tekee kaiken mitä siltä pyydetään vaikka jokin asia jännittäisikin. Lennin kanssa pitää olla rauhallinen ja kuunnella tarkkaan sen elekieltä. Herra ei erityisemmin vaikuta pitävän harjauksesta, mutta kun luottoa hoitajaan alkaa syntyä, alkaa Lennikin nauttia huomionosoituksista.

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

10%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Nio ja Virma

Nio

Luonne:
Nio on positiivinen kaikkien kanssa toimeentuleva henkilö, mutta häntä voi olla hankala sietää, jos ei kestä sarkasmin täyteistä huumoria tai muita lähetulkoon hulluja päähänpistoksia. Nio ei suutu helposti, mutta jos hänet saa suuttumaan, Nio on pitkävihainen.
Hevosten läheisyydessä Niolle tärkeintä on hevoset ja niiden hyvinvointi. Selässä ollessaan hän keskittyy satakymmenen prosenttia siihen mitä tekee, ja pystyy sisäistämään opettajan ohjeet, vaikkei niitä olisi hänelle tarkoitettukkaan. Tästä huolimatta Nio tuntee usein itsensä lähes alkeisratsastajaksi löysän keskivartalonsa kanssa. Tallihommia hän tekee mielusti, ja onkin onnellisimmillaan tallilla ollessaan. Läppä lentää kavereiden kanssa ja muutenkin puheesta ei ole pulaa, kun Nio on tallilla.

Ulkonäkö:
Synttärit 20.5. ja ikää siis 22. 168cm pitkä laihahko kaveri kapeahkoilla ja vaaleilla kasvoilla. Punaruskeat pörröiset hiukset koristavat päänahkaa, ja nenän yläpuolella on vaaleansiniset silmät. Silmiä reunustaa pisamat kesäisin, joita Nio on talvisinkin yrittänyt jäljitellä outojen katseidenkin jälkeen kauppojen meikkiosastolla, kyllä ne on Nion lempparijuttu hänen naamassaan.
Nio pukeutuu rennosti tallille, yleensä päällä onkin punainen huppari ja harmaat collarit, hiuksetkin ovat niin sekaisin, kun vain lyhyet hiukset on vain mahdollista saada. Jos Nio sattuu liikkumaan muutakin väliä, kuin koti–talli, talli–koti, sekä välissä koulu, huomaa hänen puokeutumisessaankin suuren muutoksen; tukka siististi kammattuna, siniset farkut ja joku kiva paita, kuuluvat sitten siihen linjastoon.

Virmalised ”Virma”

eestinhevonen, tamma, 147cm, 11-vuotias, estepainotteinen, helppo:B, 100cm

Virma on vähän omituinen poni. Se mulkoilee kaikkia ja kaikkea sinisillä herasilmillään ja kiukuttelee tuntiratsastajille. Hoitajilleen se kuitenkin on mitä lutuisin hevosystävä, jonka kanssa voi tehdä melkein mitä tahansa.

Nio ja Virma metsäkävelyllä 2021
Nio ja Virma estetunnilla 2020

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

10%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Hallavassa on tuntihevosten lisäksi tilaa myös kuudelle yksityisille hevosille tallissa ja muutama vapaa paikka pihatossa. Yksäripaikkaa haetaan niin ikää myös lomakkeella ja paikat annetaan sopiville ehdokkaille. Yksärin omistajat saavat osallistua Hallavan toimintaan samalla tavalla kuin hoitajat ja tuntilaisetkin.

Ciara ja Mona

26-vuotias Ciara ei ole sisältä sitä hunajaa ja kermaa mitä päältäpäin saattaisi ensimmäisenä kuvitella. Nainen on päätynyt Pronssijoelle monen mutkan kautta, juuret ulottuvat Kanadan Vancouveriin. Englanti on selkeästi hänelle vahvempi kieli ja Ciara puhuukin suomea pienellä aksentilla. Se ei kuitenkaan itsevarmuuden ja vankkojen mielipiteiden takaa erotu. Ciara on treenannut yhdessä hevosensa Monan kanssa budjonnyin varsa-ajoilta asti ja hevonen onkin siten täysin omaa käsialaa. Tältä punaiselta kaksikolta ei temperamenttia puutu ja jokainen haaste otetaan vastaan!

Ciara Veronica Lilyan Washington

Monan omistaja

“Luxury and weekend, two of my favourite words”

Ciara haluaa ihmisten ennemmin pelkäävän häntä kuin pitävän hänestä. Valkoinen Tesla kaartaessa tallin pihaan aiheuttaakin monelle harmaita hiuksia. Itsevarmuutta punapäältä löytyy ja usein talliporukassa Ciaralla juttua riittää. Hevosten kanssa nainen eristäytyy omaan kuplaansa ja toimii hevosen kuin hevosen kanssa yhteistyössä. Ciara asuu yhdessä kihlattunsa Hanneksen kanssa ja nainen onkin saanut toivomansa bruneten istumaan aamupalapöytäänsä.

Priton Mirona ”Mona

Omat sivut

8-vuotias budjonny tamma, Ciaran ensimmäinen oma hevonen. Potentiaalia löytyy vaikka minne koulukiemuroilta oksereille. Hevonen kiinnittää varmasti monien huomion valkopäänsä, sekä korkeiden, miltei kirjavaksi lueteltujen sukkiensa kera. Kokonsa ja siron rakenteensa puolesta ensimmäisenä ei herää ajatus yhdestä tallin tasokkaimmista kisatykeistä.

“Tämmönen se nyt sitten on” Hymyilin rapsuttaessani kaunista valkopäistä tammaa, joka oli juuri astellut Suomen maankamaralle.

säkä: 1,58m
re: 125cm
ko: Va A
i. Mironov
e. Lada KERJ-I, ERJ-I

Maastossa jouluna 2021
Itsenäisyyspäivän tanssiaiset 2021

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

20%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Sofie ja Puhuri

Sofie on sosiaalinen, rauhallinen ja empaattinen. Toisinaan malttinsa menettäessä hän voi olla hyvinkin äkkipikainen ja ärhäkkä, mutta pyrkii aina olemaan ystävällinen kaikille.

Sofien hevonen on 4-vuotias, 148cm Suomenhevosruuna Puhuri, oikealta nimeltään Tuulenpuuska. Puhuri on kiltti ja erittäin sosiaalinen, joka tulee jokaisen hevosen, ihmisen, koiran tai minkä tahansa muun kanssa toimeen. Puhuri on erittäin rohkea eikä pelkää oikeastaan mitään, ja on erittäin läheisyydenhaluinen.

Sofie Allen

16-vuotias tyttö, syntynyt Lontoossa, mutta muuttanut pienenä äitinsä kanssa Suomeen. Perinyt isältään englanninkielisen nimensä.
Sofie on sosiaalinen, rauhallinen ja empaattinen. Toisinaan malttinsa menettäessä hän voi olla hyvinkin äkkipikainen ja ärhäkkä, mutta pyrkii aina olemaan ystävällinen kaikille. Erittäin eläinrakas, ja omistaa oman hevosensa lisäksi ison uros dobermannin, Mizpahin.
Sofiella on platinan vaaleat, keskipitkät hiukset ja vihertävät silmät. Keskivertoa lyhyempi ja pienikokoisempi tyttö, mutta sitäkin sitkeämpi ja vahvempi.

Tuulenpuuska

Sofien hevonen on 4-vuotias, 148cm Suomenhevosruuna Puhuri, oikealta nimeltään Tuulenpuuska. Puhuri on kiltti ja erittäin sosiaalinen, joka tulee jokaisen hevosen, ihmisen, koiran tai minkä tahansa muun kanssa toimeen. Puhuri on erittäin rohkea eikä pelkää oikeastaan mitään, ja on erittäin läheisyydenhaluinen. Viihtyy porukoissa hyvin, yksin ollessaan saattaa hermostua. Puhuri on myös hyvin anteeksiantava ja rauhallinen, vaikka onkin kovin nuori. Puhuri hyppää toistaiseksi vasta pieniä 60cm ratoja, mutta tulevaisuudessa kapasiteettia riittää varmasti metrinkin radoille lujalla ponnistusvoimalla. Kouluratsastuksessa taso on vielä HeB, mutta sitäkin on tavoitteena nostaa vielä.

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

20%

Ratsastustunnit

10%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Nelly ja Uno

Nellyn unelmat ovat vihdoin päässeet toteutumaan. Jo oma poni riittäisi mutta tämmöinen herrasmies oli täydellinen Nellylle. Uno on vanha kenttä poni joka tuli loppu syksystä Nellylle opetus mestariksi ruotsista. Heidän tavoitteet ovat mitättömät mutta toistensa kanssa puuhailu saa lähes aina molemmat hyvälle tuulelle. Kaksikon arki koostuu lähinnä hömppäilystä ja rapsutteluista. Pitkän hevostaustan vuoksi Nellyllä riittää tasoa vaikeinpiinkin luokkiin, mutta Nellyn haaveet vaihtoivat suuntaansa Unon tullessa tämän elämään. Sen lyhyen ajan. itä tämä pari on tuntenut, on antoisaa.

Nelly Eklund

Nelly Eklund on 14 vuotias koko ikänsä hevostelua harrastanut tyttö. Suomenruotsalaisen taustansa myötä hän on viimein saanut oman kouluponinsa Unon tuttaviensa kautta. Nelly on reipas ja helpostilähestyttävä. Tyttöllä on keskipitkät brunet hiukset jotka ovat lähes aina leitillä. Nelly omaa huumorin tajun ja tykkää viihdyttääkin muita tallilaisia. Nelly on tasoltaan vahva helppo b ja osaa myös helpon A asioita. Nelly on hyvin eläin rakas ja viihtyisin mieluusti koiralaumansa kanssa. Nelly on perheensä ainoa jäsen ja hänen isänsä on puoliksi ruotsalainen. Nelyn äiti taas vanha esteratsastaja ja hän on tärkeä taustajoukko Nellyn ja Unon puuhissa.

Uno

The Number Uno ”Uno” s.2012. Saksalainenratsuponi ja herrasmies Uno on tasokas mutta kiltti ruuna. Uno on tuotu ruotsista ja asustaa nykyään Hallavassa Nellyn hoidossa. Nellyn koulupainoteisuuden vuoksi Uno on kouluratsuna, mutta Unski osaa myös näppäränä hypätä. Kaikki toimenpiteet Unolla sujuu lähes moitteetta. Uno asuu pihatossa ja hevosenelämä on leppoisen puoleista Unon ja Nellyn kannalta, muutama kouluvalkka siellä, muutama ratsastuskoulutunti. Maastoilu on molempien top ykkönen, ja maastot ovat hyvin läsnä heidän elämässä.

Ratsastaessa Unoa, kuskilla pitää olla huumorin tajua, mutta päättäväinen. Uno on erittäin hyvällä työmoraailla varustettu. Pitää kuitenkin muistaa että Uno on veikeä poni, ja tällä on ponien metkut ja pilkettä silmäkulmassa.

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

20%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Vera ja Ben

Vera on päätynyt ihmisaran ja hyvin pelokkaan Benin omistajaksi. Hän oli matkalla ostamaan hienoa estetammaa, mutta Ben sulatti hänen sydämensä. Vera joutuu muuttamaan paljon omia toimintatapojaan ja haaveitaan esteratsastajan urasta, antaakseen Benille hyvän ja hevoselle luontaisen elämän. Vera tutustuu mm. naksutinkoulutukseen ja positiiviseen ja negatiiviseen vahvistamiseen, joista hän ei ole koskaan ennen kuullut. Aluksi Vera oletti opettajansa Benille luottamusta ihmisiin ja Veraan itseensä, mutta homma kääntyi päälaelleen ja nyt Ben onkin se opettaja, joka opettaa Veralle paljon uusia puolia hevosharrastuksesta.

Vera Kuusisto

Vera Kuusisto on suomalaissyntyinen viisitoistavuotias tyttö. Veralla on blondit hiukset ja suuret siniset silmät. Hän on ollut hevostyttö jo pienestä pitäen, ja onkin omistanut monta kisaponia, joiden kanssa hän on päässyt kilpailemaan esteillä jopa kansainvälisiä luokkia, ja menestynyt. Hän hyppäsi vielä edellisen hevosensa kanssa 110cm ratoja, mutta nyt hän on päätynyt ihmispelkoisen ja hyvin aran ponin omistajaksi. Ruunalla ei voi ratsastaa, ja suorittaja-tyyppinen Vera joutuu välillä koetukselle herkän Benin kanssa. Vera viihtyy omissa oloissaan, ja hänet voikin nähdä tallilla jackrussel-koiransa Pedron kanssa.

Benjamin “Ben”

Benjamin eli tutummin ”Ben” on ruunikko 6v risteytysponi ruuna, jonka taustoista ja suvusta tiedetään hyvin vähän. Se on noin 130cm korkea ja se pelkää ihmisiä ja kaikkea niihin liittyvää. Ben on tuotu Hollannista, jossa sen edelliset omistajat alkoivat ratsukouluttamaan sitä ikäänsä nähden aivan liian aikaisin, jonka takia sillä on vahvoja pelkoja ihmisistä ja hoitotoimenpiteistä. Vera löysi sen myyntitallilta Suomesta, jossa se oli ollut pihaponina. Ben on tunnetaitojen mestari, ja hän opettaa Veralle paljon kärsivällisyyttä ja rentoutta hevosharrastuksen suhteen.

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

30%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Hannes ja Kata

Hannes Stevandér on 29-vuotias 176cm pitkä suomalainen mies. Jo kuusitoista vuotiaana valmentajan pestiin ajautunut mies on valmistunut täysi-ikästyttyään ratsastuksen opettajaksi ja on työskennellyt myös ratsuttajana. Kata on miehen toinen oma hevonen ja toivottavasti tulevaisuuden huippuratsu.

Hannes Stevandér

Hannes Stevandér on 29-vuotias 176cm pitkä suomalainen mies. Jo kuusitoista vuotiaana valmentajan pestiin ajautunut mies on valmistunut täysi-ikästyttyään ratsastuksen opettajaksi ja on työskennellyt myös ratsuttajana. Kata on miehen toinen oma hevonen ja toivottavasti tulevaisuuden huippuratsu.

Kastanjan Muscat “Kata”

Trakehner tamma

Omat sivut

Myytyään vanhan hevosensa Näkin, Hannes ei ollut ihan varma siitä että millaisen hevosen tuo haluaisi seuraavaksi. Ruunan myynnistä sai kuitenkin hyvän pesämunan uuden hevosen etsintään, sekä tasaisesti säästöön siirtyneet eurot kasvattivat pottia jolla ostaa uusi hevonen. Mies kävi katselemassa ja koeratsastamassa monenlasia hevosia, kunnes tuo törmäsi Kastenjeholmin myynti-ilmoitukseen varsoista ja tutustutuuaan myyntivarsoihin paremmin, oli molempien osapuolien nimet alla Kastanjan Muscat nimisen tamman myyntipapereissa ja näin ollen Hanneksella oli taas uusi projektihevonen allaan josta kouluttaa itselleen tulevaisuuden estetähti.

Jos vanhemmillaan on luonnetta, löytyy sitä myös Katasta. Tamman hoitajalta vaaditaankin pitkiä hermoja sekä hyvää huumoria ja ajoittain jopa nopeaa reaktiokykyä. Mitään pahaa kuitenkaan tamma ei yleensä hoitajallen halua, mutta ajoittain jos se itse kokee että hoitotoimenpiteet ovat ottaneet liian kauan, se saattaa alkaa nakkelemaan päätään, kuopimaan tai irvistelemään. Paras tapa onkin jättää vain tamman venkuloinnit huomiotta ja kiittää sitä sen seistessä nätisti, vaikka välillä tuntuukin siltä että osaako Kata olla hetkeäkään sivistyneesti aloillaan.

Ratsuna Kata ei ainakaan helpommaksi muutu ja se ei todellakaan ole aloittelijoiden ratsu. Tamman kanssa pitää olla koko ajan hereillä ja sitä täytyy ratsastaa kevyillä avuilla. Eriävän mielipiteensä Kata kertoo myös helposti ja voimakkaasti joten hyvää tasapainoa kysytään varsinkin siinä kohtaa kun Katan takapää kevenee ja se esittelee taitojaan pukittelun saralla. Sileällä Kata ei jaksa kauaa toistaa samaa tehtävää joten tehtävissä täytyy olla sopivasti vaihtelevuutta. Kuitenkin tammalla on omalla tavallaan ilmavat ja näyttävät askeleet, vaikka sen esiin tuominen on ajoittain hankalaa. Esteillä Kata vaatii kontrollia sillä se haluaisi vain laukata täysiä esteelle ja hypätä niiden ylitse ajoittain vaikka millaisilla kamikaze loikilla. Kuitenkaan aina tamma ei hyväksy apuja joten sen kanssa joutuu ajoittain hieman tasapainottelemaan ja kunhan löytää tavan joka sillä hetkellä Katalle sopii on sillä ihan kiva tyyli ylittää esteet, vaikka se pysyykin silti hieman vahvana.

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

30%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Alva ja Evie

Nykyisin 19-vuotias Alva muutti kymmenen vuotta sitten Ruotsista Suomeen. Hän omistaa connemaraponin Evien ja parivaljakko onkin hauska näky viilettäessään täyttä laukkaa pellolla Alvan kirkkaansiniset hiukset hulmuten. Vaikka Alva saattaa vaikuttaa hieman hiljaiselta ja syrjäänvetäytyvältä, tämä on todellisuudessa todella iloinen ja puhelias kun häneen tutustuu. Tyttö on hyvin uskollinen ystävä ja erittäin suojelevainen läheisiään kohtaan. Vaikka hän ärsyyntyykin melko helposti, hän myös rauhoittuu ja unohtaa asian aivan yhtä helposti.

Alva Roslund

Asuipa kerran jossain Ruotsin maaseudulla iloinen lapsonen, nimeltään Alva. Kyseinen lapsonen ratsasteli mielellään naapurinsa työhevosilla, ja hieman vanhempana tämä olikin tuttu näky pelloilla ja pikkuteillä. Kymmenen vuotta sitten tämä nykyisin 19-vuotias tyttö kuitenkin muutti Suomeen ja päätyi pienelle ratsastuskoululle hankkimaan ratsastuskokemusta. Alva oli nopea oppimaan, ja pian hän jo kilpailikin ratsastuskoulun poneilla. Ponit tulivat Alvan elämään jäädäkseen, tämä onkin omistanut muutaman ponin ennen nykyistä ratsuaan Evietä.

Hyvin kevyen ruumiinrakenteen omaavana ja vain 156cm pitkänä tyttö voikin hyvin ratsastaa myös poneilla. Alva onkin kirkkaansinisine hiuksineen hauska näky, kun tämä viilettää täyttää laukkaa pellolla, joko pienellä ponilla tai valtavalla työhevosella. Sinisten hiusten lisäksi Alvalla on suuret ja kauniit harmaat silmät sekä muutama pieni arpi ohimolla, johtuen lapsuuden astetta rajummistakin putoamisista.

Vaikka Alva saattaa vaikuttaa hieman hiljaiselta ja syrjäänvetäytyvältä, tämä on todellisuudessa todella iloinen ja puhelias kun häneen tutustuu. Tyttö on hyvin uskollinen ystävä ja erittäin suojelevainen läheisiään kohtaan. Vaikka hän ärsyyntyykin melko helposti, hän myös rauhoittuu ja unohtaa asian aivan yhtä helposti. Kunnolla suuttumaan Alvaa ei meinaa saada mutta jos siinä onnistuu, kannattaa varautua kunnon riitaan. Alva on myös toisinaan hieman hajamielinen vaikka yrittää parhaansa mukaan muistaa kaiken. Huumorintajuakin Alvalta löytyy, joskin hieman huonoa ja synkkää sellaista. Tämä kuitenkin tietää milloin on oikea aika vitsailulle, ja millainen huumori on tilanteessa sopivaa. Alva tulee hyvin toimeen useimpien ihmisten kanssa.

Foxglove “Evie”

Connemaranponi

Omat sivut

Merkit

Päiväkirjamerkinnät

0%

Ratsastustunnit

0%

Tapahtumat

0%

Tarinat

Tässä sivun lopussa on vielä omat erittelyt sellaisille tuntihevosille, joille ei ole vielä hoitajaa. Hoitajaksi voi hakea Hae mukaan porukkaan -sivulla.

Moonshine chick ”Muumi”

ratsuponi, tamma, 126cm, 14-vuotias, osaaville junnuille, helppo:A, 80cm

Muumi, tai Typy niinkuin Aleksi tammaa joskus kutsuu, on siro pieni poni, joka on monen junnun lemppari. Siltä ei osaamista puutu, muttei myöskään kulje automaattisesti oikein päin. Esteille tamma kieltää useammin kuin hyppää, mutta ainakin ratsastajalla on aina kyydissä hauskaa.

Miska ja Muumi Tie Tähtiin kisoissa 2021
Miska ja Muumi talvileirillä 2020

Routaruusun Hassunhaaska ”Hauska”

suomenhevonen, tamma, 153cm, 17-vuotias, kokeneemmille, helppo:A, 100cm

Hauska on vähän hankala tamma. Hoidettaessa se on lähestulkoon pystyynkuollut, möllöttää vain paikoillaan ja antaa ihmisten hössöttää ympärillä. Jos pitää väistää johonkin suuntaan tai kaviota nostaa, on Hauska hitaanpuoleinen toimimaan. Ratsastettaessa siitä tulee melkoinen pikakävelijä ja ravissakin tamma lähtee helposti painamaan kädelle ja jyräämään kunnolla eteen.

Hauska mukana Pride piknikillä 2020

Cooper Black IV ”Cooper”

knabstrupinhevonen, ruuna, 167cm, 12-vuotias, koulupainotteinen, helppo:A, 110cm

Cooper on suuri ja hitaanpuoleinen ruuna, jolle pitää antaa aikaa lämmetä. Vauhtiin päästessään se on kuitenkin hyvinkin osaava kouluratsu. Cooper on vähän säikynpuoleinen ja ratsastajalla saakin olla hyvä tasapaino ruunan tehdessä yllättävänkin nopeita ryntäyksiä ja sivuloikkia.