Hallavassa kaiken keskiössä ovat tarinat, joiden inspiraatioksi ja tueksi ylläpitäjä piirtää kuvia ja järjestää erilaisia tapahtumia. Tarinoita ovat tervetulleita kirjoittamaan kaikki iästä tai taitotasosta riippumatta. Luo ensin itsellesi sellainen hahmo, joka sopii mielestäsi ratsastuskoulumiljööseen tavalla tai toisella, ja jonka näkökulmasta haluat kirjoittaa. Sitten voit pohtia, kuinka hahmo liittyy Hallavaa, tuleeko se ratsastustuntilaiseksi, hevosenhoitajaksi, omistaako se kenties oman hevosen tai etsiikö se töitä tallityöntekijänä? Kirjoita hakemus, jossa esittelet hahmosi ja sitten voitkin jo aloittaa. Tarinoita saa kirjoittaa myös hahmon tallin ulkopuolisesta elämästä, mutta talli toimii oivana kohtaamispaikkana, jossa eri kirjoittajien hahmot törmäävät toisiinsa. Alla on esiteltynä erilaista kuvitteellista toimintaa, josta voi ottaa inspiraatiota omiin tarinoihinsa.

Tuntihevosten hoitaminen

Hallava on ratsastuskoulu, jossa järjestetään niin alkeistunteja kuin kokeneemmille suunnattuja koulu- ja estetuntejakin. Jotta tallin arki pyörisi jouhevasti, tarvitsevat tunneilla työskentelevät hevoset itselleen hoitajat. Hoitajat huolehtivat siitä, että alkeistuntilaiset saavat hevosensa ajoissa varustettua tunneille, ja että päivän päätteeksi varusteet löytävät tiensä takaisin omille paikoilleen. Hevosten hoitajat ovat ratsastuksenopettajille korvaamaton apu, mutta tärkeitä myös itse hevosille. Hoitajilla on aikaa rapsutella ja harjailla hellyydenkipeitä tuntuhevosia, viedä niitä vapaapäivinään maastoon, ja puuhailla kaikenlaista kivaa hevosten mielenvirkistykseksi. Lisäksi hoitajien velvollisuuksiin kuuluu tietysti tallin siisteydestä huolehtiminen esimerkiksi hoidokkinsa ruoka- ja juomakippoja putsaamalla, karsinoita siivoamalla ja varusteita puhdistamalla. Vastapainona työlle, hoitajat saavat itsenäisesti ratsastaa hoitohevosillaan niiden vapaapäivinä.

Hoitajia otetaan yksi kullekin tuntihevoselle. Hoitajan tulee kirjoittaa vähintään yksi tarina kuukaudessa, sillä hoitajan paikkoja on vain rajoitetusti ja laitamme epäaktiivisen hoitajan paikan hakuun, jos hänestä ei kuulu pitkään aikaan mitään. Lisäksi Instagramin puolella Hallavan hevosille otetaan “apuhoitajia”, jotka voivat piirtää hoidokeistaan kuvia ja kirjoittaa lyhyitä tarinoita Instagramin puolella.

Yksityishevosten majoittaminen

Majoitamme Hallavassa muutamia yksityisiä virtuaalihevosia, joille tarjoamme puoliylläpidon sisältäen oman karsinan tai pihattopaikan, ruokinnan kolme kertaa päivässä, loimituksen ja puolipäivätarhauksen. Omistajan tulee itse siivota karsina ja huolehtia hevosen liikutuksesta. Joissain tapauksissa ykistyinen hevonen voi tehdä töitä myös tuntihevosena. Yksityisten omistajat voivat hoitajien ja tuntilaisten tapaan osallistua kaikkeen toimintaan ratsastustunneista leireihin, ja lisäksi järjestämme satunnaisesti valmennuksia.

Jos hahmosi on jo aikuinen tai muuten jo kokeneempi ratsastaja, eikä hoitajan rooli tunnu sille sopivalta, voit tuoda meille asumaan oman hevosesi. Paikkoja on kuitenkin vain rajoitetusti ja hoitajan paikka on huomattavasti helpompi saada. Helpoiten yksäripaikan saat, jos hevosellasi on jo omat nettisivut ja kuva. Mutta jos paikkoja on paljon auki, saatat saada myös karsinapaikan hyvän hakemuksen avulla.