Helada Blanca


nimi Helada Blanca väri kimo
sukupuoli tamma taso va:B, 100cm
rotu PRE kasvattaja Monty Grazias
syntymäaika 23.4.2016, 9v* omistaja Aleksi (VRL-10836)
säkäkorkeus 158cm hoitaja Tinka


Tallin upea maskotti

Halla on tallin upea pitkäjouhinen maskotti, jolla joka ikinen tallilla kävijä haluaisi ratsastaa. Se on korkealle koulutettu pura raza espanola, jolta luonnistuu laukanvaihtojen lisäksi myös laukkapiruetti. Voit siis kuvitella, kuinka tallityöt huokailevat katsomossa Aleksin treenatessa Hallan kanssa. Tamma käy myös kokeneiden tunneilla.

Halla on hieman epäluuloinen tapaus ja sitä jännittää kovasti uudet asiat. Esimerkiksi pesukarsinaan meno saattaa saada tamman steppailemaan hätääntyneenä. Se ei kuitenkaan ikinä tahallaan satuttaisi ketään, vaan on varsin hyväluontoinen hevonen. Silloin kun paikka ja hoitaja ovat tuttuja, kuoriutuu Hallasta varsinainen halinalle, joka tunkee turpansa kainaloon ja kerjää rapsutuksia. Varsinkin sen paksun harjan alta rapsuttaessa Hallan silmät painuvat umpeen ja alahuuli roikkuu rentona.

Satulavyön kiristäminen on Hallan inhokkiasia ja se ei malttaisi silloin pysyä paikoillaan. Muuten varustaminen ja hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta. Selkään noustessa tamma on hieman kiireinen ja sitä onkin aktiivisesti opetettava seisomaan paikoillaan. Myöskään ratsastettaessa energiaa ei puutu, mutta Halla ei silti kuumu tai lähde käsistä. Se on hyvin herkkä suustaan ja ratsastajan käden tulee olla höyhenen kevyt.

Halla osaa myös hypätä esteitä, mutta on selvästi enemmän kouluhevonen. Aleksi toivoo Hallasta myös hyvää vetohevosta maastoon, mutta saa nähdä kuinka kauan miheltä kestää kouluttaa epäluuloisesta tammasta maastovarma.

Sukutaulu

i. nieve blanca evm
s. 2007
km, 155cm
ii. consoladoraevm
s. 2004
m, 156cm
ie. invierno evm
s. 2002
km, 158cm
e. Maravillosa evm
s. 2007
km, 160cm
ei. grandeza evm
s. 2002
m, 161cm
ee. cometa feroz evm
s. 2002
km, 158cm

Halla on syntynyt espanjassa ja sieltä sen molemmat vanhemmat ovat kotoisin Graziaksen tallilta. Nieve oli uljas komealiikkeinen ori, jolla kilpailtiin koulua kansainväliselläkin tasolla. Se saattoi olla paikoitellen haastava käsitellä ja oli räjähdysherkkää energiaa täynnä. Hallan emä sen sijaan oli hieman rauhallisempi tapaus. Sillä ei ole kilpailtu, mutta tammalla on hyvä suku ja sillä on teetetty useita varsoja, jotka ovat menestyneet kisakentillä.

Kuvagalleria


Tämä on virtuaalihevonen
© Hallava 2019