Hahmot

Naava Sumulahti

28-vuotias, innostunut kenttäratsastuksesta, rakastaa pörröisiä suomenpienhevosia

Naava on niitä ihmisiä, jotka tekevät ennen kuin ajattelevat. Hän saattaa keskellä yötä herätä siihen ajatukseen, että olisipa hauskaa omistaa oma pieni talli, omille pienille suomenhevosille – ja tehdä samantien ostotarjous jo jonkinaikaa myytävänä olleesta pienestä maatilasta Pronssijoen kupeesta. Naava on myös niitä ihmisiä, jotka osaavat suostutella sinut tekemään melkein mitä tahansa. Ja niin hän suostutteli myös lapsuudenystävänsä Elyssan mukaan tähän hulluun ideaan.

Kaksikko remontoi ensin vanhan navetan talliksi, muutti omat hevosensa Ruusun, Hurmoksen ja Tillin sinne asustelemaan ja alkoivat sitten neuvotella opiskeluajoilta tutun Aleksin kanssa, joka omisti läheisen Ratsastuskoulun ja muutaman hyväsukuisen suomenhevosvarsan. Niin talliin muuttivat myös Tuike, Saaga ja Nyyhkis, sekä jo mainetta kilpakentiltä niittänyt Luka, jota kaksikon oli tarkoitus alkaa viemään eteenpäin. Niin syntyi Ratsutalli Hallava ja liikeidea ratsutuspalveluista ja omien suomiheppojen kasvatuksesta.

Kaksikosta Naava on se kilpailuhenkisempi. Hän treenaa hevosia päämäärätietoisesti kohti parempia tuloksia, ja kilpailee niin este- kuin kenttäratsastuksessakin intohimoisesti. Vaikka Naavalla on estevalmentajan paperit, ei hän kuitenkaan ole kovin sosiaalinen tapaus ja pitääkin estevalmennuksia hyvin harvoin. Jos kuitenkin satut kentälle naisen kanssa samaan aikaan treenaamaan saatat saada muutaman lyhytsanaisen, mutta sisältörikkaan neuvon.

Tuntemattomille Naava saattaa näyttäytyä jokseenkin ujona ja hiljaisena persoonana, mutta Elyssa tietää kuinka nainen tanssii laittaessaan ruokaa, tai kiljuu onnesta kuulessaan sijoittuneensa vaikeassa luokassa. Naava on aina intoa ja uusia ideoita täynnä, tykkää käydä ulkona viettämässä iltaa, ja antaa lapsuudenystävälleen einiinkaivattuja vinkkejä miesasioissa. Hänellä on tarttuva nauru ja kyky saada myös varautuneemmat tyypit heittäytymään hullutuksiin.

Elyssa Laaksonen

31-vuotias, kouluratsastaja henkeen ja vereen, kiinnostunut kasvatuksesta ja valmentamisesta

Elyssa on lempeä, harkitsevainen ja pohdiskeleva nainen, jonka vastuullisuuden Naava aina silloin tällöin saa heitettyä romukoppaan ja innostumaan jostain aivan hullusta – kuten oman tallin hankkimisesta. Elyssa on aina halunnut lapsia ja suuren puutarhan, mutta kolmenkympin lähestyessä ja sopivan miehen antaessa odottaa itseään, Elyssa päätti lähteä toteuttamaan unelmaansa, vähän toisella tapaa. Nyt hän kasvattaa suomenhevosia ja käy valmentamassa nuoria kouluratsastajalupauksia läheisellä ratsastuskoululla. Hän tuntee Aleksin jo monen vuoden takaa, sillä he opiskelivat samaan aikaan ratsastuksenohjaajiksi.

Elyssa, jota muuten voi kutsua Ellieksi, on aina hymyileväinen ja hänelle on helppo tulla juttelemaan. Elyssa neuvoo mielellään ratsutallissa hevosiaan pitäviä yksärinomistajia ja hänen puoleensa voi kääntyä asiassa kuin asiassa. Nainen hoitaa ratsutallin rahapuolta, ja kanavoi Naavan ideoita järkevämpiin ja toimivampiin suuntiin. Ratsutallin pyörittämisen ohessa Elyssa toimii osa-aikaisena eläinlääkärinä läheisellä klinikalla. Hänellä on aina monta rautaa tulessa, mutta silti aikaa jää itsensä kehittämiselle niin ihmisenä, kuin kouluratsastajanakin.

Siirry työkalupalkkiin