Unelma omasta ratsastuskoulusta

Aleksi ja Emmi ostivat Hallavan tilan vuoden 2013 alussa, jolloin talli oli ollut tyhjillään ravihevostallin lopetettua jo muutaman vuoden ajan. Aleksi ja Emmi olivat suunnitelleet perustavansa ratsastuskoulun jo jonkin aikaa ja nyt heillä oli vihdoin mahdollisuus toteuttaa unelmansa tilan tullessa myyntiin.

Paikat olivat huonossa kunnossa: katto vuoti, lämmitys ei toiminut ja tarhojen putkiaidat olivat ruosteessa. Pariskunta kuitenkin ihastui charmikkaaseen pieneen Ruotsin vallan aikaiseen kivitalliin ja sitä ympäröivään villiintyneeseen kasvillisuuteen, eivätkä antaneet rempsahtaneen ulkomuodon hämätä. Ostotarjousta pantiin kehiin ja pian pariskunta oli tilan uusi onnellinen omistaja.

Sitten alkoivat työt, ja pakko sanoa, että kyllä siinä välillä tunsi itsensä toivottomaksi uskomattoman suuren projektin edessä. Raviradan jäänteet saivat lähteä, samoin putkiaidat, jotka korvattiin valkoisilla puuaidoilla. Katto korjattiin, varastorakennus remontoitiin pihatoksi, maneesi rakennettiin, lämmitys ja juoma-automaatit asennettiin ja paikat maalattiin uuteen uskoon.

Sinnikkyydellä ja periksiantamattomuudella tila saatiin valmiiksi lokakuussa 2013 ja talli oli vihdoin valmis majoittamaan kaksikymmentä hevosta ja muutaman pihattoponin, ja tarjoamaan onnistumisen ja ilon hetkiä ratsastuskoulun oppilaille. Emmin ja Aleksin unelma oli vihdoin käymässä toteen, mutta ei se ratsastuskoulun pitäminen ilman hauskoja sattumuksia, muutamia kyyneleitä ja yllättäviä tilanteita onnistunut…

Aleksi ja Emmi erosivat alkuvuodesta 2014, jolloin ratsastuskoulu jäi yksin Aleksin harteille. Onneksi tässä vaiheessa ratsastuskoulun kävijäkanta oli jo vakiintunut ja Aleksi sai nopeasti palkattua itselleen apukäsiä. Myös tallin hoitajat ja yksärinomistajat ovat olleet suuri apu silloin kun Aleksi on ollut sairaana tai lomailemassa. Tällä hetkellä talli pitää pystyssä Aleksin lisäksi tallimestari Ohto, sekä ratsastuksenopettaja Inka.

Hallavan ensimmäinen hevonen Palle muuttamassa talliin Emmin johdolla
Maikki hoitsunsa Astan ja Valma hoitsunsa Dunjan kanssa maastoilemassa
Hallavan unohtumattomin shettiskaksikko, Minka ja Asta
Ratsastuskoulun ensimmäinen joulu vuonna 2013.
Valman ja Mikin rakkaustarina oli vasta alkamassa.
Nyt eläköityneet Tinttu, Nikita ja Vanilla asuivat vielä tallissa.
Aleksin ensimmäinen oma hevonen, ihana Hali odottamassa Loki varsaa
Topias hoitsunsa kyyhkyn kanssa
Yksi Hallavan pitkäaikaisimmista hoitajista, Valma hoitsunsa Dunjan kanssa
Maikki ja Asta nauttimassa kesästä 2014
Uittamassa hevosia kesällä 2014
Salla kauniin tammanssa Snezanan kanssa
Nanna ja Miro ovat yksi Hallavan unohtumattomimmista pareista
Vanillan ihana varsa Oreo syntyi keväällä 2016
Alana ensimmäisen oman hevosensa Faen kanssa
Fonzie ja Melli muuttivat Hallavaan marraskuussa 2016
Vuoden 2017 joulua vietettiin Kolin leirillä Newerran kanssa