Ohjeet A – Ö

Foorumit Ohjeet Ohjeet A – Ö

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #1967 Vastaa
   Aleksi
   Avainmestari
   • Postauksia: 1507
   • Lauman johtaja

   BBCode
   Koodikieli jolla muotoillaan foorumiviestejä. Tunnistaa [ ja ] merkeistä.

   Hahmot
   Hallavassa voi itse päättää minkälaisen tyypin näkökulmasta kirjoittaa. Hahmo ei siis ole sama asia kuin sinä itse (ihminen siellä ruudun takana) vaan fiktiivinen tyyppi.
   Hahmon tulee olla realistinen ja ratsastuskouluun sopiva. Se ei siis voi olla GP-tason ratsastaja jos se käy ratsastuskoulussa tunneilla.
   Jokaisella saa olla vain yksi hahmo, kakkoshahmo ainoastaan Aleksin erikoisluvalla.

   Hoitaminen
   Hoitajaksi pääsee ainoastaan tekemällä hyvän hakemuksen ja Aleksin hyväksyttyä sen.
   Pääsääntöisesti jokaiselle hevoselle yksi hoitaja ja jokaiselle hoitajalle yksi hevonen.
   Hoitajat kirjoittavat hoitotarinoita omiin päiväkirjoihinsa. Hoitotarina sisältää kertomuksen siitä mitä kaikkea hoitaja tekee, kuten harjaa hevosta, avustaa talutustunneilla, tutustuu muihin hoitajiin jne.

   Hoitokurssit
   Hoitokursseja on neljä kappaletta ja niistä saa hoitopisteitä. Hoito I on kaikille pakollinen ja se sisältää foorumikäyttäytymiseen liittyviä kysymyksiä. Hoito II käsittelee hevosen hoitamiseen liittyviä perusasioita, kuten harjaus, varustaminen ja talutaminen. Hoito III kurssilla käydään läpi tallityöntekijälle kuuluvia asioita ja tämän kurssin suoritettuaan hahmo voi ruveta tallityöntekijäksi (tehdä vaikka iltavuoro viikonloppuisin). Hoito IV kertoo kaikesta kilpailemiseen liittyvästä. Tämän kurssin käytyään hahmo voi ruveta jonkin hevosen treenaajaksi ja käydä sillä tallin ulkopuolisissa kisoissa.

   HTML
   Koodikieli, jota käytetään nettisivujen rakentamisessa ja foorumiviestien muotoilemisessa. tunnistaa < ja > merkeistä.

   Merkit
   Merkit ovat pieniä kuvakkeita jotka kertovat suoritetuista tehtävistä ja hahmon edistymisestä. Niitä säilytetään hahmojen kaapeissa. Merkkejä saa aina sitä mukaa kun pisteitä kertyy kuhunkin kategoriaan 10 pistettä. Esim kun sinulla on koulupisteitä 10, saat he:C-merkin, kun sinulla on niitä 20 saat he:B-merkin ja kun sinulla on niitä 30 saat he:A-merkin.

   My Dear Diary
   Ei ole enää käytössä. Voit kirjoittaa omaan päiväkirjaasi myös tallin ulkopuolisesta elämästä.

   Pisteet
   Pisteitä saa kaikista tarinoista sekä osallistumisista. Pisteitä voi saada kouluratsastukseen, esteratsastukseen, maastoratsastukseen, hoitamiseen, sosiaalisuuteen ja kisaamiseen. Aleksi ja Inka merkitsevät pisteet aina hahmojen päiväkirjoihin suoritusten jälkeen. Pistemäärät kertovat siis aktiivisuudesta ja siitä palkitaan merkeillä, tilauspiirroksilla ja muilla ”lahjoilla”.

   Päiväkirjat
   Kaikilla Hallavan hoitajilla, yksärinomistajilla, tuntilaisilla ja muilla tallilaisilla on omat päiväkirjat, jonne kirjoitetaan niin hevosten hoitamisesta, tallilla hengailusta kuin kaikesta muustakin mitä hahmosi elämästä haluat kirjoittaa. Aloittaessasi Hallavassa, sinun tulee ensimmäisenä tehdä itsellesi päiväkirja, jonka ensimmäiseen viestiin teet hahmostasi esittelyn. Tähän ensimmäiseen viestiin kerätään myös kaikki hankkimasi pisteet ja merkit.

   Passiiviset ratsastustunnit
   Passiivisia tunteja ei varsinaisesti järjestetä, vaan ne ovat ainoastaan tarinallisesti olemassa. Passiivisia tunteja on joka päivä klo 17-20, paitsi perjantaina jolloin kaikilla tuntihevosilla on vapaapäivä. Passiivisia tunteja voi käyttää tarinoissa, esimerkiksi silloin kun kirjoittaa talutustunneilla avustamisesta tai siitä kun oma hahmosi käy ratsastustunnilla. Eli vaikka hoitohevosellasi ei olisi vapaapäivää, voit silti kirjoittaa tarinan ratsastamisesta siten, että kirjoitat hahmosi menemään ratsastustunnille sillä.

   Ratsastustunnit
   Ratsastustunteja on kolmenlaisia: passiivisia tunteja, perus ratsastustunteja ja tasotunteja.
   Foorumilla järjestettävät tunnit ovat niitä perus ratsastustunteja. Aleksi tai Olivia tekee ensin ratsastustunnille oman aiheen, jossa kerrotaan minkälainen tunti on kyseessä. Sitten hoitajat, yksärin omistajat ja tuntilaiset voivat ilmoittautua tunnille vastaamalla viestiin. Tunnin ajankohdan lähestyessä Aleksi tai Inka tekee tunnille pohjatarinan, jossa kerrotaan tunnin kulusta ja tehtävistä joita sillä tehdään. Tämän jälkeen ilmoittautuneet tekevät tunnille maksun, joka voi olla tarina tai kuva joka kertoo tunnin tapahtumista.

   Roolipelaaminen
   Roolipelaamisella tarkoitetaan sitä kun kirjoitetaan ”tarinaa” reaaliaikaisesti yhdessä muiden käyttäjien kanssa. Jokainen kirjoittaa vuorotellen muutaman lauseen kerrallaan siitä mitä oma hahmo tekee yksikön ensimmäisessä eli minä -persoonassa.
   Roolipelejä järjestetään yhteisesti sovittuina aikoina, jolloin mahdollisimman moni pääsee mukaan. Ajoista voidaan sopia esimerkiksi pulinaboksissa. Roolipelejä järjestetään sekä foorumilla että tallichatissa.

   Roolit
   – Aleksi on Hallavan omistaja ja ylläpitäjä
   – Inka on ratsastuksenopettaja
   – Ohto on tallimestari
   – Muita rooleja ovat hoitaja, yksityisenomistaja tai tuntilainen
   – Hahmojen lisätehtäviä ovat tallityöntekijä (tarvitaan Hoito III-suoritus) ja treenaaja (tarvitaan Hoito IV-suoritus)
   – Yksityisviestillä Aleksille voi hakea Hallavaan ratsastuksenopettajaksi, valmentajaksi tai tallimestariksi. Vain parhaat ja luotettavimmat otetaan tehtävään.

   Tasotunnit
   Tasotunnit ovat lomakkeella suoritettavia tunteja, jotka sisältävät teoriaa ja tehtäviä. Erityisesti jos et oikeassa elämässä harrasta ratsastusta ja sinusta tuntuu hankalalta kirjoittaa siitä tuntematta termistöä ja ratsastuksessa suoritettavia tehtäviä, kannattaa sinun käydä taostunnit. Tasotunnit ovat myös sopivia niille, jotka eivät jakaisi kirjoittaa tarinoita. Tasotunteja on kolme sarjaa: alkeis, helppo ja vaativa, ja ne kaikki sisältävät kuusi tuntia. Jokaisesta tunnista saa kaksi pistettä.

   Valmennukset
   Samantapaisia kuin ratsastustunnit, mutta ovat usein tasoltaan haastavampia. Valmennuksia saattaa myös pitää ulkopuolinen valmentaja. Valmennuksissa on usein lyhyempi pohjatarina ja valmentaja antaa maksun jälkeen osallistujille vielä henkilökohtaiset kommentit.

   • Tätä aihetta muokkasi 2 vuotta, 11 kuukautta sitten Aleksi.
   • Tätä aihetta muokkasi 1 vuosi, 9 kuukautta sitten Aleksi.
  • #49787 Vastaa
   Nessa
   Osallistuja
   • Postauksia: 67
   • Koulutuksen tarpeessa

   Milloin ja miten voi osallistua kisoihin?

   • #49792 Vastaa
    Aleksi
    Avainmestari
    • Postauksia: 1507
    • Lauman johtaja

    Järjestän Hallavassa muutaman kerran vuodessa kisat. Muilla talleilla järjestettäviin voi kans osallistua mutta niistä pitää ottaa ite selvää ja sitten ilmoittaa miule minne aikoo osallistua.

Luet parhaimillaan 1 vastausketjua
Vastaa aiheeseen: Ohjeet A – Ö

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: