Tie Tähtiin kouluvalmennus 02.04.2021

Foorumit Ratsastustunnit Tie Tähtiin kouluvalmennus 02.04.2021

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
 • Julkaisija
  Artikkelit
  • #53084 Vastaa
   Hannes
   Osallistuja
   • Postauksia: 32
   • Koulutuksen tarpeessa

   Perjantaina 02.04.2021 kello 17-18 järjestetään Hallavan maneesissa Tie Tähtiin ratsukoille suunnattu kouluvalmennus.
   Valmennuksen tasona on HeB-A ja se on avoinna ensisijaisesti Hallavan ratsukoille.
   Ryhmässä on neljä paikkaa ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. VIP ilmoittautumisille on torstaina 01.04.2021 22:00 ja sen jälkeen avoimet paikat ovat vapaana ulkopuolisille ratsukoille.

   Osallistumisohje Hallavalaisille:
   Ratsastaja – Ratsu

   Osallistumisohje ulkopuolisille:
   Ratsastaja – ratsu, linkki

   Valmennuksen pohjatarina julkaistaan tässä topiikissa valmennuspäivänä.

   Valmennukseen osallistuvat ratsukot:
   1. Seela – Sasha
   2. Nio – Virma
   3.
   4.

   tehtävä Tunnin ratsukot olivat verrytelleet ratsunsa omatoimisesti joten tötteröiden ollessa paikalla päästiin heti tositoimiin. Ratsastajat saivat kääntää ratsunsa pituushalkaisijan yli kulkeville tötteröille ja laskea jokaisen askeleen jonka ratsu otti tötteröiden välissä. Rennossa käynnissä askelmäärän tulisi olla sama molemmissa väleissä. Lopulta ratsukot saivat hidastaa ratsujensa askellusta siten, että molempiin väleihin saatiin neljä askelta. Tehtävä suoritettiin pariin kertaan molemmissa suunnissa, ennen kuin ratsastajat saivat siirtyä pujotteluun samoilla tötteröillä.

   Pujottelussa ratsukot saivat pitää huolen myös siitä, että jokainen askel oikeasti ratsastettiin, kuin myös siitä että ratsut asettuvat ja taipuvat rehellisesti. Tehtävältä ei palattu kuitenkaan suoralle uralle, vaan jäätiin isolle keski-ympyrälle jonka reitti kulki lyhyille sivuille asetettujen tötteröiden välistä. Muutaman kierroksen jälkeen ratsukot saivat jäädä keski-ympyrälle ja ratsastaa joko oikealle tai vasemmalle kierroksen suunnasta riippuen voltit kohti lyhyen sivun ulkoseinää. Ratsastajia muistutettiin pitämään huoli hyvästä sisäpohkeen tuesta sekä kunnollisista asetuksista ja taivutuksista.

   Pujottelu suoritettiin käynnissä ja ravissa, ympyrätehtävät kaikissa askellajeissa.

   • Tätä aihetta muokkasi 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten Hannes.
  • #53085 Vastaa
   Seela
   Valvoja
   • Postauksia: 131
   • Perus pullaponi

   Seela – Sasha

  • #53093 Vastaa
   Nio Luosujärvi
   Valvoja
   • Postauksia: 239
   • Perus pullaponi

   Nio – Virma

  • #53110 Vastaa
   Elina Honkisuo
   Osallistuja
   • Postauksia: 52
   • Koulutuksen tarpeessa

   Elina – Osku

  • #53115 Vastaa
   Seela
   Valvoja
   • Postauksia: 131
   • Perus pullaponi

   Tuntisuoritus

   Nyt se kaikki oli virallista. Sashan ja minun nimeni luki Tie Tähtiin-kilpailijoiden listalla. Ajatus kupli mahassani, ja pisti poskilihaksia nykimään. Kaikki tuntui yhtäkkiä tosi todelta. Pitäessäni oikealla kädellä Sashan ohjasta kiinni kävellessämme maneesiin. Oli aika katsoa meidän yhteistyökuvioitamme koulun puolella. Kanssamme tunnille olivat tulleet Elina Oskulla ja Nio Virman kanssa. Miskakin oli saapunut seuraamaan tuntia katsomon puolelle. Miksiköhän poika ei osallistunut itse tunnille. Olin nähnyt tuonkin nimen kilpailijoiden listalla.
   ”Hei Miska! Voitko ottaa ton, ja kuvata ehkä pari klippiä? Se kamera aukee kun pyyhkäset vaan vasemmalle. Ei hirveen hankala”, hymähdin tuolle ja ojensin puhelimeni taskusta. Miska näytti pelästyneen ensiksi pyyntöäni, mutta mukisematta nappasi puhelimeni ja nyökkäsi myöntävästi. Poika piteli puhelinta kaksin käsin, jotta se ei varmasti putoaisi tuon pienistä hyppysistä.

   Hannes tipautteli tötsiä kentälle ihan lastentunnin omaisesti pujottelu väleille. Teki mieli kysyä, että ihanko oikeasti me tässä lähdettäisiin pujottelemaan. Oli pari pikkaisen isompaakin kysymystä itselläni kuin, kuinka saisin pujoteltua Sashan kanssa tötteröitä. Onneksi aika nopeasti selvisi, että niillä ihan tosi oli jokin muukin idea, kuin vain pujottelu päästä päähän. Täytyi kyllä sanoa, että Hannes selitti tehtävän niin monimutkaisesti tai sitten yksinkertaisesti, etten tajunnut hölkäsenpöläystä. Tavallaan tehtävän kulku oli selkeä, mutta missä kohtaa piti laskea, ja mitä piti laske, sekä miksi piti laskea. Kulmakarvani jäivät täysin kurttuun pohtiessani tehtävän antoa.

   Sasha tuntui hyvältä lämmittelyissä. Hieman ehkä viikon aikana tunneilla oli päässyt pohjeapu unohtumaan, ja sain hieman hakea reaktiokykyä raipan kosketuksilla. Vasemmalle poni taipui hyvin, mutta oikea oli hieman nihkeä. Tuntui hetkittäin jopa siltä, etten saisi sitä veryteltyä auki. Pikku hiljaa oikeakin alkoi vertymään ja sain tammaa mukavasti molemmille puolille taipumaan, ja asettumaan. Päällisin puolin fiilis Sashasta sileällä oli hyvä. Luultavasti avaintekijät kilpailuissa olisi vain rentouden löytäminen, ja rytmin ylläpitäminen. Tamma kun aika helposti otti kierroksia.

   Hanneksen tehtävää suoritettiin Sashan kanssa vähän pintapuolisesti. En kehdannut oikein kysyä selvennystä tehtävään, mutta emme saaneet huutiakaan, että olisimme ihan hukassa. Oliko se siis merkki siitä, että menimme jotenkin oikeinkin? Sasha ainakin tuntui mukavalta. Siitä oli hyvä jatkaa.

  • #53117 Vastaa
   Nio Luosujärvi
   Valvoja
   • Postauksia: 239
   • Perus pullaponi

   2.4.2019 perjantai, Kaikki menee reisille

   Virma seisoi nätisti käytävällä, kun nostin satulan sen selkään. Huopa jäi melkein kokonaan toiselta puolelta satulan alle, joten sitä jouduin toiselta puolelta oikomaan. Virma seisoi jopa yllättävän nätisti edelleen, kun kiskoin satulavyön kiinni. Oliko tämä sitten tyyntä myrskyn edellä, vai oliko meillä molemmilla vain hyvä päivä? Saatuani vielä suitset hevoselle päälle, ja oman kypärän päähän, lähdimme tallustamaan Seelan ja Sashan sekä Elinan ja Oskun kanssa kohti maneesia, jossa päivän valmennus järjestettäisiin. Matkan varrella Virma otti muutaman sivuaskeleen, kun tuuli puuskahti hieman isommin ilmeisesti sen korviin. Matka muutaman sivuaskeleen jatkui ripeästi, ja Virma selkeästi jännittyi enemmän tihentäen askeltaan.

   Saimme aloittaa alkuverryttelyn itsenäisesti. Virma tuntui edelleen olevan jännittynyt tuulahduksesta, ja ehkä keräsi myös hieman kierroksia satunnaisesti maneesin seiniin paukkuvasta tuulesta. Vaikka yritin itse hengittää, Virma käveli edelleen jäykillä, tiheillä askelilla kaula alhaalla. Kun aloin keräilemään ohjia käteen, meno ei mitenkään parantunut, vaan Virma tuntui painavan ohjaa vastaan ja kulki selkä alhaalla, pää ylhäällä ja korvat pyörien. Yritin rauhoittaa tammaa rapsuttamalla sen kaulaa samalla kun pyysin sitä seisomaan hetken pysähdyksessä. Jännittyneestä hevosesta huolimatta aloin tekemään kaarteita ja jatkoin pysähdysten parissa. Pätkittäin Virma hengitti hetken, ennen kuin jännittyi uudelleen. Raviin siirtyessä tilanne ei helpottunut, kun tamman askel oli enemmänkin Singerin tikittävä neula, kuin ponin ravi. Askel oli tosi lyhyt ja jännittynyt, vaikka kuinka yritin antaa ohjaa ja pyytää pohkeella eteenpäin. Huokaisin ja yritin itse rentoutua ja rauhoittua, mutta sisälläni ehkä vähän kihisi. Pitikin olla tällainen päivä kun oli valmennukset.

   Kun sitten lopulta valmennus alkoi ja Hannes alkoi selittää tehtävää, kuuntelin ehkä hieman kauhulla. Hannes toivoi rentoa käyntiä, jolla tötsien väliin tulisi saman verran askelia. Virma oli kaikkea muuta kuin rento, ja meidän tötsien välit heitteli paljonkin. Hannes ohjeisti hyvin minua hengittämään ja ratsastamaan tehtävää mahdollisimman tarkasti ja hyvin, niin että Virmalla olisi koko ajan tekemistä. Pikkuhiljaa rentoutui tamma hieman, mutta en silti sano että tässä olisi kehumista. Kun siirryimme pujottelutehtävälle, teimme sitä aluksi käynnissä ja sitten ravissa. Käynnissä selviydyimme vielä ihan ok, vaikka Virma oli edelleen tosi jännittynyt. Ravi olikin sitten next level. Keräsin ohjia ehkä hieman liikaa ja jännityin kädellä, kun pelkäsin että Virma räjähtäisi. Hannes yritti kyllä auttaa minua rentoutumaan, mutta tilanne tuntui tosi ylitsepääsemättömältä. Vitutti. Olin lähtenyt kuitenkin tunnille positiivisena, ja olin toivonut siltä hyvää. Miten yhtäkkiä kaikki meni niin reisille? Miksen vain voinut osata ratsastaa oikein niin, että Virma olisi kulkenut rennossa ravissa, täydellisessä peräänannossa kuunnellen jokaista pientä apuani? No siihen oli kyllä vielä paljon matkaa.

Luet parhaimillaan 5 vastausketjuja
Vastaa aiheeseen: Tie Tähtiin kouluvalmennus 02.04.2021

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Tietosi: