Tuntihevosten hoitaminen

Hallava on ratsastuskoulu, jossa järjestetään niin alkeistunteja kuin kokeneemmille suunnattuja koulu- ja estetuntejakin. Jotta tallin arki pyörisi jouhevasti, tarvitsevat tunneilla työskentelevät hevoset itselleen hoitajat. Hoitajat huolehtivat siitä, että alkeistuntilaiset saavat hevosensa ajoissa varustettua tunneille, ja että päivän päätteeksi varusteet löytävät tiensä takaisin omille paikoilleen. Hevosten hoitajat ovat ratsastuksenopettajille korvaamaton apu, mutta tärkeitä myös itse hevosille. Hoitajilla on aikaa rapsutella ja harjailla hellyydenkipeitä tuntuhevosia, viedä niitä vapaapäivinään maastoon, ja puuhailla kaikenlaista kivaa hevosten mielenvirkistykseksi. Lisäksi hoitajien velvollisuuksiin kuuluu tietysti tallin siisteydestä huolehtiminen esimerkiksi hoidokkinsa ruoka- ja juomakippoja putsaamalla, karsinoita siivoamalla ja varusteita puhdistamalla. Vastapainona työlle, hoitajat saavat itsenäisesti ratsastaa hoitohevosillaan niiden vapaapäivinä.

Jokaiselle Hallavan tuntihevoselle otetaan yksi hoitaja, joka valitaan hoitajahaun avulla. Hoitajaksi hakeminen tapahtuu foorumilla sille varatussa viestiketjussa. Tutustu ensin sivuihin huolella, rekisteröidy käyttäjäksi ja lähetä sitten viestiketjuun oma hakemuksesi. Hakemuksessa kerrot niin itsestäsi, eli tyypistä siellä ruudun takana, sekä hahmostasi, eli keksimästäsi henkilöstä, joka haluaa ryhtyä hevosen hoitajaksi. Tietyin väliajoin käynnistetään laajemmat hoitajahaut, jolloin vapaita hoitohevosia on useita, mutta yleensä aina on edes joku hevonen, joka kaipaa itselleen hoitajaa.

Ylläpitäjä lukee hakemuksesi ja arvioi sen perusteella motivoituneisuuttasi, sekä hahmosi sopivuutta ratsastuskouluun. Jos hakemus on huolella kirjoitettu, antaa ylläpitäjä sinulle hoitohevosen. Kun olet päässyt hoitajaksi, voit osallistua toimintaan hoitajan roolissa! Saat tehdä hahmollesi oman päiväkirjan, johon kirjoitat vähintään kerran kuussa hoitotarinan, ja jonne voit tarinoida kaikkea muutakin hahmoosi liittyen. Lisäksi voit osallistua erilaisiin tapahtumiin, kuten ratsastustunneille, leireille ja kursseille.

Ratsastustunneille osallistuminen

Hallava on ratsastuskoulu, ja siten täällä tietenkin järjestetään myös ratsastustunteja. Ratsastustunteja on kolmenlaisia: passiivisia tunteja, aktiivisia tunteja ja tasotunteja. Passiivisia tunteja ei varsinaisesti järjestetä, vaan ne ovat ainoastaan kuvitteellisesti olemassa. Passiivisia tunteja on joka päivä noin klo 17-20, paitsi perjantaina jolloin kaikilla tuntihevosilla on vapaapäivä. Passiivisia tunteja voi käyttää tarinoissaan, esimerkiksi silloin kun kirjoittaa talutustunneilla avustamisesta tai siitä kun oma hahmo käy ratsastustunnilla. Eli vaikka hoitohevosellasi ei olisi vapaapäivää, voit silti kirjoittaa tarinan ratsastamisesta siten, että kirjoitat hahmosi menemään ratsastustunnille. Passiiviset ratsastustunnit löydät etusivun ilmoitustaululta listattuna.

Aktiivisia ratsastustuneja järjestetään foorumilla satunnaisesti. Aleksi tai Inka luo ensin viestiketjun, jossa ilmoitetaan tunnin ajankohta ja aihe, sekä myöhemmin pohjatarinan, jossa kerrotaan tarkemmin mitä ratsastustunnilla tehdään. Sitten kaikki mukaan ilmoittautuneet tekevät tunnista maksun, eli yleensä tarinan tai piirroksen. Maksuksi voidaan myös pyytää jotain muuta, mutta siitä mainitaan aina tunnin aloitusviestissä erikseen. Ratsastustunneille osallistuminen (tai ratsastuksesta hoitotarinassa kirjoittaminen) kerryttää koulu-, este- tai maastopisteitä, joko 1 tai 2 pistettä kerrallaan maksun laajuudesta riippuen.

Tasotunnit ovat lomakkeella suoritettavia tunteja, jotka sisältävät teoriaa ja tehtäviä. Erityisesti, jos et oikeassa elämässä harrasta ratsastusta ja sinusta tuntuu hankalalta kirjoittaa siitä tuntematta termistöä ja ratsastuksessa suoritettavia tehtäviä, kannattaa sinun käydä tasotunnit. Tasotunnit ovat myös sopivia niille, jotka eivät halua kirjoittaa ratsastuksesta kertovia tarinoita, mutta haluavat kerryttää ratsastuspisteitä. Tasotunteja on kolme sarjaa: alkeis, helppo ja vaativa, ja ne kaikki sisältävät kuusi tuntia. Jokaisesta tunnista saa kaksi pistettä.

Voit osallistua ratsastustunneille ja muuhunkin toimintaan, kuten leireille, kursseille ja roolipeleihin vaikka et olisikaan hoitaja. Tuntilaiseksi pääset rekisteröitymällä ensin sivustolle ja ilmoittautumalla sitten foorumilla tuntilaiseksi. Myös kaikki tuntilaiset saavat tehdä omille hahmoilleen päiväkirjat!

Yksityishevosten majoittaminen

Majoitamme Hallavassa muutamia yksityisiä virtuaalihevosia, joille tarjoamme puoliylläpidon sisältäen oman karsinan tai pihattopaikan, ruokinnan kolme kertaa päivässä, loimituksen ja puolipäivätarhauksen. Omistajan tulee itse siivota karsina ja huolehtia hevosen liikutuksesta. Joissain tapauksissa ykistyinen hevonen voi tehdä töitä myös tuntihevosena. Yksityisten omistajat voivat hoitajien ja tuntilaisten tapaan osallistua kaikkeen toimintaan ratsastustunneista leireihin, ja lisäksi järjestämme satunnaisesti valmennuksia.

Jos hahmosi on jo aikuinen tai muuten jo kokeneempi ratsastaja, eikä hoitajan rooli tunnu sille sopivalta, voit tuoda meille asumaan oman hevosesi. Paikkoja on kuitenkin vain rajoitetusti ja hoitajan paikka on huomattavasti helpompi saada. Helpoiten yksäripaikan saat, jos hevosellasi on jo omat nettisivut ja kuva. Mutta jos paikkoja on paljon auki, saatat saada myös karsinapaikan hyvän hakemuksen avulla. Yksäripaikkoja haetaan foorumilla haun avulla samalla tavalla kuin hoitajapaikkaakin.